ساخت افکت های موزیک با نرم افزار fl studio

 ساخت افكت هاي موزيك با نرم افزار FLStudio  

FLStudio

FLStudio

برنامه اف ال استودیو از نظر افکت دهی یکی از قوی ترین برنامه های آهنگسازی هست و شما میتونید نزدیک 90 درصد نیازهای افکتی خودتون رو در این برنامه عملی کنید. خصوصا در ورژن های جدید که یکی از رو به رشد ترین قسمتهای این برنامه قسمت افکت های این برنامه هست.

قسمت افکت در این برنامه پنجره ای است با اسمMixer  که با کلیک کردن روی دکمهfx  یا انتخاب گزینه Mixer  از منوی view  میتونید بهش دسترسی پیدا کنید.

  به شکل پایین نگاه کنید. مهمترین اجزای پنجره میکسر بر حسب شماره هایی که روی تصویر مشخص شدن بصورت زیر هستند.

برنامه اف ال استودیو از نظر افکت دهی یکی از قوی ترین برنامه های آهنگسازی هست و شما میتونید نزدیک 90 درصد نیازهای افکتی خودتون رو در این برنامه عملی کنید. خصوصا در ورژن های جدید که یکی از رو به رشد ترین قسمتهای این برنامه قسمت افکت های این برنامه هست.

در حال حاضر نسخه 7 به بازار اومده ولي پولي هستچون خيلي جديده ولي نسخه 6 اين نرم افزار رو ميتونيد از لينك زير دانلود كنيد:

دانلود نسخه 6 FLStudio   با حجم 52 مگابايت

لينك دوم دانلود نسخه 6 FLStudio   با حجم 52 مگابايت

قسمت افکت در این برنامه پنجره ای است با اسمMixer  که با کلیک کردن روی دکمهfx یا انتخاب گزینه Mixer  از منوی view  میتونید بهش دسترسی پیدا کنید.

 به شکل پایین نگاه کنید. مهمترین اجزای پنجره میکسر بر حسب شماره هایی که روی تصویر مشخص شدن بصورت زیر هستند.

1 – هر کدام از این شماره های داخل کادر میتواند مربوط به یک ساز باشد. به اصطلاح هر کدام از این شماره ها یک کانال یا واحد افکت دهی به یک ساز هستند.  در این مورد بیشتر توضیح خواهیم داد.FLStudio

2 – محل انتخاب افکت. با کلیک روی فلش مربوطه منویی برای شما باز میشود که با انتخاب گزینه Select  میتوانید افکت مورد نظرتون رو از لیست انتخاب کنید. در همین منو عنوان دیگری هست با عنوان Presets . در این منو میتوانید حالت های مختلف افکتی رو که انتخاب کردید مشاهده کنید. به عنوان مثال ، با انتخاب افکت Flanger و انتخاب منوی Presets ، نزدیک به 27 نوع تنظیم و حالت مختلف برای این افکت رو مشاهد خواهید کرد

3 -  این قسمت هم برای کم کردن صدای افکت(در واقع کم کردن تاثیر افکت) بر روی ساز و یا آهنگ و یا قطع کردن کلی افکت از روی ساز مربوطه هست. 

4 – یک سری اکولایزر ساده اما کاملا قوی که میتوانید موقع تنظیم صدای سازها بمی و زیری صدای ساز رو بدون استفاده از افکت خاصی براحتی با استفاده از این قسمت انجام بدهید.  

5 – محلی برای قطع کردن صدای ساز و یا کم و زیاد کردن صدای آن که البته نمونه اش در خود Pattern  هم وجود دارد. 

 بطور کلی سه حالت در افکت دهی متصور هست . 1 – افکت دهی به کل آهنگ 2 – افکت دهی به یک ساز خاص 3 – افکت دهی به گروهی از سازها. 

1 – افکت دهی به کل اهنگ: اگر بازهم به محوطه ای که در شماره 1 مشخص شده نگاه کنید اولین واحد ردیف که شماره ای هم ندارد واحدی هست به اسم  Master. اگر این واحد انتخاب شده باشه تمام افکتها و تنظیماتی که در شماره ها ذکر شد به کل آهنگ اعمال مبشه. البته هدف از افکت دادن به کل اهنگ  لزوما استفاده از افکتهای تغییر دهنده صدا نیست. به عنوان مثال میتونید با انتخاب ابزارهای مثل Dbmeter و یاCompressor Fruityاز منوی Select  شدت صدای آهنگتون رو کنترل کنید و یا با انتخاب ابزار  Fruity Spectroman از همین منو برای آهنگ خودتون نوعی رقص نور ساده تعریف کنید!

 ۲– افکت دهی به یک ساز: همانطور که پنجره میکسر(افکتها) باز است ، به صفحه اصلی برنامه اف ال و قسمتPatternبرگردید و روی دکمه مربوط به یک ساز– سازی که مثلا در اینجا میخواهید بهش افکت بدهید – کلیک کنید. در پنجره خصوصیات و تنظیمات ساز(اگر سازتان یک پلاگین مثل Sytrus است پنجره اصلی تنظیمات را که پشت پلاگین هست انتخاب کنید) . در این پنجره در گوشه بالا سمت راست(درشکل پایین با فلش مشخص شده است) محلی برای تعیین عدد میبینید که با اسم fxمشخص شده است.

 FLStudio

 حالا در حالی که پنجره افکتها باز است عدد داخل کادر را تغییر دهید. میبینید که با انتخاب هر عدد ، عدد و کانال مربوطه همزمان در کادر افکتها هم انتخاب میشود. بنابراین همانطور که قبلا در توضیح شماره 1 عکس اول گفتیم شما با انتخاب هر عدد( بصورت دلخواه) میتوانید تحت انتخاب همان عدد در پنجره افکتها فقط به همان ساز افکت بدهید. هر افکتی را که در یک کانال خاص (که شماره اش را در قسمت اف ایکس مشخص کردید) به یک ساز بدهید افکت صرفا به همان ساز اعمال میشود. ضمنا تمام 5 موردی هم که در بالا به آنها اشاره شد مختص به همان ساز و شماره انتخابی میشوند.

 3 – افکت دهی به گروهی از سازها: مکانیسم این حالت هم بسیار ساده ست. فرض کنیم شما به سازی در کانال 3 افکتهایی دادید و میخواهید عینا همین افکتها برای یک ساز دیگر هم داده شوند. برای این کار کافی است در پنجره خصوصیات ساز دوم هم عدد fx را روی 3 تنظیم کنید تا آن ساز هم به افکتهای کانال 3 لینک شود. به این ترتیب برای افکت دادن مشابه به 10 ساز هم کافی است عدد  fx را در تمام آنها یکی انتخاب کنید!

 

- تنظیمات افکتها:

افکت ها در اف ال بسیار گسترده و متنوع هستند و اغلب تنظیمات آنها با هم تفاوت دارد و حتی نمای ظاهری تنظیمات هر افکت گاها کلی با افکتهای دیگر تفاوت دارد. به هر حال مهارت کار با افکتها بیشتر جنبه تجربی دارد و میتوانید با تجربه کردن هر افکت به تدریج متوجه شوید که  افکتی که در هر جا نیاز دارید کدام مورد هست و هر چقدر بیشتر با این قسمت کار کنید در آهنگهای بعد انتخاب افکت برایتان راحتتر خواهد شد.

سوالی که ممکنه برانون پیش بیاد این هست که چطور میشه به یک ساز فقط در یک قسمت آهنگ افکت داد و یا چطور میشه مقادیر و تنظیمات صدا و یا افکت یک ساز رو در طول آهنگ تغییر داد؟ برای این کار دو روش هست:

روش 1 : در این روش از امکان اتومیشن استفاده میکنیم. در برنامه Flstudio تقریبا روی هر متغییر و تنظیمی راست کلیک کنید گزینه ای میبینید با اسم: Createautomationclip .  این متغییر میتواند ولوم صدای یک ساز ؛ ولوم کل ، ولوم تنظیم صدای باند های چپ و راست ، و یا یک تنظیم و ولوم خاص در افکت مربوط به یک ساز باشد که میخواهید در طول یا قسمتی از آهنگ تغییر کند. در روی متغییر مورد نظرتان راست کلیک و این گزینه رو انتخاب کنید. حالا فرض میکنیم شما آهنگ و نت ها را نوشته اید و Pattern  مربوطه را در قسمت Playlist  قرار داده اید(برای آشنایی کار با Playlist و نحوه کار با اون به پستهای قبلی وبلاگ مراجعه کنید). حالا پنجره playlist را با زدن دکمه F5 باز کنید. در پایین پنجره قسمتی هست به شکل زیر:

 

FLStudio

کادری که در این قسمت هست و داخلش هم یک خط وجود داره  برای تنظیم تغییرات افکت هست.(کادر مربوطه رو میتونید با کلیک موس روی این قسمت ایجاد و بسته به نیازتون  طولش رو دراز و کوتاه کنید). مثلا اگر شما متغییرتون رو صدای ولوم یک ساز انتخاب کرده باشید ، مطابق شکل ، صدای این ساز در Pattern  دوم - صرف نظر از تنظیماتی که قبلا داشته - از کم به زیاد حرکت خواهد کرد!(با توجه به شیبی که در خط ایجاد کردیم) این کادر رو زیر هر Pattern ی قرار بدید بر روی ساز مربوطه به همان Pattern  اثر خواهد گذاشت. ضمنا اگر شما تنظیم رو فقط برای یکساز انتخاب کردید مطمئن باشید تنظیم فقط برای همان ساز اعمال خواهد شد! در سمت چپ این قسمت هم دو دکمه و گزینه هایی میبینید که مربوط به نحوه «خط کشی» هستند. پیشنهاد میکنم حتما همه حالتها رو انتخاب و تست کنید تا بهترین نتیجه رو کسب کنید.

روش 2 : این روش مقداری به دقت نیاز دارد ولی تقریبا شبیه قبلی است و بیشتر برای تغییرات لحظه ای مناسب است. به Pattern ی که میخواهید تنظیمات افکتی و صدایی آن قسمت  را تغییر بدهید بروید. دوبار روی متغییری که میخواهید تغییرش بدید راست کلیک کنید.(حتما این کار را در حالتی انجام دهید که در Pattern مربوطه باشید). در منوی راست کلیک عنوانی میبینید با اسم Change events . آنرا انتخاب کنید. حالا صفحه ای شبیه صفحه نقاشی جلوی چشمتان باز میشود!  حالا با کشیدن ماوس روی این صفحه و دراز و کوتاه کردن ارتفاع شکلی که ایجاد میشود میتوانید تغییرات رو به متغییری که انتخاب کردید – صرفا در این - Pattern  اعمال کنید. با چند بار تجربه و خطا نحوه کار دستتان می آید. فقط به دو نکته توجه کنید: اولا سعی کنید شکلی که ایجاد میکنید از محدوده Pattern  خارج نشود. چون در غیر اینصورت و با کوچکترین بیرون زدگی از محدوده Pattern برنامه به اندازه یک پترن اضافی به دنبال پترن شما سکوت و جای خالی قرار میدهد. دوما اگر میخواهید در ادامه آهنگ ، ساز به حالت اولش برگردد و یا در حالت خاصی باقی بماند ، شکل را جایی تمام کنید که میخواهید در ادامه آهنگ متغییر روی آن تنظیم باقی بماند.

 

منبع : وبلاگ http://rayanmusic.persianblog.com و با تشكر از عليرضا نويسنده مطلب

 


مطالب مشابه :


دانلود نرم افزار Cubass 7

دانلود نرم افزارهای بر روی ابزارهای آنلاین و آفلاین اتومیشن نرم افزار استودیو موسیقی




ساخت افکت های موزیک با نرم افزار fl studio

ساخت افكت هاي موزيك با نرم افزار FLStudio در این روش از امکان اتومیشن دانلود نرم افزار ;




برچسب :