انواع گرسنگی از نظر ابو علی سینا

گرسنگی شدید و اشتهای سگانه

اشتهای سگانه (جوع الکلب)، عبارت از حالتی است که انسان هر چند خوراک بخورد احساس می کند که هنوز گرسنه است .

سبب پدید آمدن این گرسنگی  سگانه چیست ؟

گرسنگی سگانه یا اشتهای سگانه را چندین سبب هست که از این قرارند:

1-بعد از پا کسازیهای زیاد از حد که بدن از اثر تخلیه و پاکسازی مکرر می گدازد. بیمار اکثرا قبوضیت شکم دارد، زیرا در چنین حالتی بدن رطوبت غذا را قبل از آنکه به معده برسد به سوی خود بر می کشد و نمی گذارد که معده از آن نصیبی برد، از این رو مدفوع خشک است.

2- تبهای دراز مدت که بدن را به نا توانی می رساند.

3-نیروی گیرنده و نگه دارنده غذا در بدن کاهش یافته است و تحلیل رفتن بیش از حد در بدن رخ می دهد و نیاز به تلافی کردن تحلیل رفته آن به آن در افزایش است. علامتش: اکثرا مدفوعش نارسیده و هضم نشده است و معده به حالت تباه دچار شده است .

4-حرارت بیش از حد عادی در دهانه معده هست و به تحلیل بردن سرگرم بوده و نیاز به تلافی آن زیاد است  . دهانه معده از حرارتی که گریبان گیرش شده همیشه تقاضای تعویض تحلیل رفته از اثر گرما را دارد . اکثرا تشنگی بر دهانه معده حکمفرماست و ماده ای را می خواهد که تشنگی را فرو نشاند و گاه به گاهی از گرسنگی رنج می برد،گرسنگی دهانه معده هنگامی رخ می دهد که تحلیل رفته از گرما بیش از حد باشد ، اما اگر حرارت بیش از حد در سراسر بدن باشد و دست و پا را نیز فرا گیرد ،اشتهای سگانه با دبدبه و کو کبه آید و پایداری و سرسختی بیمار به اوج می رسد.

گفتیم اگر حرارت بیش از حد لازم دردهانه معده باشد. دهانه معده بیشتر خواهان آب و نو شا به های  تری بخش و فرو نشاننده تشنگی است ، و گاه گاهی اگر حرارت بیشتر نیرو گیرد ،دهانه معده خواهان مواد غذائی می شود تا بدین وسیله تحلیل رفته را تلافی کند.

لیکن اگر حرارت بیش از اندازه بر تمامی بدن چیرگی یابد ، به گداختن تمامی نیرو می پردازد  و رگهای مکنده غذا مجبور میشوند که با سرعت و پیاپی به مکیدن ادامه دهند و چون به دها نه معده می رسند دهانه معده را بر می انگیزند و تحریک می کنند که فریاد گرسنگی سر دهد و تقاضای خوراک کند .

حال ببینیم این چنین حرارتی که از حرارتهای دیگر پا فراتر گذاشته و اشتهای سگانه را بدنبال خود می کشد و تقدیم انسان می کند ، چه شناسهای دارد و کجا ئی است ؟

1-      حرارت خارجی و بیگانه است ، مثل هوای گرم .علامتش : تشنگی زیاد و شدید ، قی کردنی= بر آورده ترش مزه نیست.در اکثر بیماران شکم روان است و سایر علامتهای حرارت مزاج را دارد.

2-      حرارتی داخلی است ، مثل متخلخل بودن بدن .

3-      موادی باشد که از سر به معده سرازیر شده باشد .

4-      وجود کرمهای درون معده .

5-      در اثر ریزش خلط ترش مزه بد جنس از نوع سو دائی یا بلغم ترش مزه باشد .نشانیش :تشنگی کم ،آروغ ترش و سا یر نشانیهای سودا ،و بلغم ترش مزه است.

6-      در اثر سر مای بسیار شدید و آزار رسان باشد .سرد مزاجی ، یا سر مای هوای محیط ،علامتش :تشنگی  کم ،بسیاری مد فوع و باد شکم و بقیه علامتهای سرد مزاجی .

7-      در اثر بیداری کشیدن زیاد از حد و با گرسنگی بیدار ماندن زیاد باشد .

 

 

گرسنگی گاوی (بو لیموس)

گرسنگی گاوی را عرب  جوع البقر  گویند و با گرسنگی سگی جداست ،در گرسنگی سگی انسان مبتلا هر چند خوراک بخورد باز گرسنه است ، اما در گرسنگی گاوی معده تقاضای خوراک نمی کند  لاکن سایر اندامان بدن گرسنه هستند و بیمار بدون اشتها می خورد . این بیماری گرسنگی گاوی اکثرا دنباله رو گرسنگی سگی است که ناگهان معده از تقاضای خوراک دست می کشد تو گوئی بعد از این همه داد و فریاد از دست گرسنگی خسته شده و نو میدانه از لجاجت دست بر داشته است و کلمه سگ را به کلمه گاو تبدیل کرده است.

گفتیم اکثرا بیماری گرسنگی گاوی ارث گرسنگی سگی است ، یعنی ممکن است گرسنگی گاوی خود به خود و بدون اینکه بر پایه گرسنگی سگانه استوار باشد سر بر آورد .

انسان در بیماری گرسنگی گاوی ابدا اشتهای خوردن ندارد اما سایر اندامان تنش بسیار گرسنه و نیازمند خوار بار مناسب حال هستند ،رگها همه تهی شدهاند و معده مبالات نمی کند و به داد آنها  نمی رسد . گاهی عاقبتئکار گرسنگی اندامان تن به حدی می رسد که دارنده تن را به غش می کشاند .

گرسنگی گاوی اگر مرده ریگ گرسنگی سگی نباشد و خود به خود ایجاد شود چند جهت دارد:

1- معده سفت می گردد و سوء مزاجی نیروی احساساتی و نیروی کشنده خوراک به معده را د ربر گرفته و از کار انداخته است که این حالت در مسا فرانی که این حالت در مسا فرانی که به سرما در سفر بوده و سرما زده می شوند دیده می شود .

2- ممکن است سبب روی آوردن گرسنگی گاوی خلط ناپسند باشد که بر دهانه معده آمده و آن را زیر پوشش خود قرار داده و در لیف مهده منتشر شده است . مهده به حالتی در آمده است که لیفش می تواند خوراک بیرون براند، اما نیروی کشنده – که زیر سلطه خلط است – یارای کشیدن خوراک از خارج به معده را از دست داده است و نمی جنبد و از احساس گرسنگی نام و نشان نیست .

(در باره علامات موجب از کار افتادن نیروی کشنده خوراک به معده و نیروی احساساتی معده  به قانون مرا جه شود .)

 

غش از گرسنگی

کسانی هستند که به هیچ وجه گرسنگی را تحمل نمی کنند ، زیاد گرسنه می شوند و همین که احساس گرسنگی کردند اگر هر چه زودتر به خوراک دست نیابند غش می کنند و از نیرو می افتند، از این رو این حالت را بیماری غش کردن از گرسنگی نامیده اند. * الجوع الغشی *

این حالت گرسنگی غش آلود سببش گرمای شدید و نا توانی دهانه معده است.


مطالب مشابه :


نکاتی در مورد مدفوع نوزادان

بايد توجه کرد که در مدفوع نوزاد سالم نبايد هيچ‌گونه خلط، بلغم يا خون بعد از هفته » مد




چند تست ساده ولی مهم (۲)

اغلب اوقات آنقدر زیاد می خورید که بعد از آن آیا رنگ مد فوع شما آزمایش خون ، مسئله




روشهای تشخیص مسمومیت در افراد

افزایش فشار خون یا کاهش فشار خون ادرار و مد فوع در طی یکساعت بعد از بلع یا




روش های شناسایی هلیکوباکتر پیلوری

اكثراً به محيطهاي مورد استفاده خون اضافه مي بعد از انتقال به محيط مطالعه بر روي مد فوع :




روشهاي کنترل عفونت در خانه بهداشت و مراقبت از بیماران عفونی

از کارکنان به بيمار 4- ريختن مواد آْلوده کنندهاي مانند ، خلط، خون بعد از تماس با مد فوع




استريليزاسيون چيست

و از طرفي ممكن است ميكروارگانيسم موجود در خون در هنگام بعد از خارج شدن و مد فوع بيمار




تیفوس چیست ؟

خراشیدن پوست و تلقیح مد فوع بیماری می تواند بعد ها به شپش همراه با خون خورده شده و




انواع گرسنگی از نظر ابو علی سینا

تشنگی کم ،بسیاری مد فوع و باد شکم و دست می کشد تو گوئی بعد از این همه داد و خون گرفتن




روش های شناسایی هلیکوباکتر پیلوری

اكثراً به محيطهاي مورد استفاده خون اضافه مي بعد از انتقال به محيط مطالعه بر روي مد فوع :




برچسب :