باغ حجت آبادوزیر رضوانشهرصدوق

v94_dvbmwwxn1rwuipfvbcba.jpg

file_9669.jpeg

حجت آباد روستايي با حدود ۳۰ خانوار جمعيت است كه در شمال رضوانشهر واقع شده و چسبيده به اين شهر است و اكثريت ساكنان ان رضوانشهري هستند بطوريكه زمينهاي كشاورزي ان توسط كشاورزان رضوانشهري كشت مي شود ولي در چند سال اخير گروهي از افراد با نفوذ محلي كه از قدرت گرفتن اين شهر و ادعاي استقلال ان از اشکذر مي تر سيدند براي محدود نمودن رضوانشهر امدند و حجت اباد را به عنوان روستايي مستقل ان هم جزو دهستان رستاق قرار دادند ..... متاسفانه اهالي محروم رضوانشهر هم به اين عمل اعتراض ننمودند حتي خيلي ها هنوز خبر ندارند كه اين كار انجام شده بگذريم انشا الله اين حركت مايه خير خواهد شد و در اينده اگر خواستند بخش رضوانشهر را تشكيل دهند حجت اباد يكي از روستاهاي ان خواهد بود .

در پايين حجت اباد انطرف جاده سنتو يك مجموعه بزرگ تاريخي قرار دارد كه تا چند سال قبل كسي به جز اهالي رضوانشهر حتی از وجود ان هم خبر نداشت و این محل به عنوان تفرجگاه مردم به حساب می امد در ایام سیزده بدر انجا خیلی شلوغ بود و در یک روز از سال یعنی روز نیمه شعبان عده ای ظهر در انجا غذا طبخ نموده و به مردم غذا می دادند این مجموعه نزدیک به ده هزارمتر بدون احتساب زمین های اطراف ان وسعت دارد.

ساختمان اصلی مجموعه باغ وزیر در سه طبقه به مساحت ۱۴۰۰ متر به سبک زیبایی بنا شده و شامل سرسرا ایوان راهروهای چهارگانه گنبدی هشتی اطاقها و پيش بخاري است كه همگي با اجر تزيين شده است بازارچه با دكانهاي اهنگري و علافي و اب انباري كه در كنار ان قرار داشت پاسخگوي نياز كاروانها بخصوص مسافران تشنه بود .

كاروانسراي وزير حجت اباد رضوانشهر قرارگاه و وعده گاه كاروانهاي متعددي بود كه از كوير ميگذشتند انان در اين مكان به استراحت مي پرداختند و تجار و بازرگانان با مبادله كالاهاي خود با ديگر كاروانيان به راه خود ادامه مي دادند زائراني كه از اباديها و روستاهاي اطراف قصد عزيمت به مشهد را داشتند از اين محل به عنوان وعدهگاه خود استفاده مي كردند تا پس از چند روز به شكل كارواني بزرگ به سوي مشهد حركت كنند.

كالسكه خانه يك مكان اختصاصي براي براي اسب و كاسكه هاي وزير و همراهانش بود كه در گوشه اي از اين باغ باصفا به چشم مي خورد .

چاپارخانه از ديگر قسمتهاي اين مجتمع خدماتي بين راهي سه قرن پيش است كه چاپارهاي خسته را پذيرايي مي كرد .

حمام كوره پزخانه از ديگر قسمتهاي اين مكان تاريخي است كه به تازگي از زير شنهاي روان خارج شده . ساختمان حمام به نوبه خود ديدني و شامل رختكن مدور صحن خزينه و تون مي باشد .

در داخل ساختمان اصلي باغ عمارت يك حوض خانه بزرگ قرار داشت كه داراي سقفهاي بلند بود و در پايين ان يك حوض به ابعاد ۵متر در ۴متر و به عمق ۲متر وجود داشت كه اينجا مظهر قنات حجت اباد رضوانشهر بود و در داخل اب حوض و دنباله قنات ماهي هاي قزل الاي فراواني وجود داشت و مردم در روزهاي تابستان براي شنا به انجا مي رفتند متأسفانه امروزه در طرح بازسازي مجموعه اين حوض پر شده ولي حوض سنگي ميان باغ كه ابراه قنات از ان عبور مي كرده با فواره خود امروزه تزيين كننده فضاي باغ است .

باغ وزير حجت اباد رضوانشهر در زمان قاجار و توسط ميرزا محمد مستوفي بنا شده . اين باغ به شماره ۱۸۳۷ در فهرست بنا هاي ملي ايران به ثبت رسيده و چند سال قبل براي اين مجموعه مبلغ ۱۸۰ ميليون تومان هزينه شده و فعلا به حال خود رها شده و در حال تخريب است .