مقایسه ظرفیت های آزمون دکترای 91 و 92 ارتباطات

انتخاب رشته برای داوطلبان کنکورهای ارشد و دکترای ارتباطات با توجه به محدود بودن دانشگاه هایی که این رشته را دارند، سخت تر از سایر رشته هاست. صرف نظر از این موضوع در دفترچه امسال در مقایسه با دفترچه انتخاب رشته سال گذشته نکات جالبی از نظر دانشگاه هایی که اعلام ظرفیت کرده اند وجود دارد.

در دفترچه انتخاب رشته سال گذشته (کنکور 91) از مجموع 43 نفر ظرفیت کنکور دکترای ارتباطات 20 نفر مربوط به دانشگاه امام رضا، 8 نفر پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی وابسته به جهاد دانشگاهی، 7 نفر مربوط به دانشگاه باقرالعلوم (که از میان طلاب پذیرش دارد)، 5 نفر دانشگاه علامه طباطبایی روزانه و 3 نفر دانشگاه تهران (یک نفر شبانه دو نفر روزانه) بودند.در واقع در مجموع 15 ظرفیت برای دوره روزانه دانشگاه ها وجود داشت اما امسال اتفاق جالبی افتاده است، پژوهشگاه و دانشگاه باقرالعلوم اصلا پذیرش ندارند و دانشگاه امام رضا نیز فقط 2 نفر ازمیان مردان و به شیوه پژوهش محور پذیرش دارد...!

از نظر من این موضوع به منزله بی برنامه گی و سیاست های عجولانه وزارت علوم و جاه طلبی های بدون پشتوانه دانشگاه هاست... دانشگاهی که دریکسال می تواند 20 نفر دانشجوی دکترا پذیرش کند چطوردر سال بعد فقط 2 نفر می گیرد یا پژوهشگاهی که در یکسال برای پذیرش 8  دانشجو برنامه ریزی کرده است چطور تعداد ظرفیت آن یک دفعه به صفر می رسد؟ آیا این جز نشانه عجله و شتابزدگی در یکی از مهمترین آزمونهای علمی کشور است؟

اینکه یک استاد مدرک دکترا دارد و عضو هیات علمی است به منزله این نیست که تجربه و توان علمی هدایت دانشجوی دکتری را هم دارد و می تواند استاد راهنما و مشاور تز دکتری هم شود. اینها دو موضوع کاملا متفاوت است. اگر این دانشگاه ها می خواهند در این مسیر گام برداند مانند هر کار دیگری باید با قدم های کوچک آغاز کنند. داشتن یک سیاست سنجیده و آرام می تواند این دانشگاه ها را به کیفیت بالاتری برساند مثلا آنها می توانستد برای دو یا سه ظرفیت اعلام آمادگی کنند. عدد 20 یا  8 دانشجوی دکتری  برای این مراکز علمی واقعا اعداد بزرگی محسوب می شوند.

البته امسال  وضعیت متفاوتی وجود دارد. ظرفیت های چشمگیر دانشگاه های مذکور در دفترچه امسال وجود ندارد و در مجموع در دفترچه شماره دو کنکور 92 از مجموع 21 نفر ظرفیت موجود، 8 نفر آن مربوط به دانشگاه های غیرانتفاعی، پردیس و نوبت دوم هستند. 13  ظرفیت نیز برای دانشجویان روزانه وجود دارد که 5 نفر آن مربوط به امام صادق، 5 نفر مربوط به علامه و 3 نفر دانشگاه تهران می شود. البته دانشگاه امام صادق هم شرایط خاص خود را برای پذیرش دارد. در مجموع ظرفیت های امسال علی رغم کاهش ظرفیت، سنجیده تر و معقول تر است.ر

به روز شده در 30 فروردین 92: در اصلاحات دفترچه که امروز (30 فروردین) از طرف سازمان سنجش منتشر شد سه نفر ظرفیت پردیس دانشگاه علامه تبدیل به 5 نفر شد. به این ترتیب مجموع ظرفیت ها به جای 21 به 23 افزایش یافت.

مطالب مرتبط:

نگاهی به سوالات آزمون دکترای ارتباطات 92

نگاهی به سوالات آزمون تخصصی دکتری ارتباطات 91


مطالب مشابه :


پذیرش دانشجوی دکتری مجازی دانشگاه ها | مقدمات پروسه ثبت نام آزمون و پذیرش دکتری مجازی در سال91

حسابداری و مدیریت - پذیرش دانشجوی دکتری مجازی دانشگاه ها | مقدمات پروسه ثبت نام آزمون و




نگاهی به سوالات آزمون دکترای ارتباطات 92

مطالعات فضای مجازی و ارتباطات - نگاهی به سوالات آزمون دکترای ارتباطات 92 -




مقایسه ظرفیت های آزمون دکترای 91 و 92 ارتباطات

مطالعات فضای مجازی و ارتباطات - مقایسه ظرفیت های آزمون دکترای 91 و 92 ارتباطات -




بزرگ ترین انجمن مجازی دامپزشکان ایران استارت خورد...

دانشجویان دکترای دامپزشکی دانشگاه تهران - بزرگ ترین انجمن مجازی دامپزشکان ایران استارت




انتخاب رشته های مجازی

دانشگاه مجازی - انتخاب رشته های مجازی دکترای برنامه ریزی درسی زمینه های مورد مطالعه:




شهریه !!

دانشجویان دکترای دامپزشکی دانشگاه تهران دوره مجازی موسسات آموزش عالی غیردولتی




تعدادی کتاب ، جزوه و مقاله از سایت کتابخانه ی مجازی ایران

وبلاگ تخصصی دانشجویان ارشد و دکترای تعدادی کتاب ، جزوه و مقاله از سایت کتابخانه ی مجازی




فرهنگ یادگیری

دانشگاه مجازی - فرهنگ یادگیری دکترای برنامه ریزی درسی زمینه های مورد مطالعه: یادگیری




برچسب :