مشهورترین عکاسان ایرانی

هنری دلال

هِنری دَلّال (به انگلیسی: Henry Dallal) (زادهٔ ۱۹۵۵) عکاس ایرانی مقیم لندن انگلستان است. وی عکاس متخصص عکاسی از اسب‌ها و طبیعت است.

هنری دلال عکاس محبوب الیزابت ملکه بریتانیا است. ملکه الیزابت بارها هنری دلال را به کاخ خود دعوت کرده و عکس‌های او را تحسین کرده‌است. یکی از عکس‌های هِنری که از ملکه و اسب‌هاش او گرفته‌است در موزه چهره‌نگاری‌های لندن قرار گرفته‌است.

آثار عکاسی او در نشریات تخصصی عکاسی جهان بارها منتشر شده و مقالات گوناگونی درباره آن‌ها نوشته شده‌است. عکس‌هایی که او طی پنج سال از گارد سلطنتی ملکه بریتانیا گرفته‌است و به‌صورت کتابی در بریتانیا چاپ شده‌است.

هنری دلال پس از خروج از ایران، از سال ۱۹۹۴ از کلرادوی آمریکا به لندن مهاجرت کرد. او از کوهنوردان فعال نیز هست.

وی مدرک دانشگاهی خود (BSBA) را از دانشگاه دنور کلرادو در سال ۱۹۷۷ دریافت کرد.

هنری دلال از همکاران انجمن پادشاهی جغرافیایی است.

 

فخرالدین فخرالدینی

فخرالدین فخرالدینی (زادهٔ ۱۴ اسفند ۱۳۱۱) از پیش‌گامان عکاسی پرتره در ایران است.

سال ۱۳۱۱ در آذربایجان و در خانواده‌ای هنردوست بدنیا آمد. پدرش شاعر بود و عکاس، برادرانش نیز به هنر گرایش داشتند.

در کودکی به نقاشی علاقه‌مند شد و هنوز هم نقاشی را ادامه می‌دهد. از ۱۸ سالگی عکاسی را در کنار پدرش که عکاس بود شروع کرد و عکاسی پرتره را نزد او آموخت. بعد از تجربه‌های محدودی در ایران، به کشورهای آمریکا و آلمان سفر کرد و در زمینه شخصیت‌گرایی در عکاسی پرتره کار کرد. مطالعه چندین جلد کتاب از عکاسان معاصر جهان عامل گرایش‌اش به عکاسی پرتره بود.

 

فیروز زاهدی

آقای فیروز زاهدی عکاس معروف ایرانی است که دارای شهرت جهانی می باشد. بیشترین معروفیت او به علت گرفتن عکس از هنرپیشگان بزرگ هالیودی است که برای مدتی نیز برای او ایجاد مشکل کرده بود همچون شایعه ای مبنی بر ازدواج با الیزابت تیلور. در ادامه زندگینامه ایشان به همراه بعضی از تصاویر ایشان برای شما آماده گشته است.

متاسفانه آقای زاهدی علاقه به گرفتن عکس از خود ندارند و هیچ عکسی ما نتوانستیم از ایشان پیدا کنیم . اما بیوگرافی ایشان :

    فیروز زاهدی متولد ایران، یکی از برجسته ترین عکاسان بین المللی آمریکا در زمینه ی پرتره و عکاسی تبلیغاتی در ۲۵ سال اخیر بوده است. تحت حمایت و راهنمایی اندی وارهول، زاهدی در اواسط دهه ی ۷۰ شروع به کار با مجله ی اینتر ویو کرد و در آنجا بود که او به همکاری با الیزابت تیلر پرداخت و تیلر نیز او را به عنوان عکاس شخصی خویش در سال ۱۹۷۸ به هالیوود معرفی کرد. به عنوان یک دیپلمات زاهدی مقیم لوس آنجلس شد و خیلی سریع خودش را به عنوان پیشتاز عکاسان شخصیتهای نامدار محرز ساخت.

    او به طور همزمان هم در مجله های بین المللی و هم در شعبه های تبلیغاتی و بویژه در پوسترهای فیلم کار می کرد. در اواخر دهه ۸۰ او با یکی از مشهورترین و قابل ملاحظه ترین نشریه های معرفی استادان بین المللی عکاسی از سالهای اولیه ی قرن ۲۰ یعنی Vanity Fair شروع به کار کرد.
    نام او همواره در بخش شناسنامه ی مجله ی Vanity Fair و در کنار عکاسان بزرگی قرن مانند هلمت نیوتون، هربرت ریدس و آنه لیبوویتس بوده است. زاهدی همچنین عکسهایی برای جلدهای مجله های مختلف همچون: تایم، شهر و کشور، اسکوایر، جی کیو و گلیمور داشت. عکسهای او همچنین برنده ی جوایز مختلف پوستر، برای فیلم هایی همچون پالپ فیکشن، Get Shorty، ادوارد دست بریده و خیلی فیلم های دیگر است.
    به علت علاقه شخصی به خوانندگان و ستاره های زن هالیوود، زاهدی همکاری هایی با بابارا استریزند، دایانا راس و شکیرا برای خلق تصاویری برای جلد آلبوم هایشان داشت.

    او همچنین عکس هایی برای مبارزات تبلیغاتی با استفاده از شخصیت های نامدار از اشخاصی همچون داین کیتون (برای لوریل )، کریستین آگویلرا ( برای کوکاکالا )، شارون استون ( برای ابل) و دیگر اشخاص همچون مک رایان، جودی فاستر و فی دونو وی گرفته است گذشته از آگهی های تبلیغاتی مستقیم و ویدئو میوزیک، زاهدی موفقیتهای گسترده ای در هنر عکاسی خود از گل ها و با موضوع گل داشته است که در چندین موزه و گالری مهم ایالات متحده ی آمریکا به نمایش در آمده است. علاقه به معماری و طراحی در عکس از فضاهای داخلی او نمایان است همانند عکس هایی که برای انتشارات ال دکور انداخته است.

 

رضا دقتی

رضا دقتی (۱۳۳۳ در تبریزفتوژورنالیست ایرانی نشریه نشنال جئوگرافی است که در دنیا او را با نام رضا می‌شناسند.رضا از ۱۴ سالگی عکاسی را خودآموز یادگرفته‌است. وی همچنین از دانشگاه تهران فارغ التحصیل رشته معماری است. 

Reza - Afghanistan, 1985.png

رضا پیش از انقلاب بیشتر به عکاسی معماری مشغول بوده اما با شروع درگیری‌های انقلاب ۱۳۵۷ ایران، وی به عکاسی خبری روی آورد. دقتی از سال ۱۳۵۷ تا ۱۳۶۰، مجموعه‌ای از تحولات پس از انقلاب و درگیری‌ها و کشتار در ترکمن صحرا و کردستان تهیه کرد. عدم سازگاری عکس‌های او با خواست حکومت توتالیتر اسلامی ایران، رضا را مجبور به ترک ایران و مهاجرت به اروپا برای همیشه کرد رضا پس از آن به در مجله نیوزویک به‌عنوان خبرنگار بخش خاورمیانه در فاصله سال‌های ۱۳۶۲ تا ۱۳۶۷ فعالیت کرد. اولین گزارش رضا برای نشریه نشنال جئوگرافی، در سال ۱۳۷۲ با عنوان «قاهره، قلب خروشان مصر» منتشر شد. در حال حاضر او با این مجله نامدار همکاری می‌کند و تا کنون بیش از صد کشور را تحت پوشش مطبوعاتی قرار داده است. گزارشهای او بازگو کننده جنگ ها، انقلاب‌ها و مصائب انسانهاست شاید هیچ خبرنگاری در دنیا به اندازه رضا در صحنه‌های جنگ حضور مستقیم نداشته است

رضا دقتی همواره تصویر را به عنوان وسیله‌ای برای پیشبرد اهداف انسان دوستانه و مبارزات خود برعلیه استبداد به کار گرفته است. وی در سال ۱۹۹۰، پس از عقب نشینی شوروی از افغانستان، مسئولیت پخش کمکهای جامعه بین‌الملل را از طرف سازمان ملل متحد پذیرفت و به‌دنبال این تجربه بنیاد فرهنگی آیینه را در سال ۲۰۰۱ در کابل تأسیس کرد. در "بنیاد فرهنگی آیینه" تاکنون صدها تن از دختران و پسران افغان در رشته‌های روزنامه نگاری، عکاسی، فیلم برداری وطراحی تحت نظر اودر بالاترین سطح حرفه‌ای آموزش یافته و جذب دنیای کار حرفه‌ای در سطح بین‌المللی شده‌اند.

دریافت نشان شوالیه ملی لیاقت در فرانسه

روز ۱۳ ماه می‌۲۰۰۵، وزارت امور خارجه فرانسه در نامه‌ای رسمی اعلام کرد که به پاس خدمات رضا دقتی، عکاس و خبرنگار ایرانی برای احیای مطبوعات آزاد، اشاعه آزادی بیان دردنیا، مبارزه برای احیای حقوق کودکان و مبارزه بر علیه استبداد، رئیس جمهور این کشور او را به مقام افتخاری شوالیه ملی لیاقت منسوب و به دریافت نشان شوالیه ملی لیاقت مفتخر کرده‌است

مراسم اعطاء مدال ملی لیاقت فرانسه به رضا دقتی از سوی دولت این کشور دوم نوامبر ۲۰۰۵ با حضور رییس و چند تن از سناتورهای مجلس سنای فرانسه، رسانه‌های خبری، اندیشمندان ایرانی، افغان و فرانسوی برگزار شد. مدال ملی لیاقت فرانسه بالاترین نشان کشور فرانسه‌است و به کسانی اعطا می‌شود که در راه اهداف انساندوستانه و اعتلای این فرهنگ تلاش کرده‌اند. رضا دقتی اولین ایرانی است که به دریافت این نشان نایل آمده‌است

دریافت جایزهٔ لسی

دقتی در ژانویهٔ ۲۰۱۰ طی مراسمی که در تالار تئاتر مرکزی لینکلنشهر نیویورک برگزار شد جایزهٔ لسی[۱۱] -که به اسکار عکاسی معروف است- را دریافت کرد. او جایزه‌اش را به مردم ایران و ندا آقاسلطان تقدیم کرد

دقتی به هنگام دریافت این جایزه خطاب به حاضران گفت:

« «ما صدای کسانی هستیم که بی صدایند، ما اینجا هستیم تا جهان چشمانش را به روی دردها و جنگ‌ها نبندد. من این جایزه را به کسانی تقدیم می‌کنم که در نبرد برای جهانی بهتر حتی از ادا کردن جان خود نیز دریغ نکردند. هم‌چنین این جایزه را به شهروندان ایرانی تقدیم می‌کنم، مبارزان بی نام و نشان راه آزادی که توانستند از طریق تلفن‌های همراه‌شان تصویرهایی را به عنوان سند و مدرک ثبت کنند. با احترام ویژه به یک صدا که در ایران خاموش شد، چرا که تصمیم گرفته بود در راه آزادی و عدالت قدم بردارد. زن جوانی که تصویر مرگش تمامی صفحه‌ها را تسخیر کرد، او نامش ندا بود، تقدیم به ندا!»

نمونه ای از عکس های زیبا وهنر مندانه فیروز زاهدی  :

 

نمونه ای از آثار رضا دقتی :

REZA4.jpg&sa=X&ei=IqAOTpqEEYmSOty39P4G&v

 

MM7199_0050-702227.jpg&sa=X&ei=yZ8OTv-SI


مطالب مشابه :


مشهورترین عکاسان ایرانی

استودیو عکاسی های انقلاب ۱۳۵۷ ایران، وی به عکاسی تبلیغات و ارائه بهترین عکاس




اصوال عکاسی پرتره 2

استودیو عکاسی بهترین لنز برای عکاسی پرتره، لنزی است که انجمن عکاسان ایران.




تاریخچه عکاسی در ایران و جهان !

صفحه اول آرشيو مطالب تماس با ما بهترین تاریخچه عکاسی در ایران : به استودیو آورده و




انواع دوربین های دیجیتال و برخی اصطلاحات رایج

استودیو عکاسی و لنز را تا زمان به دست آمدن بهترین فوکوس به عقب و جلو خبری ایران




درباره سیلوستر استالونه به مناسبت ۶۷ سالگی اش

استودیو عکاسی در میان بهترین قهرمانان فیلم‌های هالیوود نام پایگاه عکس خبری ایران




فرمت HDMI چیست؟ تالیف: کاوه قبادی

استودیو عکاسی عریض و با فرمت 16:9 بهترین حالت برای چشم انسان می‌باشد خبری ایران




نکات و اصول عکاسـی برای تازه کارها

استودیو عکاسی به طور مثال، بیشترین فاصله ای که بهترین فلاش ها انجمن عکاسان ایران.




چگونگی عکاسی از مجالس عروسی

استودیو عکاسی چگونگی انتخاب و گرفتن بهترین ژست و حالت از سوژه همگی ایران.




زنان و دختران ایران در صد و بیست سال قبل 120، از نگاه آنتوان سوروگین

عکاسی ایران و استودیو او که مدتی توسط دخترانش اداره میشد همچنان به عنوان یکی از بهترین




برچسب :