کتاب آميزه هاي پليمري و استفاده از منحني هاي كارايي براي مقايسه خواص فيزيكي مكانيكي

به نام خداوند

کتاب "آمیزه های پلیمری و استفاده از منحنی های کارایی برای مقایسه خواص فیزیکی مکانیکی پلیمرها" کتابی است که ایده اولیه آن در حدود شش سال پیش به وجود آمد و نهایتا با خلاصه برداری از حدود 20 مرجع ؛ به مرجعی برای دانشجویان و صنعتگران در آمده است تا از آن به عنوان دوره ای بر تکنولوژی پلیمر استفاده نمایند و نحوه مقایسه گریدهای مختلف مواد پلیمری را که به صورت تجاری به بازار عرضه شده اند را در قالب یک منحنی رادار که از آن به عنوان منحنی کارایی در این کتاب یاد می شود فراگیرند.

در ذیل مقدمه این کتاب قرار داده شده است. خوانندگان محترم می توانند در صورت تمایل؛ این کتاب را از واحد انتشارات شرکت ساپکو تلفن ۴۸۹۲۲۳۰۸ تهیه نمایند. 

Polymer.png

مقدمه کتاب:

در این کتاب بر آنیم تا با مواد مختلف پلیمری و انواع هر یک آشنا شویم و راهکاری را برای مقایسه آنها با یکدیگر ارائه دهیم. لذا کتاب در دو بخش تدوین شده است . در بخش اول آشنایی با  پلیمرها و آزمونهای مرتبط با خواص فیزیکی مکانیکی ، دیتاشیتها و روشهایی برای تخمین خواص و آمیزه سازی بیان می گردد تا با این دانش در بخش دوم کتاب و با معرفی منحنی های پروفیل کارایی، گریدهای مختلف مواد پلیمری را با یکدیگر مقایسه نماییم.

 لذا با مروری سریع در فصل اول ، پلیمرها و انواع آنها و دلایل اختلاف ساختار مولکولی این ماکرو ملکولها بیان می گردد. با این آشنایی اولیه ، در فصل دوم خواص فیزیکی مکانیکی پلیمرها مورد تحلیل قرار گرفته استانداردهایی که برای بیان هر یک از این خواص مورد استفاده قرار می گیرد توضیح داده می شود و جایگاه و موقعیت مواد پلیمری در بین دیگر مواد مهندسی از قبیل مواد فلزی ، سرامیکها ، چوبها ، فومها و الاستومرها تشریح می گردد و مختصرا مطالبی در خصوص شرایط فرایندی پلیمرها بسته به ساختار آنها بیان می گردد.

 فصل سوم به معرفی چند سایت اینترنتی می پردازد که به کمک آنها می توان به دیتا شیت مواد پلیمری مورد نظر دست یافت.

از آن جایی که همواره تمامی اطلاعات فیزیکی مکانیکی مواد پلیمری در دیتا شیتها ارائه نمی شود و یا تولید کنند گان این مواد همیشه دیتا شیتهای کاملی را منتشر نمی سازند؛ و از سوی دیگر این اطلاعات در بر گیرنده شرایط عملیاتی و یا تولیدی ماده نمی باشد ؛ داشتن داده هایی خاص در شرایط آزمایشگاهی نمی تواند روند رفتاری خواص فیزیکی مکانیکی ماده را در طی شرایط مختلف به طور کاملی روشن سازد.  لذا در فصل چهارم روشهایی برای تخمین برخی از خواص فیزیکی مکانیکی با تغییرات دما بیان می گردد تا بتوان حدودی از این خواص را بر اساس دیگر پارامتر ها و یا گریدهای دیگر ماده تخمین و یا پیش بینی نمود.

 

محققین معتقدند که معمولا ایجاد یک فرمول ترکیبی با افزودن چند ماده مختلف به ساختار یک پلیمر و تهیه آلیاژهای پلیمری به مراتب ازتحقیقات آزمایشگاهی برای ایجاد یک پلیمر جدید آسان تر می باشد. این موضوع سبب گردیده است که علم آلیاژسازی پلاستیکها اهمیت زیادی یابد و لذا یکی دیگر از دلایل ایجاد تنوع  گریدهای مختلف مواد پلیمری، استفاده از فرمولاسیونهای مشخص مواد برای تولید ساده تر می باشد . این موضوع در فصل پنجم و ششم مورد دقت نظر قرار گرفته است. یقینا کاربرد قطعه و نقشی که طراحان در شکل قطعه ملحوظ می دارند با توجه به استحکام ، میزان انعطاف پذیری ، ضخامت قطعه و دیواره ها ، مقاومت به ضربه و خواسته های دیگری که کاربردی خاص ، آن را بر طراح الزامی می نماید مورد دیگری است که بعضا به ایجاد گریدهای مختلف پلیمرها کمک نموده است. کاربردهای جدید صنعتی و مسایل زیست محیطی و توجه به مواد نانو نیز مواردی است که محققان را به فکر ایجاد روزافزون گریدهایی با کارایی های بهتر و یا ارزانتر سوق می دهد.

 تولید کنندگان قطعات پلیمری آگاه هستند که مقایسه تک تک خواص هر گرید با گرید دیگر کاری وقت گیر می باشد و انتخاب یک گرید از بین چندین گرید و انتخاب مناسبترین گرید همواره با تردیدهایی همراه خواهد بود. لذا درفصل هفتم به بیان راهکاری ترسیمی برای مقایسه گریدهای مختلف یک پلیمر پرداخته می شود. در این روش که به نام روش ترسیمی پروفایل کارایی نامیده می شود ، با ترسیم هم زمان چندین خاصیت اصلی ماده پلیمری در قالب یک منحنی رادار ، این قابلیت را می توان ایجاد نمود که دو گرید مختلف ، همزمان از نظر خواص متفاوتی در  یک منحنی مقایسه گردند و تاثیر مواد افزودنی خاص و تاثیر همزمان آن در خواص مختلف فیزیکی مکانیکی هر دو ماده مورد بررسی قرار گیرد.

در فصول بعد یعنی فصلهای هشتم تا یازدهم با وارد شدن به مباحث تحقیقات بازار چهار پلیمر عمده یعنی پلی اتیلن، اکریلونیتریل بوتادین استایرن (ABS) ، پلی پروپیلن و پلی آمید ها ، ضمن بیان کاربرد های هر گرید، تا حد امکان منحنی کارایی گریدهای مختلف نسبت به هم ترسیم و مقایسه شده اند. در فصل دوازدهم نیز با توجه به مراجع در اختیار، مروری کلی بر دیگر پلاستیکهای مهندسی و آمیزه های آنها شده است؛ اگر چه هر روزه تحقیقات فزاینده ای برای تولید پلیمرها و گریدهای جدید می شود.

لازم به ذکر است که در تدوین فصل های هشتم تا دوازدهم، هدف بیان تمامی گریدهای پلیمرهای ذکر شده نبوده است و تنها به دلیل بیان تنوع در آمیزه های مختلف از برخی از مهمترین آنها در حد استطاعت نام برده شده است.

 

خاطر نشان می سازد که در این کتاب ، بیان تمام نکاتی که شاید بتوان از منحنی های پروفایل کارایی نتیجه گیری نمود مقدور نگردید و این امر موکول به مطالعات و تحقیقات بیشتری می باشد . در اینجا تنها به ذکر برخی از ایده هایی که می تواند توسط هر یک از پژوهندگان دنبال گردد اشاره می شود:

·    شاید بتوان از  این تکنیک برای تحقیق جایگزینی یک نوع پلیمر به جای گرید ماده پلیمری دیگر بهره جست. البته این امر منوط به در نظر گرفتن خواص اصلی قابل مقایسه هر دو گرید در منحنی کارایی و توجه به آزمونهای بلند مدت هر دو پلیمر می باشد.

·    از کاربردهای دیگر منحنی پروفایل کارایی، می تواند امکان سنجی وجود گریدی ویژه از ماده پلیمری برای  کاربردی خاص باشد. در این حالت اگر محدوده مورد انتظار در رنج مینیمم تا ماکزیمم  تمام خواص رسم شده در منحنی پروفایل کارایی قرار گیرد، احتمال یافتن گریدی در بین گریدهای تولید شده آن ماده وجود دارد.

·    معمولارد شدن برخی از آزمونهای مندرج در مدارک فنی یک قطعه ، قطعه سازان را به سمت استفاده از گریدهای با قیمت بالاتر  که دارای خواص مکانیکی بالاتری می باشند سوق می دهد،  فارغ از این که شاید با همان تکنیکی که تولید کنندگان از مستربچ در تولیدات خود استفاده می نمایند بتوان برای یافتن راهکاری ارزان قیمت تر، برای تولید محصول مورد نظراقدام کرد ؛ مشروط بر این که این مواد با درصد مشخص، در یکدیگر امتزاج پذیر باشند.

·    دیگر از پرسشهای همراه با تردید تولید کنندگان و مهندسین استفاده از مواد ضایعاتی به همراه مواد اصلی و نو می باشد. شاید بتوان با ترسیم همزمان اطلاعات مواد نو و بازیافتی در یک منحنی پروفایل کارایی ، به صورت تقریب روشی را برای  یافتن درصد مواد بازیافتی به مواد نو پیدا کرد که بر خلاف روشهای سعی و خطای فعلی و عدم اطمینان از دقت نتیجه، راهکاری حدودی را با استفاده از روش پروفایل کارایی بدست دهد.

 

امیدوارم خوانندگان محترم اینجانب را با راهنمایی های خود در جهت بهبود مطالب درج شده در چاپهای آتی مورد لطف و عنایت خود قرار دهند.


 فصل اول : پلیمرها و عوامل موثر بر خواص فيزيكي مكانيكي آنها

فصل دوم: خواص فیزیکی مکانیکی پلیمرها

فصل سوم: آشنایی با دیتا شیتهای مواد پلیمری

فصل چهارم: روشهایی برای تخمین خواص فیزیکی مکانیکی مواد پلیمری

فصل پنجم: آلیاژهای پلیمری و نقش مواد افزودنی

فصل ششم: آمیزه سازی

فصل هفتم : روش پروفایل کارایی برای مقایسه گریدهای مختلف مواد پلیمری

فصل هشتم : آشنایی با گریدهای مختلف پلی اتیلن

فصل نهم : آشنایی با گریدهای مختلف ABS

فصل دهم : آشنایی با گریدهای مختلف پلی پروپیلن

فصل یازدهم : آشنایی با گریدهای مختلف پلی آمیدها

فصل دوازدهم : آشنایی با سایر ترموپلاستیکهای مهندسی و آمیزه های آنها


مطالب مشابه :


مروري بر سيستم تضمين كيفيت سازندگان(SQA)

امکان سنجی، برنامه تهیه و ارایه گزارشهای مراحل اخذ تاییدیه پیمانکاران ساپکو.




کتاب آميزه هاي پليمري و استفاده از منحني هاي كارايي براي مقايسه خواص فيزيكي مكانيكي

انتشارات شرکت ساپکو تلفن ۴۸۹۲۲۳۰۸ تهیه می تواند امکان سنجی وجود گریدی




طراحي سيستم ارزيابي عملكرد سازندگان قطعات

در این قسمت مدل کامپیوتری به کمک نرم‌افزار ام. اس. اکسل تهیه ساپکو به امکان سنجی




کتاب آمیزه های پلیمری و استفاده از منحنی های کارآیی برای مقایسه خواص فیزیکی و مکانیکی

انتشارات شرکت ساپکو تلفن ۴۸۹۲۲۳۰۸ تهیه می تواند امکان سنجی وجود گریدی




گزارش بازدید از شرکت ایران خودرو

می کنند همایش های خانوادگی داریم و موضوع آن را بر اساس نیاز سنجی و ساپکو یکی از امکان




سیستم مدیریت کیفی

سازمانهای مرتبط با صنعت خودرو که موفق به اخذ گرید از شرکت ساپکو تهیه مدارک فنی امکان




گزارش بازار سه شنبه 6 آبان 93

براساس این تفاهم نامه، مقرر شد امکان سنجی لازم به تهیه نقشه سوي ساپکو در حال




فهرست پکیج فرم های مورد نیاز حوزه نت (فرم ها و نمونه چک لیست ها):

نگهداری و تعمیرات در کلاس جهانی - فهرست پکیج فرم های مورد نیاز حوزه نت (فرم ها و نمونه چک لیست




انواع سد و روند مطالعات سد سازی

ساپکو. مبانی بتن امکان سنجی می باشد ، در این مرحله کارشناسان در منطقه ای که عکس هوایی از




برچسب :