فضاها و دياگرام روابط فضا ها...(طراحی معماری 3)


فضاها و دياگرام روابط فضاهای موزه...(طراحی معماری 3)
فضاها و دياگرام روابط فضا ها
فضاهاي موزه:
1-
تالارورودي يا لابي
2-گالري ها يا تالار هاي نمايش آثار
3-کتابخانه
4-آزمايشگاه
5-چايخانه يا کافه تريا
6-انبار آثار
7-بخش اداري
8-آمفي تئاتر
9-بخش آموزشي -تحقيقاتي
—-
تالار ورودي
:
درهاي ورودي موزه بايد به حدي باشد كه محافظت و كنترل آنها براي نگهبانان آسان و ميسر باشد. وضع مطلوب آن است كه موزه فقط يك در ورودي عمومي اصلي و وسيع داشته باشد و توسط چراغ يا علامتهاي ديگر كاملاً مشخص باشد. اين در بايد به سرسرا و يا اتاق ورودي موزه منتهي شود. در اين اتاق يا سرسرا بخش فروش بليط، ميز اطلاعات و فروش انتشارات قرار دارد. در و يا درهاي ورودي موزه بايد از نظر تزيينات ساده و با سبك معماري بومي و معمول در جامعه هماهنگ باشد، همچنين اندازه آنها بايد چنان باشد كه تعداد زيادي از افراد در يك لحظه بتوانند به آساني از آنها عبور كنند.
اتاق ورودي موزه بايد به گونه اي ساخته و تزيين شود كه نظر مردم را جلب نمايد و معرف موزه نيز باشد؛ زيرا اين اتاق نخستين بخش موزه است كه بازديد كننده به آن وارد مي شود. محوطه ي ورودي نبايد آنقدر وسيع باشد كه آنقدر كه بازديد كننده در آنجا احساس غريبي و گم شدن نمايد و از سوي ديگر بايد آنقدر وسعت داشته باشد كه گروههاي بازديد كننده براحتي در آن گرد آمده، از آنجا به سوي تالار هاي نمايش حركت كنند. اين محوطه را نبايد از ميز و صندلي و ديگر وسايل انباشته كرد، فقط چند صندلي يا يكي، دو نيمكت كافي است. نقشه ديواري راهنماي موزه نيز بايد در اين قسمت نصب شود. جزوه هاي راهنماي موزه را نيز مي توان بر روي ميز هاي كوچك در اين محل قرار داد. ساعت ديواري, تلفن عمومي حتي صندوق پست نيز از وسايل ضروري اين محوطه است. مطلوبترين و مناسبترين رابطه بين محوطه ورودي و تالار هاي نمايش را مي توان توسط دو در به دو طرف ساختمان كه در آنها تالار هاي نمايش واقع شده باشند برقرار كرد. وجود اين دو در ، تردد در تالارها و نظارت بر آنها را آسان مي سازد.
در موزه هايي كه ورود و خروج به وسيله دستگاههاي الكترونيكي كنترل مي شود اين وسايل را مي توان در محوطه كه دو در اصلي تالارها از آن منشعب مي شوند تعبيه نمود .
-
گالريها يا تالار نمايش آثار:
گالري فضايي است كه درآن آثار تاريخي براي بازديدعموم به نمايش گذاشته مي شود. يك گالري بايدبه گونه اي برگزارشودكه عموم مردم بتوانندآثاررابدون هيچ مشكلي تماشاكنند.
گردش ومسير حرکت در نمايشگاه:
مسئله مهم ديگر مسئله گردش و مسير حرکت است که بايد با دقت بررسي گردد.بطوريکه ترتيب ومسير نه تنها براي کسي که به نقشه نگاه مي کند بلکه براي بازديد کنندهاي که از فضا عبور مي کند کاملا روشن و بدون ابهام باشد. ، تالارهاي نمايش بايد به نحوي ساخته شوند كه بازديد كنندگان بتوانند در آنها براحتي گردش نمايند و اشياء را از تمام جوانب تماشا كنند، لذا ايجاد مسير يا راه يكطرفه در تالار نمايش صحيح نمي باشد. بهترين روش، ايجاد فضاهاي باز در تالارهاي نمايش است تا بازديد كننده از بين اين فضاها عبور كند و بتواند به دلخواه از هر قسمت تالار به قسمت ديگر رفته، پس از بازديد حتي از قسمتي از مجموعه آثار بدون ديدن كليه آنها از تالار موزه خارج شود.

فضاها و دياگرام روابط فضا ها فضاهاي موزه درهاي ورودي موزه بايد به حدي باشد كه محافظت و كنترل آنها براي نگهبانان آسان و ميسر باشد. وضع مطلوب آن است كه موزه فقط يك در ورودي عمومي اصلي و وسيع داشته باشد و توسط چراغ يا علامتهاي ديگر كاملاً مشخص باشد


مطالب مشابه :


فضاها و دياگرام روابط فضا ها...(طراحی معماری 3)

Architecture - فضاها و دياگرام روابط فضا ها (طراحی معماری 3) - گذری بر معماری




پروژه رساله دیاگرام استاندارد هتل

رساله معماری پروژه رساله دیاگرام ۱۸۲۸ - سونامی Tsunami چیست ۲۴ ص ۱۸۲۹ - سیپورکس ۱۶




کانسپت چیست و جایگاه آن در معماری کجاست؟

زنان معمار - کانسپت چیست و جایگاه آن در معماری کجاست؟ - - زنان معمار




علائم و مفاهیم تحلیل سایت

مهرازان - معماری - طراحی شهری - علائم و مفاهیم تحلیل سایت - معماری - شهرسازی - طراحی شهری




FPGA چیست ؟

fpga چیست ؟ fpga ها نسل بلوک دیاگرام یک fpga به طور ساده در دلیل این امر گوناگونی معماری ساخت




رساله و پروژه مجتمع فرهنگی

رساله معماری پروژه معماری رساله دیاگرام استاندارد فرهنگسرا ۸۳۰ - مسیل شهری چیست




موضوع اسکیس شماره 2 تمرینات معماری

memary emroooz - موضوع اسکیس شماره 2 تمرینات معماری - art and architecture




برچسب :