زمستان امسال سردتر می شود

جام جم آنلاين: حالا ديگر زنگ خطر را بايد به صدا درآورد. طوفان کاترينا در نيواورلئان ايالات متحده ، سيل در ويتنام ، سريلانکا، اندونزي ، خشکسالي هاي بي سابقه در پرتغال و اسپانيا
و اينک سيل عظيمي که در کانادا، امريکا، کشورهاي حوضه کارائيب و امريکاي جنوبي رخ داد؛ آن هم در کمتر از يکي دو هفته ! اينها همه خبرسازترين اخبار دو سه سال اخير بودند که مرز سياست را نيز شکستند و به عنوان خبر اول بيشتر خبرگزاري ها منتشر شدند. چه شده است؛ گويا حادثه اي در راه است.


زمين خاکي همراه جو اطرافش يک سيستم کاملا متعادل است. به همان اندازه که انرژي به آن مي رسد، انرژي نيز از دست مي دهد. به همان اندازه که آب تبخير مي شود، باران مي بارد و تعادلي ميان انواع گازها، عناصر و آب هاي شور و شيرين برقرار است ؛ اما اينک يک عامل اضافه به اين سيستم متعادل اضافه شده که دارد تعادلش را به هم مي زند؛ فناوري .تمايل روزافزون انسان براي بسط و گسترش فناوري و دست يافتن او به منابع و سرمايه هاي بيشتر، پيامدهايي نيز دارد. در قرن اخير توليد انواع گازهاي گلخانه اي و در صدر آنها دي اکسيد کربن ، نوعي سپر حرارتي را اطراف کره ما به وجود آورده است . در واقع فعل و انفعالاتي را که طبيعت طي ميليون ها سال انجام مي دهد و در اين فرصت تعادل را ميان آن بر قرار مي کند، بشر در چند ده سال انجام داده است . هر سال معادل 7مگاتن (7ميليون تن ) دي اکسيد کربن وارد جو مي شود و از آنجا که گازهاي گلخانه اي بسياري از تشعشعات مادون قرمز باز تابشي زمين را هنگام شب جذب و مجدد به سوي زمين منعکس مي کند دماي زمين گرمتر و گرمتر مي شود. گرم شدن زمين سبب آب شدن يخهاي قطبي ، گسيل اين آبها به اقيانوس ها و تغيير غلظت نمک و به دنبال آن تغيير در تبخير آب اقيانوس ها و تغيير زنجيروار در فشار هواي سطح اقيانوس ها و تغيير در فرآيندهاي بارشي در سراسر کره خاکي مي شود. 

سهم ايران چقدر است؛

مسلما ايران نيز چون تکه اي از کره زمين است ، از تغييرات آب و هوايي مصون نخواهد ماند. چه بسا همه ما طي سالهاي اخير اين تغييرات را به چشم ديده ايم . زمستان چند سالي است ديرتر شروع مي شود، برف کمتر مي بارد و وقتي هم که ببارد زود آب مي شود. بارشها غيريکنواخت است. گاهي يک ماه باران نمي بارد و گاهي چند هفته پشت سر هم بارندگي مي شود. اوضاع بسيار پيچيده و مبهم است . هنوز دانشمندان بدرستي ، نمي دانند قرار است چه اتفاقي بيفتد. در حالي که همه جا صحبت از گرم شدن زمين مي شود، عده اي از دانشمندان معتقدند تغيير غلظت نمک و دماي آب اقيانوس ها که به خاطر آب شدن يخهاي قطبي صورت مي پذيرد مي تواند از امسال تا چند سال آينده سبب قطع جريان هاي عظيم انرژي در کف اقيانوس ها شود؛ مانند جريان عظيم گلف استريم که انرژي گرمايي نيمکره جنوبي را از طريق جريانات عظيمي از آب گرم در کف اقيانوس اطلس به سمت نيمکره شمالي گسيل مي دارد که اگر اين جريان عظيم وجود نداشت ، اروپا در تابستان هم شاهد يخبندان هاي شديد بود. حال آن که اينک در شمال اروپا و در اسکاتلند غربي درخت نخل مي رويد! و اگر اين جريانات قطع شود، در اروپا يخبندان هاي شديد و بي سابقه و در ديگر نقاط نيمکره شمالي مانند ايران ، زمستان ها طولاني و بهار سرد خواهد بود.اما آب و هواي ايران جدا از مسائل ذکر شده ، متاثر از چرخه هايي چند ساله نيز است ؛ به عنوان مثال ، اينک چند سالي است که بارندگي ها در بيشتر مناطق در حد طبيعي و حتي بيشتر است ، در حالي که چند سال پيش ، چند سال پربارش يعني حدود سال 77 و 78، خشکسالي هاي کم سابقه اي رخ داد. از لحاظ دمايي هم چند سال اخير به وضوح گرم است و ماه مهر و آبان امسال در بيشتر نقاط بسيار کم بارش ، اما مهرماه خنک و آبان بي سابقه گرم بود. 

آينده نگري سازمان هواشناسي

اگر چه سازمان هواشناسي هرازگاهي و براساس بررسي عواملي چون دماي آب اقيانوس ها و فشار، پيش بيني هاي درازمدت خود را که به پيش بيني هاي فصلي معروفند، در قالب اطلاعيه هايي ارائه مي کند، ولي اين اطلاعيه ها چندان قابل استناد نيستند و خطاهاي چشمگيري در گذشته و حال در آنها به چشم مي خورد؛ به عنوان مثال اين سازمان مقدار بارش در نقاط مختلفي از کشور نظير استان هاي خوزستان ، غرب بوشهر، ايلام ، لرستان ، همدان ، خراسان جنوبي و رضوي را در حد طبيعي پيش بيني کرده بود که چنين نشد. با وجود اين ، سازمان مطابق آخرين پيش بيني مربوط به دماي آن اقيانوس هاي حاره اي ، از شرايط لانيناي متوسط روي اقيانوس آرام که تا بهار ادامه مي يابد و در شرايط نرمال باقي ماندن دماي آب منطقه حاره اي اقيانوس هند نتيجه مي گيرد که از ماه آذر بارندگي در سطح کشور به شرايط نرمال بازمي گردد و بارش زمستاني در مناطق شمالي ، شمال غربي و غربي فراتر از نرمال خواهد بود. اين سازمان در اطلاعيه اش درباره دماي هوا مي افزايد: «در بيشتر استان هاي کشور طي 5ماه آينده (از ابتداي آبان) دماي هوا نرمال پيش بيني مي شود، در حالي که براي استان هاي هرمزگان ، فارس ، غرب کرمان ، غرب يزد و اصفهان مقدار دما حدود يک درجه کمتر از نرمال خواهد بود. 

آنچه از قلم افتاد

شايد براي صادر کردن پيش بيني هاي درازمدت لازم باشد به عوامل ديگري هم توجه شود؛ عواملي که به نظر مي رسد هواشناسان از قلم انداخته اند :

1- نفوذ کم سابقه جريانات سرد شمالي : در چند ماه اخير، جريانات سرد شمالي که منشا آن مناطقي از قطب شمال و سيبري است ، نفوذ کم سابقه اي به ميهن داشته اند. تا آنجا که در تابستان امسال ، بيش از 5 مرتبه در ارتفاعات استان مازندران ، کلاردشت و علم کوه برف باريد. اين شرايط در مهر و آبان نيز ادامه يافت و سبب بارش هاي نسبتا مناسبي در خطه سبز شمال و شمال غرب شد حتي اين جريانات به مرکز ايران نيز نفوذ کرد و سبب شد ميانگين دماي شهر اصفهان به عنوان منطقه مبنايي از مرکز کشور 18.1 درجه سانتي گراد باشد، در حالي که در مهر ماه سال قبل ميانگين دما 20.6 بود.

2- کوچ زودهنگام پرندگان مهاجر : سازمان محيط زيست مازندران مهر ماه ، از کوچ زودهنگام پرندگان مهاجر ساکن سيبري و مناطق سردسير شمال اروپا و روسيه خبر داد. اين نکته بسيار مهمي است و نشان مي دهد سرماي زودرس در اين مناطق و به تبع آن انتقال اين هواي سرد به سمت ايران در ماههاي بعدي است. از ياد نبريم که پرندگان ساکن مناطق سرد به دليل نقش حياتي وضع هوا در زندگيشان ، هواشناسان قابلي هستند.
3- آب شدن غيرقابل پيش بيني يخهاي قطبي : امسال يخهاي قطب شمال به طرز بي سابقه اي و بسيار فراتر از آنچه پيش بيني شده بود، آب شده و حجم عظيمي از آب شيرين را روانه اقيانوس ها کرده اند. اين حجم عظيم از آب شيرين و سرد، سبب کند شدن جريان گلف استريم در فصل زمستان و افزايش تبخير آب اقيانوس ها مي شود. اگرچه هنوز نتيجه تحقيقات دانشمندان بيان نشده است ، اما به طور قطع اين موضوع تاثير خود را در زمستان هاي نيمکره شمالي نشان خواهد داد.براساس شواهد بالا، به نظر مي رسد آذر ماه و همچنين زمستان امسال در بيشتر مناطق ايران سرد و پربارش باشد؛ اما اين فقط يک نظريه است و علم ما هنوز آنقدر محدود است که بخصوص درباره عوامل جوي به خود اجازه استدلال ندهيم. با اين همه اگر فردا به بازار مي رويد کلاه ، زنجير چرخ و لباس گرم يادتان نرود!




بر روی زمین را چه می شود ؟! کلیک کنید



هرگاه خورشید در محدوده ی کره ی مشتری باشد، هم خورشید، هم ماه و هم زمین در معرض تکان های شدید قرار میگیرند. همچنین هرگاه خورشید به مشتری و به خصوص مریخ نزدیک شود، طوفان ها و بارندگی ها و زلزله های شدیدی روی زمین اتفاق می افتد.





منبع:http://www.rishsibil.blogfa.com/post-372.aspx


مطالب مشابه :


زمان برگزاری کنکور کارشناسی ارشد 89

وبلاگی با این آدرس پیدا نشد ممکن است آدرس وبلاگ را اشتباه وارد کرده باشید و یا وبلاگ حذف شده




تاريخ‌ و محل‌ رفع نقص كارت ، ‌ و ‌ برگزاري‌ آزمون‌ كارشناسي‌ ارشد سال‌ 1389 و هم‌ چنين‌ پانزدهمين د

شمالي، سمنان، سيستان وبلوچستان و يا گلستان گلستان. دانشگاه علوم و سيستم ‌ اطلاعات




كرسي آزاد انديشي "اقتصاد مقاومتي" دانشجويان پيام نوركشور در شيراز

اخبار دانشگاه پیام سيستم جامع گلستان; بختياري،سيستان وبلوچستان،كرمان




استخدام نیروی انتظامی در تهران،کرمان و سیستان و بلوچستان

دانشگاه های (مديريت سيستم و فرماندهي انتظامي سيستان و بلوچستان در مقاطع افسري و




علت وپیامدهای بادهای 120روزه در سیستان

از مناطق سيستان وبلوچستان و مربوط به سيستم بادهاي دانشگاه سيستان




اعلام نیاز هیئت علمی بهمن 90

سيستان وبلوچستان سيستم هاي پيچيده گلستان دانشگاه گلستان




اطلاعات آماري جهادكشاورزي استان س وب سال87-86

l تاكنون در سطحي بالغ بر 000 10 هكتار سيستم دانشگاه س وب هستم پورتال استان سيستان وبلوچستان




زمستان امسال سردتر می شود

يک عامل اضافه به اين سيستم متعادل اضافه شده که دانشگاه س سيستان وبلوچستان




برچسب :