مواد دودزا

دودزا ها موادی هستند که تحت شرایط خاصی از خود مقدار مشخصی غبار یا دودی در محیط اطراف متساعد می کنند، بدون این که کمترین نور قابل رویتی ایجاد شود. و از این خاصیت این مواد خاصبه دلیل اینکه عدم وضوح ایجاد می کنند برای استتار و اختفا استفاده می شود و همچنین از انواع رنگی این مواد به دلیل این که در طولمدت قابل تعیینی عمل دودزایی راانجام میدهند وهمچنین مقدار زیادی دود تولید میکنند میتوان برای علامت دادن نیز استفاده کرد. انواع این مواد ونحوه تولید بعضی از دودزاهای ساده در ذیل می آید

مواد پیروتکنیک به چند دسته تقسیم می شوند که شامل دودزاها ، منورها ، رسامها ، موادتولیدکننده صوت و... است.
که دراین بین مواد دودزا نیز به دودسته تقسم می شوند :
· دسته اول دودزاهایی که طی یک فرایند شیمیایی ویک واکنش از خود دود تولید میکنند. ودسته دوم موادی که با رسیدن به دمای تصعید رنگ مورد نظر که تولید کننده غبار است دود تولید می کنند.دودزاهای سیاه و سفید اکثرا از نوع اولند ولی دودزاهای رنگی بهدلیل اینکه توانایی تولید دود آنها طی فرایندهای شیمیایی را نداریم ویا تولید آنها مضر است (همچون ترکیب ید وآلمینیوم : بنفش) اجبارا به روش دوم رو ی می آوریم .
· در روش دوم به دلیل اینکه اگر دمای انرژی تولیدی ما اگر بیشتر از مقدار خاصی باشد ممکن است موجب تجزیه یا ذوب رگ شود که نتیجه آن هدر رفتن مواد است باید تولید گرما از طریق مواد دیگری کنترل شود برای مثال می دانیم که کلرات پتاسیم گرامای زیادی تولید می کند ولی ما با ترکیب جوش شیرین می توانیم این فراین را کندتر کنیم در نتیجه انرژی آزاد شده بر حسب زمان کمتر خواهد بود.

در جدول ذیل بعضی ترکیبهای تولید کننده دود می آید :

ترکیب پیروتکنیک اثر
غبار روی ، هگزاکلرو اتان و آلومینیم پنتا اکسید فسفر و اسید فسفریک کلرات پتاسیم ، نفتالم و ذغال گرد روی ، هگزاکلرو اتان و نفتالین تترا کلرید سیلیکون و بخار آمونیم اورا مین ، لاکتوز ، پتاسیم کلرات و کریوزیدین اورا مین ، لاکتوز ، پتاسیم کلرات و آنتیموان سولفید رود ایمن رد ، پتاسیم کلرات و آنتیموان سولفید رود ایمن رد ، پتاسیم کلرات، سودای پخت نان ، گوگرد مالا چیت سبز ، پتاسیم کلرات ، آنتیموان سولفید متیلن آبی ، پتاسیم کلرات ، آنتیموان سولفید دود سفید دود سفید دود سیاه دود خاکستری دود خاکستری دود زرد دود زرد دود قرمز دود قرمز دود آبی دود آبی
بعضی ترکیب درصدهای آزمایش شده:
زر د : 42% اورامین 28% کلرات پتاسیم 19% جوش شیرین 11% گوگرد
سبز : 20% اورامین 40% ایندیگو 20% کلرات پتاسیم 10% دوده 10% ذغال
آبی : 40% ایندیگو 28% کلرات پتاسیم 15% آرد گندم 17% متیلن بلو
سیاه : 4% پودر منیزیم 6 هگزا کلرو اتان 2 نفتالین 4 نیترات سدیم
سفید : 15% گوگرد 44% کلرات پتاسیم 40% پودر روی 1% جوش شیرین
نحوه آزمایش:
برای آزمایش دودزاهای نوع اول شما باید به نوعی یا از طریق حرارت و احتراق یا با واکنش با اسید واکنش اصلیرا اکتیو کنید تا دود تولید شود.
برای آزمایش دودزاهای نوع دوم ، قیفی درست کنید ، مواد را در آن بریزید سپس انتهای قیف را ببندید و تمام قیف را جز یک سا نتیمتر مانده به سر نوک تیز قیف چسب پیچ کنید ، دلیل این عمل این است که از اشتعال ماده جلوگیری شود. بعد از این کار سر قیف را روشن کرده و زمانی که ماده اکسید شونده شروع به واکنش وگرما دادن شد با دمیدن به سر قیف شعله راخاموش می کنیم تا واکنش بدون شعله ادامه پیدا کند و در ان حال از قیف با شدت رنگ تصعید شده مورد نظر بیرون می زند.


مطالب مشابه :


مدیریت زنگ تفریح

نویدزرشیمی -آموزش وپرورش بندر ماهشهر مدیریت آموزش و در پرورش و آموزش کودکان




عكس هاي نويد زر شيمي ماهشهر

نویدزرشیمی -آموزش وپرورش بندر ماهشهر سامانه مدیریت امورمالی آموزش و پرورش




بررسی نظام آموزشی آلمان

مدیریت آموزشی ماهشهر. میان کتابهای درسی مورد تأیید وزارت آموزش و پرورش ایالت و طراحی




موفقیت دانش اموزان

بندر ماهشهر مدیریت آموزش و پرورش و معاونت امر مطلوب آموزش و پرورش در




آموزش های کوتاه مدت ضمن خدمت فرهنگیان

سامانه جامع مدیریت آموزش ویادگیری لینک های عمومی آموزش و پرورش. دفتر برنامه ریزی و تالیف




6دانش‌آموز استثنایی اهواز در آزمون ورودی دانشگاه پذیرفته شدند

عمومی اداره آموزش و پرورش استثنایی ماهشهر و بعثت 19:18 توسط مدیریت




آموزش مدیریت پسماند به برنامه‌ریزان هشت شهر استان از جمله بهبهان

آموزش مدیریت ماهشهر، شوش‌تر کانون پرورش فکری کودکان و




مواد دودزا

هنديجان و ماهشهر واقع است كه نظام آموزش و پرورش نيز با در مدیریت آموزش و




برچسب :