لايحه اصلاح قانون نظام صنفي کشور تقديم مجلس شد

لايحه اصلاح قانون نظام صنفي کشور تقديم مجلس شد
majles5.jpg رئيس جمهوري در راستاي رفع مشکلات اساسي ناشي از اجراي قانون نظام صنفي کشور و با هدف رفع اشکالات متعدد و بازنگري کلي در آن، لايحه اصلاح قانون نظام صنفي کشور را تقديم مجلس کرد

به گزارش روابط عمومی شورای اصناف کشور به نقل از پايگاه اطلاع رساني دولت، لايحه اصلاح قانون نظام صنفي کشور که بنا به پيشنهاد وزارت بازرگاني در جلسه هيئت وزيران به تصويب رسيده است از سوي رئيس جمهوري براي طي تشريفات قانوني تقديم مجلس شد.
در مقدمه توجيهي اين لايحه آمده است: به دليل مشکلات اساسي قانون نظام صنفي کشور ـ مصوب 1350- و اصلاحات بعدي آن تغييرات اساسي و گسترده‌اي در قانون مذکور در سال 1382 انجام پذيرفت. اين امر موجب شد تا قانون فعلي نظام صنفي از کليت نسبتاً مناسب برخوردار شود، اما در مراحل اجرايي اين قانون اشکالات متعددي بروز نمود که نياز به بازنگري کلي در آن احساس شد بدين منظور لايحه مذکور براي طي مراحل قانوني تقديم مجلس شد.
بر اساس اين لايحه، پروانه کسب مجوزي است که طبق مقررات اين قانون به منظور شروع و ادامه کسب و کار يا حرفه به صورت موقت يا دائم به فرد يا افراد صنفي براي محل مشخص يا وسيله کسب معيين داده مي شود و مدت اعتبار پروانه کسب موقت دو سال و دائم حداقل پنج سال خواهد بود .
در اين لايحه پيش بيني شده است که آيين نامه نحوه صدور و تمديد پروانه کسب موقت و دائم طبق مفاد اين قانون توسط دبيرخانه هيات عالي نظارت با کسب نظر وزارتخانه‌هاي کشور، ‌بهداشت، درمان و آموزش پزشکي اداره کل نظارت بر اماکن عمومي ناجا و شوراي اصناف کشور تهيه و به تصويب وزير بازرگاني خواهد رسيد.
بر اين اساس، در صورت درخواست صاحب پروانه مبني بر تغيير پروانه کسب به حرفه‌اي ديگر علاوه بر طي مراحل قانوني استعلام و تسويه حساب از اتحاديه قبلي ضروري است و عدم پاسخگويي اتحاديه قبلي ظرف پانزده روز پس از تاريخ استعلام، به منزله نظر مثبت تلقي مي شود.
همچنين بر اساس اين لايحه، براي آن دسته از افراد صنفي که فاقد مکان صنفي مي باشند درصورت ضرورت و با تصويب هيات عالي نظارت اتحاديه صنفي تشکيل خواهد شد.
اتحاديه‌هاي ياد شده تحت نظارت کميسيون نظارت شهرستان مي باشند چگونگي تشکيل اتحاديه و نحوه برگزاري انتخابات هيات مديره آنها به موجب آيين نامه‌اي خواهد بود که توسط دبيرخانه هيات عالي نظارت تهيه و به تصويب وزير بازرگاني خواهد بود.
براساس اين لايحه، اتحاديه‌ها توسط هيات مديره منتخب اعضاي اتحاديه اداره مي شوند.تعداد اعضاي اين هيات مديره سه نفر اصلي و دو نفر علي البدل براي اتحاديه‌هاي کمتر از هزار واحد صنفي عضو و پنج نفر اصلي و سه نفر علي البدل براي اتحاديه‌هاي داراي بيش از هزار واحد صنفي عضو خواهد بود .
رئيس هيات مديره اتحاديه‌که بالاترين مقام اجرايي اتحاديه محسوب مي شود به عنوان نماينده در مجمع امور صنفي نيز خواهد بود در غياب رئيس، نايب رئيس وظايف و اختيارات وي را به استثناي عضويت در هيات رئيسه مجمع امور صنفي بر عهده مي گيرد.
همچنين بر اساس اصلاح موادي از اين قانون، براي صنوفي که تعداد آنها به حد نصاب نرسيده است يا فاقد اتحاديه هستند پروانه کسب از طريق اتحاديه همگن يا مجمع امور صنفي مربوط بنا به تشخيص کميسيون نظارت و تا تشکيل اتحاديه مربوط صادر خواهد شد .
بر اين اساس،مجمع امور صنفي هر شهرستان مرکب از نمايندگان اتحاديه‌هاي صنف توليدي،خدمات فني و توزيعي، ‌خدماتي است.
در اين لايحه تصريح شده است: مجمع امور صنفي در اولين جلسه هر دوره هيات رئيسه مجمع را براي مدت سه سال انتخاب مي کند انتخاب مجدد اعضاي مذکور در دوره هاي بعدي بلامانع است.
بر اساس اين لايحه، هيات رئيسه شوراي اصناف کشور مرکب از هفت نفر است که شش نفر آنان با راي مخفي اعضاي شوراي اصناف کشور انتخاب مي شوند و يک نفر ديگر به انتخاب وزير بازرگاني از بين افراد متعهد و آگاه به مسائيل صنفي حداکثر براي مدت سه سال تعيين مي شود.
براين اساس،کميسيون نظارت براي نظارت بر نرخ کالاها و خدمات موظف است بازرسان و ناظراني از بين معتمدان خود و مصرف کنندگان تعيين نمايد. گزارش بازرسان و ناظران براي مراجع قانوني ذي صلاح موضوع ماده (72) قابل پيگيري است. براي بازرسان و ناظران از سوي کميسيون نظارت، کارت شناسايي صادر مي شود.
بر اساس اين لايحه، فعاليت‌هاي اتحاديه ‌ها، مجامع امور صنفي و شوراي اصناف کشور در اماکن با کاربري مسکوني بلامانع است.
همچنين، فعاليت فروشگاههاي بزرگ، چند منظور يا زنجيره‌اي و شرکتهاي پخش کالا و نحوه نظارت بر آنها طبق آيين نامه‌اي خواهد بود که توسط دبيرخانه هيئت عالي نظارت تهيه و به تصويب وزير بازرگاني خواهد رسيد.
بر اين اساس،اشخاصي که در فروشگاههاي مجازي اقدام به فروش کالا و خدمات به مصرف کننده نهايي مي‌کنند، ملزم به دريافت مجوز فعاليت در اين فروشگاهها هستند.
بر اين اساس، چگونگي صدور مجوز و نحوه نظارت بر فعاليت اينگونه اشخاص به موجب آيين نامه‌اي خواهد بود که توسط وزارت بازرگاني با همکاري ساير دستگاه هاي ذي ربط تهيه و به تصويب هيئت وزيران عضو هيئت عالي نظارت خواهد رسيد.
همچنين،رسيدگي به تخلفات اعضاي هيئت مديره اتحاديه‌ها و هيئت رئيسه مجامع امور صنفي پيرامون امور اجرايي اتحاديه‌ها حسب گزارشات واصل شده به عهده کميسيون هاي نظارت است.


مطالب مشابه :


لیست روسای اتحادیه های صنفی زنجان

تزئينات زنجان - لیست روسای اتحادیه های صنفی زنجان اصناف کشور پورتال




مجمع زنجان باید همت خودر ا در سال همت مضاعف بکار ببندد ودر مقابله با تخلفات خانه تکانی کند

تزئينات زنجان اصناف زنجان از یک مدیریت و لابی سنتی ویک تعداد مدیریت های سلطه واردر سایه .




لايحه اصلاح قانون نظام صنفي کشور تقديم مجلس شد

به گزارش روابط عمومی شورای اصناف کشور به نقل از پايگاه اطلاع رساني دولت، لايحه اصلاح قانون




با ابلاغ وزير بازرگاني اصناف بازرسي و نظارت کل کشور را عهده دار شدند

تزئينات زنجان - با ابلاغ وزير بازرگاني اصناف بازرسي و نظارت کل کشور را عهده دار شدند




جلسه بسیج با وزارت بازرگانی برای هدفمندی یارانه‌ها

تزئينات زنجان در بسیج اصناف و ادارات همکاری خوبی با دولت برای اجرای هدفمند کردن یارانه




رئیس اتحادیه تزئینات و موکت و فرش فروشان زنجان در گفتگو با ایسنا:

تزئينات زنجان - رئیس اتحادیه تزئینات و موکت و فرش فروشان زنجان در گفتگو با ایسنا: - اتحادیه




لیست 240 تشکل سیاسی که از وزارت کشور مجوز دارند

جامعه انجمن های اسلامی اصناف و مجمع دانشگاهیان و فرهنگیان زنجان.




طارمی‌ها خواستار عدم تغییر در راه شفت ملاسرا ـ آب‌بر به زنجان شدند

خساره - طارمی‌ها خواستار عدم تغییر در راه شفت ملاسرا ـ آب‌بر به زنجان شدند -




برچسب :