با گارانتی یا بدون گارانتی ...؟

 

در این مطلب میخواهیم به بررسی لوازم خانگی با گارانتی و بدون گارانتی بپردازیم و اینکه بلاخره ما در این آشفته بازار و قیمت های سرسام آور و بالای لوازم خانگی باید بخاطر قیمت مناسب و هزینه کمتر اقدام به خرید لوازم خانگی بدون ضمانت کنیم یا اینکه بخاطر تضمین کالای خانگی خودمان از خرید بدون ضمانت بپرهیزیم و کالای با ضمانت معتبر تهیه کنیم حتی به قیمت دادن مبلغ بالاتر .البته ممکن است دلایل و نکاتی که در مطلب زیر ذکر میشود برای خیلی از دوستان بخصوص فروشندگان لوازم خانگی بدون ضمانت قابل قبول نباشد اما اگر واقع بینانه و بی طرفانه به این موضوع دقت کنیم متوجه میشویم که چه چیزی درست تر است و چه کاری میتواند ضامن پول پرداختی ما در قبال کالای خریداری شده باشد.

در اینجا من با توجه به تخصص خودم در زمینه تعمیرات مانیتور و تلوزیونهای پیشرفته خانگی

LED و LCD به این کالای خانگی که بدون شک در همه خانه ها به یکی از اعضای خانواده بدل شده میپردازم که متاسفانه نوع بدون ضمانت این کالای مهم خانگی نسبت به کالاهای دیگر در بازار بیشتر است.

شاید برای شما دوستان این سئوال پیش آمده است و تا حالا با وجود پرسش از فروشندگان و سرویس کاران و تعمیرکاران جواب صحیح و قانع کننده ای دریافت نکرده اید.

فرق بین تلوزیونهای با ضمانت و بدون ضمانت چیست؟

اگر بخواهم خیلی راحت به این سئوال شما پاسخ بدهم فقط سه دلیل را میشود ذکر کرد .

الف )تفاوت در طول عمر

ب) تفاوت در هزینه تعمیر در صورت خرابی

ج) وجود یا عدم وجود لوازم یدکی

نمیدانم شما عزیزان تا حالا حتی برای کنجکاوی هم که شده دو تلوزیون معمولی جعبه ای قدیمی و

LCD یا LED را باز کردید تا فرق بین این دو را از نظر ظاهر قطعات و سیستم کاری ببینید یا خیر مطمئن هستم اگر اینکار را کرده باشید این سئوال برای شما پیش آمده که چرا تلوزیونهای جدید با توجه به قیمت بالا ، کارکرد بهتر، امکانات بیشتر و همچنین سایز بزرگتر نسبت به تلوزیونهای قدیمی قطعات و اجزای کمتری دارند و از سیستم تقریبا ساده تری تشکیل شده است.

اینجا لازم هست که بگم با همه سادگی و بزرگی و کمی قطعات که این تلوزیونهای جدید دارند اما همین قطعات، هر کدام قیمت های بالایی دارند و حساسیت آنها نسبت به اتفاقات محیط اطراف بیشتر است، اتفاقاتی مانند ضربه خوردگی ، نوسانات برق ، آب خوردگی ... اما گران بودن این لوازم باعث شده تعمیر این تلوزیونها مستلزم هزینه بالایی باشد .

الف ) چرا طول عمر تلوزیونهای بدون ضمانت نسب به تلوزیونهای با ضمانت کمتر است ؟

ممکن است شنیده باشید قطعات به کار رفته در این دو فرق میکند و فلان قطعه آن چینی یا غیر چینی و یا اینکه قطعات استفاده شده در فلان تلوزیون چینی درجه یک و یا درجه سه باشد . اما باید گفت همه اینها فقط و فقط حرف است و فروشنده ها برای آب کردن جنس خود به این صحبتها متوصل میشوند در صورتی که اکثراً خودشان هم میدانند بین قطعات این دو تلوزیون با ضمانت و بدون ضمانت از نظر نوع ساخت ، سیستم ساخت ، قیمت قطعه و حتی در مواردی شرکت سازنده و نوع خازن ، فت ، دیود و اجزای تشکیل دهنده این قطعات تفاوتی وجود ندارد و تنها بین دو مدل تلوزیون حتی از یک مارک نوع بردهای استفاده شده فرق میکند و این باعث شده در صورت اینکه مثلا برد تغذیه ی یک تلوزیون مشکل پیدا کند ما برای رفع مشکل آن باید برد تغذیه ی آن را تعویض کنیم اما برای تعویض نمیتوانیم از برد یک تلوزیون با یک مدل دیگر حتی اگر از یک مارک و سایز باشد استفاده کنیم و خیلی کم پیش می آید که میشود از قطعات یک مدل برای مدل دیگر استفاد ه کرد بجز پنل که به هیچ وجه قابل تعویض با مدل دیگر نمی باشد . حالا با این تفاسیر دلیل طول عمر تلوزیونهای با ضمانت نسبت به بی ضمانت چیست ؟

آیا مگر نه اینکه تلوزیونهای بدون ضمانت در خارج از کشور ساخته میشوند و همه ما میدانیم از محصولات داخلی بهتر است ؟

جواب در خود سئوال هست .

جواب این است که تنها دلیل آمار خرابی بالاتر تلوزیونهای بدون ضمانت و کم بودن طول عمر آنها همان مونتاژ در خارج از کشور است. شاید برای شما عجیب است و فکر میکنید منظور من بالاتر بودن تکنولوژی تولید ایران نسبت به کشورهای دیگر است . خیر دلیل چیز دیگری است .یکی از عیوب و خرابی رایج تلوزیونهای جدید خرابی پنل این تلوزیونها است که تعمیر آن خیلی گران و مقرون به صرفه نیست که اکثر مشتریان معمولا با شنیدن میزان هزینه تعمیر تلوزیون از تعمیر منصرف میشوند. چرا که تقریبا بین نیم تا سه چهارم قیمت تلوزیون را پنل آن تشکیل میدهد . دلایل خرابی این قسمت از تلوزیون میتواند نوسانات برق ،ضربه خوردگی ، حرارت ، آب خوردگی و ... باشد .حال تصور کنید این قسمت از تلوزیون که با کوچکترین ضربه ای مشکلاتی از قبیل تار یا سفید شدن تصویر،افتادن خط یا سایه ی سیاه یا دایره های سفید و یا رنگ های دیگر در نقاط مختلف صفحه ی نمایش بستگی به مدل تلوزیون شما در آن ایجاد شود . حال شما برای زنده کردن تلوزیون خود باید پنل آن را تعویض کنید که این کار مستلزم پرداخت تقریبا سه چهارم قیمت خود تلوزیون هست . خوب یک سئوال دیگر که برای شما الان پیش اومده این هست که خوب تلوزیونهای با گارانتی هم ممکن است در اثر نوسانات برق یا ضربه خوردگی دچار این مشکل شوند . سئوال شما کاملا درست است اما نباید فراموش کرد که در این شرایط شما میتوانید از گارنتی استفاده کنید ولی با همه ی این تفاسیر باز هم من بنا بدلیلی معتقد هستم تلوزیون با ضمانت شما امکان خرابی آن کمتر است . بدلیل اینکه وقتی تلوزیون شما در داخل کشور مونتاژ میشود بخاطر کمی مسیر بین شرکت سازنده و مرکز فروش کمتر در اثر بارگیری و جابجایی تکان خورده و بر اثر بار چیدمان به پنل آن فشار می آید. همچنین از خطر آب خوردگی بدلیل عدم بارگیری در لنج در امان است . اما تلوزیونهای بدون ضمانت چون در خارج از کشور مونتاژ میشوند چندین بار دست بدست و بارگیری میشوند تا بدست وارد کننده به داخل برسد . وارد کننده هم بدلیل طولانی بودن مسیر و استرس بخاطر واردات قاچاق و نامناسب بودن محل چیدمان در لنجهایی که کالای قاچاق جابجا میکنند مطمئنن نمیتوانند چیدمان ایمن ، درست و محکمی به این کالای حساس بدهند که در اثر حمل نادرست تلوزیون بیشترین قسمتی که در معرض خطر هست پنل آن بوده که ممکن هست ایراداتی که در فوق ذکر شد به آن وارد شود .

لازمه این را هم بدانیم خرابی پنل معمولا یا بهتر بگویم اکثراً در طول زمان و کارکرد ظاهر میشود . یعنی اینکه شما ممکن هست ناخواسته چیزی را به سمت تلوزیون پرتاپ کنید و آن شی به صفحه نمایش تلوزیون شما برخورد کند همان لحظه تلوزیون را روشن میکنید و میبینید که تلوزیون شما خوشبختانه سالم است و هیچ مشکلی پیدا نکرده اما یک هفته یا حتی یک ماه بعد میبینید که لکه های مختلفی بسته به مدل تلوزیون شما روی صفحه روز به روز بزرگتر و واضح تر میشود و یا اینکه کلاً تلوزیون یکدفعه خاموش میشود مطمئنن شما در آن لحظه حتی به ذهنتون خطور هم نمیکنه که این اشکال بدلیل ضربه ای هست که یک ماه پیش به تلوزیون شما خورده و حالا بعد از چند وقت ایراد ایجاد شده از آن ضربه روی تلوزیون شما ظاهر شده است .

یک مثال خیلی ریز و کوچک

مثلا شما امروز همراه با یکی از اعضای خانواده برای خرید یک تلوزیون ال ای دی و یا ال سی دی بدون ضمانت به بازار میروید در بازار میبینید که همه فروشندگان تلوزیونهای با ضمانت از هر مدل تلوزیون موجود یک دونه رو صبح تا شب در ویترین روشن گذاشته تا تصاویر مختلف را برای رهگذر و خریداران نشان دهد

و از کیفیت آن قبل از خرید مطمئن شوند . اما شما حتی یک فروشنده تلوزیونهای بدون ضمانت رو نمیتوانید پیدا کنید که این تلوزیون ها را روشن و در حال نمایش تصاویر برای مشتریان در معرض نمایش گذاشته باشد . مطمئنن این بخاطر قاچاقی بودن آن نیست چرا که تلوزیونی که از کارتن بیرون باشد و در ویترین در حال نمایش تصویر باشد به هیچ وجه معلوم نیست که بدون ضمانت هست یا خیر پس مطمئنن دلیل چیز دیگری است .

دقیقاً دلیل آن قاچاقی بودن آن هست آما نه بخاطر اماکن یا مبارزه با قاچاق دلیل واقعی آن این هست که وارد کنندگان و فروشندگان تلوزیونهای بدون ضمانت دقیقاً به این امر واقف هستند که این تلوزیونهای گران قیمت از لحاظ ضربه خوردگی از همه جهات بخصوص پنل آسیب پذیر میباشد همچنین این را هم خوب میدانند که خرابی پنل اکثراً در طول زمان کارکرد ظاهر میشود بنابراین به بهانه گشت اماکن و مبارزه با قاچاق این تلوزیونها را در انبار نگه میدارند و منتظر مشتری میمانند وقتی مشتری تصمیم به خرید گرفت تلوزیون را برای پنج الی ده دقیقه روشن میکنند تا مشتری از سلامتی آن مطمئن شوند . در صورتی که اگر پنل آن ضربه خورده باشد و شما هم کمی از نعمت خوش شانسی محروم باشید در این ده دقیقه عیب پنل ظاهر نمیشود و متاسفانه بعد از خرید و چند هفته استفاده عیوب آن ظاهر میشود ولی بدلیل نداشتن گارانتی و همچنین شرط قبلی فروشنده که جنس فروخته شده بدلیل نداشتن ضمانت قابل برگشت نمیباشد شما پول خود را سوزانده اید .

ب) هزینه بالای تعمیر

من چندین مورد تعمیری که این تلوزیون حتی بعد از چند روز کار بدلیل ضربه خوردگی یا حرارت و حتی آب خوردگی در لنج هنگام قاچاق پنل سوزانده و یا مشتری خیلی خوش شانس بوده برد تغذیه ی آن خراب شده و مشتری ضرر زیادی دیده حال من با یک حساب ساده و سرانگشتی ضرر خرید این تلوزیون را برای شما محاسبه میکنم .

مثال :

به فرض مثال شما میخواهید یک

LED40 اینچ سامسونگ خریداری کنید . قیمت این تلوزیون با ضمانت حدود یک میلیون و هشتصد هزار تومان میباشد اما شما زرنگی میکنید و یه دونه بدون ضمانمتش رو میخرید با کمتر از نصف قیمت مثلاً هشتصد هزار تومان خوب تا اینجا با توجه به اینکه گفته بودیم قطعات داخلی و تشکیل دهنده این تلوزیون ها با هم هیچ فرقی نمیکند و حتی ممکن است قطعات داخلی آن در یک شرکت تولید شده است پس برد کردید و شما یک میلیون تومان سود کردید . حال بعد از چند روز یا حالا مثلاً چند ماه متوجه پیدا شدن ایراد در پنل آن که بیشترین آمار خرابی در بین تلوزیونهای پیشرفته را دارد میشوید . حالا این ایراد چه قبل و چه بعد از خرید در تلوزیون بوده مهم نیست چون ما قبلاً گفته بودیم ایراد پنل ممکن است بعد از یک ماه هم ظاهر شود . خوب حالا برای تعمیر این تلوزیون تنها راه تعویض پنل است برای این کار شما باید قیمت پنل را که به صورت خوشبینانه اگر بخواهیم بگوییم حدود هفتصد هزار تومان میباشد . حال با توجه به قیمت خرید شما که هشتصد هزار تومان میباشد با هزینه تعمیر الان شما یک تلوزیون تعمیری با قیمت یک میلیون و پانصد هزار تومان در منزل دارید که هنوز هم یک تلوزیون بدون ضمانت است جدای از اینکه بدلیل کمیاب بودن قطعات تلوزیونهای بدون ضمانت تلوزیون شما حداقل یک ماه در تعمیرگاه خاک خواهد خورد . حال تازه این خوشبینانه ترین حالتی هست که میشود به آن اشاره کرد . اگر خاطرتان باشد ما گفته بودیم قطعات هر تلوزیون مختص خود آن تلوزیون است و نمیشود از قطعات یک تلوزیون با یک مدل دیگر برای تعویض استفاده کرد بخصوص پنل آن که فقط مختص خود آن مدل است . خوب حال با توجه به اینکه شرکت های سازنده داخل که فقط اقدام به وارد کردن قطعه میکند و آنها را در داخل مونتاژ میکند و همچنین این شرکتهای سازنده داخلی قطعات مختص مدلهای خود را وارد میکنند هیچ میدانید که باید چگونه پنل یا قطعات دیگر آن را باید از کجا تهیه کرد .

ج) کمبود لوازم یدکی

قاچاقچیان تنها اقدام به واردات کالای مونتاژ شده میکنند و از انجایی که آنها قرار نیست در قبال این کالا به مشتری ضمانت بدهند پس نیازی به واردات لوازم یدکی آن ندارند . ولی ما تعمیرکاران با توجه به اینکه امیدمان به همین خرابی تلوزیونهای بدون ضمانت هست خوب میدانیم این لوازم یدکی را از کجا تهیه کنیم . مطمئنن از نمایندگی ها و شرکت های داخلی مونتاژ کننده که قطعات را جهت مونتاژ وارد میکنند نیست چون قطعات مدلهای با گارانتی به هیچ وجه قابل استفاده روی تلوزیونهای بدون ضمانت نیست .

پس راه حل چیست ؟

معمولاً وارد کنندگان تلوزیونها که بصورت غیر قانونی اقدام به اینکار میکنند در اثر بد بارکشی کردن درست جابجا نشدن چیدمان نادرست ، طولانی و آبی بودن مسیر و خیلی موارد دیگر در بار رسیده تلفاتی دارند حال این تلفات میتواند از سوختی پنل گرفته تا شکستگی و ... باشد با توجه به اینکه این افراد تلوزیونها را با قیمت خیلی مناسب خریداری میکنند و با چند برابر قیمت بدست خلق الله میرسانند بر اثر این تلفات ضرر نمیکنند که هیچ بلکه با جدا سازی قطعات سالم این تلوزیونها آنها را بعنوان لوازم یدکی در مقابل قیمت بالا حتی بالاتر از قیمت خرید خود تلوزیون که از بیرون کشور میخرند در اختیار تعمیر کاران میگذارند ولی با همه ی این توضیخات چون این خرابیها در بارکشی محدود میباشد باز هم تا حدودی پیدا کردن لوازم یدکی بدون ضمانت نسبت به با ضمانت سخت تر میباشد . اما شرکت های مونتاژ کار داخلی بخاطر اینکه باید در قبال تلوزیون مونتاژ شده به مشتری ضمانت خرید ارائه دهد بنابراین شرکت اقدام به وارد کردن همه قطعات تلوزیون در تعداد بالا مینماید تا قسمتی از آنها را جهت ارائه خدمات در اختیار نمایندگان خدمات پس از فروش قرار دهد. تا به این صورت مشتری بعد از خرید هم از نظر لوازم یدکی و خدمات پس از فروش تأمین باشد.

لازم به ذکر است که مطالب ذکر شده در مورد مانیتورهای

LCD و LED نیز صدق میکند .

با تشکر علی سواعدی


مطالب مشابه :


قیمت کارتهای تلوزیون

آموزش ریاضی - قیمت کارتهای تلوزیون - تدریس خصوصی ریاضی ویژه داوطلبان کنکور




قیمت ال ای دی و ال سی دی در بندر

فروش تلوزیون بندر - قیمت ال ای دی و ال سی دی در بندر - فروش محصولات الجی سامسونگ سونی




لیست قیمت تلویزیون- انواع ال ای دی و ال سی دی در بانه

به دلیل تغییرات قیمت ارز برای قیمتهای بروز لطفا تماس بگیرید. فروشگاه بانه ال سی




تلوزیون سه بعدی

تلوزیون سه بعدی - دیجیتال ارزان قیمت و بلند hdmi دچار افت کیفیت در زمان انتقال تصاویر سه




با گارانتی یا بدون گارانتی ...؟

قیمت این تلوزیون با ضمانت حدود یک میلیون و هشتصد هزار تومان میباشد اما شما زرنگی میکنید و




برچسب :