مصدق در نهایت ذلت؟

 بر اساس نوشته موجود در گوشه تصویر، این عکس قهرمان ملی دکتر محمد مصدق است. اما نظر جناب دکتر بهروز فاتح که بنده را مورد عنایت قرار داده اند این است که عکس مربوط به کشاورزی است که قبل از گرفتن سند زمین در جریان اصلاحات ارضی پای شاه  را می بوسد و آنچه در دست شاه است سند زارعانه زمین است. دو عکس نیز در ارتباط با همین صحنه و اشخاص حاضر در آن از طرف ایشان بدستم رسیده که بزودی آنها را نیز در وبلاگ خواهم گذاشت. اما به جهت رعایت پرنسیب های وبلاگ نویسی ابتدا ترجمه بخشی از مطالب کاک سوران کرباسیان  را راجع به همین عکس و دکتر مصدق منتشر می کنم. امید وارم با اذعان  به اینکه من مترجم نیستم و اساسا ترجمه کار من نیست، جناب کاک سوران را راضی کرده باشم.

تصویر و ترجمه متن زیر از

http://www.kurd.no/komar.pdf

تاریخ وسیله ای است که ملتها برای ترسیم تصویری زیبا از خود بکار می برند. قلم نیز ابزاری است که برای ثبت تاریخ بکار میگیرند. جمعی از این ابزار برای پنهان کردن حقایق ، برخی به منظور جعل تاریخی نادرست و گروهی نیز از آن برای نوشتن پروپاگاندا علیه یک ملت یا گروههای قومی دیگر استفاده می کنند تا با بد نام جلوه دادن آنها اعتماد به نفسشان را سلب کنند. احزاب سیاسی ، ایدئولژیستها و ملتها تاریخ را به شیوه ای باز نویسی می کنند که دربردارنده منافعشان باشد. برای اینکه نمونه ای بارز مد نظر خواننده این مطالب قرار گیرد، می خواهم به شخصی اشاره کنم که در تاریخ مدرن ایران  بسیار شناخته شده است.

دکتر "محمد مصدق"، سیاستمداری که صاحبنظران ، پان ایرانیستها، اعضای جبهه ملی، نخبگان ایرانی، کمونیستها، نویسندگان غربی و... به نیکی از او یاد کرده اند. سیاستمداری که همه به دیده قهرمان تاریخ مدرن ایران  از او یاد می کنند. اغلب گروههای فوق در این نکته متفق القول هستند که: او علیه شاه ایران  مبارزه کرد و راه  تاراج ایران  را بر غربیها بست، صنعت نفت  را ملی کرد و توانست شاه را وادار کند که خواهرش را از ایران اخراج نماید و ....

می توانم حد اقل به بیشتر از بیست کتاب تاریخی- سیاسی ایرانی و غربی اشاره کنم که مباحث آن  پیرامون ـ و در ستایش ـ دکتر مصدق بوده است. نمی خواهم پیامدهای منفی ملی کردن صنعت نفت در زمان دکتر مصدق را مورد بررسی قرار دهم. این مطلب از ناحیه کارشناسان امر به طور دقیق آنالیز شده و مدارک موجود مؤید این واقعیت هستند که ملی کردن صنعت نفت چه خساراتی ببار آورد و ـ اصلا- پروسه ملی کردن از کجا آغاز گردید. می خواهم مدرکی را ارائه کنم که حکایت از واقعیتی دارد. خواستار آنم که بدانم مبانی شناخت قهرمان چیست. به این عکس نگاه کنید.

6a7a48b67c.jpg

تصویر بالا قهرمان ایران را نشان میدهد که زانو زده و کفشهای شاه را می بوسد. گویا دکتر مصدق قهرمان بود؟ عکس از کتابخانه ملی فرانسه اخذ گردیده و هیچ دستکاری در آن صورت نگرفته است. همین عکس در کتابی به نام (پرتریتس آف پاور)در سال 1979 میلادی به چاپ رسیده است. سیاست تصمیم گیرنده است که تاریخ چگونه بنظر برسد! این عکس تنها نمونه ای از صدها مدرکی است که در سالهای گذشته جمع کرده ام. مدارکی که اثبات میکنند تاریخ نویسان چنان در جزئیات تاریخ تعمق نکرده اند که ما تصویر روشن ودرستی از آن داشته باشیم. کتابهای تاریخی که در ارتباط با ملتها و گروههای قومی خاور میانه تحریر شده اند، مالامال از اشتباه، قصور و اطلاعات جعلی هستند. تصاویر زشتی از مردمانی خلق کرده اند که رفتاری مبتنی بر تمدن داشته اند و به همان موازات از مردمانیکه مانند بربرها رفتار میکرده اند، تصویری زیبا و متمدن به نمایش گذاشته اند. در همین راستا از اشخاصی که نقش مهمی را عهده دار نبوده اند تصاویری جالب توجه ساخته اند و آنها را مانند قهرمان معرفی کرده، و در مقابل قهرمانان حقیقی را که برای دمکراسی، حق طلبی و آشتی مبارزه نمونه اند کنار گذاشته اند. می خواهم توجه مردم  را به بخش حقیقی تاریخ جلب کنم. مدرک و منابع قابل اعتماد برای هر کدام از اظهاراتم معرفی می کنم به این امید که در ذهن خواننده سوالاتی راجع به تاریخ خلق شود.

بریتانیای کبیر گزارشات و مدارک زمان شاه ایران  را منتشر نموده و تاکنون بسیاری از نویسندگان برای تالیف کتب تاریخی مربوط به زمان شاه آنها را مورد استفاده  قرار داده اند.(برای نمونه شخصی مانند عباس میلانی). آنچه برای من جای تعجب است و جوابی برای آن نمی یابم، این است که هیچکدام از مدارک بریتانیا در مورد دکتر مصدق منتشر نشده است! به چه دلیل بریتانیا مدارک مربوط به آن قهرمان  را انتشار نمی دهد؟ چرا مصدق خم شده  و کفشهای شاه را بوسید؟ آیا این اتفاق بعد از زندانی کردن وی در خانه اش بوده، زمانیکه اجازه ملاقات با کسی را نداشت؟

گویا شعبان جعفری (چاقو کشی که دوست وفادار شاه  بود) رفت و آمد زیادی به خانه مصدق داشت به گونه ای که مصدق ترسیده  بود؟ یافتن این مدرک تحریضم می کند، این مهم  را باور کنم که بهتر است تاریخ ملتها و گروههای قومی خاور میانه مورد تحقیق و بررسی مجدد قرار گیرد وبازنویسی شود. در حالیکه مدارک عدیده ای در دست است که در تضاد با نوشته های مورخین منطقه ای و غربی هستند. برای نمونه مورخین و محققین بسیاری در مورد عملکرد گروههای قومی در سرزمین آناتولی در مقطع زمانی جنگ اول جهانی کتاب نوشته اند. اما با از نظر گذراندن سه هزار مدرک بویژه مدارک ( بودیل بیورن و فریتچف نانسن) میتوانیم بخش مهمی از آنچه مورخین متقدم نوشته اند و اظهار داشته اند به چالش بکشیم.


مطالب مشابه :


دانلود کتاب نگاهی به شاه

دکتر عباس میلانی میلانی گرفته شده و به صورت pdf منتشر کتاب شاه عباس میلانی,




معمای هویدا

دكتر عباس میلانی در مقدمه ی این كتاب نوشته است: رضا شاه پهلوی




دانلود کتاب آخرین سفر شاه نوشته ی ویلیام شوکراس

آخرین سفر شاه یکی از جالبترین و مستندترین کتابهای است که ماجرای آخرین سفر دکتر عباس میلانی




معمای هویدا نوشته ی دکتر عباس میلانی

كتاب معمای هویدا اثر بحث برانگیز و به یاد ماندنی دكتر عباس میلانی به » رضا شاه اشتراک pdf




مصدق در نهایت ذلت؟

http://www.kurd.no/komar.pdf. (برای نمونه شخصی مانند عباس میلانی). (چاقو کشی که دوست وفادار شاه بود)




دانلود کتاب خاطرات حسین فردوست

کودکی به عنوان دانش آموز دبستان نظام وارد کلاس مخصوصی شد که رضا شاه دکتر عباس میلانی




بار هستی

دکتر عباس میلانی عبدالله عباس معروفی اریک لوران خیام رضا شاه




دانلود کتابهای دکتر عبدالکریم سروش

دکتر عباس میلانی عبدالله عباس معروفی اریک لوران خیام رضا شاه




بهشت گم شده

دکتر عباس میلانی عبدالله عباس معروفی اریک لوران خیام رضا شاه




بهشت و دوزخ در اساطیر بین النهرین

http://ketabfarsi.persiangig.com/Legendly Books/Behesht Va Duzakh.pdf دکتر عباس میلانی رضا شاه پهلوی




برچسب :