امامزاده شاه احمد

در شمال شرقي شهرستان آبدانان و آخرين ارتفاعات كبير كوه مقبرة شاه احمد قرار دارد . نزديكترين روستاها به آن روستاهاي « پا علم » و « پل تنگ » مي باشند . جادة آن بسيار صعب العبور و حادثه آفرين است . اين مقبره فاقد بناي قديمي است .

در زمان حكومت رضاخان و به هنگام تخته قتاپو كردن عشاير لرستان در اين مكان بناي كوچكي با قلوه سنگ و گچ ساخته مي شود[1] . كه آن بنا نيز از بين رفته است و اكنون يك اطاق پيش ساخته فلزي بر روي آن قرار دارد .

ميسيو چريكف در باره مقبره شاه احمد نوشته است : « جايي كه اين كوه « كََور » - كبير كوه – به اتمام مي رسد آنجا را « محل شاه » مي نامند در روي كوهي كه متصل به كوه « كور » است امام زاده احمد واقع است . يك امام زاده نيز به همين نام در محل بالا گريوه واقع مي باشد . لرهايي كه در كوه « كور » ساكن هستند خيلي به اين امام زاده اعتقاد دارند . اگر كسي از آنها قتل و غارتي كرده به محض خواندن دو ركعت نماز در آن محل جميع معصيت او مبدل به ثواب خواهد شد .»

بعضي از معتمدين محل مي گويند كه احمد از نوادگان امام موسي كاظم (ع) مي باشد و پدر وي مراد نام داشته اسنت . كه در زمان ولايتعهدي امام رضا (ع) و به شهادت رسيدن قصد فرار از ايران داشته است و قصد داسته است براي رفتن به سمت كربلا از اين محل بگذرد كه به دلايل نامعلومي از دنيا رفته است .

بقعه شاه احمد -  آبدانان

آقاي ساكي درباره او مي گويد : « اگر تحقيق كافي به عمل آيد ممكن است روشن شود كه-  شاه احمد – معروف در قله كبير كوه همان سيد احمد باشد كه از مقابل سپاه تيمور فرار كرده و مورد تعقيب آنان قرار گرفته و بواسطه ستم تيموريان به مردم لرستان محبوبيتي يافته و اكنون بعد از گذشت بيش از گذشت پنج قرن بصورت امام زاده اي خود نمايي مي كند .

[1]بدليسي در باره سيد احمد نوشته است : «‌سيدي احمد با وضعي عجيب در مقابل سپاه تيمور مقاومت كرده و با استفاده از موانع كوهستاني هر روز را در جايي به سر مي برد تا سال 815 كه تاريخ مرگ اوست در شكافهاي كبير كوه از مقابل دشمن مي گريخته و پنهان مي شد . »[2]

به هر حال بقعه مذكور امروزه به عنوان زيارتگاه مورد تكريم مردم است ، هر چند كه براي رفتن به اين زيارتگاه بايد نزديك به 15 كيلومتر پياده روي نمود ، اما در بعضي از اوقات تعداد زايرين آن به نحو زايد الوصفي رو به ازدياد گذاشته و بعضي از آنها شب را در آن كوهستان ترسناك بيتوته مي كنند .

 زايرين بر اين باورند كه شاه احمد مراد دهنده است افراد نازا را حامله ، دختر داران را پسردار و بيماران  لاعلاج را شفا و بخت دختران را مي گشايد ، زايرين آن از استانهاي ايلام ، خوزستان ، لرستان ، كرمانشاه و چهار محال بختياري مي باشند


[1]  جغرافياي تاريخي و تاريخ لرستان ، ص 272

[2]  شرفنامه ، ص 46


[1]  جغرافياي  تاريخي و تاريخ لرستان ، ص 231

[2]  سياحتنامه ، ص 110


مطالب مشابه :


خمین

در هنگام يورش ياغيان همه دراين خانه اجتماع كرده وزنان وكودكان در اتاقهاي متعدد بيتوته مي




امامزاده شاه احمد

رو به ازدياد گذاشته و بعضي از آنها شب را در آن كوهستان ترسناك بيتوته وزنان سخت




بررسی خصوصیات اقلیمی و جغرافیایی شهر تنکابن

گرههاي سني . مردان وزنان . مردان . زنان . نامشخص . نسبت جنسي شمار. درصد . شمار . درصد . شمار. درصد




برچسب :