احداث خطوط انتقال سوخت به 30 نیروگاه کشور

امام زاده با بیان این که این 8 نیروگاه روزانه 8 هزار و 140 مگاوات برق تولید می کنند، خاطرنشان کرد: به وسیله خطوط لوله روزانه 18 میلیون لیتر نفت کوره و نفت گاز به عنوان سوخت جایگزین به این تعداد نیروگاه تحویل می شود که این میزان سوخت رسانی مستقیم معادل حذف بیش از یک هزار تانکر از جاده های کشور است.

نیروگاه های بخار و سیکل ترکیبی کشور روزانه بیش از 43 هزار مگاوات برق تولید می کنند که علاوه بر مصرف گاز، تامین و مصرف نفت کوره و نفت گاز، به عنوان سوخت جایگزین برای آنها از اهمیت بسزایی برخوردار است.

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران با اشاره به حجم انتقال نفت خام و فرآورده های نفتی امسال در کشور گفت: در 9 ماه امسال بیش از 5/5 میلیارد لیتر فرآورده از شبکه نفت خام خطوط لوله منتقل شده است که اگر قرار بود این میزان با تانکر های نفتکش جاده پیما حمل شود، بیش از 280 هزار تانکر نیاز بود.

امام زاده ادامه داد: روزانه 1 میلیون و 150 هزار بشکه نفت خام و 1 میلیون و 200 هزار بشکه فرآورده های نفتی به وسیله خطوط لوله در کشور منتقل می شود.

وی به مزیت حمل مواد نفتی به وسیله خطوط لوله اشاره کرد و افزود: هزینه انتقال هر لیتر یا یک بشکه فرآورده به وسیله خطوط لوله یک پنجم هزینه حمل به وسیله تانکر و این درحالی است که میزان سوخت مورد نیاز برای حمل مواد نفتی نیز یک هفتم میزان سوخت مصرفی تانکرهای جاده پیما است.

امام زاده با اشاره به بیش از نیم قرن فعالیت شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران گفت: این شرکت فعالیت خود را با نخستین خط لوله در جنوب کشور آغاز کرده و مسئولیت آن، حمل نفت خام از مناطق نفت خیز کشور به پالایشگاه ها و دریافت محصولات متنوع نفتی از پالایشگاه و حمل آن به مخازن شرکت ملی پخش در سراسر کشور، تأمین سوخت نیروگاه ها، فرودگاه ها و خوراک پتروشیمی است.

وی ادامه داد: همچنین مسئولیت حمل نفت خام کشورهای آسیای میانه از پایانه نفتی نکا به پالایشگاه های شمالی را عهده دار است که این مهم با 14000 کیلومتر خط لوله با قطرهای مختلف و بیش از 170 تلمبه خانه و تأسیسات انجام می شود.

امام زاده اظهار داشت: این شرکت همچنین تعدادی ارتباط مخابراتی مطمئن با ضریب نزدیک به 100 درصد در گستره خطوط لوله و عملیات وزارت نفت را عهده دار است.

وی در باره توسعه فعالیت های رو به گسترش خطوط لوله و تاسیسات مخابراتی صنعت نفت از سوی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران گفت: تا سال 1357 مجموع شبکه خطوط لوله انتقال نفت خام و فرآورده شش هزار کیلومتر بوده و در حال حاضر این میزان به 14 هزار کیلومتر افزایش یافته است.

امام زاده گفت: ظرفیت انتقال نیز از حدود 20 میلیون تن کیلومتر پیش از پیروزی انقلاب به 52 میلیارد تن کیلومتر یعنی حدود 5/2 برابر افزایش داشته است.

وی افزود: حوزه عملیات این شرکت که با 9 منطقه اداره می شد نیز امروز به 11 منطقه افزایش یافته که مناطق رفسنجان (جنوب شرق) و منطقه شمال اخیرا ایجاد شده است.

امام زاده در باره فعالیت های انجام شده برای توسعه خطوط لوله و تاسیسات انتقال نفت خام و فرآورده گفت: خط لوله 10 اینچ کرمانشاه - سنندج با طول 141 کیلومتر و با ظرفیت 40 هزار بشکه، خط لوله 12 اینچ تبریز - سراب با طول 144 کیلومتر و با ظرفیت 35 هزار بشکه، خط لوله 10 اینچ سراب - اردبیل با طول 84 کیلومتر، خط لوله 8 اینچ نیروگاه قم به طول 3 کیلومتر و با ظرفیت 40 هزار بشکه، ایجاد امکانات برای واردات نفت گاز در پایانه نفتی نکا و انتقال به ساری، همچنین ایجاد امکانات در مرکز انتقال نفت تنگ فنی برای انتقال نفت خام و فرآورده به کرمانشاه از طریق خط لوله 16 اینچ و مراکز انتقال نفت برداسبی و افرینه با حمل 120 هزار بشکه، از جمله فعالیت های انجام شده است. 

به گفته وی، پیگ رانی هوشمند به میزان بیش از پنج هزار کیلومتر، تعویض پوشش های نامناسب لوله ها، ترمیم و تعویض خطوط فرسوده، مقاوم سازی خطوط، تغییر مسیرها در تقاطع با رودخانه ها، مسیل ها و تغییر مسیر در برخی از شهرها که به لحاظ توسعه شهری وارد حریم خطوط لوله شده اند نیز از جمله فعالیت های مهم این شرکت است.

امام زاده با اشاره به مجموعه فعالیت های انجام شده از سوی شرکت خطوط لوله منطقه خوزستان، افزود: تعویض خطوط لوله نفت کوره آبادان - ماهشهر، خطوط لوله نفت خام/ فرآورده / ORD، خطوط لوله محدوده ماهشهر - آبادان، عبور لوله ها از زیر بستر رودخانه بهمنشیر با فن آوری HDD ( حفاری افقی جهت دار)، خطوط لوله آبادان ـ اهواز و مرکز انتقال نفت چمران - اهواز از جمله این فعالیت های است.

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران همچنین تکمیل لوپ 26 اینچ آسار ـ شازند - اراک برای انتقال نفت خام، جایگزینی خط لوله نفت خام 26 اینچ تنگ فنی ـ تهران، خطوط لوله ورودی به تهران، خط لوله ری ـ منتظر قائم، خط لوله ری ـ کرج 8 اینچ و خطوط لوله اقماری، از جمله فعالیت های انجام شده از سوی این شرکت بر شمرد.

امام زاده خاطر نشان کرد: انجام این فعالیت ها، افزایش فشارپذیری خط لوله و کاهش توقف های ناخواسته، حاصل از نشتی و پارگی موجب خواهد شد.

وی در باره برنامه های در دست اقدام شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران گفت: افزایش ظرفیت انتقال خط تبریز ـ ارومیه، افزایش ظرفیت انتقال خط ری ـ تبریز، افزایش ظرفیت انتقال خط بندرعباس ـ رفسنجان، خط لوله جدید رفنسجان ـ اصفهان، افزایش انتقال از طریق مرکز انتقال نفت امام تقی ـ تربت حیدریه، افزایش و تدام تصفیه نفت خام در پالایشگاه ها، ظرفیت ذخیره سازی نفت خام در پالایشگاه شیراز، ظرفیت ذخیره سازی نفت خام در پالایشگاه کرمانشاه، همچنین ظرفیت ذخیره سازی نفت خام در پالایشگاه تبریز، مخازن بالانس در مراکز انتقال نفت اشتهارد و ایده لو، افزایش انتقال خط لوله گچساران ـ شیراز، مخزن سازی در مراکز انتقال نفت مارون 1،3تنگ فنی، پل بابا و برداسبی از جمله این برنامه ها است.

امام زاده ادامه داد: تبدیل شبکه مخابرات آنالوگ به دیجیتال فاز I / IP، پزشکی از راه دور، فاز دوم  تبدیل رادیو آنالوگ به دیجیتال، فیبر نوری و ایجاد و توسعه شبکه های IT را از جمله دیگر فعالیت های ویژه شرکت خطوط لوله برشمرد.

وی خاطرنشان کرد: شرکت خطوط لوله همچنین تامین خوراک سوخت گیری فرودگاه های مهرآباد تهران، اصفهان، مشهد و تبریز نیز به عهده دارد.

امام زاده با بیان اینک ه نوآوری های چشمگیری از سوی کارشناسان و کارکنان شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران انجام شده است، افزود: رادیو دیجیتال، فیبر نوری، شبکه IP، اتوماسیون صنعتی، 
حفاظت الکترونیک، آموزش از راه دور و ویدیو کنفرانس، پزشکی از راه دور و PLC کردن مراکز انتقال نفت و تأسیسات از جمله این نوآوری ها است.

وی تصریح کرد: همچنین به منظور کاهش وابستگی در تامین قطعات یدکی و دستگاه ها باحمایت از ساخت داخل هم اکنون تعداد عمده ای از قطعات و دستگاه های مورد نیاز در داخل کشور ساخته می شود؛ به گونه ای که در دو سال اخیر به میزان بیش از 15 میلیارد و 142 میلیون ریال در این زمینه صرفه جویی شده است.

 


مطالب مشابه :


نتایج مسابقات والیبال یادواره شادروان ابراهیم وقاری

مسابقات والیبال یادواره شادروان ابراهیم وقاری با حضور تیمهای شرکت نفت رفسنجان " شهدای




استان رفسنگان

استان رفسنگان(کرمان شمالی) - استان رفسنگان - رفسنجان شهر فاتحان اروند شهر طلای سبز و سرخ




آغاز بهره برداری از بزرگترین انبار نفت شرق کشور در کرمان

وجود انبارهای شرکت نفت کرمان که بخش قابل توجهی از نیاز استانهای رفسنجان و در مسیر لوله




دیدار مدیر عامل شرکت ملی صنایع ایران با تیم مس رفسنجان

باشگاه فرهنگی ورزشی مس رفسنجان و دیدار مدیر عامل شرکت ملی صنایع ایران با صنعت نفت




باشگاه فرهنگی ورزشی صنعت مس رفسنجان

باشگاه فرهنگی ورزشی مس رفسنجان و سرچشمه - باشگاه فرهنگی ورزشی صنعت مس رفسنجان - Rafsanjan - Sanat - e




همایش ملی «پسته، محور توسعه اقتصادی» در دانشگاه آزاد اسلامی رفسنجان برگزار شد

راویان خبر - همایش ملی «پسته، محور توسعه اقتصادی» در دانشگاه آزاد اسلامی رفسنجان برگزار شد




حداقل پرستاران شرکت نفت اهواز کادوی روز پرستار گرفتند

پایگاه اطلاع رسانی پرستاری - حداقل پرستاران شرکت نفت اهواز کادوی روز پرستار گرفتند - سلامت




عملکرد تیم فوتسال بانوان صنعت مس رفسنجان در مسابقات دسته 3 کشور

باشگاه فرهنگی ورزشی مس رفسنجان و 88/11/14در یزد و با شرکت 6 تیم به صورت دوره ای نفت آبادان




احداث خطوط انتقال سوخت به 30 نیروگاه کشور

و مخابرات نفت ایران گفت: این شرکت فعالیت خود بندرعباس ـ رفسنجان، خط لوله




ثبت نام آزمون استخدامي وزارت بهداشت در دانشگاه هاي علوم پزشكي

(شرکت نفت .ac.ir 17 دانشگاه علوم پزشکی دزفول http://www.dums.ac.ir 18 دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان http




برچسب :