جوشقان در گذر زمان

در لفظ محاوره ای، مردم روستاهای اطراف به این شهر «کوشکون» می گویند که در اصل «کوشکان» است و کلمه «کوشک» به معنی قصر و کاخ «ان» نشانه تثنیه و چون دوتا کوشک، یکی در قسمت جنوبی واقه در 5 کیلومتری جوشقان و یک کوشک در قسمت شمالی جوشقان واقع بوده این منطقه را «کوشکان» نامیده اند.

 

نام فارسی این شهر«جوشقان» است که از کلمه «جوسق» به معنی کاخ و «ان» نشانه تثنیه مب ایشد. معرب کلمه جوشقان در کتاب «تاریخ قم» تالیف «حسن بن محمد بن حسن قمی» که در سال 378 هجری قمری تالیف شده «الجوسقان» آمده و وجود «ال» تعریف بر سر جوسقان دلیل بر معروف بودن این منطقه می باشد چون در همان کتاب جوشقان نزدیک نیاسر را فقط «جوشقان» ذکر کرده اند.

 

جوشقان در زمان صفویه به خاطر بافت قالی های معروف در این شهر به جوشقان قالی معروف شد و در سال 1379 بعد از اینکه جوشقان با ادغام روستهای کامو و چوگان تبدیل به یک شهر شد و به شهر «جوشقان و کامو» معروف گشت و لفظ قالی بعد از نام جوشقان حذف شد.

 

نژاد مردم جوشقان همان نژاد اصیل آریایی است و اختلاط آن با نژاد اقوام مهاجم که به ایران آمده اند بسیار ناچیز است یکی از دلایل اصلت نژاد مردم جوشقان حفظ زبان محلی آنان است.

قدمت تاریخی جوشقان به اوایل دوران تاریخی می رسد. پیدا شدن کوزه های سفالین که همراه با مردگان دفن می شده نشانه ی زندگی انسانها در هزاران سال پیش در این منطقه است.

 

جوشقان در اوایل دوره اسلامی (قرن دوم هجرت) یک منطقه وسیعی را شامل می شده که از نزدیکی اصفهان شروع و تا نزدیکی کاشان و دلیجان امروزی ادامه داشته است. در سواد شجره نامه ی «سیده صالح خاتون» یکی از نوادگان اما موسی کاظم (ع) از عربستان جوشقان (60 کیلومتری نجف آباد) و ازان جوشقان قالی در دوره صفویه پیشرفت فراوان می کند. چنانکه «پروفسور پوپ» نویسنده امریکایی کتاب «بررسی هنر ایران» جوشقان قالی را در دوره صفویه محل استقرار کارگاهای سلطنتی بافت قالی می داند. جوشقان قالی در زمان قاجار یکی از شهرهای مهم ایران محسوب می شده و نقش مهمی در پرداخت مالیات کشور بر عهده داشته است.

 

جوشقان قالی در 50 سال گذشته شامل روستاهایی بوده که امروزه جزء شهرستانهای نطنز، میمه، کاشان و دلیجان هستند و جوشقان شامل منطقه ای بوده بین اصفهان و دلیجان امروزی.

جوشقان قالی در اواخر سلطنت پهلوی اول در محرومین قرار می گیرد مهمترین عامل این محرومیت احداث جاده جدید تهران-اصفهان که از دلیجان و میمه می گذرد، باعث می شود جوشقان اعتبار گذشته خود را از دست بدهد. و یکی دیگر از موارد واضح این محرومیت شهرداری جوشقان قالی بوده که بر اساس مدارک موجود در سال 1337 هجری تاسیس می شود ولی به دلیل وجود مسائلی که در پرده ابهام است اشخاص ذی نفوذی که آن را سد راه منفعت طلبی خویش می دانسته اند عملا از ادامه کا آن جلوگیری می کنند که سرانجام شهرداری جوشقان در سال 1379 با ادغام 3 روستی باقی مانده در قالب «شهرداری جوشقان و کامو» شروع به کار می کند.

 

*از جمله نکات جالب توجه در مورد جوشقان قالی این است که سنگ میدان آزادی (شهیاد) تهران از معدن سنگ مرمری جوشقان قالی است.


مطالب مشابه :


اطلاعیه دانشگاه

وبلاگ دانشجویان دانشگاه آزاد واحد فرم کارآموزی دانشگاه ازاد اسلامی مرکز جوشقان قالی




جوشقان در گذر زمان

وبلاگ دانشجویان دانشگاه آزاد واحد فرم کارآموزی تهران از معدن سنگ مرمری جوشقان قالی




فرم های کارشناسی ارشد

انجمن علمی متالورژی دانشگاه آزاد کرج - فرم های مرکز رشد واحد گزارش کارآموزی "




تعهد نامه اصالت اثر

دانشگاه آزاد اسلامی-مرکز دانشگاه آزاد اسلامی-واحد ندارد، بلکه فرم مخصوصی است




مقایسه ی هوش هیجانی و جرات ورزی در دانش آموزان دختر و پسر نابینا و عادی

دانشگاه آزاد اسلامی-مرکز د دانشگاه آزاد اسلامي واحد تهران کارآموزی




ویژوال بیسیک دات نت

دانشگاه آزاد اسلامی-مرکز دانشگاه آزاد اسلامی-واحد خرم (واحد تهران )




نحوه پذیرش مرکز آزمون در مرحله تکمیل ظرفیت کنکور کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد

نحوه پذیرش مرکز آزمون در مرحله تکمیل ظرفیت کنکور کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد واحد علوم




کاربرد نانو تکنولوژی در مهندسی عمران

دانشگاه آزاد اسلامی-مرکز دانشگاه آزاد اسلامی-واحد است که در جهت محور تیوب فرم




شناخت سيمان

دانشگاه آزاد اسلامی-مرکز دانشگاه آزاد اسلامی-واحد نحوه قرار گرفتن اتمها، فرم




برچسب :