خلاصه ای از مجموعه تجربیات+در خصوص فعالیت های مشاور مدرسه +مدرسه+دبيرستان+راهنمايي+

بخش اول : تعامل و تفاهم دو سویه با دبیران و عوامل اجرایی آموزشگاه است که اگر در هر مکان آموزشی؛ وحدت رویه و تفاهم و تعامل منطقی فی مابین ارکان اجرایی و عوامل آموزشی آن ایجاد شود؛ فضای محیطی کار و فعالیت مثبت برای کلیه دست اندر کاران آن محیط آموزشی فراهم می شود و هر یک از اعضای آن به نوعی در قبال مسائل تربیتی و آموزشی خود را مسئول می دانند لذا تلاش همه جانبه ای برای بهبود هر چه بیشتر امور صورت می گیرد ؛در چنین فضایی کار و فعالیت نه تنها خسته کننده نیست بلکه بسیار خوشایند و لذت بخش هم می باشد . ارتباط مناسب و تلاش صادقانه؛ اعتماد به نفس و دلگرمی را در محیط آموزشی افزایش می دهد و در نتیجه راندمان کار بالا می رود .

هر ساله و در هر آموزشگاهی اولین اقدام اینجانب برقراری چنین فضایی بوده است باور و اعتقاد شخصی ام این است که با مشاجرات و تفابلی عمل کردن در محیط کار نه تنها را به جایی نمی رسد و موجب رشد و ترقی نمی شود بلکه موجبات افول و به هدر رفتن تلاش سرمایه های انسانی می گردد .

البته باید ادعان نمود که در هر سازمان و محیط کاری اختلاف سلیقه و اختلاف نظر وجود دارد مهم این است کسانی باشند که بتوانند این اختلاف نظرها و صلایق را در جهت مثبت هدایت نمایند

بخش دوم : دانش آموزان و توجه به نیازهای آموزشی؛ تربیتی؛ عاطفی آنان می باشد

اساس و شالوده ی کار کلیه عوامل این است که در دانش آموزان تغییر یا تغییراتی به لحاظ آموزشی تربیتی و رفتاری ایجاد شود در این راستا همیشه تلاش گردیده تا با نزدیک شدن به دانش آموزان از نظر عاطفی و احساسی مسائل و مشکلات آنان را درک و دریافت بنمایم سپس با در نظر گرفتن امکانات و توجه به انتظارات نسبت به راهنمایی و مشاوره آنان بپردازیم توقعات و انتظارات شاق و آرمانی از دانش آموزان بدون در نظر گرفتن توانائیها ؛استعداد ها و امکانات موجبات بی انگیز گی و بی اعتمادی دانش آموزان را فراهم می نماید . هنجارها یا ناهنجارهایهای دانش آموزان تماماّ حاصل شخصیت شخصیتی آنان نیست؛ بلکه بخش بسیار مهمی از آن آموخته شده در محیط  زندگی افراد و گروهها ی اجتماعی است لذا محکوم نمودن افراد خاص از جمله دانش آموزان؛ بدون در نظر گرفتن سایر عوامل موجبات عقده ای شدن و بی اعتمادی را در محیط آموزش فراهم می نماید . در این خصوص نیز تلاش گردیده هم در مسائل تربیتی و هم در مسائل آموزشی همه جوانب را در نظر گرفته وبر اساس ميزان نقش و تاثير دانش آموزان در ايجاد كاستي ها وكمبودهاي آموزشی وتربيتي وگاها تعاملات  مناسب يانامناسب. آنان نسبت به  رفع بر طرف نمودن آن مورد  يا موارد خاص اقدام گردد. در نظر گرفتن گذشته دانش آموزهم از نظرتحصيلي وهم از نظر تربيتي و عاطفي و خانوادگي و محيط زندگي يكي از مواردي است كه بايد كليه عوامل اجرايي و آموزش مد نظر داشته باشندكه متاسفانه در بعضي از آموزشگاها صرفا به وضعيت فعلي و موجود شخص دانش آموز توجه ميشود. و كمتر توجهي به محيط زندگي و مهارتهاي زندگی آموخته شده ي دانش آموز توجه ميگردد.

بخش سوم : اولياء دانش آموزان و برقراري ارتباط با آنان ميباشد.

به منظور پي گيري مسائل آموزشي –تربيتي و اخلاقي دانش آموزان مشاور و مدرسه باید ارتباط مستمر و مناسبي با اولياء داشته باشد. جلسات متعددي در خصوص نحوه ي تعامل و برخورد با دانش آموزان را براي اولياءبيان كند و در خصوص دوستي ها و هنجار ها و يا ناهنجاريهاي اجتماعي دنياي كنوني يادآوري هايي به اولياء گوشزد نماييد . و در خصوص شناساندن توان و استعدادهاي خاص و عمومي دانش آموزان با آنان بحث و تبادل نظر بنماید .در خصوص احساسات خوشایند و ناخوشایند دانش آموزان صحبت کند . درباره ی آینده ی تحصیلی فرزندانشان و انتخاب رشته ها و شاخه های تحصیلی مورد علاقه و توان دانش آموزان نظر خواهی و فرم هاي مربوطه را تكميل و اعمال نماييد. در صورت نياز جلسه مشترك اولياءو دانش اموزان در رابطه با ضعف ها ،كمبودها ها،هدايت تحصيلي و تعيین رشته ها و شاخه هاي تحصيلي تشكيل دهند.اين موارد از جمله فعاليت ها و تجربياتي است كه هر ساله ودر هر اموزشگاهي فعاليت داشته ام به مرحله اجرا گذاشته ام.

 

بخش چهارم :دانش آموزان پايه ي اول و هدايت تحصيلي آنان ميباشد.

براي هدايت تحصيلي دانش اموزان هر ساله بايد توسط مشاور مدرسه اقداماتي صورت گيرد از جمله برگزاري ازمون هاي رغبت سنج-استعداد سنج و ازمون سلامت روان ميباشد كه نتيجه ان ازمون ها بايد جمع بندي ودر پرونده ي دانش اموز تحت عنوان امتيازات مشاوره اي ثبت گردند مشاور مدرسه بايددر طول سال تحصيلي دانش اموزان پايه ي اول را به شرايط و ضوابط هر يك از رشته ها و با شاخه هاي تحصيلي اشنا نمايد .و براي انان توضيح دهد كه براي هريك از شاخه يا رشته هاي تحصيلي چه درس يا دروسي را بايد بيشتر مورد توجه و دقت نظرقرار دهندو چه حد نصاب نمره اي را بايد كسب كنندتا شرايط اوليه ي ورود به ان رشته يا شاخه تحصيلي را داشته باشند. به بعضي از رشته هاي  دانشگاهي مرتبط با رشته ها يا شاخه هاي تحصيلي دوره ي متوسطه اشاره اي داشته باشد تا انگيزه و علاقه در دانش اموزان ايجاد گردد  موضوع تغير رشته يكي از موضوعاتي است كه مشاوره مدرسه باید برای دانش آموزان پایه دوم توضیح دهد تا چنانچه کسانی باشند که از رشته ی انتخابی خود منصرف شده و یا نتوانند آن را ادامه دهند درموعد مقرر جهت ثبت نام و شرکت در امتحانات تغییر رشته به مشاور مدرسه مراجعه نمایند .

پس ار امتحانات خردادماه برگه هدایت تحصیلی برای دانش آموزان صادر می گردد . دانش آموزانی که قبول شناخته شده اند به صورت قطعی جهت ثبت نام به دبیرستان ها و یا هنرستانها معرفی می گردند و سایر دانش آموزان نیز باید در امتحانات شهریور ماه شرکت نموده و پس از اعلام نتایج مشاور مدرسه باید برگ هدایت تحصیلی را برای آنان مجدداّ صادر و جهت معرفی آنان به سایر آموزشگاهها اقدام نماید و در صورت نیاز با هنرستانها هماهنگی لازم داشته باشد

 

بخش پنجم : مکاتبات – بخش نامه ها ٰ دستور العمل های ارسالی توسط سازمان ها و ادارات مطبوع می باشد

مشاور لازم است به دستورالعمل ها و بخش نامه های ارسالی توجه ویژه داشته باشد و در خصوص پاسخ به آنان به موقع اقدام نماید . باشرکت در جلسات ماهیانه در مورد نحوه اجرای بخش نامه ها و دستورالعمل ها و یا سایر همکاران خود تبادل نظر داشته باشد مرتباّ با مراجعه به کارشناس مشاوره ی مدرسه در جریان امور آموزشی و تربیتی قرار گیرد . این موارد هر ساله توسط این جانب به صورت مستمر صورت گرفته است .

 

بخش ششم : دانش آموزان پایه سوم و پیش دانشگاهی

توجه به دانش آموزان پایه سوم از آن جهت که امتحانات نهایی را باید بگذرانند و نیز در آستانه شرکت در امتحان دانشگاه قرار دارند باید مد نظر باشد . پرونده های آنان در ابتدای سال ٰ باید بررسی گردند و شرایط فارغ التحصیل شدن در پایه سوم برای آنان توضیح داده شود دروس مانده و پیش نیاز برایشان معلوم شود و راهنمائیهای لازم در این خصوص صورت گیرد . اهمیت امتحانات نهایی و نقش معدل دیپلم در قبولی در دانشگاه یادآوری گردد .دانش آموزان پیش دانشگاهی نیز لازم است توجه گردند تا چنانچه در خصوص کنکور و ضرایب هر یک از دروس برای هریک از رشته های تحصیلی دانشگاهی سؤال و یا سؤالاتی دارند با مراجعه به مشاورمدرسه بپرسند و راهنمایی لازم صورت گیرد . با تشکیل جلسات مشاوره ی گروهی برای دانش آموزان پایه سوم و پیش دانشگاهی بصورت جداگانه و بیان مسائل و وظایف آنان و ایجاد رغبت و انگیزه در آنان از جمله اموری است که توسط مشاور مدرسه باید صورت گیرد که هرساله این اقدامات توسط اینجانب صورت گرفته است .


مطالب مشابه :


خلاصه ای از مجموعه تجربیات+در خصوص فعالیت های مشاور مدرسه +مدرسه+دبيرستان+راهنمايي+

کـافـی نت کـانـی - خلاصه ای از مجموعه تجربیات+در خصوص فعالیت های مشاور مدرسه +مدرسه+دبيرستان




تجربیات وخاطرات مشاوره ای

مشاوران آران وبیدگل - تجربیات وخاطرات مشاوره ای - - مشاوران آران معرفي مشاور:




نقش مشاور در مدرسه 2

مشاور مدرسه - نقش مشاور در مدرسه 2 - تحصیلی، تربیتی، فردی، خانوادگی، شغلی، سازشی و اجتماعی




گزارش انتخاب همیار مشاور در مدرسه مرحوم میر نصیری

ـمشاـوـرـاـنـ ـوـرـاـمینـ - گزارش انتخاب همیار مشاور در مدرسه مرحوم میر نصیری




برخی از تجربیات ما در حوزه ارزیابی و انتخاب نرم افزار-BPMS و ERP

سیستم مدیریت فرآیندهای کسب و کار (bpms) - برخی از تجربیات ما در حوزه ارزیابی و انتخاب نرم افزار




یک تجربه موفق از معاونین مدرسه راهنمایی ابرار خانم باباخانیها

تجربیات معاونین راهنمایی ناحیه1قزوین اینگونه مدارس نیاز مبرم به مشاور و بهداشت دارند.




تجربیات معاون مدرسه راهنمائی سعادت

تجربیات معاونین راهنمایی یک معاون قبل از اینکه معاون باشد باید مشاور خوبی باشد و روان




نحوه ارتباط با جنس مخالف

مشاور مدرسه - نحوه ارتباط با جنس مخالف نداشتن زمان و تجربیات لذت بخش کنار




گزیده ای از شرح وظایف مشاوران - بخشنامه ابلاغی به مدارس ناحیه آبان ماه 90

v صندوق ارتباط با مشاور مدرسه فعال باشد و اطلاعات لازم برای استفاده از آن به دانش آموزان




تجربه شماره 11: بیان بیمه عمر به زبان ساده وطنز

تجربیات من(تجربیات کاملا شخصی یک مهندس ) - تجربه شماره 11: مشاور بیمه پاسارگاد نمایندگی 1570




برچسب :