گیربکس تراکتور

 

 

 



فهرست مطالب

1

2

3

4

5

6

7

 

 

خصوصيات گيربكس

مونتاژ گيربكس

آماده سازي دنده عقب

عيب يابي گيربكس

تست گيربكس

مونتاژ ليفت كاور

مشخصات فني تراكتور 285

 

3

4

7

25

26

28

42

 

 

 

 


خصوصيات گيربكس :

چهار دنده جلو و يك دنده عقب مجهز به سيستم (كمك دنده) جهت تامين 8 سرعت جلو و دو سرعت عقب.

كمك گيربكس:

دستگاه كمك گيربكس داراي اجزاي زير است: كاربر خورشيدي _ 3 عدد دنده پينيون_كوپلر.

شرح كار:

در حالت بدون استفاده از كمك: در اين حالت دور يا نيروي خروجي جعبه دنده كه توسط شفت خروجي انتقال مي يابد.

3 عدد دنده پينيون هميشه با شفت خروجي درگير هستند و پينيونها در روي سه عدد شفت كه در دور كاربر خورشيدي پرس شده اند با كمك رولر برينگهاي سوزني در چرخش هستند قسمت داخلي خروجي كاربر خورشيدي دنده كاري شده است كه در هنگام استفاده از كمك با دنده كاري خارجي كوپلر درگير مي شود.

در حالت بدون استفاده از كمك كوپلر را به طرف جعبه دنده حركت داده در اين حالت قسمت داخلي كوپلر كه دنده كاري شده است با شفت خروجي جعبه دنده درگير شده و نيرو بدون دخالت كمك انتقال مي يابد و دنده پينيونها به دور خود چرخش مي كنند.

در حالت استفاده از كمك : در اين حالت كوپلر را به طرف خارج كشيده تا با خورشيدي در گير شود در اين حالت پينيونها به صورت يكپارچه با خورشيدي در گير شده با افزايش گشتاور و تقليل دور منتقل مي كند.

در حالت خلاص: در اين حالت كوپلر در گير نبوده و نيرو را منتقل نمي كند.

محور انتقال نيرو  PTO :

محور انتقال نيرو براي بكار انداختن انواع چمن زنها _ كودپاشها _ پمپ و همچنين طوقه آسياب گردها بكار ميرود.

مونتاژ گيربكس :

مونتاژ گيربكس شامل مراحل زير است :

·       آماده سازي دنده عقب

·       مونتاژ دنده عقب به گيربكس

·       مونتاژ درپوش تخليه روغن

·       آماده سازي دنده PTO

·       مونتاژ شفت پايين به گيربكس

·       مونتاژ شفت اصلي به گيربكس

·       مونتاژ نگهدارنده به گيربكس

·       تست هم مركز بودن نگهدارنده

·       مونتاژ ماهك ها به گيربكس

·       مونتاژ دوشاخه به گيربكس

·       مونتاژ محفظه بلبرينگ به گيربكس

·       آماده سازي پينيون خورشيدي

·       آماده سازي كارير خورشيدي

·       آماده سازي رينگر كمك گيربكس

·       مونتاژ كارير خورشيدي به گيربكس

·       مونتاژ جا ساچمه ماهك ها به گيربكس

·       مونتاژ كارير و بلبرينگ كلاچ

·       آماده سازي دنده گير

·       مونتاژ قاپاق گيربكس

·        

 

 

 

 

 

آماده سازي دنده عقب :

28 عدد رولربرينگ سوزني رديف (4) را به داخل فيكسچر شارژ ميكنيم .

دنده عقب رديف (5) را برداشته سوراخ آن را با برس گريس  ماليده سپس آن را در فيكسچر  قرار داده و رولربرينگ ها را در داخل آن مي چينيم .

فاصله انداز رديف (3) را برداشته و آن را در سوراخ دنده عقب قرار داده و اجزاي 1 و 2 را به آن تكرار ميكنيم . دنده را در بوش مخصوص قرار ميدهيم .

 

 

دو عدد واشر رديف (2) را در طرفين دنده قرار ميدهيم .

دو عدد واشر رديف (1) را در طرفين دنده روي واشر رديف (2) قرار ميدهيم.

فاصله انداز رديف (6) را برداشته آنرا در طرفين قطر بزرگ دنده قرار داده و مجموعه را كنار ميگذاريم . پوسته را در كنار خط قرار ميدهيم .

درپوش رديف (11) و دو عدد پيچ رديف (7) را به زير گيربكس بسته و اشپيل را خم ميكنيم سپس مجموعه را بر روي خط قرار ميدهيم .

مجموعه دنده عقب را برداشته و آن را در داخل پوسته قرار مي دهيم . سپس ميله دنده عقب را از طرفين جلو پوسته در سوراخ دنده سوار كرده و همزمان بوش را از روي دنده عقب برداشته با قرار دادن نگهدارنده رديف (5) در شيار 5 و واشر 9 در روي ميله پيچ رديف 8 را در سوراخ محافظ و ميله ميبنديم و آنرا سفت كرده و لبه واشر را با پيچ گوشتي خم ميكنيم .

درپوش رديف(10) را برداشته و آنرا در چسب فرو برده سپس آن را در سمت چپ پوسته در سوراخ پايين فرو برده سپس آن را در سمت چپ پوسته در سوراخ پايين ميبنديم .

دو عدد بوش كلاج رديف (1) را با پرس در جاي خود ميزنيم .

دو عدد بوش ترمز رديف (2) را با پرس در جاي خود ميزنيم .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

سپس مجموعه را بر روي خط قرار مي دهيم .

در پوش تخليه 2 رديف (1) را در سوراخ تخليه ميبنديم .

دنده PTO رديف (2) را برداشته و آن را روي ميز قرار ميدهيم . خار رينگي رديف (1) را در داخل راهنما و راهنما را در روي دنده گذاشته و با استفاده از چكش و ماندرل خار را در شيار داخلي دنده جا سازي ميكنيم .

مجموعه شفت رديف 10 را برداشته و آنرا از سري كه داراي هزار خار ميباشد از وسط پوسته گيربكس عبور داده با چكش و ماندرل آنرا از نشيمنگاه بلبرينگ عبور داده و پينيون شفت رديف (1) ورديف (2) را روي آن سوار ميكنيم .

مجموعه شفت را با استفاده از چكش در نشيمنگاه هاي خود در گيربكس قرار ميدهيم .

يك عدد پينيون رديف (6) و يك عدد دنده رديف (5) را برداشته و آنرا روي شفت طوري سوار ميكنيم كه پشت به پشت هم قرار داده تا جاي خار پينيون هاي 1 و 2 آزاد شود سپس خار موجود در روي شفت را در شيار خود جا انداخته و خار رينگي رديف (4) را برداشته و آنرا بوسيله ماندرل  و سمبه در شيار شفت جا انداخته و مجموعه دنده PTO را از بالاي جعبه دنده در مقابل سوراخ پايين قرار داده و شفت را بر روي دنده سوار ميكنيم .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بلبرينگ رديف (8) را بر روي نشيمنگاه عقب پوسته بر روي شفت جاسازي كرده و سپس خار آنرا با خار باز كن در شيار موجود در روي شفت جا مي اندازيم .

مجموعه شفت اصلي 6 را برداشته و آنرا در پشت جعبه دنده از سوراخ بالايي و از سر هزار خار عبور داده سپس دنده 2و 4 رديف (5) و دنده 1 رديف (3) را روي شفت سوار ميكنيم . يك عدد خار رينگي رديف (1) را با خار باز كن در شيار پشت بلبرينگ شفت جا انداخته سپس بلبرينگ رديف (2) را بوسيله ماندرل در شفت قرار ميدهيم .

با خار بازكن خار رينگي رديف (1) را روي شفت جلو بلبرينگ سوار كرده با ماندرل خار و بلبرينگ را همزمان در جاهاي خود قرار داده دنده 3 رديف (4) را برداشته آنرا روي شفت اصلي سوار ميكنيم .

 

 

 

 

 

 

دستگاه تست را آماده كرده پينيون رديف (1) را برداشته واشر مسي رديف (2) و اورينگ رديف (4) را بر روي آن سوار كرده و ابزار مخصوص را به سر هزار خار آن انداخته و پينيون را به آرامي از داخل كاسه نمد مجموعه پينيون PTO عبور داده و مجموعه را روي دستگاه قرار ميدهيم سپس پين نگهدارنده را روي مجموعه پينيون قرار ميدهيم .شير هواي دستگاه را باز كرده تا فشار به 5 پوند بر اينچ مربع برسد مدت 30 ثانيه بايد در همان فشار نگه دارد بدون اين كه فشار افت كند .

 

 

 

 

 

 

 

فاصله انداز رديف (3) و بلبرينگ سوزني رديف (4) و فاصله انداز رديف(5) را برداشته و در سر شفت اصلي مجموعه رديف (6) سوار كرده و مجموعه را روي پوسته گيربكس قرار داده با سه عدد پيچ 1 و يك پيچ 2 به پوسته مي بنديم .

 

 

 

گيج هم مركز را آماده كرده و روي پايه تنظيم قرار ميدهيم سپس با پين و پيچ مربوطه گيج را به پايه تنظيم سفت مي كنيم .سپس گيج را به حركت در آورده و انديكاتور را تنظيم  مي كنيم .

گيج را برداشته و بر روي پينيون PTO گيربكس سوار ميكنيم . پيچ سمت راست را باز كرده و پين را در آورده گيج را از گيربكس جدا ميكنيم .

 

 

 

 

ماهك دنده 3 رديف (11) را برداشته و آن را در داخل جعبه دنده قرار ميدهيم . ميل ماهك دنده 3 رديف (6) را برداشته آنرا از وسط سوراخ هاي پوسته و انتخاب كننده رديف (10) و ماهك عبور ميدهيم .

ميله را 180 درجه چرخانده و پيچ رديف 4 را به انتخاب كننده مي بنديم .

ميله را به حالت اول برگردانده و با يك عدد پيچ رديف (4) ماهك 3 را بسته و آنرا سفت ميكنيم.

 

 

 

 

 

 

 ماهك دنده 2 و 4 رديف (9) را برداشته و آن را در گيربكس قرار ميدهيم ميل ماهك رديف (8) را از سوراخ سمت چپ پوسته و ماهك انتخاب كننده رديف (12) عبور داده و دو عدد پيچ رديف (4) را به ماهك و انتخاب كننده ميبنديم .

ماهك رديف (9) را برداشته وآن را در داخل گيربكس قرار ميدهيم . ماهك دنده رديف (7) را از سوراخسمت راست پوسته و ماهك انتخاب كننده رديف (12) عبور داده با دو عدد پيچ رديف (4) مي بنديم .

ميل ماهك رديف (5) را برداشته و آنرا در داخل گيربكس قرار ميدهيم . انتخاب كننده رديف (1) را در ميله ماهك سوار كرده ميله را در پوسته در جاي خود قرار ميدهيم سپس پيچ رديف (4) را در انتخاب كننده مي بنديم .

 

 

 

 

 

 

 

 

جاي درپوش را در پوسته چسب زده و درپوش رديف (1) را برداشته آنرا بوسيله سنبه و چكش در گودي جلو پوسته گيربكس جا ميزنيم .

 

 

 

 

 

 

 

شفت آزاد كن رديف (3) و شفت پدال رديف (2) را از بوشهاي موجود در پوسته گيربكس عبور داده سپس دوشاخه رديف (6) را برداشته و آنرا در مقابل شفت ها قرار ميدهيم و با دو عدد پيچ شفت ها را محكم ميكنيم .

يك عدد واشر رديف (1) را برداشته و آنرا روي مجموعه رديف (8) قرار داده و مجموعه را در روي سوراخ پاييني پوسته گيربكس قرار مي دهيم .

ابزار مخصوص را به سوراخ سر شفت PTO جلو بسته و شفت را از وسط بلبرينگ بيرون كشيده تا مجموعه به بدنه پوسته گيربكس بچسبد .

واشر رديف (4) را به سر شفت گذاشته و خار رديف (6) را با خار باز كن در شيار سر شفت جاسازي ميكنيم .

 

 

 

پينيون رديف (2) را برداشته و به سوراخ آن با برس مقداري گريس ماليده و انرا در روي فيكسچر قرار ميدهيم . سپس 16 عدد رولر سوزني رديف (3) را به داخل پينيون شارژ ميكنيم و واشر رديف (1) را برداشته در روي رولرها داخل ستون قرار داده 16 عدد جز‌ء 1 را به دو عدد پينيون ديگر تكرار ميكنيم .

 

 

 

 

 

كارير خورشيدي رديف (5) را برداشته و آنرا روي ميز كار قرار داده و رينگ نگهدارنده رديف (3) را در داخل كارير قرار ميدهيم .

رينگ رديف (4) را برداشته و آنرا روي فيكسچر پرس قرار ميدهيم سپس مجموعه كارير خورشيدي را برداشته آنرا در روي رينگ دندانه دار در روي فيكسچر قرار داده ، رينگ را به كارير خورشيدي پرس ميكنيم .

6 عدد واشر رديف (6) و سه عدد پينيون رديف (7) را برداشته دو عدد واشر را در طرفين پينيون قرار داده و آنها را روي كارير خورشيدي سوار كرده سپس جهت هم مركز كردن پينيون ها راهنماي فيكسچر را بلند ميكنيم .

3 عدد شفت پينيون رديف (2) را برداشته و آنها را در سمبه پرس سوار ميكنيم . محافظ پرس را برداشته و قطعات را به هم پرس ميكنيم .

خار رينگي رديف (1) را برداشته و آنرا بوسيله سمبه در شيار خود در كارير خورشيدي جا ميزنيم

 

 

 

 رينگ رديف (2) را برداشته و انرا روي فيكسچر قرار ميدهيم و دو عدد پين رديف (1) را برداشته و آنها را در سوراخ هاي رينگر قرار داده و پين ها را به رينگر پرس ميكنيم .

 

 

 

 

 

 

واشرهاي رديف (2) را برداشته آنها را به وسيله گريس به مجموعه كارير رديف (7) متصل ميكنيم

مجموعه كارير را در داخل رينگر قرار داده ، يشم رديف (5) صفحه جلو رديف (4) و صفحه عقب رديف (3) را برداشته آنها را به روي مجموعه اضافه ميكنيم و آنها را به پوسته گيربكس سوار كرده و با چهار پيچ آنرا مي بنديم .

 

 

 

 

 

 

ميل ماهك ها را در وضعيت خلاص قرار داده پين رديف (7) را با آغشته كردن روغن در سوراخ روي شفت وسطي قرار مي دهيم . جاي ساچمه هاي رديف (4) و ساچمه رديف (3) را برداشته ساچمه ها را در سوراخهاي جا ساچمه قرار داده و مقداري گريس روي آنها مي ماليم ، صفحه قفلي رديف (5) و لايي رديف (6) را به روي جا ساچمه ها اضافه ميكنيم . پيچ هاي رديف (2) و واشر رديف (1) را برداشته و آنها را از سوراخ هاي جا ساچمه عبور داده و مجموعه را به پوسته مي بنديم .

 

 

 

 

كوپلر رديف (5) و ماهك خورشيدي رديف (3) و پيچ رديف (2) را برداشته ، ماهك ها را به كوپلر سوار كرده ، مجموعه را همزمان بر روي شفت و هزار خار كمك وصل ميكنيم . ماهك را به وسيله پيچ بر روي ميل ماهك مي بنديم .سپس سوئچ ايمني را به پوسته گير بكس مي بنديم .

 

 

 

 

 

 

 

مجموعه بلبرينگ كلاج رديف (2) و دو عدد فنر رديف (1) را برداشته مقداري گريس بر روي بلبرينگ زده و بلبرينگ را توسط فنر ها به پوسته متصل ميكنيم .

 

 

 

 

 

 

 

اورينگ رديف (3) را برداشته و آن را در شيار كلاهك رديف (5) جاسازي كرده ، فنر رديف (1) و نشيمنگاه فنر رديف (7) و مجموعه جزء 1 را برداشته و آنها را روي اهرم رديف (8) سوار ميكنيم . رينگ نگهدارنده رديف (10) را به گريس آغشته كرده و اهرم را به داخل ساپورت رديف (6) قرار داده و سوراخ هاي اهرم و ساپورت را در امتداد هم قرار مي دهيم . سپس پين رديف (4) را جا انداخته و خار هاي رديف (10) را در انتهاي پين ها جا ميزنيم .

 

 

 

 

 

 

 

 

ساچمه و فنر محافظ 3و1 را در جاي مخصوص خود قرار داده ، واشر رديف (2) را بر روي پوسته قرار داده و سپس در پوش را با پيچ هاي رديف 4و5 به ساپورت مي بنديم .

عيب يابي گيربكس :

اهداف تست :

1-            تست صداي گيربكس

2-            تست نشتي گيربكس

3-            تست ظاهري گيربكس

تست صداي گيربكس:

دستگاه تست گيربكس داراي 1500 دور بر دقيقه مي باشد كه دنده هاي 1و2و3و4 در اين دور تست مي شوند و دنده عقب در دور 1000 دور در دقيقه و دنده خلاص در 500 دور بر دقيقه تست مي شود .

بعد از اين كه گيربكس را در روي دستگاه تست Clamp يا ثابت كرديم دور دستگاه را توسط شفت ورودي كه به دينام وصل است به رتينر وصل كرده و شروع به تست مي كنيم .

روش تست :

بايد دنده را از طرف دنده چهار به طرف دنده يك شروع به تست كنيم . اگر در تست تك به تك دنده ها صدا دهند اشكال از خود دنده است به شرطي كه صدا در حالت خلاص مشاهده نگردد .

 اگر در حالت خلاص كليه دنده ها يك نوع صدا بدهند :

علت : اگر صدا از طرف جلوي گيربكس باشد از دنده وسط PTO ريتينر است .

علت : اگر صدا از طرف جلو باشد و صداي ضربات دنده كمتر باشد از دنده PTO است .

علت : اگر صدا از قسمت عقب گيربكس باشد از دنده رابط 4 است چون در همه دنده ها درگير است .

نشتي گيربكس :

1-           از قسمت هوزك PTO

علت : فاقد بودن اورينگ هوزك و يا فاقد بودن واشر كاغذي هوزك

2- از قسمت ريتينر

علت : از جا آمدن فنر كاسه نمد قيفي ، زدگي فنر كاسه نمد قيفي ، پاره شدن واشر كاغذي درب گيربكس

بازديد ظاهري :

شامل : پيچ هاي مجموعه كمك ، پيچ ماهك كمك ، پيچ قفل كننده ميل ماهك ، پيچ هوزك ، پيچ ريتينر

رد كردن دنده :

علت : 1- كوتاه بودن ساچمه زير درب گيربكس روي ميل ماهك ، 2- تاب برداشتن ماهك ، 3- فاقد بودن ساچمه قفل ميل ماهك

جا نرفتن دنده :

علت : 1- كلفت بودن انگشتي اهرم دنده اصلي ، 2- كج بودن سلكتور به دليل سوراخ كاري كج ، 3- درآمدن خار شفت زير ، 4- تاب برداشتن ماهك ، 5- از جا درآمدن سلكتور ، 6- بسته نشدن پيچ سلكتور يا ماهك

سوئيچ ايمني : وظيفه اين سوئيچ جلوگيري از حركت تراكتور در هنگام درگيري كمك است .

شرح كار : داراي يك ساچمه است كه در حالت درگير بودن كمك با بدنه تماس نداشته و برق منفي يا اتصال بدنه استارت قطع است ولي در حالت درگير نبودن كمك با زبانه ميل ماهك تماس داشته و اتصال بدنه را وصل مي كند .

مونتاژ ليفت كاور :

مونتاژ ليفت كاور شامل مراحل زير است :

·       نصب پوسته ليفت كاور بر روي خط

·       آماده كاري فنر بزرگ

·       نصب مجموعه فنر بزرگ بر روي پوسته

·       نصب شفت هيدروليك به پوسته

·       نصب آرم هاي هيدروليك به شفت

·       آماده كاري شفت اهرمهاي هيدروليك

·       نصب اهرم بندي هيدروليك به پوسته

·       نصب پيستون ها و پيچ هاي دوسره به سيلندر هيدروليك

 

 

 

 

 

ليفت كاور رديف (2) را بر روي ميز كار با دوعدد پيچ ثابت مي كنيم .سپس پيچ هوا گيري رديف (1) را مي بنديم . وظيفه اين پيچ خارج ساختن گازهاي ناشي از روغن قسمت هيدروليك و ايجاد تعادل فشار با بيرون است .

خار رديف (2) را در شيار موجود در روي شفت رديف (1) جا انداخته سپس گلويي رديف (3) را در روي خار فشار داده تا در نشيمنگاه خود قرار گيرد .

مجموعه بازوي كنترل وضعيت را در داخل ليفت كاور در امتداد سوراخ شفت جا مي زنيم

مجموعه كنترل عمق شخم را در داخل ليفت كاور با ميله كنترل وسط پوسته وديسك محافظ متصل مي كنيم .

 

 

 

مجموعه محور اتصال رديف (5) را برداشته و به آن كمي روغن زده سپس آن را در ابتداي سوراخ موجود در ليفت كاور قرار داده و بازوهاي رديف 3  و 4 را به جاي خود فشار داده و مجموعه شفت را به داخل آن عبور داده سپس رديف (2) را مي بنديم .

اورينگ رديف (1) را در گودي ليفت كاور قرار مي دهيم .

 

 

 

 

 

 

 

پايه شاتون رديف (2) را در داخل پوسته قرار مي دهيم . شفت هيدروليك رديف (3) را با توجه به شيار مو جود در روي پايه شاتون و علامت سنبه در روي شفت در وسط ليفت كاور و پايه شاتون جاسازي مي كنيم .

دو عدد بوش را به طرفين ليفت كاور با چكش وماندرل جاسازي ميكنيم .

با زدن گريس به اورينگ هاي رديف (1) آنها را در طرفين شفت متصل ميكنيم .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بازوهاي طرفين ليفت كاور را با توجه به منطبق بودن علامت هاي موجود در شفت و بازو جاسازي مي كنيم . دو عدد واشر رديف (2) را در روي بازو قرار ميدهيم .

دو عدد بست قفلي رديف (3) را در روي واشر و شيار روي بازوها قرار ميدهيم .

با دو عدد پيچ رديف (1) بست ها و واشر ها را روي شفت مي بنديم .

پيچ بازوي سمت راست را به اندازه اي با آچار شل ميكنيم كه بازوها به راحتي حركت كنند سپس با انبر بست قفلي را روي پيچ ها مي خوابانيم .

 

 

 

نشيمنگاه رديف (5) را بر روي پلانجر رديف (4) مي اندازيم .

فنر رديف (7) را بر روي نشيمنگاه قرار مي دهيم .

مهره رديف (1) را بر روي فنر قرار ميدهيم .

سر فنر رديف (2) را بر روي پلانجر مي بنديم .

گردگير رديف (6) را در سر فنر جا مي زنيم .

قسمت سر فنر را در فيكسچر قرار داده و مهره سر پلانجر را با اچار بادي آنقدر مي پيچانيم كه حركت فنر با دست از بين برود و بتوان سوراخ پين را در روي سر فنر با چاك هاي سر پلانجر تنظيم كرد .

پين رديف (3) را در سر پلانجر جا مي زنيم .

ابزار مخصوص را برداشته و ان را به ليفت كاور متصل ميكنيم بعد ديسك محافظ رديف (1) را با ميله راهنما در ليفت كاور سوار مي كنيم .

 

 

مهره را در نشيمنگاه به حدي سفت ميكنيم كه تنظيم قبلي به هم نخورد ، يعني هيچ گونه حركت افقي وعمودي نداشته باشد .

گردگير رديف (4) را در روي شيار روي ليفت كاور جا مي زنيم .

درپوش رديف (3) را در سوراخ گلويي ليفت كاور فرو برده سپس پيچ را بسته و با آلن سفت ميكنيم . ليفت كاور  را 180 درجه مي پيچانيم .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

پيستون جزء 1 را برداشته رينگ پلاستيكي رديف (2) را در شيار آن مي بنديم . سپس به آن مقداري روغن ميزنيم رينگ استخواني رديف (3) را در سر كوچك ابزار قرار داده و با ابزار انتقال دهنده آن را در شيار پيستون قرار ميدهيم و با ابزار مخصوص پيستون و مجموعه رينگ را از داخل آن عبور داده تا رينگ ها جمع شوند .

دهانه سيلندر رديف (5) را روغن كاري ميكنيم .

با ابزار مخصوص پيستون را داخل سيلندر قرار مي دهيم .

 

 

 

 

 

 

 

 

مجموعه سيلندر 10 را برداشته ، آن را روي فيكسچر قرار داده سپس دو عدد پيچ بلند را به جلو و دو عدد را به عقب سيلندر مي بنديم .

دو عدد واشر رديف (1) و رد عدد پيچ رديف (2) و يك عدد براكت رديف (8) را برداشته و ، واشر را روي براكت سوار و سپس آن را روي سيلندر مي بنديم .

مجموعه بادامك كنترل را برداشته و آن را به بوش روي مجموعه اهرم بادامك سوار كرده و مجموعه را در پين ميله براكت قرار مي دهيم .

واشر (4) را برداشته و آن را روي پين اهرم قرار ميدهيم سپس اشپيل (6) را از سوراخ اهرم عبور داده و لبه هاي آن را با انبردست باز ميكنيم .

با انبر دمباريك يك فنر را دور اهرم عمود قرار ميدهيم .

 

 

 

 

 

مجموعه سيلندر و براكت را روي نشيمنگاه خود قرار ميدهيم . فيكسچر را 90 درجه چرخانده و 4 عدد مهره رديف (1) را به پيچها ميبنديم .

 

 

 

 

 

مجموعه كوادرانت را برداشته و به اورينگ روي ساپورت مقداري گريس مي زنيم و ديسك فنر رديف (3) را روي ساپورت متصل مي كنيم .

ساپورت را در حالتي كه تمام بازوهاي بالابر در پايين قرار گرفته اند در داخل ليفت كاور قرار داده ، ساپورت كوادرانت را به ليفت كاور فشار مي دهيم و آن را جا مي اندازيم .

پين رديف (2) را بعد از تنظيم سوراخ ليفت كاور و ساپورت جا مي اندازيم .

فنر رديف (1) را برداشته يكسر آنرا به پين وسط دو صفحه بازوي كنترل وضعيت و سر ديگرآنرا در سوراخ اهرم بادامك كنترل وضعيت قرار ميدهيم .

 

 

 

با زدن گريس به سر شاتون سر تخت آنرا در داخل پيستون و سر ديگر را در داخل پايه شاتون قرار ميدهيم .

پين رديف (3) را به پايه شاتون و شاتون مي بنديم .

فيكسچر را 90 درجه چرخانده و انتهاي شفت داخلي را طوري تنظيم ميكنيم كه حداقل آزادي را داشته باشد .

درپوش هاي آلن رديف (1) را در پوسته ليفت كاور ميبنديم.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

اهرم كنترل عمق شخم را كاملا در پايين قرار داده و بوسيله گيج فاصله بين سر پيچهاي بازوي كنترل عمق شخم را تنظيم مي كنيم .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

گيج را برداشته و آنرا در سوراخ هاي ليفت كاور محكم ميكنيم . سر پيچ گوشتي را بين اتصال صفحه وسطي و فلانچ بر اكت ساپورت قرار داده تا اتصال آن و گيج تنظيم شود .

حركت اهرم را ادامه داده تا ميله تنظيم با زبانه بيرون گيج در يك رديف قرار گيرد .

با حركت اهرم كنترل شخم در روي علائم صفحه كوادرانت بطور تكراري تنظيم را بررسي مي كنيم . بعد از تنظيم كامل لبه هاي واشر را در روي پيچ قفلي مي خوابانيم .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

اهرم كنترل شخم را در وضعيت كاملا بالا قرار داده و اهرم كنترل وضعيت را در حالت جابجايي قرار داده و گيج را بر روي پوسته و بالاي سوراخ هاي موجود قرار مي دهيم و پايه شاتون را بر روي آن مي خوابانيم و كنترل وضعيت را تنظيم مي كنيم تا ميله كنترل به ميله تنظيم وصل شود .

بازوهاي بالا برنده را به طور كامل به پايين حركت مي دهيم و از طريق حركت دادن آهسته اهرم كنترل وضعيت حركت ميله ها را چندين بار آزمايش مي كنيم كه بادامك كنترل وضعيت در جاي خود قرار گرفته و بدون هيچ گونه درگيري و پيچش در وسط مجموعه بازو به آرامي حركت كند.

 

مشخصات فني

 تراكتور مسي فرگوسن مدل

285

 

موتور:

نوع: پركينز _ ديزل چهار زمانه با سيستم انژكسيون مستقيم تيپ A4/248

تعداد سيلندر:                                        4  

قطر سيلندر:                                       101 ميليمتر

كورس پيستون:                                      127 ميليمتر

حجم جابجايي:                                  06/4 ليتر

ضريب احتراق:                               1/16

ترتيب احتراق:                                    2,4,3,1

قدرت موتور در 2000 دور در دقيقه 71 اسب (kw  53)

حداكثر گشتار درر 1300 دور در دقيقه nm 278 در استاندارد DIN

                                              nm  297 در استاندارد B.S.  

فاصله آزادي سوپاپها:

 

در حالت موتور سرد       30/0 ميليمتر برابر 012/ اينچ

در حالت موتور گرم       25/0 ميليمتر برابر 010/ اينچ

 

سيستم خنك كننده:

  آبي_ با پمپ سانتريفوژ و پروانه خنك كننده كه دور آن از ميل لنگ تا مين ميگردد و داراي ترموستات ميباشد.

ميزان بازي تسمه پروانه :

13 ميليمتر (در فاصله بين پولي پروانه و ميل لنگ)

سيستم انتقال نيرو:

 

كلاچ دوبل_ ديسك كلاچ اصلي 305 ميليمتر و ديسك   

  كلاچ پي_تي و 254 ميليمتر

جعبه دنده:

 

چهار دنده جلو و يك دنده عقب مجهز به سيستم (كمك دنده) جهت تامين 8 سرعت جلو و 2 سرعت عقب.

 سيستم سوخت:

        نوع پمپ انژكتور             C.A.V   داراي رگلاتور مكانيكي

      سرعت پمپ:                   در حالت خلاص 700 الي 750 دور در دقيقه

                                  در حالت زير بار حداكثر 2160 دور در دقيقه

انژكتور ها :

   نوع C.A.V زمان پاشش                                    24 درجه

   فشار تنظيمي اوليه انژكتور در 175 اتمسفر           74/18   n/mm2

   فشار كاري انژكتور در 170 اتمسفر                            23/17 N/mm2

ساير مشخصات:

داراي ترموستات مارك 111c  ,  دو مرحله اي , داراي فيلتر با المان خشك و قابل تعويض.

سيستم برق:

 ولتاژ         12 ولت

باطري                     17 پليت 96 يا 125 آمپر ساعت

استارتر                   ساخت فرانسه

الترناتور                لوكاس A115

لامپ چراغها:

چراغ بزرگ      12 ولت 36 وات

چراغ بغلي      12 ولت 5 وات

چراغ عقب       12 ولت 5 وات

چراغ راهنما       12 ولت 21 وات

چراغ ترمز      12 ولت 12 وات

چراغ شماره      12 ولت 5 وات

چراغ شخم       12 ولت 36وات

چراغ آمپر ها      12 ولت 2/2 وات

 

 

فيوز ها:

چراغ بزرگ(بالا)                 20 آمپر

چراغ بزرگ (نور پايين)           20 آمپر

چراغهاي تابلو راننده و خطر سمت چپ       10 آمپر

چراغهاي خطر سمت راست         10 آمپر

چراغهاي ترمز ,   راهنما , دينام و روغن     20 آمپر

      توجه:

 هميشه از فيوز سالم و مناسب استفاده كنيد.

 

سيستم خنك كننده:

آب با پمپ سانتريفوژ و پروانه خنك كننده كه توسط ميل لنگ مي چرخد و به وسيله ترموستات كنترل ميشود در جريان است.

ميزان بازوي تسمه پروانه در فاصله بين پولي پروانه و ميل لنگ 13 ميليمتر است.

سيستم انتقال نيرو :

كلاچ:  كلاچ دوبل – قطر ديسك كلاچ اصلي 305 ميليمتر و ديسك كلاچ پي_تي_او 254 ميليمتر.

جعبه دنده:

 چهار دنده جلو و يك دنده عقب مجهز به سيستم كمك براي تامين 8 سرعت جلو و 2 سرعت عقب.

محور پي _تي _ او (شفت خرمن كوب) :

محور پي_تي_او بوسيله اهرمي واقع در سمت چپ صندلي راننده با موتور در گير ميشود.

سرعت پي_ تي _ او:

540 دور در دقيقه در سرعت موتور 1730 دور در دقيقه

قطر محور پي _تي  _ او               35 ميليمتر

تعداد          محور پي _ تي _ او    6 عدد براي 540 دور در دقيقه

بازاء هر دور محور پي _تي _او در جهت عقربه هاي ساعت حركت انتقالي تراكتور بسمت جلو معادل 508 ميليمتر ميباشد. اين مسافت در صورت گردش محور پي _تي _او در جهت خلاف عقربه هاي ساعت معادل 223 ميليمتر به سمت عقب مي باشد.

سيستم هيدروليك:

پمپ هيدروليك

در 2000 دور در دقيقه        دبي 15 ليتر در دقيقه

                حداكثر فشار 7/20 نيوتن بر ميلي متر مربع

 

 

سيستم كنترل فشار :

           سيستم كنترل فشار از 69/0 تا 7/20 نيوتن بر ميليمتر مربع كار ميكند.

حداكثر بار مجاز:

                                  2223  كيلوگرم

ترمز:

        ديسكي  آغشته به روغن با قطر 4/222 ميليمتر كه مستقل و يا با هم كار ميكنند.

صفحه هاي ترمز:

5 صفحه برنجي مخصوص و 3 صفحه فولادي در هر طرف كه توسط روغن                 ترانسميسيون  روغنكاري ميشود.

ترمز دستي:               ترمز دستي روي هر دو چرخ عقب عمل ميكند.

فرمان:                 هيدروليكي

اكسل جلو:

 متشكل از سه قسمت مجزا و قابل تنظيم در عرضهاي مختلف 1346 تا 1735 ميليمتر

كامبرا :  30 و 30

كاسنتر:                00   

لاستيكها:

جلو :       16_50/7 لاستيك 6 يا 8 پلي

         18_5/7 لاستيك 6 يا 8 پلي

عقب:     رينگ 38 * 12 w لاستيك 38_12 (6 پلي)

         رينگ 34*14   w    لاستيك 34_14 (6 پلي)

         رينگ   30 *14 w                       30_14

                                                                        30 -15        (پلي)

وزنه عقب:          هر كدام حدود          285 كيلوگرم

                براي چرخ 38 _12        170 كيلوگرم

در صورت پر كردن آب:     لاستيك 38_12        222 كيلوگرم

                 لاستيك 30_14        266 كيلوگرم

                لاستيك 34_14        329 كيلوگرم

                لاستيك 30_15        352 كيلوگرم

ظرفيت:              باك گازوئيل           90 ليتر

                كارتر(شامل فيلتر)      8 ليتر

                سيستم خنك كننده        2/14 ليتر

                (رادياتور)        

                ترانسميسيون            40 ليتر

                گيربكس جعبه فرمان       1/1 ليتر

                    مخزن جعبه فرمان    9/0 ليتر   

 

     ابعاد تراكتور:           طول            3893 ميليمتر

                    عرض            1829 ميليمتر

                    ارتفاع تراكتور        2528 ميليمتر

فاصله زمين از :

                لبه پايين نگهدارنده وزنه جلو      419 ميليمتر

                پوسته كلاچ             470 ميليمتر

وزن تراكتور:       (سوخت_روغن_آب)        2540 كيلوگرم  

 


مطالب مشابه :


انتقال قدرت در پراید

تعویض دنده در حرکت و یا خلاص علائم این اشکال جا نرفتن یا مشکل جا رفتن دنده ها است




برخي از عيوب جعبه دنده هاي دستي

بد جا رفتن دنده بد جا رفتن دنده ممکن است از تنظیم نادرست میله بندی بین دسته دنده و جعبه دنده




گیربکس تراکتور

جا نرفتن دنده : علت : 1- كلفت بودن انگشتي اهرم دنده اصلي ، 2- كج بودن سلكتور به دليل سوراخ كاري




گزارش کارآموزی

6- جا نرفتن دنده در حالت روشن مطابق گفته های راننده . علت و روش رفع ایراد مطابق با بیانات




تعمیر گیربکس پراید

بعد از پیاده کردن جعبه‌دنده از خودرو، آن را جعبه تقیسم میل ماهک که علت جا نرفتن دنده عقب




پژو پارس

•اگر دنده در سرما بد جا رفته و با گرم شدن خودرو دنده راحت جا می صورت جا نرفتن دنده عقب




کاربرد دستگاه تعلیق

از نشانه ها یا علائم این اشکال جا نرفتن یا مشکل جا رفتن دنده ها است هنگامی که خودرو ایستاده




رانندگی حرقه ای

در همین جا لازم می دنده معکوس به راحتی می گردد و دیگر در دنده معکوس های سریع مشکل جا نرفتن




کاربرد دستگاه تعلیق

1- خودرو را در محلي سفت و هموار متوقف و ترمزدستي را کشيده و دسته دنده نرفتن يا مشكل جا




روش صحیح رانندگی با اتومبیلهای دیفرانسیل جلو

در همین جا لازم می دنده معکوس به راحتی می گردد و دیگر در دنده معکوس های سریع مشکل جا نرفتن




برچسب :