بروشور آموزشی مربوط به اعتیاد

متاآمفتامین (شیشه)

متا آمفتامین یک ماده محرک بسیار اعتیادآور است که سیستم اعصاب مرکزی یعنی مغز و نخاع را شدیداً متأثر می­کند. متاآمفتامین را می­توان به طرق مختلف مصرف کرد. شکل ظاهری آن به صورت پودر سفید و شفافی است که بو ندارد و مزه آن تلخ است و به سادگی در آب یا مشروبات الکلی حل می­شود. به لحاظ شیمیایی، ساختار آن شباهت بسیاری به آمفتامین دارد اما تأثیرات آن بر سیستم اعصاب مرکزی بسیار قوی­تر است. همانند آمفتامین باعث افزایش فعالیت و تحریک، کاهش اشتها و احساس شادابی می­شود. آثار این ماده بین 6 تا 8 ساعت طول می­کشد.

 متا آمفتامین چگونه مصرف می­شود؟

متاآمفتامین به شکل تدخینی، کشیدن در بینی، خوراکی و تزریق مصرف می­شود. این ماده می­تواند باعث تحریکات خلقی شود که البته به روش مصرف بستگی دارد. بلافاصله پس از دود کردن یا تزریق آن در رگ، افراد مصرف­کننده حالت سرخوشی و نشئگی شدیدی را برای چند دقیقه تجربه می­کنند که کشیدن در بینی یا خوردن آن سبب سرخوشی خفیف­تری می­شود. حالات روانی ناشی از کشیدن در بینی 3 تا 5 دقیقه به طول می­انجامد ولی مصرف خوراکی آن حالات روانی ایجاد می­کند که 15 تا 20 دقیقه طول می­کشد. همانند سایر محرک­ها، متا آمفتامین به صورت دوره­های متوالی زیاده­روی و قطع مصرف، استفاده می­­شود. از آنجا که حالت «تحمل» در برابر تأثیرات متا آمفتامین ظرف چند دقیقه به وجود می­آید، یعنی آن­که آثار خوشایند آن قبل از آن­که غلظت ماده در خون کاهش یابد از بین می­رود، فرد مصرف­کننده سعی می­کند تا با مصرف مکرر و در فواصل کوتاه خود را در حالت «سرحالی» نگه دارد.

 عوارض جسمانی ناشی از مصرف شیشه

مصرف این ماده می­تواند سبب مشکلات متعددی شود که عبارتند از: افزایش ضربات قلب، ضربان نامنظم قلب، افزایش فشار خون، صدمه دیدن رگ­های مغزی ناشی از سکته مغزی، افزایش دمای بدن و تشنج.

با مصرف مقادیر زیاد این ماده به وجود می­آید که اگر بلافاصله درمان نشود، می­تواند منجر به مرگ شود. مصرف بلند مدت و مزمن شیشه باعث تورم پرده محافظ قلب می­شود و در بین کسانی که آن را تزریق می­کنند سبب آسیب رگ­های خونی و آبسه پوست می­گردد. مصرف­کنندگان این ماده در مواردی نیز دچار دوره­هایی از پرخاشگری، اغتشاش شعور و بی­خوابی می­شوند. آنهایی نیز که به این ماده وابسته می­شوند دچار اختلالات جدی در روابط اجتماعی و شغلی خود می­گردند. علایم جنون و روان­پریشی در مواردی حتی پس از ماه­ها و سال­ها عدم مصرف این ماده ادامه پیدا کرده است. تحقیقات نشان می­دهد که مصرف این ماده در دوران بارداری سبب مشکلات جنینی، افزایش احتمال زایمان زودرس و تغییر الگوهای رفتاری دوران نوزادی، نظیر رفلکس­های غیرعادی و تحریک­پذیری بیش از حد می­شود. در عین حال مصرف این ماده در دوران بارداری سبب بدشکلی و تغییر اندام­ها در جنین می­گردد. ارتباط مصرف شیشه با ایدز و هپاتیت B و C از پی­آمدهای افزایش مصرف شیشه است. خصوصاً در آن­هایی که شیشه را تزریق می­کنند و یا از سرنگ مشترک استفاده می­کنند. تحقیقات نشان می­دهد که مصرف شیشه و سایر مواد مخدر در کوتاه­مدت برعکس مصرف تریاک سبب افزایش میل جنسی به ویژه در مردان می­شود. در عین حال مصرف این ماده و نیز رفتارهای جنسی پرخطر احتمال ابتلا به ویروس HIV و بیماری ایدز را افزایش می­دهد.

 آثار کوتاه­مدت مصرف شیشه

از آنجا که این ماده یک محرک بسیار قوی است حتی مصرف مقادیر کم آن می­تواند سبب حالت بی­خوابی، افزایش فعالیت و کاهش اشتها شود. حالت کوتاه و شدیدی از سرخوشی عمیق به دنبال تدخین یا تزریق این ماده به وجود می­آید، اما مصرف آن به صورت خوراکی یا کشیدن در بینی حالت خوشی بلندمدت را به وجود می­آورد که ممکن است تا نیمی از روز ادامه یابد. اما باید بدانید که هردو وضعیت (سرخوشی کوتاه­مدت و سرخوشی بلندمدت) ناشی از رها شدن و افزایش بسیار زیاد یک ماده شیمیایی و انتقال­دهنده امواج عصبی در مغز است که دوپامین نام دارد.

آثار بلند مدت مصرف شیشه

مصرف بلندمدت آن می­تواند باعث ایجاد حالت «تحمل» شود یعنی آن­که دیگر حالات سرخوشی با مقادیر کم ماده به وجود نمی­آیند و فرد مصرف­کننده برای دستیابی مجدد به آن حالات و یا تشدید آن­ها، مقادیر مصرف ماده را افزایش می­دهد و یا اینکه دفعات مصرف را اضافه می­کند و در نهایت آن­که ممکن است روش مصرف را تغییر دهد. در ادامه آثار بلندمدت مصرف شیشه ذکر شده­اند:

1-     وابستگی و حالت جنون (روان­پریشی) ناشی از اعتیاد با علایم زیر:

سوءظن و بدگمانی ، توهم، بی­نظمی و اختلال خلق، فعالیت­های حرکتی بیش از اندازه و تکراری

2-     سکته مغزی

3-     کاهش وزن

قطع مصرف شیشه در یک فرد وابسته به آن، عوارض و نشانه­های خاصی را به دنبال می­آورد که عبارتند از:

افسردگی، سوء­ظن، اضطراب، پرخاشگری، اشتیاق شدید برای مصرف مجدد ماده.

اولین اثر بلندمدت مصرف شیشه، وابستگی و اعتیاد است. به گونه­ای که فرد مصرف­کننده اجباری درونی را برای مصرف مکرر شیشه در خود احساس می­کند که می­تواند همراه با تغییراتی در اعمال مغز و نیز بافت مولکولی آن باشد. علاوه بر وابستگی، سایر عوارض بلند مدت مصرف شیشه شامل رفتار پرخاشگرانه، اضطراب، اغتشاش و آشفتگی ذهنی و بی­خوابی است. علاوه بر این فرد مصرف­کننده ممکن است رفتارهای حاکی از جنون (روان­پریشی) از خود نشان دهد نظیر سوء­ظن و بدگمانی شدید، توهمات شنوایی، بی­نظمی و اختلال در خلق و بروز توهم (برای مثال حرکت حشرات بر روی پوست). بدگمانی و سوء­ظن فرد مصرف­کننده در مواقعی می­تواند منجر به اقدام به خودکشی یا اقدام به قتل شود.

تهیه و تنظیم: فرخ­لقا محمدی

کارشناس ارشد روان­شناسی


مطالب مشابه :


پاورپوینت اعتیاد به مواد مخدر

شما میتوانید فایل پاورپوینت با موضوع اعتیاد را از لینک زیر بروشور پیشگیری از اعتیاد




معتاد

تاثیر مخرب اعتیاد به مواد مخدر و الکل بر رشد بروشور . معتاد . یه جمله خیلی تامل بر انگیز




سند پیشگیری از اعتیاد قزوین مصوب شد

سند پیشگیری از اعتیاد اعتیاد، تهیه و تدوین بروشور و تراکت آموزشی در سه نوع




بروشور آموزشی مربوط به اعتیاد

واحد پیشگیری اداره بهزیستی نهبندان - بروشور آموزشی مربوط به اعتیاد - - واحد پیشگیری اداره




مقاله ای کامل در مورد مواد مخدر

اعتیاد چیست؟ اعتیاد یــک «بیمارى اجتماعی» است که عوارض جسمى و روانى دارد و تا زمانى که بـه




پاورپوینت

تاثیر مخرب اعتیاد به مواد مخدر و الکل بر رشد بروشور . معتاد . یه جمله خیلی تامل بر انگیز




شرح بیماری اعتیاد

کمپ ترک اعتیاد میلاد نور سیلک کاشان بروشور های اعتیاد. بروشور بیماری اعتیاد و




برچسب :