نکات خرید اتومبیل دسته دوم(قسمت دوم)


خرید اتومبیل دست دوم یکی از بزرگترین ریسک هایی است که ممکن است هر کس در زندگی مرتکب شود. خریداران تازه کارمعمولا شیفته وضع ظاهری خودرو می شوند و البته مکافات این زودباوری را نیز پس خواهند داد . موارد زیر به شما در خرید اتومبیل دست دوم کمک می کند :

۱- به خوردگی و زنگ زدگی بدنه ماشین توجه کنید. راه تشخیص آن حرکت دادن آهن ربا روی بدنه ماشین است .اگر آهن ربا به قسمت وسیعی از بدنه نچسبد نشانگر آن است که این قسمت به خاطر تصادف از بین رفته و با بتونه پر شده است. اگر قسمتهای از بین رفته زیاد باشد ازخریدن ماشین صرف نظر کنید.

۲- به همه جای ماشین به صورت عمودی فشار زیادی وارد کنید. در حالت طبیعی باید ماشین به شکل اولیه خویش بازگردد اما اگر ماشین شروع به لرزیدن کرد نشانگر آن است که سیستم تعلیق اتومبیل نیاز به تعمیر دارد.

۳- درها و پنجره ها و در کاپوت و صندوق عقب را چک کنید و ببینید که به راحتی باز و بسته میشوند و کلیدها راحت در قفل ها می چرخند.

۴- پارگی صندلی ها را بررسی کنید و کفی ماشین را کنار بزنید. اگر قسمتی از کف ماشین زنگ زده باشد این به آن معناست که آب به زودی به داخل ماشین نفوذ می کند.

۵- برق ماشین را به دقت بررسی کنید چراغها ,راهنماها , بوق، آب پاشها و …

۶- به کیلومتر شمار نگاه کنید ، راننده معمولی در سال ۱۲ هزار کیلومتر ماشین میراند اما اتومبیلی که در خدمت شرکت است در سال ۴۰ هزار کیلومتر راه می پیماید .

۷- موتور را بررسی کنید تا هر گونه علامت تعمیری را در آن بیابید این علامات عبارتند از: روغن کاری جدید یا لحیم و گاهی اوقات تمیزی غیر عادی زیر در پوش موتور.

۸ – مکانهایی را که آب به بیرون ترشح میکند به دقت بررسی کنید. تعویض شیلنگ آب کار آسانی است اما اگر آب از رادیاتور ترشح کند باید آن را تعویض کنید و این کار هزینه سنگینی در بر دارد .

۹ – موتور را روشن کنید و بگذارید به آرامی حرکت کند (بچرخد). دیده شده که بعضی از بنگاه داران متقلب روغن غلیظ در موتور و جعبه دنده میریزند تا مانع شنیده شدن صداهای ناهنجار موتور شوند .

۱۰- میله اندازه گیری روغن را بررسی کنید اگر روی آن خالهای مایل به خاکستری رنگ و یا قطرات آب دیدید نشانه خرابی رینگ پیستون است.

۱۱ – در پوش کارتر را بر دارید به گونه ای که از رو غن پر شود. وجود بخار یا دود نشانگر خرابی بزرگ است که باید موتور را تعویض کنید بعد از اینکه موتور را ۵ دقیقه روشن گذاشتیداگر دود سیاه از اگزوز خارج شد دلالت بر وقفه بر کاربراتور میکند اما اگر دود آبی بود نشانگر این است که کاربراتور باید با هزینه سنگینی تعمیر شود .

۱۲- باطری را بررسی کنید یعنی ابتدا چند دقیقه روشن کنید و ببینید که بعد از آن موتور به راحتی روشن میشود .
سپس فرمان را در سرازیری که شیبش تند و پر پیچ و خم باشد امتحان کنید و ببینید که صدایی از آن خارج نمی شود. سپس ماشین باید در مسیر مستقیم به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت حرکت کند.

۱۳- ترمزها را امتحان کنید اگر مجبور باشید آن را تا آخر و یا ماشین هنگام ترمز گرفتن به این سو و آن سو مایل شود و یا صدایی از آن خارج شود نیاز به تعمیر فوری دارد زیرا این امور خطری جدی برای راننده به وجود می آورد.

۱۴- به هر صدای غیر عادی داخل ماشین گوش کنید اگر هنگام پیچیدن از چرخهای جلو صدای بلندی خارج شد نشانگر وجود مشکل در سیستم کمک فنر اتومبیل است.

۱۵- در سرعت زیاد(۱۵۰کیلومتر در ساعت)دست خود را از روی فرمان بردارید اگر ماشین لرزید و یا به این سمت و آن سمت کشیده شد یا از خط مستقیم خارج شد فرمان ها نیاز به میزان شدن و تعمیر دارند.

قبل از اینکه تصمیم نهایی را برای خرید ماشین دست دوم بگیرید بهتر است که از کارشناسی کمک بگیرید تا ماشین را به دقت بررسی کند.


برای آن که خرید خودرو رویائی شما تبدیل به کابوس نشود ، ما در اینجا مهمترین نکته ها و اطلاعات در مورد خرید خودروهای دست دوم را در اختیارتان می گذاریم تا با اطمینان بیشتری خرید کنید.

اطلاعات: کسی که در مورد اتوموبیل دلخواهش اطلاعات کافی داشته باشد، هنگام خرید خودرو دست دوم شانس بیشتری دارد.
دیدن خودرو: تا حد ممکن سعی کنید همراه یک دوست برای دیدن اتوموبیل مورد نظرتان بروید. چهارچشم بهتر از دو چشم می بینید. اطلاعات تکنیکی مربوط به ماشین را که باید مورد توجه دهید می توانید در ستون بعدی مطالعه کنید. اگر به خودتان مطمئن نیستید که اشکالات فنی اتوموبیل را تشخیص دهید به فروشنده پیشنهاد کنید که ماشین در یک محل بی طرف، از جمله مراکز آزمایش خودروهای دست دوم مورد بررسی قرار گیرد. یک فروشنده خوب و مطمئن با چنین پیشنهادی مخالفت نخواهد کرد.
وضعیت نگهداری: خیلی خوب است که صاحب قبلی خودرو تمام سرویس ها و تعمیرات را در دفترچه مخصوص خودرو ثبت کرده باشد و همه ی صورت حساب های مربوطه را بتواند نشان بدهد. همچنین رسما بنویسد که در کیلومترشمار اتوموبیل تغییری نداده است. نگاهی به مدارک ارائه شده نشان می دهد که خودرو دلخواه شما تا چه حد به تغییرات تازه احتیاج دارد.
قرارداد جدید: مصر باشید که در قرارداد خرید همه اطلاعات مربوط به ماشین، شماره کیلومتر و تائید فروشنده مبتنی بر تصادفی نبودن ماشین گنجانده شده باشد. همچنین در قرارداد باید ذکر شده باشد که فروشنده باید مخارج تعمیرات احتمالی ماشین را بپردازد. پول کامل خودرو را وقتی بپردازید که مدارک ماشین و کلید آن را دریافت کرده باشید. بعد از معاینه دقیق خودرو ، حتما سوار شوید و یک دور بزنید!
نقاط مشکل ساز در خودروهای دست دوم:
1- روغن ریزی: قطرات روغن در زیر موتور یا جعبه دنده نشان دهنده ی روغن ریزی اتوموبیل است و می تواند مخارج بالائی را به دنبال داشته باشد. 2- تسمه موتور: بپرسید که آیا تسمه موتور در زمانی که از طرف کارخانه پیش بینی شده بوده، عوض شده است یا نه. چنانچه این کار در موعد مقرر انجام نشده باشد ممکن است به خسارت جدی موتور منجر شود! 3- رادیاتور: آیا درجه حرارت آب درست است؟ اگر درست نباشد نشانه یک قطعه یا قسمت خراب است. همه شلنگ ها را امتحان کنید که منفذی نداشته و خیس نباشد. 4- چراغ ها و لامپ ها : آیا همه چراغ ها روشن می شوند؟ شیشه چراغ ها سالمند یا ترک دارند؟ اگر در پشت شیشه چراغ ها در داخل بخار جمع شده باشد، حتما باید تعویض شوند. 5- شیشه جلو : سنگ ریزه ها و اشیاء دیگری که به شیشه ها می خورند فقط آن را خط نمی اندازند بلکه باعث ترک هایی می شوند که در نتیجه باید شیشه را به طور کلی عوض کرد. 6- ترمزها: لقمه ترمز ها را با چراغ قوه بازرسی کنید. آیا زنگ زدگی دیده می شود؟ چنانچه لقمه ترمزها خیلی سابیده شده باشند، خرج زیادی رو دست شما می گذارند. 7- رینگ ها: رینگ های تغییر شکل یافته چرخ ها می توانند نتیجه اشکالاتی در سیستم چرخ ها و فرمان ماشین باشند. 8- شاسی، گلگیرها و درها: اگر در زیر ماشین جایی جوش داده شده باشد، لازم است که یک متخصص ماشین را مورد بررسی قرار دهد. پوسیدگی و زنگ زدگی در شاسی یا گلگیرها زیاد پیش می آید. 9- اگزوز: قسمت صداگیر اگزوز و لوله اگزوز از جاهایی ست که معمولا مستهلک می شوند. این قطعات را به دقت بررسی کنید. 10- لاستیک ها : چنانچه لاستیک ها به طور مساوی فرسوده نشده باشند نشانه ی اشکالی در سیستم حرکتی چرخ هاست. و این مسئله ای است که فقط یک تعمیرگاه می تواند آن را مشخص کند. عاج لاستیکها را اندازه بگیرید. لاستیک زاپاس و لاستیک های زمستانی را هم فراموش نکنید. 11- قطعات لاستیکی: لاستیک های لای درها باید سالم و بدون پارگی یا سوراخ باشد. 12- بدنه و رنگ : دوروبر ماشین و روی کاپوت آن را خوب نگاه کنید اگر فرورفتگی و برجستگی، رنگ متفاوت یا مات به چشمتان خورد، بدانید که بدنه ماشین ( احتمالاً به علت تصادف) تعمیر شده است. اگر فروشنده در این مورد به شما یادآوری نکرده باشد برای کنترل اشکالات خودرو را حتما به یک متخصص نشان بدهید. همچنین اگر قسمت هایی از بدنه زنگ زدگی دارد، باید یک متخصص به شما بگوید که خرابی بدنه ماشین تا چه حد است. 13- فضای داخلی : بوی ناخوشایند نم و پوسیدگی در داخل ماشین ممکن است نشانه وجود سوراخ ها و زنگ زدگی های کف ماشین باشد. 14- صندلی ها : اگر صندلی های ماشین خیلی استفاده شده به نظر بیایند، احتمالا خودرو باید بیش از 100 هزار کیلومتر حرکت کرده باشد. 15- فرمان : فرمان خودرو را در حالت توقف بچرخانید اگر فرمان بدون تکان خوردن چرخ ها، بیش از پهنای دو انگشت به این طرف یا آن طرف بچرخد، نشان می دهد که اشکالی وجود دارد.


مطالب مشابه :


قسمت " فـروشـگاه دوچـرخـه " در وبلاگ گشایش یافت :

قابل توجه دوستان دوچرخه سواری که قصد فروش یا خرید دوچرخه حرفه ای دست دوم یا نو خود




انتخاب دوچرخه جهت خرید

خرید دوچرخه در خرید های دست دوم توجه به عمر مفید تنه و سالم بودنش حایز




مواردی برای جلوگیری از سرقت دوچرخه و بعد از دزدیه شدن دوچرخه شما (بخش دوم)

مخصوصا آنهایی که خرید دوچرخه دسته دوم با کسی که دوچرخه دست آن است درگیر نشود




نکات خرید اتومبیل دسته دوم(قسمت دوم)

قبل از اینکه تصمیم نهایی را برای خرید ماشین دست دوم بگیرید طراح قالب وبلاگ دوچرخه




تردمیل

دوچرخه تردمیل ویلچر تردمیل دست دوم تردمیل خرید اینترنتی




برچسب :