آییـن نـامه اسـتانی مـرجوعی کـالا

آییـن نـامه اسـتانی مـرجوعی کـالا – اسـتان مـازنـدران

 

تفاهمنامه پیش رو حاصل 2 جلسه مشترک شورای هماهنگی انجمنهای داروسازان استان مازندران و انجمن شرکتهای توزیع داروی استان مازندران و نیز نسخه 6 ماه اجرای آزمایشی در سطح استان مازندران بوده که در نهایت در جلسه مورخ 4/3/91 نهایی گردیده و پس از تایید دانشگاه علوم پزشکی مازندران آیین نامه محسوب شده و قابل اجرا برای کلیه داروخانه ها و شرکت های پخش می باشد.

توضیح اینکه اطلاع رسانی از مفاد آیین نامه به شرکتهای پخش بعهده انجمن شرکتهای پخش استان مازندران و به داروخانه های سطح استان به عهده شورای هماهنگی انجمنهای داروسازان استان مازندران میباشد.

پیشگفتار:

با توجه به سیاست های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در امر توزیع منطقی و بهینه دارو و بر اساس ضوابط و آیین نامه ای که در این خصوص تدوین و طی نامه های شماره 6315/د به تاریخ 5/9/87 و 4477/د به تاریخ 19/6/88  به شرکتهای پخش دارو ابلاغ گردیده است. توجه به اصول GMP و GDP  امری الزامی و هرگونه فرایندی که بتواند در اجرای دقیق و مطلوب این اصول تاثیر منفی بگذارد باید کنترل و محدود گردد. پدیده مرجوعی کالا که باعث افزایش مراحل توزیع و بازگشت مجدد دارو از داروخانه میگردد- به ویژه در مورد داروهای زنجیره سرد قطعاً پدیده ای منفی تلقی و باید بر اساس آیین نامه خاص اجرای آن ضابطه مند گردد.

بخش اول : تعاریف

ماده 1 درخواست: عبارت است از ثبت دقیق تقاضای حضوری یا تلفنی که به صورت مکتوب یا الکترونیک توسط فروشنده صورت میگیرد و پس از انطباق با ضوابط توزیع دارویی ارائه شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی مربوطه ، قابل تبدیل به فاکتور دارویی میباشد.

ماده 2 – فاکتور دارویی: عبارت است از فاکتور کامپیوتری که دقیقاً بر اساس درخواست داروخانه تنظیم و دارو طبق آن تحویل میگردد.

ماده 3- تاریخ سررسید: عبارت است از زمانی که زیر فاکتور دارویی بر حسب روز یا قید تاریخ ، درج و داروخانه موظف است با اضافه نمودن زمان تأخیر تحویل دارو،چک مربوطه را صادر و تحویل نماید.

ماده 4 – فاکتور باز: به فاکتوری اطلاق میگردد که پس از تحویل دارو،چک آن به شرکت تحویل نگردیده باشد.

ماده 5 – کسری کالا: به مواردی اطلاق میگردد که یک یا چند قلم کالای فاکتور شده بنا بر دلایلی از سوی شرکت به داروخانه تحویل نگردیده باشد.

ماده 6 – جابجایی کالا: به مواردی اطلاق میگردد که به جای کالای مورد درخواست مشتری کالای دیگری که در شکل ، دوز ، تعداد و غیره مغایرت داشته و یا کلاً کالای دیگری باشد تحویل گردد.

ماده 7- ضایعات : به کالایی اطلاق میگردد که به دلیل آسیب های وارده قابل عرضه به مشتری نباشد. (ملاک تشخیص ضایعاتی بودن کالا دستورالعملها و بخشنامه های وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی میباشد)

بخش دوم : مرجوعی

ماده 8- مرجوعی کالا عبارتست از برگشت دادن کالای درج شده در فاکتور داروخانه به شرکت دارویی و یا صدور سند برگشت از فروش توسط شرکت .

          مرجوعی شامل موارد ذیل میباشد:

الف- مرجوعی به دلیل فراخوانی

ب- مرجوعی به دلیل کسری

پ- مرجوعی به دلیل مغایرت کالا

ت- مرجوعی به دلیل اشتباه در ثبت کد مشتری

ث- مرجوعی به دلیل تاریخ انقضاء نزدیک کالا

ج- مرجوعی به دلیل عدم تحویل به موقع کالا (فاصله بین زمان اخذ درخواست و تحویل کالا)

چ- مرجوعی به دلیل ضایعات

ح-مرجوعی به دلیل عدم انطباق شرایط اعلام شده توسط شرکت و شرایط اعمال شده هنگام تحویل کالا

خ- مرجوعی به دلیل عدم درخواست کالا توسط داروخانه

ماده 9- مرجوعی کالا به دلیل فراخوانی دارو (Recall) برای شرکت و داروخانه لازم الاجرا است . بدیهی است ریکال دارو بر اساس ضوابط وزارت بهداشت ، بر عهده شرکت صادرکننده فاکتور میباشد.

ماده 10 – در صورتی که فاکتور کسری کالا داشته باشد در صورت عدم حصول توافق، داروخانه مجاز به اعمال مرجوعی کالا با کسر مبلغ پس از دریافت برگ مرجوعی می باشد.شرکت موظف است حداکثر تا 15 روز پس از تاریخ صدور فاکتور، نسبت به صدور و تحویل برگ مرجوعی اقدام نماید.

ماده 11 – مرجوعی به دلیل مغایرت کالا : در صورت عدم جلب رضایت مشتری پس از هماهنگی های لازم و تکمیل فرم برگشتی ، شرکت ملزم میباشد حداکثر ظرف 15 روز از تاریخ صدور فاکتور  نسبت به مرجوع نمودن کالا اقدام نماید.

ماده 12 – در صورتی که تحویل دارو منوط باشد به تسویه بدهی معوقه (سررسید شده) داروخانه و یا تحویل چک های مربوط به فاکتورهای باز (که حداکثر 30 روز از تاریخ آن گذشته باشد ) و یا خرید نقدی و داروخانه از ایفای تعهد خود سرباز زند، شرکت میتواند راساً نسبت به مرجوعی فاکتور تا زمان انجام تعهدات داروخانه اقدام نماید.

ماده 13 – در صورتیکه تاریخ انقضاء دارویی زیر 6 ماه باشد و بدون اطلاع داروخانه و هرگونه توافق تحویل گردد ، داروخانه مجاز است رأساً حداکثر ظرف مدت 15 روز از تاریخ تحویل دارو آن را مرجوع نماید .درج تاریخ انقضاء در فاکتور به منزله اطلاع کتبی به داروخانه می باشد.

تبصره : درمواردی که داروخانه با علم و آگاهی از تاریخ کمتر از شش ماه (با ارائه مدارک مستند) دارویی را درخواست نماید، مرجوعی آن وفق مقررات نبوده و شرکت ملزم به انجام آن نمیباشد.

ماده 14- شرکت ملزم به تحویل دارو با فاصله زمانی مطابق آیین نامه شرکتهای پخش پس از اخذ درخواست و تحویل کسری های احتمالی آن طبق ماده 10 می باشد. در صورتیکه فاصله زمانی بین اخذ درخواست و تحویل دارو بیش از 5 روز کاری به طول انجامد داروخانه میتواند تمام یا بخشی از دارو را مرجوع نماید .

ماده 15 – مرجوعی به دلیل ضایعات کالا: کالای ضایعاتی هنگام تحویل به داروخانه باید به رویت موزع شرکت یا نماینده فروش برسد. در غیر اینصورت و در خصوص ضایعات فرآورده های غیر مایع موجود در بسته بندی های آکبند (غیر قابل رویت) با تنظیم صورتجلسه روی سربرگ داروخانه و امضاء مسئول فنی داروخانه حداکثر تا 3 ماه پس از تحویل فاکتور قابل اقدام خواهد بود.

تبصره : با توجه به بازرسی های مکرر دانشگاه از داروخانه ها و ارزیابی شرایط نگهداری داروها در داروخانه از طرف دانشگاه هرگونه تغییرات فیزیکی از قبیل تغییر رنگ یا تغییر در شکل ظاهری دارو قبل از انقضاء تاریخ مصرف ، ضایعات محسوب میگردد و داروخانه باید کتباً مورد را  به شرکت توزیع دارو و انجمن داروسازان شهرستان گزارش نماید.شرکت توزیع دارو پس از رویت، بررسی موضوع و تایید آن توسط تولید کننده ،باید حداکثر ظرف دو ماه بعد از گزارش داروخانه نسبت به مرجوعی آن کالا اقدام نماید.

ماده16- مرجوع نمودن دارو های یخچالی در صورتی که وفق ماده 8 باشد فقط هنگام تحویل گرفتن از شرکت دارویی مقدور می باشد. در صورتیکه مسئول فنی داروخانه ای تأیید نماید داروی یخچالی اخذ شده از شرکت دارویی با رعایت حفظ زنجیره سرد  در داروخانه نگهداری شده ، داروخانه مربوطه حداکثر تا 24 ساعت پس از دریافت دارو میتواند عدم نیاز خود را بدان دارو به شرکت مربوطه اعلام نماید.

ماده 17- اقلامی که دارای استمهال ریالی ، زمانی و ...  هستند (مشمول جایزه نقدی یا جنسی) و با توافق خریدار و فروشنده تحویل داروخانه شده اند در صورتی که مشمول بندهای دیگر نباشند ، کلاً از شمول تفاهمنامه خارج بوده و  مرجوع نخواهند شد.

ماده 18- داروخانه تا زمان دریافت فاکتور مرجوعی جهت تمامی موارد فوق الاشاره از شرکت مربوطه که حداکثر 15 روز از زمان اطلاع رسانی به شرکت می باشد  نبایستی نسبت به کسر مبلغ از چک به صورت یکطرفه اقدام نماید.

تبصره : مدت فوق الذکر در مورد اقلام مشمول تبصره ماده 15 دو ماه خواهد بود.

ماده 19- هرگونه تصرف در شکل و بسته بندی دارو از طرف داروخانه از قبیل پارگی بسته – قیمت گذاری ،دستور مصرف و ... موجب خارج شدن آن کالا از موضوع آیین نامه گردیده و قابل مرجوع کردن نمی باشد.

ماده 20 – در مواردی که داروی ساخت یک کارخانه توسط شرکتهای مختلف توزیع شده باشد، بعد از اطمینان از نام شرکت توزیع کننده ، حتماً باید شماره و تاریخ فاکتور در درخواست مرجوعی ذکر گردد.

 

ماده 21 – در صورت بروز هرگونه مشکل (از قبیل تاخیر در دریافت اقلام مرجوعی از داروخانه توسط شرکت ، تاخیر در صدور برگه مرجوعی و ...) موسس داروخانه باید مراتب را در تماس با مدیر شرکت به اطلاع برساند و مدیر شرکت موظف به حل و فصل مشکل می باشد.

 

ماده 22- در صورت تخلف از این آیین نامه ، موضوع جهت رسیدگی به شورائی مرکب از دو نفر از نمایندگان شرکتهای پخش و 2 نفر از نمایندگان شورای هماهنگی انجمنهای داروسازان استان مازندران ارجاع میگردد.تصمیمات این شورا برای  طرفین قابل اجرا بوده و در صورت عدم حصول نتیجه پی گیری موضوع از طریق مقامات قضایی ذیربط امکان پذیر می باشد.

ماده 23– این آیین نامه در 21 ماده و 2 تبصره تنظیم و از تاریخ ابلاغ قابل اجرا می باشد .

 


مطالب مشابه :


دارو شناسی دامپزشکی

لیست فوق در مورد 6- در صورتیكه در سبد دارویی شركت متقاضی داروهای یخچالی هم موجود باشد می




نمونه ای از سیستم اطلاعاتی در یک قسمت بیمارستانی

داروهای یخچالی را از داروهای دیگر جدا نموده و لیست داروهای مازاد را




توجه به نحوه نگهداری دارو در زمان سفر

که زیر نور آفتاب پارک شده است و یا در شیشه عقب خودرو قرار ندهند و داروهای یخچالی را در




جزوه آنلاین آموزش پرسنل داروخانه-نکات نسخه پیچی

در مواردی داروهای برگشتی به آورده شود، یخچالی است یا تازه لیست داروهای




آییـن نـامه اسـتانی مـرجوعی کـالا

ماده16-مرجوع نمودن دارو های یخچالی در صورتی که وفق ماده 8 باشد فقط - لیست داروهای مورد




لیست دوره های آموزشی انجمن پزشکی کوهستان وطبیعت ایران

کیت کمکهای اولیه تیم و لیست داروهای لازم انواع حمایت در مسیرهای یخچالی




و دیو ان همی گفت نشاید مرا جایگای! زهی خام حرف و نا پخته رای!...

یعنی شما 10.5% ضرر میکنید بابت این تاخیر یعنی عملا سود واقعی این داروهای یخچالی و و لیست




توصیه های نوروزی

در اختیار دارید چرا كه بسیاری از داروها مانند داروهای ضد تشنج، داروهای بیماری‌های




اطلاعات عمومی بهداشت و درمان - استاد نیکوفر (درمان دارویی ) گروه سه

برخی از داروهای نامحلول نمی توانند از روده جذب شوند و بدون هیچگونه تغییری از مجرای گوارشی




جلسات جهانبینی

لیست کامل در حال حاضر بسیاری از داروهای ما تابلوی در این تصویر شما یخچالی را می بینید




برچسب :