برگزاری جلسه اعضای شورای منتخبین نمایندگان با مهندس سید هادی حسینی، نماینده مجلس شورای اسلامی

برگزاری جلسه اعضای شورای منتخبین نمایندگان با مهندس سید هادی حسینی، نماینده شهرستان های قائم شهر، جویبار و سوادکوه در مجلس شورای اسلامی



به منظور گزارش مشکلات برنامه پزشک خانواده روستایی در سطح استان و ارائه پیشنهاداتی در بهبود این وضعیت، حلسه ای در صبح روز جمعه 1392/9/8 در دفتر جناب مهندس حسینی؛ نماینده شهرستان های قائم شهر، جویبار و سوادکوه در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
این جلسه با حضور آقای مهندس حسینی نماینده مجلس، آقای دکتر اویس معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، آقای دکتر اعلایی مسئول اجرای برنامه پزشک خانواده معاونت بهداشتی و آقایان دکتر علیجان زاده، دکتر محمدزاده و دکتر رحمتی از اعضای شورای منتخبین نمایندگان و همچنین خانم فاطری نماینده ماماهای شهرستان قائم شهر برگزار شد.
در ابتدای جلسه آقای دکتر اویس با بیان اهداف برگزاری این جلسه و نیاز تمرکز بیشتر تمامی تأثیرگذاران، خواهان پی گیری مشکلات و پیشنهادات ارائه شده در این جلسه شدند.
در ادامه دکتر علیجان زاده ضمن ارائه در خواست کتبی (در ذیل آمده است)، با توجه به تفاوت های مهم و غیر قابل قبول در دستورالعمل های پزشک خانواده 14 روستایی و 02 شهری و همچنین تفاوت در سرانه جمعیت روستایی و شهری، خصوصاً با توجه به بند 22 تفاهم نامه سال 92، خواستار پی گیری اجرای بند 22 تفاهم نامه و همچنین پی گیری یکسان سازی سرانه و دستورالعمل های پزشک خانواده روستایی و شهری شدند.
سپس خانم فاتحی نماینده ماماهای شهرستان قائم شهر ضمن بیان چند پیشگی ماماهای روستایی، به پایین بودن مبلغ قرارداد همکاران ماما اشاره کرده و خواستار پی گیری هایی در این خصوص شدند.
در خاتمه آقای مهندس حسینی ضمن قول انجام پی گیری های لازم در خصوص موارد مطرح شده، اظهار داشتند به عنوان اولین اقدام علت عدم اجرای بند 22 تفاهم نامه را از طریق جناب دکتر محسنی بند پی مدیرکل بیمه سلامت ایرانیان پی گیری خواهند کرد و در قدم های بعدی ضمن استفاده از سایر ابزار های نظارتی مجلس، پی گیر مرتفع نمودن مشکلات پیش روی برنامه پزشک خانواده روستایی استان خواهند بود.




جناب مهندس سید هادی حسینی؛

نماینده محترم شهرستان های قائم شهر، جویبار و سوادکوه در مجلس شورای اسلامی

با سلام و احترام؛

همان گونه که مستحضرید بیش از هشت سال از اجرای برنامه پزشک خانواده روستا و یک سال از شروع برنامه پزشک خانواده شهری در استان مازندران می گذرد. شاید در نگاه اول این طور به نظر آید که احتمالاً هیچ تفاوت و یا تفاوت حداقلی در نحوه مدیریت و اجرای این دو برنامه وجود داشته باشد، ولی واقع آن است که به سبب تفاوت های ساختاری نظام مراقبت شبکه در روستاها با شهرها از یک سو و منابع مالی متفاوت این دو برنامه از سوی دیگر، تصمیم گیران را برآن داشت تا اجرای مرحله به مرحله و مدیریت بر حسب شرایط را در اولویت تصمیم گیری خود قرار دهند.

در این مختصر و به منظور ارائه گزارشی از وضعیت موجود این دو برنامه، نکاتی در خصوص مشکلات ناشی از تفاوت در دستورالعمل ها و همچنین تفاوت در منابع مالی را به استحضار جناب عالی خواهم رساند و در خاتمه و به منظور بهبود وضعیت ارائه خدمت به روستاییان و همچنین افزایش رضایت مندی پزشکان خانواده روستا، پیشنهاداتی معروض خواهم داشت و امید آن دارم که با پی گیری های جناب عالی، شرایط تحقق پیشنهادات فراهم گردد.

در ابتدا نکاتی از وضعیت منابع مالی دو برنامه پزشک خانواده شهر و روستا:

1.      بر اساس نسخه 02 برنامه پزشک خانواده شهری، سرانه سالانه هر شهرنشین استان جهت دریافت خدمات پزشک خانواده و ماما، مبلغ 324,000 ريال پیش بینی گردید. (ماهانه 27,000 ريال)

این مبلغ سرانه، به ازاء هر فرد تحت پوشش پزشک خانواده شهری، مستقیماً از سوی سازمان های بیمه گر به پزشک خانواده شهری پرداخت شده و ایشان موظف است رأساً نسبت به پرداخت سهم مامای عضو تیم سلامت اقدام نماید. در این صورت ارائه خدمات ویزیت پزشک و تزریقات و پانسمان رایگان خواهد بود.

2.      بر اساس دستورالعمل 14 پزشک خانواده روستا و تفاهم نامه سال 92، سرانه سالانه هر روستایی جهت دریافت خدمات پزشک خانواده، مامایی، دارویی، آزمایشگاه و رادیولوژی سالانه مبلغ 197,400 ريال تعیین شد و با توجه به سهم 61% پزشک و ماما از سرانه، مبلغ اختصاص یافته جهت پزشکان و ماماهای روستایی 120,414 ريال محاسبه شد. (این عدد در مورد پزشک خانواده و مامای شهری 324,000 ريال است)

مبلغ سرانه روستایی، به ازاء هر فرد روستایی دارای دفترچه بیمه روستاییان، به حساب دانشگاه علوم پزشکی مازندران واریز شده و دانشگاه علوم پزشکی حسب قرارداد، سهم پزشک خانواده و مامای عضو تیم سلامت روستا را در وجه هر یک واریز می کند.

3.      بر اساس تفاهم نامه سال 92 متوسط سرانه روستایی در سطح کشور مبلغ 213,460 ريال اعلام شد؛ ولی متأسفانه به علت پایین بودن ضریب محرومیت استان مازندران، مبلغ پرداخت شده به ازاء هر روستایی در سطح استان مازندران مبلغ 197,400 ريال محاسبه شد.

با توجه به موارد اشاره شده، روشن است که منافع مالی پزشکان در برنامه پزشک خانواده شهری به طور قابل ملاحظه ای بیش از برنامه پزشک خانواده روستا باشد و این عامل مهم منجر به خروج تعداد قابل توجهی از پزشکان خانواده روستایی از این برنامه گردید. به نحوی که تعداد پزشکان شاغل در برنامه پزشک خانواده روستایی از 368 نفر به حدود 290 نفر در حال حاضر رسیده است و از آن جایی که دانشگاه علوم پزشکی مازندران (به عنوان مجری برنامه پزشک خانواده روستایی) متعهد است تا حد امکان، نسبت به تأمین پزشکان مورد نیاز اقدام نماید، در جهت رفع مشکل و با استفاده از سایر منابع و درآمدهای دانشگاه نسبت به افزایش مبلغ قراداد پزشکان خانواده روستایی اقداماتی انجام داد که البته جای قدردانی دارد ولی تقریباً سه برابر بودن مبلغ سرانه جمعیت شهری نسبت به جمعیت روستایی، چنان تفاوتی در منابع مالی دو برنامه پزشک خانواده شهری و روستایی ایجاد کرده است که درنهایت، به علت جذابیت مالی برنامه پزشک خانواده شهری و شیفت پزشکان خانواده از برنامه پزشک خانواده روستا به برنامه شهری، کمبود پزشکان خانواده روستایی در تمامی شهرستان های استان، از جمله شهرستان های قائم شهر، جویبار و سوادکوه احساس می شود.

البته بروز این مشکل، در استان های مجری همزمان برنامه پزشک خانواده شهری و روستایی، در تفاهم نامه سال 92 پیش بینی شده بود و بر همین اساس و در بند 22 تفاهم نامه خدمات سطح یک روستاییان سال 92 آمده است:

«با توجه به تبصره مقدمه دستورالعمل 02 برنامه شهری به منظور تطابق بسته خدمات روستایی، در استان هایی که نسخه 02 شهری بر اساس توافق طرفین اجرا می شود، متوسط سرانه روستاییان سطح یک مناطق مذکور طی توافق کتبی مدیر عامل سازمان بیمه سلامت و معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعیین می گردد.»

و اما مختصری از تفاوت نحوه ارائه خدمات دو برنامه پزشک خانواده شهر و روستا:

حسب دستورالعمل 02 برنامه پزشک خانواده شهری، ارائه کلیه خدمات ویزیت پزشک خانواده و تزریقات و پانسمان (با توجه به سرانه قابل توجه جمعیت شهری) رایگان به افراد تحت پوشش ارائه می شود. در صورتی که به علت پایین بودن سرانه جمعیت روستایی، ارائه خدمات درمانی به جمعیت روستایی تحت پوشش پزشک خانواده، کمافی السابق در قبال پرداخت مبالغی صورت می گیرد. با توجه به وضعیت جغرافیایی استان مازندران و نزدیکی و در کنار هم قرار گرفتن شهرها و روستاها، بی تردید ادامه این روند موجبات بروز نارضایتی های بیشتر در جمعیت روستایی را فراهم خواهد کرد.

در خاتمه و ضمن قدردانی بابت فراهم نمودن این فرصت، دو پیشنهاد خدمت جناب عالی معروض می دارم.

1.      در کوتاه مدت و در ماه های باقی مانده از سال جاری، پی گیری های لازم در خصوص تحقق بند 22 تفاهم نامه سال 92 صورت گیرد. (به پیوست متن تفاهم نامه تقدیم می گردد)

حسب اطلاع و پی گیری های انجام گرفته، تاکنون چنین توافقی بین معاون بهداشتی وزیر بهداشت، درمان و مدیرعامل بیمه سلامت صورت نگرفته است که البته در صورت انجام این توافق، امید داریم سرانه روستاییان استان کمتر از شهرنشینان نباشد که در این صورت منابع مالی حاصل از این توافق تا حد قابل توجهی تنگناهای مالی برنامه پزشک خانواده روستایی استان را مرتفع خواهد نمود.

2.      با توجه به اهمیت یکسان سازی دستورالعمل ها و سرانه برنامه پزشک خانواده شهر و روستا و تأثیر این مهم در افزایش رضایت مندی پزشکان خانواده روستایی و همچنین بهبود وضعیت ارائه خدمات به جمعیت روستا (مشابه برنامه شهری)، پیشنهاد می شود در صورت امکان ضمن انجام هماهنگی با سایر نمایندگان محترم شهرستان های استان در مجلس شورای اسلامی و همچنین مدیران ارشد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، درخواست یکسان سازی دستورالعمل های پزشک خانواده شهری و روستایی را (به عنوان یک مطالبه به حق پزشکان خانواده روستایی) به هر نحوی که صلاح می دانید پی گیری فرمایید. با صمیمانه ترین قدردانی ها

دکتر هادی علیجان زاده

مسئول انجمن پزشکان خانواده استان مازندران

1392/9/7


رونوشت: معاونت محترم بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جهت استحضار


مطالب مشابه :


اس ام اس مخصوص روز پزشک | اس ام اس مناسبت

جملاتی زیبا درباره تشکر و قدردانی از پزشك , متن به مناسبت روز پزشک , متن تبريك رو پزشك ,




اس ام اس تبریک روز پزشک

اس ام اس و متن تبریک روز پزشک. روز پزشک، روز قدردانی از مدد این دستان مهربان و دوستدار




مراسم تقدیر از برگزیدگان بخش های مختلف دانشگاه علوم پزشکی جهرم+گزارش تصویری

وی با قدردانی از زحمات نماینده جهرم هر 2500 نفر تحت نظر یک پزشک خانواده قرار می متن سوگند




قدردانی کارکنان شبکه بهداشت ودرمان میبد از دکتر سید جلیل میرمحمدی

قدردانی کارکنان شبکه بهداشت ودرمان میبد از دکتر شهرستان میبد متن تقدیرنامه




اخلاق پزشکی وموازین قانونی مدارک پزشکی ( ویژه کلیه شاغلین مدارک پزشکی )

ایثار از نگاهی دیگر، قدردانی و شکرگذاری از پیام متن: از بایسته است که پزشک از




برگزاری جلسه اعضای شورای منتخبین نمایندگان با مهندس سید هادی حسینی، نماینده مجلس شورای اسلامی

با توجه به سهم 61% پزشک و ماما از سرانه، مبلغ قدردانی بابت متن تفاهم




برچسب :