سوالات مربوط به کارآفرینی

درس كار آفريني

1.كار آفرين از نظر پيتر دراكر: كار آفرين كسي است كه فعاليت اقتصادي كوچك و جديدي را با سرمايه خود شروع كند. كار آفرين ارزش ها را تغيير مي دهد مخاطر پذير است وبه درستي تعميم مي‌گيرد.

2.كار آفرين از نظر اقتصادانان: كار آفرين كسي است كه ارزش افزوده ايجاد كند يعني اينكه با زمان و انرژي لازم سرمايه‌ها را به گونه اي بكار گيرد .كه ارزش آنها و يا محصولات بدست آمده نسبت به حالت اول افزايش يابد .

3. كار آفريني از نظر پيتر دراكر: كار آفريني بكار بردن مفاهيم و فنون مديريتي است يعني استاندارد سازي محصولات، بكارگيري ابزارها و فرآيندها، طراحي و انجام دادن كابرپايه آموزش به عقيده دراكر كارآفريني يك رفتار است نه يك صنعت خاص .

4.تعريف دوم كارآفريني: فرآيندي است كه منجر به ايجاد رضايت مندي  ويا تقاضاي جديد ميشود. به عبارتي كار آفريني عبارتند از فرآيند ايجاد ارزش از راه تشكيل مجموعه اي از منابع به منظور استفاده از فرصتها .

5.تعريف كار آفرين و كار آفريني از نظر جوزف شومپيتر: اصطلاح كار آفرين در معنا ومفهوم فعلي را اولين بار جوزف شوم پيتر به كار برد اين اقتصاد دان كهاو را پدر علم كار آفريني مي نامند بر اين باور بود كه رشد وتوسعه اقتصادي در يك نظام زماني ميسر خواهد بود كه افراد بين ساير آحاد جامعه با خطر پذيري اقدام به نوآوري كرده و با اين كار روشها و راه حلهاي جديد جايگزين راه همكاري هاي ناكار آمد و قديمي شود .

6.كار آفريني مستقل: يك نفرخود به تنهايي از ايده اوليه تا ارائه محصول به جامعه همه كارها را خود به تنهايي انجام مي دهد 1)انگيزه استقلال طلبي 2)انگيزه رضايت مندي از شغل

7. كار آفريني سازماني: يك نفر تحت حمايت سازمان فعاليتهاي آفريني انجام مي دهد .

8. كار آفريني شركتي: همه كاركنان در شركت تبديل به كارآفرين مي شوند .

9. كار آفرين چه كاري را انجام مي دهد: كار آفرين به منظور تحقق ايده اش عوامل مورد نياز ماننده نيروي انساني تجهيزات مواد اوليه و سرمايه را فراهم مي آورد و با استفاده از قدرت تصميم گيري مهارتها و استعدادهاي فردي ايده اش را محقق مي سازد وبه وسيله طراحي سازماندهي مديريت واحد جديد به كسب در آمد مي پردازد .

10.تفاوت بين كار آفرين،سرمايه گذار، مخترع، عالم  و هنرمند: تفاوت آشكار بين كارآفرين و سرمايه گذار وجود دارد زيرا كار آفرين سرمايه دار نيست اگر كه قادر است از سرمايه هاي راكد سرمايه داران به خوبي استفاده كنند حتي او مخترع ،عالم و هنرمند نيز نمي باشد اما توان بهره برداري مناسب از علم تخصص و هنر ديگران را دارد.

11. كار آفريني سازماني: فرآيندي است كه كار آفريني تحت حمايت يك سازمان فعاليتهاي كار آفرينانه خود را به ثمر مي رساند رقابت شديد بين شركتها كاهش كار آمدي مديريت سنتي و رشد سريع شركتهاي كوچك سبب شده كه سازمانها اهميت ويژه اي براي نوآوري و كار آفريني قائل شود

12.كار آفريني شركتي: فرآيندي است كه يك شركت طي مي‌كند تا همه افراد آن به كار آفريني تشويق شده و تمام فعاليتهاي كار آفرينانه فردي و گروهي بطور مستمر سريع و راحت در شركت انجام پذيرد و در اين فرآيند هر يك از كاركنان در نقش كار آفرين انجام وظيفه مي‌كنند اين نوع كار آفرين سبب افزيش بهره‌وري و جلوگيري از خروج افراد  نخبه و افزايش توانايي رقابت بين المللي مي شود در اين گونه سازمانها استعداد و ايده هاي كاركنان سرمايه اصلي سازمان محسوب مي شود.

13. كارآفريني شركتي چه زماني در يك سازمان ايجاد مي شود: زماني كه بالاترين مقام اجرايي نسبت به مفهوم كار آفريني متعهد شود و بعد از آن كل سازمان كار آفريني را بپذيرد همچنين بخش محصولات جديد پيشنهاد ها را بپذيرد و بطور مستقل بر روي آنها سرمايه گذاري كند همچنين بخش منابع انساني به آموزش كاركنان و مديران و توسعه فرهنگ كارآفريني بپردازد و استعدادهاي كار آفرينانه شناسايي شود و به آنها پاداش تعلق گيرد .

14. كار آفرين اجتماعي: شامل سازمان هايي است كه افراد را در شروع كسب وكارهاي مختلف ياري ميدهد اين نوع سازمانها براي ايجاد نقد ينگي براي برنامه هايشان ارزش اقتصادي ايجاد مي‌كنند و از منابع دردسترس به گونه خلاقانه براي موضوعات اجتماعي استفاده مي‌كنند همچنين كارآفرين اجتماعي شامل توسعه برنامه هاي نوع آورانه براي كمك به بهبود معشت كساني است كه فاقد كسب كار و قدرت مالي هستند و يا در استفاده  از فرصتهاي خدمات اجتماعي با محدوديت مواحهه هستند .

15.تفاوت كار آفرينان اجتماعي و اقتصادي: تفاوت آنها در اين است كه ثروت تنها يك از اهداف كار آفرينان اجتماعي و از نظر ايشان ثروت ايزاري براي ايجاد ارزش اجتماعي است و اهداف آنها اهداف اجتماعي مي باشد در صورتيكه هدف كار آفرينان اقتصادي صرفآ ايجاد نقدينگي و ارزش افزوده است و ميزان موافقيت كارآفرينان اقتصادي اقتصادي براساس ميزان ارزش اقتصادي كه بدست آورده است .

16. ويژگيهاي كارآفرينان از نظر تامسون هيسيريج  و پيترز: 1)كارآفرينان افرادي هستند كه تفاوت ايجاد مي‌كنند در واقع آنها بطور خلاقانه فرصتهاي را براي كسب كارايجاد مي نمايند. 2)كار آفريني تشخيص و استفاده مطلوب از فرصتها ميباشد 3)كار آفريني با هدف دست يابي به منابع مورد نياز براي استفاده از فرصتها به شدت تلاش مي‌كنند. 4)كار آفريني از طريق ارايه محصولات خدمات يا شيوه هاي جديد ارزش ايجاد مي‌كنند .5)كار آفرينان ايجاد كننده شبكه هاي مطلوب منابع مالي شبكه هاي اجتماعي و مذاكرات هستند. 6)كار آفرينان از چگونگي و چرايي فرصتها و خود شناخت دقيق دارند. 7)كارآفرينان سرمايه ايجاد مي‌كنند اين سرمايه به شكلهاي مختلف نظير سرمايه مالي اجتماعي و هنر است 8)كار آفرينان خطر پذيرن و توانايي اداره ريسك هاي مالي مختلف را دارد 9)كار آفرينان در مقابل سختي ها و مشكلات خويشتنداري و مقاوم هستند.10)كار آفرينان مستلزم خلاقيت و نوآوري است

17.ويژگيهاي شخصيتي و روان شناختي كار آفرينان نام ببريد: 1)مركز كنترل دروني 2)انجام كارهاي بيش از حد نياز 3)اعتماد به نفس 4)جهت گيري در راستاي فرصتها 5)اصرار بر حل مشكلات 6)استقلال طلبي 7)نياز به توفيق 8)مخاطره پذيري 9)تحمل ابهام 10)خلاقيت و نوآوري

18.مركز كنترل دروني كارآفرينان: كار آفرين مسئوليت اعمال و تصميم هاي خود را مي‌پذيرد و در راستاي آن تمام تلاش، دانش ،مهارت و سرمايه خود را نيز به كار مي‌گيرد. شكستها و پيروزي هاي خود را ناشي از تلاش و كوشش خود مي داند. كار آفرين موفق به خود ايمان دارند و موفقيتها و شكستهاي خود را به سرنوشت ،شانس و اقبال نمي دهد.

19. در انجام كار بيش از حد نياز كا آفرينان: بيشتر كار آفرينان داراي اين مشخصه اند آنها از ابتداي فرصتهاي كاريشان اين ويژگي را از خود نشان مي دهند. انجام كار بيش از حد نياز يعني تلاش مضاعف و جلب نظر روسا .

20. اعتماد به نفس كار آفرينان: اعتماد به نفس به كار آفرين كمك مي‌كند تا بر موانع و مشكلات غلبه كند.  عظم راسخ و تعهدي خستگي ناپذير موانعي را از سر راه بر مي دارد كه بسياري از اشخاص آنها را سخت مشكل مي داند.

21. جهت گيري در راستاي فرصتها كارآفرينان: الگوي واضح در ميان كار آفرينان تمركز آنها بر فرصتهاست تا بر منابع آنها با فرصتها آغاز مي‌كنند و در دنبال كردن فرصتها هدف گرا هستند، همچنين فرصتها را به صورت گزينشي انتخاب مي‌كنند و مي دانند از كدام فرصت در چه زماني استفاده كنند.

22. اصرار برحل مشكلات كار آفرينان: از نظر كارآفرينان غير ممكن وجود ندارد آنها با مواجه با مشكلات با هدفمندي عمل مي‌كنند

23. استقلال طلبي كار آفرينان:استقلال طلبي اين است كه كار آفرينان خود بايد همه تصميمات را بگيرند. با دارا بودن اين ويژگي شخص حس مي‌كند برسرنوشت خويش احاطه دارد تمايل به استقلال يك نيروي انگيزش براي كار آفرينان است و آزادي عمل پاداش ديگر كار آفريني است

24. نياز به توفيق كارآفرينان: كار آفرينان با انگيزه و مهارت خود دست به رقابت مي زنند وسعي مي‌كنند از عهده كاري بدرستي برآيند. تمايل به انجام كار در استانداردهاي عالي جهت پيشي گرفتن از رقبا را دارند. مي‌كوشند كه استانداردها را خودشان تعيين كنند .هميشه بر بازار حاكم مسلط هستند، نسبت به نتايج عملكرد و تصميمات خود حساسي هستند و از مشاهده تاثير انديشه محصول و يا خدمات خود بر اجتماع لذت مي برند. نياز به توفيق يك ميل دروني قوي در كار آفرينان است كه آنها را براي رسيدن به هدف هدايت مي‌كند.

25. مخاطره پذيري كارآفرينان :كارآفرينان  همواره با خطرات مالي ،رواني و يا حتي اجتماعي مواجه اند كه اين ناشي از احتمال شكست در فعاليت آنهاست. اما در اين شرايط كار آفرين از طريق تلاش هاي شخصي اين خطرات را مهار مي‌كند و به درستي تصميم مي‌گيرد.

26. تحمل ابهام كار آفرينان: تحمل شرايط كه فرد نمي داند موفق مي شود يا شكست مي خورد و پذيرفتن عدم قطعيت و شروع يك فعاليت مستقل در حاليكه تصور روشن و واقعي از آينده ندارد .كارآفرينان قادرند به طور اثر بخش با شرايط وطلاعات غير شفاف روبرو شوند وسبب انگيزش آنها مي شود .

27. دستاوردگرايي و هدف گرايي:كارآفرينان كار را به خاطر حسن انجام كار و رسيدن به دست آورد خود انجام مي دهند به همين دليل به پادش ها و تنبه ها اهميت نمي دهند. وقتي روي چيزي كار مي‌كنند مي خواهند آن كار را بخوبي انجام شود و همين براي رضايت آنها كافيست البته در صورت موفقيت به سود خواهند رسيد .

۲۸. مراحل كارافريني را نام ببريد 1)خودارزيابي و كسب آمادگي2)شناسايي و ارزيابي فرصت3)ايده‌يابي و نوآوري4)تدوين طرح كسب و كار5)تامين منابع مورد نياز6)تاسيس و راه اندازي يك بنگاه7)اداره و تثبيت بنگاه

۲۹. خود ارزيابي وكسب آمادگي:توانايي مقابله با مشكلات و تنگناها ويژگي است كه كارآفرينان بايد آن را دارا باشند. ارزيابي ويژگي هاي شخصيتي و توانايي هاي كارآفرين قبل از شروع كسب و كار بايد مورد توجه قرار گيرد. وي از طريق پرسش نامه نسبت به ارزيابي مهارتها و توانايي هاي خود اقدام نمايد. 

۳۰. شناسايي و ارزيابي فرصت: اكثر فرصتهاي مناسب خودبه خود نمايان نمي شود بلكه كار آفرين با هوشياري و توجه به محيط پيرامون و موقعيتهاي مختلف فرصتهاي بالقوه اي كه وجود دارند را كشف مي‌كنند .

۳۱.ايده يابي و نوآوري: كار آفرين بعد از كشف فرصتهاي نهفته ايده هاي مناسب را استخراج مي نمايد و سپس ايده انتخابي را به ظهور مي رساند و عينيت مي بخشد.

۳۲. تدوين طرح كسب وكار: راه اندازي و اداره يك كسب و كار موفق نيازمند برنامه ريزي حساب شده است. غفلت موجب شكست كارآفرين خلاق مي شود .به منظور پيشگيري طرح كسب وكار با دقت هرچه بيشتر بر تحقيقات كافي و محاسبات لازم تهيه شود .

۳۳. تامين منابع مورد نياز: كار آفرين در اولين گام به منع بزرگي تحت عنوان كمبود سرمايه برخورد مي‌كنند اين در حالي است كه منابع سرمايه اي متعددي وجود دارند كه شناسايي و آشنايي با روش هاي جذب آنها مي توان به تسهيل و بهبود روند ايجاد كسب وكاركمك نمايد .

۳۴. تاسيس وراه اندازي يك بنگاه: در مرحله تاسيس فرد كار آفرين فرد كار آفرين با توجه به ايده خود وبا استفاده از منابع فراهم شده و بر اساس طرح تدوين شده عملاٌ كسب و كار و فعاليت اقتصادي خود را آغاز مي‌كند.

35.ويژگيهاي يك فرصت جذاب چيست1)فرصت جذب ازطريق حل يك مشكل يا ارضاي يك نياز برآورده نشده براي مشتريان كه تمايل به پرداخت پول دارند ايجاد ارزش كند و مشتريان تنها براي محصول يا خدماتي پول پرداخت مي‌كنند كه ارزشي از بابت آن دريافت مي‌كنند بيشتر از هزينه هايي باشد كه براي آن پرداخت شود2)فرصت خوب بايد پتانسل سودآوري بالا براي كارآفرينان و سرمايهه گذاران داشته باشد و بتوانند ريسك آنان را پوشش دهند اينكه ميزان سود چقد باشد با توجه به نوع اشخاص و ماهيت كار متفاوت است اما نكته مهم اين است كه ميزان ريسك بايد هميشه با نرخ باده مورد نظر متناسب باشد.3)يك فرصت خوب بايد پايدار باشد فرصتهاي جذاب براساس نيازها و تغييرات موقتي و زودگذر شكل نمي‌گيردو بايد براي يك دوره نسبتا طولاني پايدار باشد4)يك فرصت خوب بايد قابليتها و توانايي‌هاي موسس و تيم مديريت تناسب داشته باشد يعني تجربه لازم براي پيگيري و بهره‌برداري از فرصتها را داشته باشد يعني كارآفرين و تيم مديريت شايستگي فني مالي و مديريتي لازم براي انجام كاري كه متعهد شده‌اند را داشته باشد.

36. ويژگيهاي فردي موثر در تشخيص فرصت كدامند 1)دانش و تجربه قبلي2)شناخت 3)هوشياري4)شبكه اجتماعي 5)برون گرايي 6)موافقت و سازگاري 7)نياز به موفقيت 8)ريسك پذيري 9)استقلال طلبي 10)خودارزيابي11)مركز كنترل دروني 12)خودسودمندي

37. رويكردهاي تشخيص فرصت كدامند توضيح دهيد 1)تخصيصي:تشخصي فرصت زماني صورت مي‌گيرد كه دو طرف عرضه و تقاضا وجود داشته باشد ولي منابع بصورت كارا تخصيص داده نشده است تخصيص كارايي يعني درآمد مصرف كنندگان به صورت بهينه به مصرف تخصيص داده شود 2)اكتشافي:بازار را موردبررسي قرارداد و تجزيه و تحليل مي‌كنند و ابعاد نامعلوم عرضه وتقاضا را در بازار مشخص ميكنند3)آفرينشي:عرضه و تقاضا را يا هر دو را خلق مي‌كنند در طراحي محصول يا بازايابي محصول صورت مي‌گيرد

38.سه روش عمده براي كشف فرصتها را بنويسيد 1)مشاهده روندهاي نخستين:ازقبيل عوامل اقتصادي سياسي قوانين و مقررات-تغيير در اين حوزه ها غالبان فرصتهايي را براي كارآفرينان ايجاد مي‌كند كه از طريق مطالعه دقيق و مشاهده فرصتها توسط فرد كارآفرين و روش ديگر خريد مطالعات و تحقيقات شركتهاي پژوهشي مستقل است 2)حل مشكل:از طريق مشاهده چالشهايي كه مردم در زندگي با آن روبرو هستد يا درك مستقيم مشكلات و يا به صورت تصادفي شناسايي شود 3)يافتن شكافها در بازاد:بسياري از شركتهاي بزرگ به سمت كالاهاي استاندارد و خاص مي‌روند بنابراين شركتهاي كوچك مي‌توانند به سمت گوشه هاي دست نخورده بازار حركت كنند و از اين شكافها به دنبال پاسخ مناسب براي نيازها باشند

 ۳۹. فرصت چیست در ادبیات کسب وکار به موقعیتی که باعث پیشرفت کار شود اطلاق می شود و دو ویژگی آن اول توسط افراد قابل کنترل باشد دوم پیامدهای مثبتی برای افراد به همراه داشته باشد


مطالب مشابه :


محتويات كيف دخملااااااا

دانشگاه جامع علمي كاربردي واحد اتاق ورود به سامانه سجاد. 11:41 | نویسنده : حسين




فهرست انجمن هاي علمي دانشگاه جامع علمي كاربردي راه يافته به ششمين جشنواره ملي حركت

فهرست انجمن هاي علمي دانشگاه جامع علمي كاربردي سامانه سجاد; علمي دانشگاه جامع




سوالات مربوط به درس تبلیغات و اطلاع رسانی

مركز آموزش عالي علمي كاربردي واحد 41. سامانه سجاد. مدیریت امور فرهنگی دانشگاه جامع




سوالات و جوابهاي درس دانش خانواده و جمعيت

مركز آموزش عالي علمي كاربردي واحد 41. سامانه سجاد. واحد كوچكي از يك اجتماع چندنفره كه




اصول حسابداری

كافي نت و انتشارات دانشگاه علمي و كاربردي مؤسسه يا يك واحد تجاري جهت سامانه سجاد




اصول سرپرستي سازمانها رسمي و غير رسمي (استاد ابراهیم زاده

مركز آموزش عالي علمي كاربردي واحد 41. سامانه سجاد. مانند سيستم دانشگاه ورودي دانشجو




علل افت تحصیلی دانش آموزان

مركز آموزش عالي علمي كاربردي واحد 41. سامانه سجاد. بيشتر دانش‌آموزان از يك روش واحد




گردشگری و جایگاه آن در ایران

مركز آموزش عالي علمي كاربردي واحد 41. سامانه سجاد. تحقیقات استراتزیک و دانشگاه




رسانه شناسي درس 1الي7

مركز آموزش عالي علمي كاربردي واحد 41. سامانه سجاد. و کامپیوتری و ظهور یک سیستم واحد




سوالات مربوط به کارآفرینی

مركز آموزش عالي علمي كاربردي واحد 41. سامانه سجاد. سازماندهي مديريت واحد جديد به




برچسب :