احداث ساختمان

مقدمه :
ساختمان های مرغداری بایستی به طریقی ساخته شوند که در زمستان گرم ودر تابستان خنک باشد. رعایت اصول صحیح ساختمان وعایق بندی سقف ودیوارها ووجود دستگاه های تهویه مناسب از تراکم رطوبت جلوگیری می کند و مانع مرطوب شدن بستر شده به ترتیب از شیوع بیماری های انگلی ازجمله کوکسیدوز جلوگیری به عمل می آورد .


در رابطه با ساختمان مرغداری توجه به پنج فاکتور مهم است :
1 - دائمی یا موقتی بودن لانه
2 - اندازه ساختمان 
الف:انفرادی 
ب:ردیفی
پ:چند ردیفی
3 - ساختمان از نظر پرورش
4 - شکل از نظر پرورش
5 - مصالح ساختمانی
ساختمان مرغداری را نباید برای استفاده طولانی در نظر گرفت بلکه باید طوری ساخت که حداکثر پس از 10 تا 15 سال بتوان تغییراتی همراه با پیشرفت های روزمره در امور ساختمانی درآن به عمل آورد. در هلند عقیده بر این است لانه را برای مدتی حدود 10 سال ساخت تا پس از این مدت بدون این که خسارت زیادی بر مرغداری وارد آید بتوان آن خراب کرد و با مصا لح باقیمانده لانه جدیدی طبق اصول وقواعد روز بنا نمود


ساختمان مرغداری از نظر پرورش شامل :
1- ساختمان مرغ مادر (چه مرغ مادر گوشتی چه تخمی)
2- ساختمان انکو باسیون
3- ساختمان پرورشی جهت جوجه های گوشتی


ساختمانهای مرغداری از نظر طراحی شامل :

 

1- مرغداری گوشتی :
الف: سیستم باز
ب:سیستم بسته

2- مرغ مادر:
الف : سیستم باز
ب : سیستم بسته
سیستم بسته :     الف: سیستم قفس       ب : سیستم بستر


3-ساختمان انکوباسیون
جدا از نوع پرورش ونوع ساختمان که تقسیم بندی شد بسته به نوع منطقه و شرایط آب و هوایی طراحی ساختما ن متفاوت است یعنی اینکه نوع مصالح مورد استفاده متفاوت است بسته به میزان سرمایه گزاری نیز در انتخاب نوع مصالح دخیل است چنانچه در مناطق شمال کشور وبسیاری از کشورها از چوب بیشتر استفاده می شود جدایی از تفکیک موارد بالا جهت تهیه ساختمان مرغداری از هر نوع که باشد طراحی آن در مناطق ایران به شرح زیر است :


شکل ساختمان
ساختمان را ممکن به اشکال، ساده و دو سقفی ساخت. در نوع ساده که بیشتر در مرغداری های کوچک عمل می شود ازیک سقف مسطح و یا شیبدار استفاده می شود شیب از جلو به عقب است و اینکار هم سبب گرفتن نور بیشتری می گردد و هم آب باران در جلوی ساختمان جمع نمی شود. در ساختمان دو سقفی، تهویه به خوبی صورت گرفته سقف اصلی شیب دار است و فضای بین سقف اول و دوم به عنوان انبار می تواند مورد استفاده قرار گیرد .


مصا لح ساختمانی :
شامل چوب وآجروسیمان وبلوک وهمچنین ورقهای فلزی و آلومنیوم و یا ایرانیت، البته استفاده از هر کدام از این مصالح دارای معایب و مزایایی است .
ساختمان های اداری و مسکونی باید در مدخل فارم احداث شوند . اولین قدم در احداث واحد مرغداری محل مزرعه است و باید به نحوی انتخاب شود که با سایر مراکز پرورش فاصله داشته باشد البته با توجه به اینکه بیماری های مثل نیوکاسل و برونشیت از مسافت های بسیار دور و از طریق مواد به راحتی منتقل می شود و بعضی از عوامل بیماری زا مثل MG از طریق تماس مستقیم و توسط انسان و یا مواد مختلف منتقل می شود. در مناطقی مثل شمال کشور که رطوبت نسبی زیاد است و امکان استفاده از سیستم خنک کننده تبخیری موجود نیست سیستم آشیانه های باز توصیه می گردد .


عملیات ساختمانی :
پی ساختمان در صورت دائمی بودن ساختمان باید به پی آن توجه زیادی نمود. تا بدین وسیله رطوبت لانه را به حداقل رساند. و ضد عفونی در آن به خوبی صورت گیرد. در کشورهای اروپایی و آمریکایی در لانه های دائمی برای پی از کانگریت یا سمنت استفاده می گردد. در ایران برای پی و پایه های ساختمان از شفته (مخلوط آهک،خاک، سنگ. آب) استفاده می کنند. عمق پی 15 تا 60 سانتیمتر، و عرض آن حداقل دو برابر عرض دیوار باید باشد. پی حداقل 40 سانتیمتر از سطح خاک بالاتر باشد تا رطوبت نتواند به آسانی در لانه نفوذ کند. کف باید طوری باشد که به هر طریق از نفوذ رطوبت زیرین جلوگیری نماید کف بایستی قابل شستشو باشد و بتوان آن را ضد عفونی کرد. از زمین طبیعی به عنوان کف جایگاه نمی توان استفاده کرد. کف جایگاه باید حداقل 25 الی 30 سانتیمتر از کف زمین بلندتر باشد تا از خشک بودن لانه اطمینان حاصل کنیم .


کف ها امروزه به دو صورت ساخته می شوند :


1- کف توری :

کف توری در ایران زیاد معمول نیست. در اسرائیل و آمریکا و کشورهای اروپایی مورد استفاده قرار می گیرد. حدود یک متر بلندتر از کف اصلی تور سیمی یا پرده های چوبی نصب می شود . از محاسن این روش مرغ ها برروی فضولات خود قرار نمی گیرند. از نظر بهداشتی بسیار مناسب اما گرانقیمت است.


2-کف معمولی :

این کف ها را می توان بدون استفاده از مصالح ساختمانی یا با استفاده از مصالح ساختمانی بنا نمود. بدون استفاده از مصالح ساختمانی فقط در لانه های موقتی به کار می رود.
در ساختن کف می توان از مصالحی چون کف سیمان، کف چوب، کف آجر استفاده نمود . 
رایج ترین کف در ایران به شرح زیر است : 
20 سانتیمتر از سطح زمین را شن ریزی می کنند. و آن را باید خوب کو بید و طبقه ای ا ز بتون به ضخامت 8 تا 10 سانتیمتر کشید بعد عایق بندی یا قیروگونی کرد در آخر لایه ای به ضخامت 4 تا 5 سانتیمتر سیمان بر روی قیر گونی کشید .


دیوار ساختمان:
بسته به نوع وشکل ساختمان دیوارها فرق می کند . معمولاً دیوار ساختمانهای انفرادی ساده و کوتاه و ارتفاع در ساختمان های چند ردیفی و آنهایی که دارای سقف دوگانه هستند بلندتر است ارتفاع در ضلع جنوبی بلندتر از شمالی است در داخل لانه نیز از یک سری دیوارهای کوتاه به منظور جدا سازی قسمتهای مختلف استفاده می کنند، این دیوارها به طور معمول از تورهای سیمی ساخته می شود .
دو نوع از دیوارهای مناسب در مرغداری :
1- استفاده از بلوک های سیمانی توخالی 24 سانتیمتر طرف داخل بلوک ها را توسط ورق های پرس شده واز کاه به ضخامت 5 سانتیمتر پوشانده توسط میخ به دیوار چسبانده از سطح زمین تا ارتفاع یک متری سیمان کاری نموده و بقیه را گچ کاری می کنند طرف خارجی را برای جلوگیری از نفوذ باران سیمان کاری می کنند . 
2- استفاده از آجر معمولی وعایق کاری نمودن همچنین استفاده از ورقهای آلومنیوم یا نئوپان رنگ شده استفاده کنند وطرف بیرون را سیمان کاری کنند .


سقف:
با توجه به امکان تبادل سریع حرارتی در سقف آشیانه های مرغداری باید سعی در عایق کاری این قسمت از ساختمان نمود . 
سقف دارای انواع زیر است :
سقف ساده ، سقف شیبدار ، سقف شیبدار با زاویه مساوی ، سقف شیبدار با زاویه نا مساوی .


دروپنجره:
درها از نظر اندازه باید بزرگ نباشند. حداقل یک متر پهنا و دو متر بلندی داشته باشند. تعداد پنجره ها را باید حداقل گرفت، در مناطق سردسیر باید از چوب استفاده کرد و درمناطق خیلی سرد بهتر است پنجره ها دوبل باشند . مساحت پنجره تابعی از سطح آشیانه است به متوسط 20/1 تا 25/1 سطح آشیانه به پنجره اختصاص می یابد. پنجره هرچه به کف نزدیک تر باشد آفتاب بیشتری به کف خواهد تابید در مناطق سردسیر برای حداکثر استفاده از نور و گرما پنجره ها را باید حتی المکان به کف نزدیک کرد. البته پیشنهاد می شود که با توجه به هزینه ها و مسائلی چون، تنظیم نور سالن، جلوگیری از ورود آلودگی به داخل سالن و . . . از سیتم ویندولس (بدون پنجره ) استفاده شود . 
ارتفاع سالن در مناطق سردسیر 4/2 متر و در مناطق گرمسیر 3 متر باید باشد .rasol majnon


مطالب مشابه :


انواع ساختمان های مرغداری

ساختمان مرغداری را نباید برای استفاده طولانی در نظر گرفت بلکه باید طوری ساخت که حداکثر پس




احداث ساختمان

مقدمه : ساختمان های مرغداری بایستی به طریقی ساخته شوند که در زمستان گرم ودر تابستان خنک باشد.




طراحی اصولی ساختمان ها و تاسیسات طیور بخش سوم

مرغ و مرغدار - طراحی اصولی ساختمان ها و تاسیسات طیور بخش سوم - مهندسي علوم دامي




نکات کلیدی در پرورش طیور ( امنیت زیستی) در طراحی ساختمان ها و تاسیسات طیور

- ساختمان مرغداری باید در منطقه ایی عاری از آلودگی های محیطی ساخته شود و از نزدیک ترین




انواع ساختمان های مرغداری

ساختمان مرغداری را نباید برای استفاده طولانی در نظر گرفت بلکه باید طوری ساخت که حداکثر پس




عملیات ساختمانی لانه های طیور

صنعت مرغداری - عملیات ساختمانی لانه های طیور - مرکز ارائه خدمات نوین صنعت دام و طیور




نحوه ساخت سالن های مرغداری

وبلاگ شخصي حسين ميركي - نحوه ساخت سالن های مرغداری - مطالب علوم كشاورزي - وبلاگ شخصي حسين ميركي




تاسیسات مرغداری - هیتر سالن مرغداری - تجهیزات مرغداری - سیستم گرمایش مرغداری

تاسیسات یک ساختمان مدرن - تاسیسات مرغداری - هیتر سالن مرغداری - تجهیزات مرغداری - سیستم




کارکرددریچه های ورودی هوا(اینلت ها) درسالنهای پرورش مرغ گوشتی

تصاویر مربوط به ساختمان سازی مرغداری. نقشه یک واحد مرغداری گوشتی30000




طراحی اصولی ساختمان ها و تاسیسات طیور بخش دوم

مرغ و مرغدار - طراحی اصولی ساختمان ها و تاسیسات طیور بخش دوم - مهندسي علوم دامي




برچسب :