بيوريتم

بيوريتم یا زیست آهنگ ( Biorhythm )چیست؟

معنی اصطلاحی بیوریتم، ریتم حیات است و بر اساس اصول بیوریتم زندگی هر انسان از لحظه تولد تا لحظه مرگ در سه سیکل خاص که به مانند منحنی های سینوسی دارای فاز مثبت و منفی هستند٬ میگذرد. این سیکلها که طول آنها ثابت و معین است عبارتند از : سیکل جسمی٬ سیکل هیجانی و سیکل فکری.
تاريخ كشف اين پديده علمي به سال هاي 1897 تا 1912 ميلادي باز مي گردد . در آن زمان دكتر هرمان سوبودا, استاد روانشناس دانشگاه وين اتريش  در تحقيقات خود متوجه شد كه حالت جسمي و هیجانی بيماران او به صورت چرخه اي و پريودي است . وي با ثبت دوره هاي بيماري و سكته قلبي و توهمات بيماران خود, متوجه شد كه چرخه يا سيكل تكرار اوج و نزول انرژي فيزيكي و جسمي افراد هر 23 روز يكبار تكرار مي شود و چرخه شارژ و دشارژ انرژي هیجانی افراد هر 28 روز يكبار تكرار مي شود .

همزمان با او و بدون اطلاع وي  در برلين هم دكتر ويلهلم فليس  پزشك و دوست نزديك  زيگموند فرويد اين چرخه هاي 23 و 28 روزه را با فرويد در ميان گذاشت كه ضمن تاييد  نظريه وي روي افراد مختلفي آزمايش شد . بعد از آنها فردي به نام پروفسور آلفرد تلتچه كه استاد علوم مهندسي بود, متوجه شد كه قدرت استدلال و توانايي ذهني شاگردانش هميشه يكسان نيست و از يك سيكل 33 روزه تبعيت مي كند. اين دوره ها نه تنها در مورد شاگردان ضعيف و متوسط اتفاق مي افتاد بلكه در مورد دانشجويان قوي و مستعد هم همين اتفاق رخ مي دهد و هوش و هوشياري آنها نيز يك الگوي ريتميك 33 روزه را دنبال مي كرد . به عبارت ديگر, قابليت افراد براي جذب و تفسير ايده هاي جديد و توانمندي هاي ذهني آنها, در يك سيكل 33 روزه تكرار مي شود .
بعد از كشف اين پديده در جسم وروان و ذهن انسان, تحقيقات زيادي در آلمان, ژاپن و ايالات متحده صورت گرفته كه نتايج آن در مقالات علمي متعددي درج و اثبات شده است .
از طرف ديگر هم بايد يادآوري شود كه نظريه شارژ و دشارژ متناوب باتري هاي انرژي درون روان و جسم يك نظريه جديد نيست و از زمان هاي بسيار دور پر و خالي شدن متناوب و دوره هاي انرژي طبيعت يك امر بديهي و جا افتاده محسوب مي شود . نظريه ئين و يانگ در فلسفه هاي چيني و ژاپني نيز به روشني بيانگر وجود همين پديده است . بيوريتم فقط شكل رياضي شده و قانونمند اين پديده است .

                           

 

 انواع سیکلهای بیوریتم       

صدها نوع سیکل در بدن انسان وجود دارد که سه سیکل جسمانی، هیجانی وفکری از اهمیت خاصی برخوردارند. هر سیکل حرکت خود را از بدو تولد فرد (روز صفر) آغاز می کند و پس از آن در طول دوره حیات فرد به طور سینوسی به سمت بالا و پایین دائما در حال حرکت است.زمانی که سیکل در منطقه مثبت حرکت می کند فرد دارای حداکثر انرژی بوده و هرچه به جلوتر می رود انرژی خود را از دست می دهد. زمانی که سیکل وارد منطقه منفی می شود انرژی از دست رفته به مرور جبران می شود.

 سیکل جسمانی Physical

این سیکل به خصلت مردانگی فرد بر میگردد و غده آدرنال در بدن هم زمان و هم آهنگ با سیکل جسمانی فعالیت می کند. دوره این سیکل 23 روز است و مواردی نظیر قوت، تکاپویی، بنیه، توان، نوآوری و ابتکار را تحت کنترل دارد. در روزهای دوم یا 11ام که سیکل در بالای خط مبنا قرار داردشرایط جسمانی فرد در حالت شارژ شده است. مثلا روزهای 2 تا 9ام بهترین روزها برای جراحی است. در روزهای 13ام تا 23ام سیکل در پایین خط مبناست. فرد به راحتی خسته شده و مستعد ابتلا به سرماخوردگی و سایر امراض است.

 سیکل هیجانی Emotional

این سیکل بیشتر به خصلت زنانگی فرد باز می گردد و احساسات را تحت کنترل دارد. دوره این سیکل 28 روزه است که میزان حساسیت و خلق و خوی افراد را تحت کنترل دارد. روزهای دوم تا چهارم خلاقیت، احساسات، عشق و حس همکاری در وضعیت مطلوبی قرار دارد. برعکس در روزهای 16 تا 28 احساس بی حوصلگی و بدخلقی به فرد دست خواهد داد.

 سیکل فکری Intellectual

از سلولهای مغز نشات می گیرد و غده تیروئید همگام با این سیکل کار می کند. دوره ای به مدت 33 روز دارد و توان یادگیری، تفکر تحلیلی ، منطق و تصمیم گیری فرد را تحت کنترل دارد. روزهای 2 تا 16 فرد به نحو مطلوب تری فکر کرده و تصمیم می گیردو در امتحانات موفق عمل می کند اما در روزهای 18 تا 33 ظرفیت و توانایی تفکر فرد کاهش می یابد.

 

نمودار زیست آهنگ Biorhythm چیست ؟

 آیا تا بحال متوجه نوسانات روحی و جسمی خود شده اید؟ تغییرات در میزان بنیه و توانایی در انجام فعالیت های روزمره، مانند پرداختن به ورزش و شرکت در میهمانی ها، احساس سلامت یا کسالت، نحوه برخورد با مشکلات و حتی نظم فکری شما و یا لحظات بحرانی زندگی که از لحاظ انرژی حیاتی در بدترین و آسیب پذیرترین شرایط قــرار دارید . همه این افــت و خیزهــا در سه چــرخه متنـاوب به نام های: 1- جسمی 2- حسی 3- ذهنی خــلاصه می شوند که مجموعه آنها زیست آهنگ (بیوریتم) شما را تشکیل می دهند .


بیوریتم بر این ایده استوار است که این چرخه های سه گانه در بدن افراد براساس ساعت درونی و بیولوژیکی عمل می کنند و هر چرخه براساس موج سینوسی با دوره های متفاوت در حال گردش است که نقطه شروع همه آنها روز تولد هر فرد است .

دوره هر چرخه متناوب به شرح ذیل است :

دوره چرخه جسمی ( Physical ) هر 23 روز یک بار تکرار می شود.

دوره چرخه حسی ( Emotional) هر 28 روز یک بار تکرار می شود.

دوره چرخه ذهنی ( Intellectual) هر 33 روز یک بار تکرار می شود.


امروزه حتی مدیران موفق هم نمودارهای سه گانه فوق را بطور مستمر برای تک تک کارکنان خود ترسیم می کنند تا متناسب با شرایط جسمی، حسی و ذهنی آنها، فعالیت های روزانه را به آنها ارجاع نمایند . دانش آموزان نیز با دانستن زمانهای دقیق اوج انرژی ذهنی خود، می توانند در این زمان ها به یادگیری و مطالعه بپردازند تا با حداقل تلاش، به پیشرفت چشمگیری دست یابند

 

چگونه نمودار بیوریتم را تفسیر نمائید؟

 همانگونه که اشاره شد، هر یک از چرخه های سه گانه براساس موج سینوسی حرکت می کنند. هر فرکانس از این موج سه ناحیه دارد.

ناحیه اول ناحیه مثبت، پرانرژی یا اکتیو (Active) است که در بالای نقطه صفر قرار دارد. هریک از چرخه ها که در این ناحیه قرار دارند، در مرحله شارژ است و قابلیت اعتماد دارد.

ناحیه دوم ناحیه منفی، کم ارزش یا پسیو (Passive) است که در پایین نقطه صفر قرار دارد. هریک از چرخه ها در این ناحیه در مرحله دشارژ یا ضعف قرار دارد.

ناحیه سوم، نقطه بحرانی (Critical) است که دقیقا" مرز نقطه صفر است و مرحله گذر از ناحیه مثبت به ناحیه منفی یا بالعکس است. این نقاط بسیار حساس هستند و در این روزها هیچ چیز قابل حدس نیست و طبیعت، خلق و خو و رفتارهای فیزیکی، احساسی و ذهنی انسان به طرز وحشیانه و افسار گسیخته ای تغییر می کند و نباید اعتبار زیادی برای آنها قائل شد و لحظات بحرانی زندگی افراد معمولا" روزهــایی هستند که هریک از منحنی ها از حالت مثبت به حالت منفی می روند و می توانند روزهای نحس و بدشانسی باشند.

از آنجا که هریک از چرخه ها دارای فرکانس های متفاوتی هستند، نمودار بیوریتم انسان در هر روز می تواند شرایط متفاوتی داشته باشد و تفسیر خاص خود را بطلبد و حال اگر تمامی منحنی های بیوریتم فردی در منفی ترین حالت ممکن قرار داشته باشد، به معنی آن است که انرژی حیاتی بدن در بدترین و آسیب پذیرترین شرایط قرار دارد و انسان نباید طبق عادت به واکنش های جسمی، روحی و ذهنی خود اعتماد کند.

در اینجا باید این نکته را یادآوری نمود که اگر در هر لحظه یا هر روز یک خبر خوشحال کننده به کسی داده شود، صرف نظر از این که منحنی های درونی وی در چه ناحیه ای باشند، از انرژی لبریز خواهد شد و این با بحث بیوریتم که به فعل و انفعالات درونی افراد وابسته است، ارتباطی نداشته و فقط یک تحریک بیرونی محسوب می گردد.

حال با توجه به مطالب فوق، نکاتی راجع به هریک از چرخه های نمودار بیوریتم، به شرح ذیل ارائه می شود:

 

چرخه جسمی یا فیزیکی (Physical)

ناحیه مثبت (Active)

زمان مناسب برای انجام فعالیت های سنگین بدنی، مقاوم در برابر سختی ها و بیماری ها، اشتیاق به ورزش، آمادگی برای سفر، جراحی، امور دندانپزشکی و ...

 

ناحیه منفی (Passive)

خستگی پذیری، نیاز به استراحت، دوره بهبودی و نیرو گرفتن، آرامش (غیر فعال)، عشق به کار


نقطه بحرانی (Critical)

توانایی جسمی زیر سوال است، استعداد بیشتر برای خطا کردن، مستعد تصادف بودن، پرخاشگری


چرخه حسی (Emotional)


ناحیه مثبت (Active)

تمایل به شرکت در جمع دوستان و فعالیت های گروهی، حسن نیت عمومی، شادی، توازن و همسازی، آمادگی جهت انجام آزمونها و مسابقات، ظاهر عمومی مناسب و خوب (احساس خوش تیپی)


ناحیه منفی (Passive)

حس منفی نسبت به انجام کارهای گروهی، احساس بسیار منفی در نقطه منتهای شیب منفی


نقطه بحرانی (Critical)

کج خلقی، کم طاقتی، مشکل رویارویی با ساده ترین مسائل، عکس العمل کند، مستعد بروز تصادف


چرخه ذهنی (Intellectual)


ناحیه مثبت (Active)

بیشترین فعالیت و نیروی فکری و ذهنی، مطالب جدید به سرعت و با آمادگی آموخته می شوند، حافظه بهتر، افکار واضح و روشن


ناحیه منفی (Passive)

زمان مساعد برای تثبیت آنچه قبلا" آموخته اید، تاخیر (وقفه) در امور عادی داشته باشید، به انجام امور جدید و ناآزموده نپردازید.

نقطه بحرانی (Critical)

کاهش توانایی تمرکز، آشفتگی ذهنی، زمان بسیار نامناسب برای تصمیم گیری، نیاز به زمان بیشتر برای امور فکری دقیق

 

برای ترسیم نمودار زیست آهنگ خود می‌توانید به آدرس زیر مراجعه کنید:

 

http://www.raze4fasl.com/4Fasl/ViewBiorhythm/


 


مطالب مشابه :


بيوريتم

تحقیقات آماری - بيوريتم - ( دكتر عزت الله بالوئي جامخانه) ارتباط با رسم نمودار




مروري بر يک پديده علمي به نام بيوريتم ،بيوريتم چيست؟

شنیدنی های روز | سرگرمی| طنز - مروري بر يک پديده علمي به نام بيوريتم ،بيوريتم چيست؟




برچسب :