مراحل تولید رب گوجه فرنگی


ویژگیهای فرآیند،نکات فنی و شرایط عملیاتی:

فرآیندتولید محصول بشرح ذیل قابل بیان می باشد:

1. گوجه فرنگی درسبدهای یا ج عبه های 25 کیلوگرمی وارد کارخانه میشود و پس از توزین در سکوی بارگیری
قرار میگیرد و کالای توزین شده وبا کنترل تعداد جعبه باسبد تحویل گرفته میشود.

2. درمحل سکوی بارگیری یک حوضچه سیمانی قرار دارد که کف آن از صفحات مشبک پوشانده شده و پر از آب است گوجه ها از سبد در آب حوضچه تخلیه میشود البته کف حوضچه دارای شیب مناسب میباشد بطوریکه باباز کردن دریچه خروج گوجه ها به راحتی همراه آب درکانال مربوطه جاری شده وضمن شستشو اولیه به سمت خط تولید بعد از آن بوده و مجهزبه لوله های هوا میباشد هوای دمیده شده از این لوله هاسبب ب ه غلیان در آمدن گوجه ها ودرنتیجه شستشوی بهترگوجه ها میشود.

3. سپس گوجه ها برای شستشوی نهایی از زیر دوشهای آب رد شده وروی میز سورتینگ قرار میگیرد گوجه فرنگ ی هادرحین عبور از روی سورتینگ توسط کارگرانی که در دو طرف میز قرار دارند مورد بازرسی قرار میگیرند وگوجه های نامناسب وکال ولهیده و یا چیزهای دیگری مثل چوب و غیره که احتمالاً خمراه گوجه باشند از گوجه ها جدا می گردند.

4 .گوجه های تمیز شده پس از عبور از زیر دوش آب که شستشوی نهایی را انجام می دهد وارد خردکن می شود و در آن خرد کن که از یکسری تیغ ههای را انجام
می دهد وارد خردکن می شود و در آن خردکن که از یکسری تیغه های متحرک تشکیل شده است سبب خرد شدن گوجه ها میشود .گوجه های خرد شده وراد مخزنی با حجم حدود یک متر مکعب درزیر خردکن موسوم با بالانس تانک می شوند.

5. گوجه های خرد شده توسط منوپمپ وارد پری هیتر می شوند . پری ه یتر یک دستگاه افقی استوانه است که درون آن لوله های استیل با قطر کمتر قرار دارد و اطراف لوله ها بخار می باشد بطوریکه گوجه های خرر شده با عبور از داخل این لوله های به حرارت حدود 90-80 درجه سانتیگراد می رسند .حرارت داده شده درپری هیتراولا سبب می شود تا راندمان آبدهی در مرحله فیلتراسیون افزایش یابد .ثانیا آنزیم پکتیناز از بین برود و در نتیجه رب تولیدی از ویسکوزیته مناسبی برخوردار باشد ثالثاً بار میکروبی کاهش یافته و به رندمان سالم سازی درمراحل بعدی کمک می کند و بعلت متلاشی و نرم شدن بافت گوجه ها ضمن آسانتر کردن عمل آبگیری استهلاک صافی ها را نیز کاهش می دهد.

6. گوجه های خردشده پس از عبور از پری هیتر وارد صافیها می شوند این صافیها دو یا سه مرحله ای می باشند بطوریکه تفاوت مراحل مختلف در قطر توری های آنها می باشد. بسته به شرایط مواد اولیه می توان به دلخواه از بعضی مراحل استفاده کرددویا آن را ازدورخارج نمود.

7. پس از آن آب گوجه وارد تانک فرموله که مخازن ی استیل می باشد می شوند در این مخازن به میزان حداکثر 3 درصد وزن محصول نهایی به آبگوجه نمک طعام افزوده می شود.

8 . آب گوجه فرموله شده توسط پمپ وارد دیگ تغلیظ می گردد . البته نمک را می توان درمحصول نهایی پس از خروج از دیگ تغیلظ اضافه کردن اما بعلت بالابودن
ناخالصی درکشور ما ولزوم افزودن آب نمک بجای نمک خشک اینکار اگر در تانک فرموله انجام شود صحیح تر است . آب گوجه می تواند دریک یا دو یا چند مرحله تغلیظ شود (تا به محصول نهایی تبدیل گردد اینکار در کارخانجات رب گوجه فرنگی معمولاً دردو مرحله بصورت بچ و یا دریک سیستم مدا وم و به صورت سیرکولاسیون انجام می شود اما در کارگاه کوچک می توان از دیگهای تحت خلا یک مرحله ای و یا از دو دیگ مشابه هم و درطی دو مرحله استفاده نمود . در هر حال آب گوجه دردیگ تغلیظ تخت خلا و بصورت غیرمستقیم تماس با حرارت بخار حرارت میبیند وآب خود را از دست می دهد و بنا به دلخوا تولید کننده تا درجه بریکس مورد نظر تخلیه می شود . همانطوریگهقبلاً اشاره شده تغلیظ آب گوجه تحت خلا سبب حفظ کیفیت زنگ وویتامینها از یکطرف افزایش سرعت عمل وصرفه جوئی درانرژی ازطرف دیگرمی گردد.

9. رب گوجه فرنگی آماده شده ازدیگ تغلیظ وارد مخزن ذخیره مشود.

10 . گوجه ازمخزن ذخیره با عبور ازدستگاهی مشابه پری هیترپاستوریزه شده و در درجه حرارت حدود 85 درجه سانتریفوژی سانتیگراد حرارت میبیند.

11. رب گوجه توسط دستگاه پرکن درقوطی یا ظروف مشابه پر میشود.

12. سپس قوطیهای پرشده از رب گوجه فرنگی دربندی می شود.

13. پس از دربندی قوطی پرشده از تونل بخار عبور داده می شود بطوریکه حرارت مرکز قوطی به 90 درجه سانتیگراد برسد وپاستوریزه گردد ونگهداری زمان
اقامت محصول درحرارت مذکور بستگی به نوع ظرف بسته بندی و اندازه آن دارد.

14. پس از عبور ازتونل بخار قوطی از زیر د وش آب سرد عبور کرده بطوریکه درجه حرارت مرکز قوطی 38-40 درجه سانتیگراد کاهش یابد پس از عبور اززیر دوش آب سرد از زیر یک پنکه که هوای گرم می زند عبور کرده و خشک می شوند.

15. سپس قوطی اتیکت خورده و در کارتن بسته بندی میشود.

16. محصول تولید شده به انبار محصول حمل و پس ازطی مدت قرنطینه (حدود 15 روز)درصورت منفی بودن نتیجه آزمایشات مورد لزوم قابل عرضه به بازارمی باشند.


مطالب مشابه :


مراحل تولید کارتن

صنعت چوب و کاغذ - مراحل تولید کارتن - ضايعات کارتن و اخال کارتن هاي مصرف شده و غير قابل




فیلم حرفه وفن - فیلم کاروفناوری فیلم مراحل تولید و ساخت میز بیلیارد

وبلاگ علمی آموزشی و فنی کاروفناوری کلاله - فیلم حرفه وفن - فیلم کاروفناوری فیلم مراحل تولید




طرح درس روزانه درس تکنولو زی سازه های چوبی

3- مراحل تولید قطعات وسایل ورزشی را توضیح دهد . میز پینگ پنگ ومیز شطر نج را




آشنایی با مفاهیم، تعاریف و اصطلاحات موجود در گزارشات حسابداری صنعتی

کالایی که با گذراندن مراحل تولید به شکل کامل ساخته برش و اتصال به میز و صندلی تبدیل




مراحل تولید رب گوجه فرنگی

دانشجويان مهندسی صنايع غذايی همدان - مراحل تولید رب گوجه فرنگی - سایت تخصصی صنایع غذایی




آشنایی با مفاهیم، موجود در گزارشات حسابداری صنعتی

کالایی که با گذراندن مراحل تولید به شکل کامل ساخته برش و اتصال به میز و صندلی تبدیل شود




حسابداری صنعتی

کالاهایی که در جریان مراحل تولید قرار گرفته اند و اتصال به میز و صندلی تبدیل شود




مراحل تولید پارکت

علم چوب - مراحل تولید پارکت - صنایع چوب - علم میز و کمد. سنباده




برچسب :