گزارش دور به دور مسابقات المپیاد جهانی-

چهلمین دوره مسابقات المپیاد جهانی شطرنج
استانبول - ترکیه

دور هفتم:
پیروزی آقایان در برابر ایسلند / برد کوبنده بانوان در برابر اسلواکی

تیم ملی آقایان کشورمان در دور هفتم، روی میز 29 مسابقات با قرعه ای مناسب به نام ایسلند مواجه شد. روی میز یک احسان قائم مقامی قهرمان 10 دوره شطرنج کشورمان در مصاف با "هانس استفانسون" (2515) قهرمان 11 دوره کشور ایسلند، نتیجه را در 43 حرکت واگذار کرد. قائم مقامی تا به اینجای کار با یک برد، سه تساوی و چهار باخت نمایش قابل قبولی نداشته است. روی میز دو سیدجواد علوی مقدم در چهارمین دیدار خود در این دوره از رقابت ها در برابر استاد بزرگ "هنریک دنیلسن" (2511) به تساوی رسید. دنیلسن در سال 2009 قهرمان کشورش شده بود. پوریا درینی روی میز سه در یک بازی مدرسه ای در 30 حرکت استاد بین المللی "هجوروار اشتین گرتارسون" (2506) را شکست داد و در میز چهار اصغر گلی زاده در مصاف با استاد بزرگ "تروستور تورهالسون" (2426) در تنها 27 حرکت! پیروز شد. بدین ترتیب تیم ملی کشورمان با نتیجه 2.5 بر 1.5 در برابر ایسلند به برتری رسید. تیم کشورمان در مکان چهل و چهارم جدول رده بندی است.

تیم ملی بانوان کشورمان نیز با چیدمان آتوسا پورکاشیان، ساراسادات خادم، میترا حجازی پور و غزل حکیمی فرد با نتیجه باورنکردنی 3.5 بر 0.5 تیم نیرومند اسلواکی را در هم کوبید. تنها تساوی تیم کشورمان روی میز دو توسط خادم در برابر "جولیا کوچتکوآ" (2305) نیرومندترین بازیکن تیم حریف به دست آمد. تیم ملی بانوان ایران با این برد ارزشمند در مکان هفدهم قرار گرفت.

از نتایج مهم این دور در بخش آقایان می توان به پیروزی روسیه در برابر جمهوری آذربایجان، باخت ارمنستان به چین! و توقف مجارستان در برابر فیلیپین اشاره کرد. در بخش بانوان نیز تیم روسیه با نتیجه 2-2 در برابر لهستان متوقف شد و صدرنشینی را به تیم چین که با نتیجه 2.5 بر 1.5 از سد گرجستان گذشت، واگذار کرد.

گری کاسپاروف قهرمان اسطوره ای شطرنج جهان نیز در این دوره از مسابقات مهمان ویژه است

 

یوجین توره (60 ساله) نخستین استاد بزرگ تاریخ شطرنج قاره آسیا و کشور فیلیپین
وی بیست و یکمین!!! حضور خود را در المپیاد جهانی تجربه می کند (رکورد حضور در المپیاد)

در حاشیه این دوره از رقابت ها یکی از بزرگترین نمایشگاه های مهره های شطرنج جهان برپا شده است

دور هشتم:
تساوی عجیب آقایان با تاجیکستان / توقف بانوان در برابر لیتوانی

در دور هشتم مسابقات روی میز 21 شاهد تساوی عجیب و بی موقع آقایان کشورمان در برابر تاجیکستان بودیم. روی میز یک احسان قائم مقامی در مصاف با استاد بزرگ "فرخ امانتوف" (2615) بازهم باخت. تنها چیزی که انتظار نداشتیم باخت پوریا درینی در این دور بود که وی نیز روی میز دو در برابر "محمد خوسنخوجایف" شطرنج باز بدون عنوان تیم حریف با درجه 2378 تن به شکست داد. اما پویا ایدنی و اصغر گلی زاده روی میزهای سه و چهار به ترتیب در برابر استاد فیده "سوخیب جورایف" (2354) و "جمشید عیسایف" (2357) به پیروزی رسیدند تا مانع از شکست تیم ملی کشورمان در برابر تاجیکستان شوند! جالب اینکه تاجیک ها در دور چهارم نیز با تیم منتخب ناشنوایان جهان به تساوی 2-2 رسیده بودند. تیم ملی آقایان کشورمان در پایان این دور در رده چهل و سوم قرار گرفت.

بانوان ایران نیز روی میز 10 مسابقات در برابر لیتوانی به نتیجه تساوی 2-2 رضایت دادند. لیتوانی تیم نیرومندی نیست اما روی میز یک آن ها بازیکن سرشناسی به نام "ویکتوریا سمیلیته" (2520) حضو ر دارد که قهرمان سال گذشته بانوان اروپا است. روی میز یک آتوسا پورکاشیان به سمیلیته باخت. (سمیلیته همسر سابق الکسی شیروف (2001 تا 2007) و دارای دو فرزند از اوست) روی میز دو ساراسادات خادم به زیبایی و در 33 حرکت استاد بزرگ بانوان "دیمانته دالیته" با درجه 2216 را شکست داد. روی میز سه میترا حجازی پور ناباورانه به "جویتا زیوگایته" شطرنج باز بی عنوان تیم حریف با درجه 2052 باخت و روی میز چهار غزل حکیمی فرد در مصاف با "گینتاره پالاسکایته" (2053) به امتیاز کامل دست یافت. تیم ملی بانوان کشورمان علی رغم توقف در برابر لیتوانی مکان هفدهمش در جدول رده بندی را حفظ نمود.

از نتایج جالب توجه این دور بخش آقایان می توان به پیروزی 2.5 بر 1.5 روسیه صدرنشین در برابر اوکراین (مدافع عنوان قهرمانی)، تساوی 2-2 چین در برابر جمهوری آذربایجان، پیروزی 2.5 بر 1.5 آلمان در برابر مجارستان و از همه جالب تر به پیروزی 3-1 فیلیپین در برابر انگلستان اشاره داشت. در بخش بانوان نیز چین روی میز یک با نتیجه 3 بر 1 از سد لهستان گذشت و روسیه با نتیجه 2-2 در برابر اوکراین متوقف شد تا امیدهای قهرمانی این تیم بیش از پیش کم رنگ شود.

پیروزی 2.5 بر 1.5 روسیه صدرنشین در برابر اوکراین (مدافع عنوان قهرمانی)

امید قهرمانی تیم ملی بانوان روسیه کم رنگ شد ...

مهرداد پهلوانزاده در این دوره نماینده کنفدراسیون شطرنج آسیا و داور مسابقات است

دور نهم:
آقایان به اسپانیا باختند، بانوان به ارمنستان

آقایان روی میز هجده به اسپانیا باختند و بانوان روی میز شش به ارمنستان

تیم ایران در این دور بدون احسان قائم مقامی (که از 8 دیدار، 2.5 امتیا

ز کسب کرده بود) به مصاف تیم اسپانیا رفت. روی میز یک اسپانیا نیز بر خلاف سال های گذشته خبری از "الکسی شیروف" نیست چرا که او به زادگاهش (تیم ملی لتونی) بازگشته است. سیدجواد علوی مقدم روی میز یک به استاد بزرگ "فرانسیسکو والخو پونز" (2697) ملقب به «پاکو» باخت. روی میز دو پوریا درینی در برابر استاد بزرگ "ایوان سالگادو لوپز" با درجه 2638 به یک پیروزی درخشان دست یافت. (سالگادو لوپز در مسابقات ایروفلوت امسال در برابر قائم مقامی پیروز شده بود) 

وی میز سه، پویا ایدنی شطرنج باز 17 ساله کشورمان (همچنان بدون باخت!) در برابر استاد بزرگ "اولگ کورنیف" (2581) به تساوی رسید. کورنیف که به تازگی ملیت خود را از روسیه به اسپانیا تغییر داده است در سال گذشته در مسابقات جام ابوترابی استان قزوین حضور داشت و جالب این که در آن جا نیز در برابر ایدنی با نتیجه تساوی متوقف شد. اصغر گلی زاده نیز روی میز چهار به استاد بزرگ "مانوئل پرز کاندلاریو" (2575) باخت. بدین ترتیب تیم کشورمان با نتیجه 1.5 بر 2.5، نتیجه را به اسپانیا واگذار و به رده شصتم جدول رده بندی سقوط کرد.

وقف چین صدرنشین در برابر قزاقستان، امید را به روس ها بازگرداند

پویا ایدنی در یک قدمی کسب عنوان استاد بزرگی
پویا ایدنی استاد بین المللی 17 ساله خوزستانی کشورمان در چیدمان دور آخر تیم ملی آقایان ایران در برابر مکزیک (روی میز سه) قرار خواهد گرفت و در صورت کسب یک تساوی به حدنصاب استاد بزرگی دست خواهد یافت. در المپیاد جهانی یک حدنصاب، دو حدنصاب محسوب می شود و از آن جا که ایدنی از پیش یک حدنصاب استاد بزرگی دارد وی فردا در صورت کسب امتیاز (و همچنین عبور از مرز 2500) استاد بزرگ خواهد شد. ایدنی تا به اینجای کار در 8 دیدار، با کسب سه پیروزی، پنج تساوی و بدون شکست، 5.5 امتیازی است.

سایت رسمی نتایج بخش آقایان / بانوان
مشاهده سایت رسمی مسابقات
مشاهده عملکرد تیم ملی آقایان ایران در یک نگاه
مشاهده عملکرد تیم ملی بانوان ایران در یک نگاه
ا
 مشاهده زنده بازی های بخش آقایان
 مشاهده زنده بازی های بخش بانوان
در همین بخش ها می توانید فایل بازی ها را نیز دریافت نمایید
ا
مشاهده زنده ویدیویی سالن مسابقات
مشاهده گزارش های ویدیویی مسابقات
مشاهده گزارش های تصویری مسابقات

 

منبع : آچمز 

 

 


مطالب مشابه :


نقدی بر نوشته ی «ماجرای جزایر سه گانه از کی شروع شد؟»

مطالعات خلیج فارس - نقدی بر نوشته ی «ماجرای جزایر سه گانه از کی شروع شد؟» - معرفی کتاب.




گزارش دور به دور مسابقات المپیاد جهانی-

دانلود کتاب آموزش مراحل سه گانه در دور هشتم مسابقات روی میز 21 شاهد دانلود کتاب




سرگیجه!

سهام آبرو سقوط می دانلود کتاب . تبدیل تاریخهای سه گانه. واژه




انیمیشن مشاهده و محاسبه ی سقوط آزاد free fall

دانلود کتاب های علوم دعای روز ماه رمضان به سه انیمیشن مشاهده و محاسبه ی سقوط آزاد free




جهات سقوط دعاوي عمومي

دانلود کتاب در امور کيفري، تمام مکاتب با سقوط دعوي مرور زمان داراي اقسام سهگانه




تاریخچه قانون فعلی مجازات اسلامی

دانلود کتاب مستقل از قوای سه گانه بوده و پایه و محترم جمهور شاهد تحول اساسی در




گرانش زمین

جدايي سنگ از دستتان شاهد سقوط آن بطرف گرانش در سه قلمرو دانلود کتاب




نقد کتاب دکتر سریع القلم

در آثار سهگانه ایشان و به ویژه اگر شوروی سقوط نمی کرد، لهستان و » دانلود کتاب




برچسب :