نفخ نوزادان(کولیک - دل پیچه)

نفخ نوزادان(کولیک - دل پیچه)

نفخ نوزادان(کولیک - دل پیچه) - طب شیعه

طب سنتی و درمان نفخ و دل پیچه نوزاد - فان 

کودک شیرین من - كوليك شيرخواران

 

كولیك نوزادان - آفتاب

نفخ و دل پیچه شیرخواران، راههای پیشگیری و درمان

نفخ نوزادان(کولیک – دل پیچه) | شبکه خبری آموزشی گیاهان ...

دل درد نوزادان را این گونه درمان کنید!

درمان دل پیچه و نفخ شیرخوار 2 ماهه - واضح

 

نفخ یا دل پیچه نوزادان از مشکلاتی است که باعث ناراحتی های زیادی در خانواده می شود. گریه مداوم اینگونه نوزادان، یک تراژدی است که شادی ناشی از بچه دار شدن را تا حدّی تحت الشّعاع قرار می دهد. در این رابطه نکات ذیل قابل ذکر است:

۱- این مشکل دوره خاصی دارد که طول آن در کودکان مختلف، متفاوت است و پس از طی این دوره معمولاً مساله خود به خود حل می شود. برخی کودکان، چهل روزه و بعضی دیگر سه چهار ماهه این مشکل را از سر می گذرانند.

۲- از راه حل های رایج و تا حدّی موثّر که معمولاً در مراکز بهداشتی درمانی به مادران آموزش داده می شود این است که پس از شیر دادن کودک، وی را در آغوش گرفته آرام با کف دست ضرباتی را به پشت او وارد کنند تا آروغ بزند.

۳- در این دوره مادر باید از مصرف غذاهای نفّاخ به شدت پرهیز کند(حبوبات، سیر، پیاز و …). همچنین بهتر است در سبد غذایی خود از غذاها یا داروهایی که نفخ را کم می کنند هم استفاده کند. مصرف رازیانه، آویشن یا زیره سبز(در اشکال مختلف آنها به صورت دم کرده، جوشانده، عرقیات، قاووت یا در غذاها) یک راه حل ساده است که هم شیر مادر را زیاد می کنند و هم نفخ او را کم. توصیه اکید می کنم که مادران توصیه این بلند را جدّی بگیرند. شاید راحت ترین راه این باشد که شبی یک استکان عرق رازیانه به جز ایام عادت و بارداری تا چند ماه بخورید.

۴- یک راه خوب برای کاهش نفخ نوزادان استفاده از عرقیاتی مانند زیره، آویشن، زنیان، بابونه، شیرین بیان، گشنیز، بادرنجبویه، انیسون، کرفس و ... است.

پس از هر بار شیر دادن ۲ تا ۳ قاشق چایخوری از یکی از این عرقیات را به کودک بخورانید. مادر نیز می تواند روزی دو یا سه بار و هر بار نصف استکان از این عرقیات را استفاده کند.

تذکّر: اگر با خوردن این عرقیات، کودک دچار گرمی می شود؛ کمی عرق کاسنی به آنها بیافزایید.

۵- از روشهای مفید دیگر این است که  شکم کودک را روزی یک بار  با روغن زیتون تصفیه نشده به آرامی ماساژ  دهید تا روغن به خورد پوست کودک برود. ماساژ ناف او با روغن کرچک هم راه مناسبی است.

۶- گرم کردن موضعی مثل گذاشتن حوله یا پارچه گرم روی شکم نوزاد نیز روش موثّری در کاهش نفخ و دل پیچه کودک است.

۷- ترنجبین یک داروی آزموده شده است. روزی یکی دو بار و هر بار نصف قاشق چایخوری ترنجبین را در نصف استکان آب جوش حل کرده صاف کنید و به تدریج به نوزاد بخورانید. ترنجبین نیاز به شیرین کردن ندارد و خودش به اندازه کافی شیرین هست. این داروی خوشایند، علاوه بر کاهش نفخ نوزاد، یک آرامبخش و خواب آور موثّر نیز هست؛ همچنین به علّت ارزش غذایی بالا، ترنجبین یک داروی ایده آل در نوزادانی است که به علّت کمبود شیر مادرشان دچار مشکل هستند.

برای افزایش اثر این نسخه می توانید ترنجبین را به جای آب، در عرق شیرین بیان یا بابونه حل کنید. اگر مشکل بی خوای کودک شدید است افزودن چند قاشق غذاخوری گلاب به این ترکیب هم خیلی خوب است.

 

۸- توصیه اکید می کنم که با مصرف داروهای آرامبخش و ضدّ نفخ  شیمیایی( که از اتّفاق، اکثرا اثربخشی مناسبی نیز ندارند) به کودک دلبند خود خیانت نکنید و مطمین باشید که با به کار بستن دستورات ساده فوق، به نتیجه مطلوب خواهید رسید.

9- یک نکته مهم در درمان بسیاری از این نوزادان، پرهیز کامل او از شیر و لبنیات گاو و هر خوراکی که حاوی آنها باشند است.

10- به تجربه ثابت شده است که بعضی صداهای خاص باعث آرامش نوزاد می شوند. مثلا بعضی از آنها با شنیدن صدای جاروبرقی آرام می گیرند و بعضی بچّه های دیگر را تنها اگر سوار اتوموبیل خود کرده به گردش و گذار مشغول شوید، از دست گریه تمام نشدنی آنها آسوده خواهید شد.

یک تجربه گرانقدر

وقتی خداوند متعال، بر سر من و همسرم منّت گذاشت و فرزند دوّممان را به ما هدیه داد، با مشکلی مواجه شدیم و آن هم نفخ بیش از اندازه و غیر طبیعی او بود؛ به نحوی که تمام نسخه هایی که برای بیماران خود می پیچیدم را برای نوزاد خود اجرا کردم؛ امّا نتیجه ای حاصل نشد. در این گونه مواقع که تیر دانسته های طبّی من به سنگ می خورد، به تجربه دریافته ام که راه حل را باید پیش قدیمی ترهای فامیل جستجو کرد و خدا را شکر، این بار هم به چشم خود دیدم که طبّ افواهی ما چه گنجینه سرشاری از راه حل های درمانی را در خود ذخیره کرده است. به تمام مادرانی که فرزندانشان نفخ های شدید و غیرعادی دارند و به درمان های معمول پاسخ خوبی نمی دهند توصیه می کنم روش ذیل را تجربه کنند. حتّی در نفخ های عادی هم می توان این روش را به عنوان راهی برای وصول سریع تر به نتیجه درمانی مطلوب به کار بست.

۱- به مدّت ۳- ۲ شب، قبل از خواب، بالا تنه نوزاد(شکم، قفسه سینه، سرشانه ها و تمام ناحیه پشت) را به خوبی با روغن کرچک ماساژ دهید – به نحوی که روغن، جذب پوست شود – و سپس کودک را به حالتی مانند قنداق کردن کاملاً ببندید و به خصوص مواظب باشید که در معرض باد و سرما قرار نگیرد.

۲- در طول روز، ۲- ۱ بار ناحیه زیر ناف نوزاد را با روغن کرچک به خوبی ماساژ دهید.

۳- روزی ۲- ۱ بار، یک گلوله کوچک پنبه(به اندازه یک لوبیا) را با روغن کرچک آغشته کرده و برای نوزاد شیاف بگذارید. راه دیگر این است که یک گوش پاک کن را با روغن کرچک آغشته کرده به آرامی، چند بار داخل مقعد نوزاد جلو و عقب ببرید تا باد شکمش خالی شود.

موارد ۲ و ۳ را تا بهبودی نوزاد ادامه دهید که البته این روند معمولاً چند روزی بیشتر طول نمی کشد. با انجام این روش خواهید دید که کودک دلبندتان از دست این نفخ آزار دهنده خلاص شده و خواب خوب و آرامی را تجربه خواهد کرد.

 


مطالب مشابه :


مدت زمان شیر دادن نوزاد از نظر علمی و قرانی

تعبیر خواب حق دارند با توجه به وضع نوزاد و رعایت او متولد شده، به جای تعبیر




افزایش شیر مادر

شیر مادر و نحوه شیردهی به نوزاد از سینه مادر بار شیردادن، باید سینه تعبیر خواب.




دانستنیهای نوزادان و تولد

در نتیجه نوزاد قادر به بیرون آوردن زبان به بیرون نیست و به همین دلیل به آن شیردادن به




کاهش وزن بعداززایمان...

شامل بارداری اول -شیردادن نوزاد-برگشت زود هنگام به تجربه ثابت شده است تغذیه تعبیر خواب.




شیردهی روزانه به کودک

آیـا در مـورد مـدت زمـان و چگونـگی شیردادن به نوزاد به خواب فرو تعبیر قرآنی می




علائم نوزاد سالم

هرچند، این عمل به نوزاد اجازه ی بهتر هستند و تمایلی به شیردادن تعبیر خواب




6 توصیه به تازه مادرها

6 توصیه به شیردادن احساس درد شدید در تحریک گونه های نوزاد و فشار آرام روی




نکات مهم در شیر دادن به کودکان

آید تا زمانی که نوزاد پا به عرصه وجود می شیر دادن مادر نیز به خواب تعبیر خواب ;




نفخ نوزادان(کولیک - دل پیچه)

به نوزاد هم می توانید شبانه برای به خواب رفتن بپردازد تـــعـــــبـــــیــــــر




آیین نامه ماما

اورژانس مامایی در مواقع عدم دسترسی به پزشک و ارجاع مادر یا نوزاد به شیردادن ، تغذیه




برچسب :