طرح ایجاد نظام ملی مدیریت دانش کشاورزی

بسمه تعالی

 

وزارت جهاد کشاورزی 

طرح ایجاد نظام ملی مدیریت دانش کشاورزی 

نگارش

 

مهندس عسکر نوروزی              دکتر مازیار امیرحسینی 

بهمن ماه

1384

 نظام ملی مدیریت دانش کشاورزی

 مقدمه

با نگاهی به چشم انداز بیست ساله، برنامه پنجساله چهارم توسعه کشور و اهداف و برنامه های اعلام شده دولت که در طول چهار سال آینده، می بایست محقق شود در می یابیم که بدون توجه به سرمایه های فکری، دانش نیروی انسانی و امکانات موجود دستیابی به این اهداف امکان پذیر نمی باشد. در حال حاضر فقدان تفکری مبتنی بر دانش از اصلی ترین نقاط چالش برانگیز در کشور بطور اعم و در وزارت جهاد کشاورزی بطور اخص است.

     با توجه به وظایف حاکمیتی وزارت جهاد کشاورزی که 95 درصد از گستره جغرافیائی کشور را در بر می گیرد و 25 درصد از سهم اقتصاد ملی کشور را به خود اختصاص داده است با حضور 30 درصد از نیروی کار کشور که بخش اعظم آنان جزء 45 درصد جمعیت روستائی کشور می باشند، سالانه میلیارد ها ریال و میلیون ها دلار  به صورت تکراری و موازی بدون هیچگونه سیاستگذاری و راهبرد وحدت مدارانه مبتنی بر دانش، در بخش های مختلف اطلاع رسانی در وزارت جهاد کشاورزی هزینه می شود.

تئوری مدیریت دانش: یکپارچگی و وحدت زیربنای فکری در برقراری هر نظام پویای توسعه مدار بر مبنای دانش است. همانگونه که در بحث پیشینه پژوهی مشخص شد نظام مدیریت دانش، رهیافت نوینی است که از تفکر نظام ملی اطلاع رسانی منتج شده است. بر اساس یافته های نوین قرن بیست و یکم، مدیریت دانش آخرین دستاورد بشری در حوزه معماری جامعه دانش مدار است. با توجه به اینکه جوامع از فرهنگ ها، طبقات و سطوح مختلف اقتصادی و در نهایت سطحی از دانش متفاوت برخوردارند. لذا در نظام مدیریت دانش نسخه ای واحد برای تمامی جوامع، سازمانها، شرکت ها وجود ندارد. بنابراین مدیریت دانش در هریک از موارد فوق علاوه براینکه منحصر به هریک از جوامع می باشد، در عین حال نقطه تلاقی و اشتراک دانش بشری را فراهم می کند. از این رهگذر با استفاده از راهبردها، روش ها و عملیات مبتنی بر اجزء فرایند دانش، می توان نسبت میان دانش منحصر در یک سازمان یا جامعه را که سازمان یافته است با دانش بشری از منظرهای گوناگون، مشخص کرد.

میزان توسعه یافتگی و افزونگی دانش در یک حوزه خاص و مقایسه آن با دانش بشری در آن حوزه، موجب شناسائی نقاط قوت و ضعف  اهداف کلان (استراتژی ها)،  روش های انجام کار (تاکتیک ها) و نتایج حاصله (خروجی ها) در آن حوزه خاص از دانش شده  و به  تبیین، تصحیح و توجیه آن از دید مدیریت مبتنی بر دانش می پردازد.

عناصر کلیدی نظام مدیریت دانش: این نظام دارای سه عنصر کلیدی است که عبارتند از: انسان، سازمان و فناوریهای هوشمند. تعامل این سه عنصر با یکدیگر از مجرای دانش، موجب ایجاد بسترهای نظام مند دانش محور می شود. در نظام مدیریت دانش شناسائی و تعریف دانش موجود در سازمان از طریق تحلیل و کاربرد فنون مدیریت دانش، موجب پویائی در تولید دانش سازمان می شود. در ذیل هر یک از عناصر پیشگفته نظام مدیریت دانش مورد بحث قرار می گیرد.

     انسان: اولین عنصر کلیدی نظام مدیریت دانش، انسان تلقی می شود. انسان به عنوان موجود خرد مند و تولید کننده دانش، در خدمت دانش و استفاده کننده و کاربردی کننده آن، بسیار حائز اهمیت است. در نظام مدیریت دانش علاوه بر  انجام فنون و تخصص های مبتنی بر فرایند دانش در سازمان، توجه به سطوح منابع انسانی  مختلف دانش مستقر در سازمان و نحوه رویکرد و تعامل فرد فرد اعضای سازمان با مقوله دانش مدنظر است. براین اساس همگام با برنامه ریزی و اجرا در سایر عناصر مدیریت دانش (سازمان و فناوری های هوشمند) توجه به انسان از نقطه نظر میزان انطباق با فرهنگ، کارائی پرسنلی و دستاورد های اقتصادی با دانش سازمان از اصول اولیه نظام مدیریت دانش محسوب می شود.

    سازمان: دومین عنصر از فرایند مدیریت دانش است که به عنوان ساختار یا اسکلت، نظام مدیریت دانش شناخته می شود. با توجه به اینکه هر سازمانی از اهداف، شرح وظایف و عملکرد تشکیل شده است. در تبیین دانش می بایست در حوزه های اهداف ، شرح وظایف و عملکرد سازمان و تعیین میزان صحت، بهره وری و کارائی هریک نسبت به یکدیگر و مجموعه این موارد با دانش جهانی مدنظر قرار گیرد.

فناوری های هوشمند: عنصر سوم در نظام مدیریت دانش، فناوری های هوشمند می باشد که از تعامل دو عنصر انسان و سازمان یعنی  ترکیب مدیران، کارکنان و کاربران دانش محور با اهداف، شرح وظایف و عملکرد بوجود می آید. توجه به دانش ها، روش ها و بسترهای فناوری اطلاعات و ارتباطات از قبیل نظام های خبره و هوشمند، معماری اطلاعات، طراحی انواع نظام سلسله مراتبی شبکه، معماری پایگاه های داده دانش و بسته های نرم افزاری مورد نیاز، از جمله مواردی است که در طراحی نظام مدیریت دانش مدنظر قرار گیرد.    

تفکر حاکم بر ترکیب عناصر انسان، سازمان و فناوری های هوشمند، موجب ایجاد نظام هوشمند مدیریت دانش می شود که این ترکیب را تاکسونومی می نامند. تاکسونومی نیز بر بستر فناوری های هوشمند، نمود عینی پیدا می کند.

آنچه تاکنون گفته شد مبنایی است که  در تمامی سازمان های دانش محور با توجه به مقتضیات خاص خود به ویژه در کشورهای پیشرفته به مورد اجرا گذاشته می شود. لیکن این مهم با توجه به سطح پیشرفت دانش در آن کشورها و تاکید بر اینکه دانش هر سازمانی سرمایه آن سازمان است، نه تنها امکان گرته برداری از تجارب آنها میسر نمی باشد بلکه اساسا حتی در صورت امکان پذیر بودن نیز از نظر تئوری نظام مدیریت دانش مردود است. زیرا در هر سازمانی مدیریت دانش منحصر به همان سازمان است.

    برای شناسائی میزان فاصله از دانش روز جهانی و تدوین راهبرد های مبتنی بر دانش در جهت کاهش فاصله دانش سازمانی با دانش جهانی تاکنون به صورت رسمی و مدون، تفکری ارائه نشده است. در حقیقت اگر هم تفکری در هر سازمانی وجود داشته باشد آن را مانند دانش طبقه بندی شده تلقی کرده اند. تا در نظام مبادله دانش و رقابت جهانی از مزیت رقابتی برخوردار باشند.

نگارنده گان بر این اعتقادند که تفکر وحدت دانش از طریق اتکا بر کاربرد گرائی و تلفیق آن با تجارب و دانش در حوزه اطلاع رسانی در وزارت جها د کشاورزی قابل حصول است.

با عنایت به موارد پیشگفته نظام مدیریت دانش در وزارت جهاد کشاورزی با هدف ایجاد توسعه پایدار بر مبنای کشاورزی دانش محور از طریق اجرای طرح حاضر امکان پذیر خواهد بود.   

 

مساله پژوهش

با عنایت به آنچه در مباحث پیشین مورد اشاره قرار گرفت مساله اساسی در ایجاد نظام ملی مدیریت دانش کشاورزی به شرح ذیل مورد دسته بندی کلان قرار می گیرد:

1- دانش کشاورزی موجود توان کمک به اهداف سازمانی را در وزارت جهاد کشاورزی ندارد.

2- ارتباط مشخصی بین منابع انسانی بخش کشاورزی (مدیران، پژوهشگران، مجریان و کشاورزان) وجود ندارد.

3- ارتباط ارگانیکی بین سطوح گوناگون منابع انسانی بخش کشاوری با سطوح مختلف دانش (اطلاعات مدیریتی، پژوهشی، کاربردی و دانش بومی کشاوری) وجود ندارد.

مسائل کلان مطوحه باعث شده است که ما نسبت به جایگاه واقعی خود دوچار جهل و عقب ماندگی شده و به اتخاذ راهبردهای کشاورزی دور از واقع پرداخته، به هدف گذاری های کیفی و کمی بلند پروتزانه اقدام کرده و نهایتا قادر به بهره وری مناسب از منابع موجود در بخش کشاورزی  نباشیم  و از طرف دیگر صرف هزینه های مادی و معنوی ما را در مسیر توسعه پایدار قرار نخواهد داد. موارد پیشگفته باعث شده است که در چرخه توسعه جهانی در مقوله تولید و کاربرد دانش کشاورزی، نقش شایسته خود را ایفا ننمائیم.

اهداف پژوهش

در راستای تحقق نظام ملی مدیریت دانش کشاورزی در سطح وزارت جهاد کشاورزی، دورنمای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت مورد ترسیم قرار می گیرد. بنابراین اهداف این طرح نیز مطابق با دورنمای مذکور به شکل ذیل ترسیم خواهد شد:

1- اهداف کوتاه مدت

1-1 شناسائی وضعیت موجود منابع اطلاعاتی، انسانی، تجهیزات و امکانات در چرخه مدیریت دانش کشاورزی

1-2 گردآوری اطلاعات مرکزی و حاشیه ای در مقوله کشاورزی در سطح کشور

1-3 تدوین راهبرد کلان مدیریت دانش کشاورزی

2- اهداف میان مدت:

2-1 ارزیابی میزان انطباق دانش موجود با حوزه ماموریت ها و وظایف وزارت جهاد کشاورزی

2-2 شناسائی خلاء های موجود در چرخه دانش و تدوین راهکارهای اجرائی رسیدن به آنها

2-3 ارزیابی میزان اثربخشی دانش کشاورزی موجود در کشور در برنامه های میان مدت کلان کشاورزی کشور

2-4 تدوین سند نظام ملی مدیریت دانش کشاورزی در کشور بر مبنای افق توسعه بیست ساله کشور

 

3- هدف بلند مدت: "ایجاد نظام ملی کشاورزی دانائی محور مبتنی بر مدیریت دانش"

 

پرسش های اساسی پژوهش

در این بخش به ارائه سئوالات اساسی در اجرای طرح ایجاد نظام ملی مدیریت دانش کشاورزیدر سطح وزارت جهاد کشاورزی می پردازیم. این پرسش ها برگرفته از مسائل و اهداف گوناگون این طرح می باشد.

1- آیا بستر دانش کشاورزی از انسجام مطلوب در تحقق ماموریت ها و وظایف وزارت جهاد کشاورزی برخوردار است؟

2- آیا ارتباط دقیق و هدف مندی بین سطوح منابع انسانی بخش کشاورزی با سطوح گوناگون دانش کشاورزی لحاظ شده است؟

3- آیا چرخه دانش کشاورزی در رایتای تحقق دانش افزوده، افزایش سطح بهره وری و دستیابی به توسعه پایدار ترسیم شده است؟

4- آیا بستر فرهنگی مدیریت دانش سازمانی، انتقال دانش بومی کشاورزی و کاربرد دانش ملی و جهانی در راستای ایجاد سواد اطلاعاتی در منابع انسانی و تحقق جامعه اطلاعاتی در بخش کشاورزی، ایجاد شده است؟

 

فرضیه های طرح

در طرح ایجاد نظام ملی مدیریت دانش کشاورزی، دو فرضیه در نظر گرفته شده و در انتها نیز یک حدس علمی ارائه خواهد شد که به ارائه آنها در این مقال می پردازیم:

فرضیه اول:

"در اولویت سنجی اهداف کیفی و کمی سازمانی در وزارت جهاد کشاورزی میزان انطباق این اهداف با دانش سازمانی، بومی و جهانی کشاورزی لحاظ نشده است"

فرضیه دوم:

"میزان انطباق برنامه بخش کشاورزی در برنامه چهارم توسعه پنج ساله  و چشم انداز های بیست ساله توسعه کشور با مدیریت دانش ملی کشاورزی، مشخص نیست"

حدس علمی:

"ایجاد نظام ملی کشاورزی دانائی محور مبتنی بر مدیریت دانش خواهد بود"   

مراحل انجام کار در تبلور مدیریت دانش کشاورزی

1- شناسائی ماموریت ها و وظایف سازمان ها در سطح وزارت جهاد کشاورزی

2- شناسائی دانش موجود در سازمان ها، معاونت ها و موسسات وزارت جهاد کشاورزی

3- ارزیابی دانش موجود بر مبنای ماموریت ها و وظایف وزارت جهاد کشاورزی

4- تدوین راهبرد های کلان نظام مدیریت دانش در وزارت جهاد کشاورزی

4-1 تدوین راهبرد در فراهم آوری بستر دانش کشاورزی

4-2 تدوین راهبرد در نقش فناوری اطلاعات

4-3 تدوین راهبرد در نقش ارتباطات

4-4 تدوین راهبرد نظام پروتکل های ارتباطی

4-5 تدوین راهبرد کاربردی کردن دانش

4-6 تدوین راهبرد مصرف دانش کشاورزی

4-7 تدوین راهبرد تولید دانش افزوده کشاورزی

4-8 تدوین راهبرد برقراری چرخه دانش کشاورزی

4-9 تدوین راهبرد بومی سازی دانش کشاورزی و کاربردی کردن دانش سازمانی، ملی و جهانی

 

5- روش های اجرائی

5-1 ایجاد پایگاه های اطلاعاتی موضوعی در حوزه های ماموریت وزارت جهاد کشاورزی

5-1-1 تبیین و تشریح حیطه موضوعی

5-1-2 سازماندهی و پردازش اطلاعات (مرحله کمک فناوری اطلاعات)

5-1-3 ایجاد بستر اشاعه اطلاعات (مرحله کمک فناوری ارتباطات)

 

5-2 تدوین پروتکل های ارتباطی

5-2-1 برقراری انسجام از طریق اجرای پروتکل های ارتباطی در پایگاه های اطلاعاتی موضوعی

5-2-2 برقراری انسجام از طریق اجرای پروتکل های ارتباطی بین عناصر در نظام مدیریت دانش

5-2-3 برقراری انسجام از طریق اجرای پروتکل های ارتباطی در تولید دانش افزوده

6- تبیین سطوح مصرف دانش کشاورزی

6-1 تبیین سطوح دانش مورد نیاز مصرف کنندگان

6-1-1 مصرف کنندگان اطلاعات مدیریت

6-1-2 مصرف کنندگان اطلاعات پژوهشی

6-1-3 مصرف کنندگان اطلاعات کاربردی

6-2 تبیین سطوح مصرف کنندگان دانش کشاورزی

6-2-1 سطوح مدیریتی

6-2-2 کارکنان و کارشناسان

6-2-3 کشاورزان به عنوان مصرف کنندگان نهائی

 

7- برقراری چرخه تولید دانش کشاورزی

7-1 دانش افزوده در نظام مدیریت سازمانی

7-2 دانش افزوده در نظام مدیریت دانش کشاورزی در  سطح ملی و جهانی

 

8- ارزیابی و ارزشیابی فرایند مکانیسم چرخه تولید و مدیریت دانش

 

9- ایجاد بستر فرهنگی مدیریت داش کشاورزی

9-1 تبیین و تشریح فرهنگ مدیریت دانش سازمانی

9-2 تبیین و تشریح فرهنگ انتقال دانش بومی کشاورزی

9-3 تبیین و تشریح فرهنگ کاربرد دانش ملی و جهانی

 

10- تدوین سند ملی مدیریت دانش کشاورزی در کشور

 

روش شناسی پژوهش و اجرای طرح

این طرح دارای سه بخش عمده پژوهشی و یک بخش مدیریت اجراء  است.

1-   پیشینه وضعیت موجود منابع اطلاعاتی، انسانی، تجهیزات و امکانات در چرخه مدیریت دانش کشاورزی: در این بخش از طریق "روش تحقیق سندی" به مطالعه پیشینه بستر تولید دانش کشاورزی در ایران و جهان پرداخته  و با کمک " روش پیمایشی" با ابزارهای پرسشنامه، مصاحبه و مشاهده به مطالعه وضعیت موجود و آسیب شناسی بستر موجود دانش کشاورزی در سطح وزارت جهاد کشاورزی می پردازیم.

2-   ایجاد تفکر سیستمی: روش "طراحی سیستم"،  بستر مناسب پژوهش در برقراری تفکر سیستمی در نظام ملی مدیریت دانش کشاورزی می باشد.

3-   تدوین پروتکل های ارتباطی: در این مرحله از طریق "روش تحلیل محتوا" به بررسی، جرح و تعدیل و تحلیل مستندات فراهم آمده در طرح در بخش های پیشینه پژوهی، وضعیت موجود و مدارک فراهم آمده از تفکر سیستمی، پرداخته و پروتکل های ارتباطی دراجرا مدون می شوند.

4-   مدیریت اجرا: راهکار اجرائی طرح در چگونگی پیاده سازی پروتکل های اجرائی است. این وضعیت ناظر بر طراحی و اجرای پروژه های مرتبط با مدیریت دانش منطبق با پروتکل های ارتباطل در نظام ملی مدیریت دانش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی می باشد.

 

زمانبندی پژوهش و اجرای طرح:

درمقوله زمانبندی، سه مرحله کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت وجود دارد. قابل ذکر است که زمان پژوهش و اجرای طرح 40 ماه خواهد بود که در مراحل ذیل تقسیم می شود:

1-    مرحله کوتاه مدت: این مرحله 10 ماه به طول می انجامد و دستاورد آن "شناسائی بستر ایجاد طرح جامع نظام ملی اطلاع رسانی علمی کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی و ایجاد بستر دانش در سطح وزارت جهاد کشاورزی "است.

2-   مرحله میان مدت: این مرحله 12 ماه به طول می انجامد و دستاورد آن در پایان "تدوین پروتکل ها،  پیاده سازی آزمایشی نظام ملی مدیریت دانش کشاورزی در سطح وزارت جهاد کشاورزی و تدوین سند ملی مدیریت دانش کشاورزی " خواهد بود.

3-   مرحله بلند مدت: این مرحله 18 ماه به طول می انجامد و دستاورد آن در پایان "ارزیابی ، ارزشیابی و تصحیح نظام ملی مدیریت دانش کشاورزی در سطح وزارت جهاد کشاورزی "  خواهد بود.

منابع تامین هزینه های مالی طرح

هزینه پیاده سازی طرح نظام ملی مدیریت دانش کشاورزی از طریق مبادی پنج گانه ذیل تامین می شود:

1- طرح تکفای وزارتخانه برای ایجاد و توسعه زیرساخت های فناوری اطلاعات و ارتباطات در حوزه ماموریت های سازمانی منطبق بر اهداف طرح به عنوان منبع مالی این طرح محسوب می شود.

2- سرجمع اعتبارات ردیف تکمیل، تجهیز، تامین منابع علمی و پردازش اطلاعات در مراکز، موسسات، معاونت ها و سازمان های وزارت جهاد کشاورزی به منظور ایجاد بستر مدیریت دانش کشاورزی موجود در این وزارتخانه، منبع دیگر تامین اعتبار طرح محسوب می شود.

3- ایجاد ردیف مستقل بودجه به منظور ایجاد نظام ملی مدیریت دانش کشاورزی از محل طرح های ملی وزارتخانه و طرح های ملی اطلاع رسانی دولت، منبع دیگر تامین اعتبار طرح می باشد.

4- استفاده از کمک های مالی بین المللی بلاعوض توسط سازمان های بین المللی در حوزه کشاورزی، محل دیگر تامین اعتبار طرح است.

5- تامین اعتبار انجام طرح از محل صرفه جوئی ناشی از جلوگیری از انجام عملیات موازی و تکراری در بند 1 و 2 همین بخش، منبع دیگر تامین اعتبار طرح محسوب می شود.

منابع انسانی مورد نیاز طرح

به منظور اجرای طرح نظام مدیریت دانش در وزارت جهادکشاورزی به منابع انسانی مورد نیاز جهت اجرای  طرح از دومنظر می توان نگریست :الف . نیروی انسانی مورد نیاز در تدوین و اجرای طرح  . ب . نیروی انسانی مورد نیاز در راستای پویایی و خوداتکائی نظام در طول حیات سازمان

با توجه به حجم داده ها، اطلاعات و دانش سازماندهی نشده موجود در سازمان در مرحله طراحی و تدوین و اجرای نظام، لازم است علاوه بر استفاده از عامل چهارم (بخش خصوصی متخصص) از منابع انسانی درون سازمانی با یک برنامه ریزی مدون در جهت اجرائی شدن طرح و در نهایت ادامه کار در طول حیات سازمان بهره برد.

استفاده از نیروهای متخصص موضوعی مورد نیاز در راستای اجرای طرح نظام مدیریت دانش در گستره ملی علاوه بر شناسائی و برنامه ریزی برای آنان مستلزم ابلاغ وظیفه مندی هر یک از عناصر از سوی یا با تایید عالی ترین مقام وزارت باشد. همچنین می توان از ظرفیت های بالقوه ای مانند سربازان سازندگی و بسیج سازندگی به صورت برنامه ریزی شده و قانون مند استفاده کرد.

 

مبنای محاسبه تحلیل ارزش و  هزینه در ایجاد بستر دانش کشاورزی

1- مبنای تحلیل ارزش

در اقتصاد اطلاعات مبنای تحلیل اطلاعات و دانش، تبیین و تعیین ارزش آن می باشد. به همین دلیل است که در نظام ملی مدیریت دانش کشاورزی از لفظ ارزش در مبنای محاسباتی خود استفاده می کنیم. مبنای ارزش در ایجاد بستر دانش در نظام ملی مدیریت دانش کشاورزی در جملات ذیل نهفته است. ایجاد بستر دانش کشاورزی عامل:

1-1 ایجاد بستر مناسب برای توسعه پایدار در بخش کشاورزی کشور می شود.

1-2 ارتقاء جایگاه علمی دانش کشاورزی کشور در سطوح ملی و بین المللی می شود.

1-3 افزایش سطح بهره وری از منابع انسانی، مالی و امکانات سازمانی در بخش کشاورزی می شود.

1-4 ایجاد ارزش افزوده در مدیریت دانش کشاورزی و مزیت رقابتی را بدنبال دارد.

1-5 کاربردی شدن مدیریت دانش کشاورزی در منابع بخش کشاورزی را نیز به همراه دارد.   

2- مبنای تحلیل هزینه

مبنای محاسبه هزینه ایجاد بستر دانش در مرحله کوتاه مدت که 10 ماه به طول می انجامد، از طریق تحلیل میزان و انواع اطلاعات موجود در سطح وزارت جهاد کشاورزی، حاصل می شود. تولید کنندگان و گردآورندگان اطلاعات در این وزارتخانه سه گروه متفاوت از اطلاعات را گردآوری می کنند. این سه گروه عبارتند از: الف. اطلاعات در حیطه آموزش و تحقیقات کشاورزی، ب. داده های بخش کشاورزی  و ج. اطلاعات ترویجی

برآوردهای اولیه نشان می دهد که از کل اطلاعات موجود در وزارت جهاد کشاورزی، حدود 50 درصد در حوزه آموزش و تحقیقات، 30 در صد داده های بخش کشاورزی و 20 درصد اطلاعات ترویجی، می باشد. همانگونه که پیشتر ذکر شد، حدود 50 درصد از کل اطلاعات موجود در وزارت جهاد کشاورزی در سازمان آموزش و تحقیقات قرار دارد. بررسی های اولیه نشان می دهد که بر مبنای دانش سازماندهی شده در سازمان آموزش و تحقیقات کشاورزی، حدود 30 در صد از دانش موجود در این سازمان مورد سازماندهی قرار گرفته است. قابل ذکر است که حدود 90 در صد از دانش سازماندهی شده در سازمان آموزش و تحقیقات، مربوط به منابع کتابی است. بنابر این مجموعه کثیری از اسناد، مدارک، طرح های تحقیقاتی، طرح های اجرائی، طرح های مطالعات جرائی، مستندات طرح های تحقیقاتی و اجرائی، مقالات تخصصی، مواد سمعی و بصری، منابع اطلاعاتی الکترونیک و ... مورد سازماندهی و پردازش قرار نگرفته است.

بر اساس آمارهای موجود، رکورد های سازماندهی شده در مراکز و موسسات وابسته به سازمان آموزش و تحقیقات کشاورزی، حدود 60 هزار عنوان می باشد. با عنایت به رقم پیشگفته، پیش بینی می شود که حدود 450 هزار عنوان مدرک که قابلیت سازماندهی را دارند در وزارت جهاد کشاورزی موجود باشد.

بنابر این به منظور شناسائی وضعیت موجود بستر دانش در وزارت جهاد کشاورزی، ایجاد بستر دانش از طریق طراحی و ایجاد پایگاه های اطلاعاتی موضوعی مرتبط با حوزه ماموریت ها و وظایف در وزارت جهاد کشاورزی و تدوین راهبردهای کلان مدیریت دانش کشاورزی، در فاز اول به ازاء سازماندهی 200 هزار رکورد در قالب پایگاه های اطلاعاتی موضوعی، هزینه ای معادل 20 میلیارد ریال در بر داشته باشد. قابل ذکر است که پایگاه هائی که مطابق با حوزه ماموریت ها و وظایف وزارت جهاد کشاورزی، در این فرایند طراحی و تدوین خواهد شد، عبارتند از:

 

 


مطالب مشابه :


قانون تشكيل وزارت جهاد كشاورزي , مصوبات , آییننامه ها

اساسنامه اين صندوق ها توسط وزارت جهاد كشاورزي رسيده و طي نامه شماره 2001 کشاورزی




ابلاغ دستورالعمل وزیر جهاد کشاورزی به شماره نامه 45957/020 مورخ 11/11/89

ابلاغ دستورالعمل وزیر جهاد کشاورزی به شماره نامه ها و سوابق وزارت جهاد کشاورزی بر




کلیات قانون تاسیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی

مجموعه قوانین، مقررات، آیین نامه ها، استانداردها، تشكل روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی




تفاهم نامه بین معاونت توسعه مدیریت ومنابع انسانی رئیس جمهور و وزارت جهاد کشاورزی

در راستای انسجام وبهبود هرم منابع انسانی وزارت جهاد کشاورزی و نامه کلیه خروجی ها




طرح ایجاد نظام ملی مدیریت دانش کشاورزی

منبع مقالات،تحقیق و پایان نامه. وزارت جهاد کشاورزی ها و وظایف وزارت جهاد




مقالات وپایان نامه ها

ارزیابی عملکرد جهاد کشاورزی وپایان نامه ها وپاسخ گویی به شکایات وزارت جهاد کشاورزی




حجتی تراز تجاری بخش کشاورزی را مثبت کرد

وزارت جهاد کشاورزی طی چند آیین‌نامهها و در بخش کشاورزی است. در این نامه




روستایی یارانه گرفت، اما فقیرتر شد

عضو هیئت علمی مرکز پژوهش‌های برنامه‌ریزی و مطالعات اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی نامه ها و




اعلام سهمیه استخدامی ناظرین کشاورزی

است که در مجموع ۶۱۰۵ نفر سهمیه استخدام وزارت جهاد کشاورزی می نامه ها و بخشنامه




آیین‌نامه اجرایی بند (۲۱) قانون بودجه سال ۱۳۹۲ کل کشور

وزارت جهاد کشاورزی ـ وزارت نیرو ـ معاونت برنامه‌ریزی و نظارت لینک آئین نامه ها و




برچسب :