116- سن تکلیف برای روزه گرفتن دختر و پسر

بنام خدا

سن تکلیف چیست آیا واقعا لازم است که سنی برای آن تعریف شود؟

سن تکلیفی که خداوند در قرآن به آن اشاره میکند با سن تکلیفی که مجتهدین مینویسند زمین تا آسمان فرق دارد .چرا؟

در ادامه توضیح میدهیم:

وقتى پسر يا دختر به سن معيّنى رسيدند و بالغ شدند، به آنان «مكلّف» گفته مى شود. كسى كه به سنّ تكليف مى رسد، بايد دستورهاى دينى را انجام دهد و به واجبات عمل كند و از آنچه خداوند ممنوع ساخته (يعنى محرّمات) پرهيزکنند. واین سن طبق رای رساله های مجتهدین در دختران 9سالگی ودر پسران 15 سالگی میباشد که در این سن آنها به رشد عقلی وجنسی و جسمی قدم میگذارند.

دراین سن دختر وپسر به رشد و بلوغ میرسد وبا رسیدن به سن بلوغ گرفتن روزه و فریضه نماز ودیگر واجبات دینی برای آنها واجب شرعی می شود وتخلف از این نظر فقهی بر هیچ دختر وپسری جایز نمی باشد. به عبارت دیگر هر دختر وپسری با رسیدن به سن تکلیف ، تمامی احکام و قوانین اجتماعی به عنوان سن کبیره شامل حال آنها میباشد.

ولی به نظر میرسد این قانون واحکام دارای اشکالات وتناقضات  عقلی ومنطقی و دینی (متن مقدس قرآن)را با خود دارد که در زیر به چند مورد آن اشاره می شود.

 

۱-  فقه ها دختران را از۹ سالگی مکلف اعلام کرده و پسران را از۱۵ سالگی،این حکم نمی تواند به دلیل رشد عقلی بیشتر جنس مونث نسبت به جنس مذکر باشد، که اگر چنین باشد هم به مردان توهین شده و هم واقعیت های جامعه نادیده گرفته شده اند. به دختر و پسرهای ۹ ساله نگاه کنید. کدام آدم بی انصافی می تواند ادعا کند که دختر بچه ۹ ساله باید مثل انسانی بالغ و مکلف، در برابر تمام کارهای خود مسئول باشد؟؟ و چه کسی می تواند بگوید یک پسر۱۴ساله به اندازه یک دختر۹ ساله هم نمی فهمد؟!

۲-از نظر عقلی وعلمی ومنطقی ثابت شده است که جنس مذکر از لحاظ  فیزیکی وجسمی، قویتر ومقاومتر از جنس مونث در برابر گرسنگی وکارهای سخت میباشد واز طرفی در قرآن در چندین موارد از جمله در مورد روزه فرموده است :که الله نمی خواهد در تکالیف دینی سختی برای شما قرار دهد ویا در خیلی از آیات میفرماید:لاَ يُكَلِّفُ اللّهُ نَفْسًا إِلاَّ وُسْعَهَا ...یعنی: خداوند هيچ كس را جز به قدر توانايى‏اش تكليف نمى‏كند......پس نتیجه میگیریم که اگر هم قرار باشد در سن تکلیف اختلاف سنی بین پسر و دختر داده شود باید این اختلاف برعکس نظر فقها باشد یعنی پسران به دلیل داشتن شرایط جسمانی قوی و مقاومت بیشتر با ید زود تر از دختران به سن تکلیف برسند.الله اعلم

چنین به نظر میرسد که این احکام متاثر از فرهنگ مرد سالاری وزن ستیزی در زمانهای قدیم صادر شده باشد وهیچ منشاء دینی ومنطقی را با خود ندارد وبرگرفته از احادیث و روایات دروغین وجعلی که به پیامبر ویا امامان نسبت میدهند بوده باشد.

 

۳-به نظر میرسد سن تکلیف باید از زمانی شروع شود که دختر و پسر از نظر جسمی و جنسی واقعا به رشد وبلوغ اولیه میرسند یعنی برای پسران از زمانیکه موی صورت شروع به رشد می کند وعلایم رشد جنسی مانند منی در پسران پدیدار می شود. ودر دختران از زمانیکه پریود وبرجستگی سینه ها واندام در آنها پدیدار می شود و این علایم با توجه به نژاد و تغذیه وموقعیت منطقه ای متفاوت میباشد و نمی توان برای همه سن یکسانی تعیین کرد. پس بنابر این سن تکلیف هم دردختران وهم در پسران در موقیتهای مختلف با هم فرق دارد.

 

مواردفوق فقط برداشتهای شخصی اینجانب از احکام در باره سن تکلیف میباشد و بدونه شک  بنده این متن را خالی از اشکال نمیبینم ومنتظرنظرات وانتقادات شما عزیزان هستیم.


مطالب مشابه :


شرکتهاو وب سایتهای تبریز

ابیض(الکترونیک) آگهی نامه پرنیان آگهی نامه ائلیاد آگهی نامه گونش




استخدام های 6 بهمن

آگهی استخدام نیروی مسلط به تایپ و فتوشاپ در آگهی نامه ائلیاد واقع در استان آذربایجان




117-وما ادراک... شبهای قدر یا شبهای مصیبت

وصیت نامه ی زیبا و تکان دهنده ی آلبرت آگهی نامه ائلیاد.




72--قرآن چگونه یک قبر پرست را هدایت کرد؟

آگهی نامه ائلیاد.




86--نامه چارلی چاپلین به دخترش(ویژه روز پدر)

چشمه - 86--نامه چارلی چاپلین به دخترش(ویژه روز پدر) - دینی - اخلاقی آگهی نامه ائلیاد.




116- سن تکلیف برای روزه گرفتن دختر و پسر

وصیت نامه ی زیبا و تکان دهنده ی آلبرت آگهی نامه ائلیاد.




106-آیا قرآن کافی نیست (قسمت اول)

وصیت نامه ی زیبا و تکان دهنده ی آلبرت آگهی نامه ائلیاد.




97-قرآن برای چیست

وصیت نامه ی زیبا و تکان دهنده ی آلبرت آگهی نامه ائلیاد.




79--بررسی واژه قرآنی «زکاة»

آگهی نامه ائلیاد.




برچسب :