انتخاب موضوع پایان نامه ادبیات فارسی

انتخاب موضوع پایان نامه ادبیات نگارش پایان نامه پایان نامه ادبیات فارسی انجام پایان نامه ادبیات نگارش تضمینی تالیف پایان نامه ادبیات آماده سازی پایان نامه

یکی از موارد و مشکلات عمده ای که پیش روی غالب دانشجویان ادبیات فارسی - و دیگر رشته ها در مقطع ارشد و دکتری- قرار دارد معضل انتخاب موضوع است.

در انتخاب موضوع سه شرط اصلی می بایست رعایت شود: 

الف- موضوع بکر و غیر تکراری باشد :

با توجه به آشفته بازار پژوهش های گسترده ی دانشگاهی در دانشگاه های دولتی و آزاد و سابقه ی دیرینه ی رساله نویسی در رشته ی ادبیات فارسی شاید صرف اکتفا کردن به جستجو در چند منبع اطلاعاتی و آرشیو کتابخانه ی ملی و کتابخانه های دانشگاهی - با وجود اینکه گاها به سیستم یکپارچه متصل هستند- کافی به تظر رسد. با این وجود دانشجو حداقل می بایست از انتخاب موضوعی که پیش از آن سابقه ای از اجرای آن در آرشیوهای فوق موجود باشد خودداری کند - یعنی مراجعه به این آرشیو ها لازم است اما کافی نیست- مگر اینکه با صلاحدید استاد راهنما و مدیرگروه دانشجو بخواهد موضوعی که گذشته به طور ناقص کار شده یا در آن به اصول پژوهشی رعایت نشده است را با آگاهی از سابقه ی قبلی آن انتخاب کند.

اما وقتی در ادبیات ما حوزه های جدید و خیلی گسترده ای وجود دارد که دانشجو با انتخاب موضوع در آن حوزه ها با توجه به بکر و تازه بودن تا حد زیادی می تواند از غیر تکراری بودن کار مطمئن شود اصرار بر انتخاب موضوع های نخ نما و کلیشه ای امر بیهوده ای است. یکی از شیوه های پیشنهادی ما برای انتخاب موضوع این است که از رویکرد نقد ادبی شروع کنید یعنی مثلا تصمیم بگیرید  « نقد جامعه شناختی» کار کنید بعد بسته به سلیقه تان در ادبیات کلاسیک یا معاصر به جستجوی آثار شاخص بروید و  اگر شناخت کافی از آنها ندارید از آرشیو مقالاتی که درباره ی آنها نوشته شده کمک بگیرید تا مثلا برسید به اینکه در کدام اثر می توان بستر مناسبی برای این رویکرد پیدا کرد - چه بهتر که دو اثر باشد که مقایسه هم صورت گیرد- بعد با مراجعه به آرشیو ایران داک و دانشگاه آزاد از تکراری بودن آن مطمئن شوید هر چند در این گونه حوزه ها هنوز سابقه ی زیادی وجود ندارد و احتمال تکراری بودن کم است.

از جمله موضوعات بکر و قابل توجه دیگر بحث تحلیل گفتمان است که بر طبق الگوهای پراپ،گرماس،برمون، ژارژنت و ... می توان روایت را در هر رمان یا منظومه ای بررسی کرد. در چند سال اخیر پراپ و برمون در برخی آثار عطار - به خاطر ذات روایی اش- و برخی رمان های معروف تر معاصر کار شده است که می تواند مراجعه به آن آثار به شناخت بیشتر روش اجرای کار کمک کند.

بحث « نقد پسا استعماری» هم روش جدیدی از نقد است که به ویژه می تواند از منظر اجتماعی جالب توجه باشد و در رمان های معاصر  می توان نشانه های آن را کارکرد- برای پایان نامه باید باورکرد که غیر از هدایت و جمالزاده و دولت آبادی و دانشور و...- نویسندگان کمتر معروفی هم داریم که کارهایشان ارزش والای ادبی دارد و چه بسا پایان نامه شما باعث رشد و شهرت نسل های بعدی داستان نویسی شود.

 رویکردهای هرمنوتیک و تاویل متن ، پدیدار شناسی، نقد روانشناختی، لاکانیسم، معناباختگی، پست مدرن، اومانیسم ،رئالیسم جادویی و ... از جمله رویکردهای نقد ادبی هستند که اگر چه ممکن است در ابتدا به واسطه ی عدم آشنایی به نظرتان دشوار بیاید اما در مورد همه ی آنها کتاب و مقاله به وفور ترجمه شده و با مطالعه ی یکی دو کتاب موضوع را در می یابید و با درک رویکرد متوجه خواهید شد که تمرکز بر این موضوعات علاوه بر اینکه امری نو  است و پژوهش شما را به طور بالقوه ارزشمند می سازد - یعنی هر کسی در نگاه اول کنجکاو می شود تا مثلا بداند شما چگونه لاکانیسم را در شعر خیام به بحث گذاشته اید- شاید دشواری های آن از  پژوهش های کلاسیک که مستلزم توجه عمیق و پیوسته است کمتر باشد و هم خیالتان بابت تکراری نبودن تقریبا راحت است و ضمن اینکه با توجه به اینکه جایگاه رویکردهای ادبی در آینده ی ادبیات روز به روز پر رنگ تر می شود شانس شما برای ادامه تحصیل حتی در خارج از کشور افزایش می یابد.

اما برای آن دوستان که علاقه ی ذاتی به موضوعات کاملا کلاسیک دارند یا اساتیدشان این گونه کارها را بیشتر می پسندند، توصیه می کنم که برای کارهایشان ترجیحا سراغ شاعران کمتر شناخته شده بروید. مثلا اگر می خواهید جایگاه دستوری فعل را در شعر قرن هفتم کار کنید ترجیحا سراغ مثنوی نروید که قبلا بارها کار شده است یا اگر می خواهید درباره ی نشانه های معشوق بحث کنید سراغ حافظ و سعدی نروید بروید سراغ مثلا همام تبریزی یا اوحدی مراغه ای. همین طور از قرن یازدهم به بعد انبوهی از شاعران را داریم که دیوان های خطی یا چاپی آنها موجود است و شعرهایشان هم بسیار ارزشمند و قابل توجه است اما به دلیل کثرت شعر - و اصولا گسترش سواد در این دوران- کمتر مورد توجه قرار گرفته اند می توانید با مراجعه به کتابخانه ی ملی یا استفاده از کتاب هایی مانند مخزن الغرایب یک یا چند شاعر را بیابید و سپس معانی و بیان یا زیبایی شناسی را در شعر آنها به طور دقیق و اگر مسلط نیستید با الگوبرداری در نمونه های فراوان زیبایی شناسی که تاکنون کار شده در شعر آنها کار کنید. در این حالت هم کارتان به طور کلاسیک ادبیاتی است و هم نگرانی کمی بابت تکراری بودنش می توانید داشته باشید.

نوع دیگری از انتخاب موضوع ، تکیه بر یک مضمون خاص - مانند شب و روز یا گل و گیاه یا تقاضا و طلب- و جستجو و تحلیل آن در شعر شاعران یک فرن یا یک دوره است. این موضوع به ویژه به خاطر اینکه در نهایت می توانید نوعی ارتباط بین شعر یک دوره پیدا کنید حائز اهمیت است که البته در اینجا نیز برای جلوگیری از تکراری بودن باید سراغ چهره ها یا دوره هایی که با وجود غنای کافی از قلم افتاده اند بروید.

دو شرط دیگر نیز برای  انتخاب موضوع پایان نامه ادبیات فارسی مد نظر قرار گیرد که عبارتنداز:

ب- واجد نوآوری و دارای ارزش ادبی و پژوهشی کافی باشد

پ-  منابع و مراجع کافی و معتبر وجود داشته باشد

در آینده درباره این دو نیز به تفصیل سخن خواهم گفت و نیز درباره ی امر « سلیقه ای بودن ادبیات دانشگاهی» در ایران که باعث می شود تا شما گاهی ناچار شوید علاوه بر سه شرط بالا ، اینکه شخص یا اشخاصی که می خواهند استاد راهنمایتان باشند به چه حوزه ای متمایل هستند و اینکه چقدر در انتخاب استاد راهنما دستتان باز است توجه کنید

-  برای انتخاب موضوع  ،مشاوره ، تصحیح و تکمیل  پایان نامه های ادبیات فارسی  و ... با شماره 09191665662 عباسی تماس بگیرید ( هزینه ی مناسب+ خدمات تضمینی + همراهی تا تصویب موضوع و دفاع از پایان نامه)

انتخاب موضوع پایان نامه ادبیات نگارش پایان نامه پایان نامه ادبیات فارسی انجام پایان نامه ادبیات نگارش تضمینی تالیف پایان نامه ادبیات آماده سازی پایان نامه


مطالب مشابه :


دانلود پایان نامه ادبی

برآمدند که چه چیز باعث می شود که شعر یا متن ادبی از متون دیگر پایان نامه ادبی.




ویراستار کیست و ویراستاری چیست؟

ویرستاری متن ادبی و فلسفی و دانشگاهی(پایان نامه و مقاله)




فرهنگنامه اصول فقه

ویراستاری متن - فرهنگنامه اصول فقه - ویرستاری متن ادبی و فلسفی و دانشگاهی(پایان نامه و مقاله)




کتابشناسی رویکردهای نوین نقد ادبی

مشاوره و نگارش تضمینی پایان نامه زبان ادبی: واژه‌نامه‌ی مفاهیم و تا متن، از




متن نامه های اداری و رسمی

متن نامه های تلاش می کند، یکی با شعر یا قطعه ادبی و توصیفی و دیگری با یا پایان




تیم تخصصی مشاوره و انجام پایان نامه های ادبیات فارسی

تیم تخصصی مشاوره و انجام پایان نامه های ادبی کافی برخوردار و و تاویل متن.




انتخاب موضوع پایان نامه ادبیات فارسی

پایان نامه ارزش والای ادبی دارد و چه بسا پایان نامه شما تاویل متن ، پدیدار




یک دهه سابقه ی مشاوره ی پایان نامه های ادبیات فارسی - بدون محدودیت در موضوع و مقطع-

یک دهه سابقه ی مشاوره ی پایان نامه های ادبی کافی برخوردار و و تاویل متن.




ضرس قاطع چیست؟

ویراستاری متن - ضرس قاطع چیست؟ - ویرستاری متن ادبی و فلسفی و دانشگاهی(پایان نامه و مقاله)




برچسب :