انواع قرار دادهای حمل و نقل دریایی

انواع قرار داد ها ی حمل و نقل دریایی :

قرار داد حمل دریایی به قرار داد منعقده بین صادر کننده کالا و مالک کشتی گفته میشود .

1- قرار داد ااجاره کشتی

2- بارنامه

3- قرار دادهای خاص

اگر مقدار بار صادراتی آنقدر باشد که اجاره یک کشتی کامل را ایجاب کند شرایط قرار داد حمل ونقل در سند قرار داد کشتی گنجانده می شود ،ولی اگر کالای صادر کننده فقط بخشی از محموله کشتی را تشکیل دهد در این موقع شرایط حمل در سندی به نام بارنامه نمایان می شود .

قرارداداجاره کشتی (چارترپارتر)مابین مالک کشتی و مستأجر می باشد و این قرارداد ممکن است سفری باشد یعنی اجاره کشتی برای یک یا چند سفر معینی ،و یا زمانی باشد یعنی کشتی برای یک مدت معینی اجاره داده شود و یا اینکه چارترپارتر زمانی به شرط تملیک باشد یعنی اجاره کشتی به صورت خالی ،که طی آن مالکیت کشتی موقتاً برای مدت زمان معینی به مستأجر انتقال پیدا می کند .

تفاوت چارترپارتر سفری وزمانی با چارترپلرتر زمانی به شرط تملیک:

در چارترپارتر سفری وزمانی صاحب کشتی ،متعهد حمل کالای مستأجر به نقاط تعیین شده می باشد واداره کشتی از هر نظر هم به عهده صاحب کشتی است ،ولی در چارترپارتر زمانی به شرط تملیکمستأجر کشتی را به صورت خالی تحویل می گیرد و فرمانده و خدمه را خود اسنخدام می کند و آنها را رهبری می نماید .در چارترپارتر زمانی به شرط تملیک مالک کشتی هیچگونه مسؤلیتی در قبال حمل کالا ندارد.

تعریف بارنامه : بارنامه سندی است که توسط حمل کننده یا نمایمده او امضاء می شود و مبنی این است که کالاهای ی که نوع ، کمیت و شرایط آن ذکر شده است برای حمل دریافت شده اند و یا بر روی کشتی که لازم مقصد مشخصی است بار گیری شده اند . بارنامه رسید کالا میباشد و بیانگر شرایط و مفادی است که تحت آن کالا حمل می شود (مثلاً پرداخت کرایه معینی جهت حمل)

تاریخچه بارنامه:

در ابتدا مرسوم بود که صاحب کالا نماینده خود را همراه کالا می فرستاد تا کالا را در بندر مقصد تحویل دهد ولی به تدریج با افزایش حجم کالاها و تعداد فرستندگان، انجام چنین روشی غیر عملی شد .

روش دیگری که مورد عمل قرار گرفت به این صورت بود که صاحب کشتی در مقابل دریافت کالا ،رسیدی به فرستنده کالا تسلیم می کرد و خود نیز در پایان سفر و زمان تحویل کالتا رسیدی از گیرنده دریافت می کرد . این روش به مرور به روش فعلی صدور از بارنامه تبدیل شد . استفاده از بارنامه به شکل امروزی تقریباً ازنیمه دوم قرن 16 متداول شد . از قرن 19 کشورهای فعال در امور دریایی اقدام به تدوین مقررات مربوط به حمل دریایی نمودند وبه تدریج شرایط و مقررات بارنامه را تعیین و تکمیل کردند .

سال 1830 مقرراتی تحت عنوان Rulesof common lawcarrier را داریم که این مقررات بر گرفته از روش کشتی رانی رومی ها و انگلیسی ها بود و اکثر کشورهای اروپایی از آن پیروی می کردند

مقررات Harter act 1893 تصویب شده توسط کنگره ایلات متحده آمریکا که شامل کلیه مقررات کشتی رانی در آمریکا بود .

مقررات لاهه (Hague rules) که در کنوانسیون 1924 بروکسل جهت ایجاد یکپارچگی درحقوق و وظایف مالکین کشتی و مالکین کالا تدوین شد و توسط کلیه کشورهای دریایی عمده جهان این مقررات که مربوط به بارنامه است امضاءشد . برخی از کشور های دریایی با تغییراتی در مقررات لاهه آن را به عنوان قانون دریایی ملی خود قرار دادند .

مقررات لاهه بوسیله پروتکل 1968 اصلاح شد به لحاظ کمبودهایی که در ارتباط با مسؤلیت در قبال شخص ثالث داشت . این پروشکل در بر گیرنده مجموعه مقرراتی موسوم به مقررات ویزبی می باشد . که بعدها به مقررات Hague Uisby Ruleskhldni an . نامیده شد .

کنوانسیون Hague – visbyبه نفع مالک کشتی بود و این عدم تعادل مخصوصاً در کشورهای در حال توسعه بیشتر نمایان بود این مقررات نوسیله کنوانسیون 1978 ملل متحد در خصوص حمل دریایی کالا مورد تجدید نظر اساسی قرار گرفت . کنوانسیون 1978 ملل متحد مقررات هامبورگ (Hamburg Rules) را پذیرفت .

ویژگی ها و مشخصات بارنامه معتبر و قابل قبول در تجارت بین الملل :

در تجارت بین الملل اسناد حمل باید دارای ویژیگیهایی باشند تا از نظر پرداخت وجه(اعم از وجه کالا یا کرایه حمل ) تأخیر و اشکالی پیش نیاید .صدور بارنامه در نسخ کامل یعنی 3 نسخه |(البته قانون دریایی ایران گفته 4 نسخه ) و ارائه آن به بانک جهت جلو گیری از سوءاستفاده های احتمالی .

به علت صدور بارنامه در چند نسخه اصلی آن بوده که در صورت مفقود شدن یکی از نسخه ، صاحب کالا بتواند با ارائه نسخه دیگر ،کالای خود را از شرکت کشتیرانی دریافت وبانک معامله کننده اسناد ،معمولاً اسناد رادر دو مجموعه جدا از هم پست می نماید تا در صورتی که یک مجموعه از اسناد در بین راه مفقود گردد مجموعه دوم به بانک گشایش کننده رسیده وآن بانک بتواند اسناد را بررسی و جهت دریافت کالا به خریدار ارائه دهد .

بارنامه بدون قید و شرط باشد :

بارنامه بدون قید و شرط بارنامه ای است که بر روی آن هیچگونه یادداشت و عبارتی دال بر معیوب بودن کالا یا بسته بندی آن باشد درج نشده .اصدوربارنامه بدون قید دلیل بر صحیح و سالم بودن کالا در موقع تحویل به حمل کننده است . در این بارنامه فروشنده متعهد است کالا را در شرایط و بسته بندی مناسب تحویل حمل کننده دهد .

براساس ماده 34 مقررات متحد الشکل اعتبارات اسنادی ، برو شور 400 اتاق بازرگانی بین المللی ، بارنامه مشروط برای خریداری که کالا را بر اساس قراردادcif (تمام شده کالا در مرکز کشور متعهد +هزینه بسته بندی و کرایه حمل وهزینه بیمه تا مقصد )

میز (یا بانکی که موافقت کرده قیمت کالا را در برابر دریافت اسناد به فروشنده بپردازد قابل قبول نمی باشد ).

بارنامه باید ON BOARD صادر گردد یعنی حاکی از بارگیری کالا بر روی وسایل حمل باشد در انبار کشتی که اگر ON DECK (حمل روی عرشه )صادر شده باشد در امتیازات اسنادی بانک معامله کننده اسناد مجاز به قبول چنین بارنامه ای نمی باشد .

البته برخی از کالا ها بایستی روی عرشه حمل گردند که بیمه نامه بایستی ریسک کالا روی عرشه کشتی را در بر گیرد.

ذینفع بارنامه و حواله کردن آن :

بارنامه دریایی به یکی از صورت های زیر صادر می گردد :

-بارنامهدریاییممکن است حواله کردن شخص معینی صادر شده باشد حالتی بظهرنویسی قابل انتقال به دیگری است .

- بارنامه ممکن است حامل باشد که ارائه مالک کالا شناخته می شود وجهت انتقال به غیر به نویسی ندارد.

- ممکن است بارنامه به حواله کردن فروشنده کالا یا صاحب کشتی صادر گردد .چنین حالتی فروشنده کالا یا صاحب کشتی می با یستبارنامه را به صورت سفید یا به عهده خریدار ظهر نویس نماید تا مالکیت کالا به خریدار منتقل گردد .اگر نامه خریدار در ظهر نویسی توسط فروشنده یا مالک کشتی ذکر شده باشد و چنانچه خریدار بخواهد کالای موضوع بارنامه را به دیگری منتقل کند بایستی خریدار بارنامه را ظهر نویسی کند در حالی که ظهر نویسیبارنامه به صورت سفید نیازی به ظهر نویسی مجدد ندارد.

در صورت معامله اعتباری بارنامه ها را به حواله کرد بانک که یک طرف معامله است صادر می نماید و این بانک است که گیرنده کالا بوده و اختیار ظهر نویسی بار نامه را در ازاء انجام عملیات بانکی خواهدداشت .

نحوه پرداخت کرایه حمل :به صورت پیش پرداخت یا پسکرایه می باشد و طبق شرایط قرارداد ما بین خریدار و فروشنده در بارنامه درج می گردد.

تاریخ صدور بارنامه :

اصولاً تاریخ صدور بارنامه و دیگر اسناد حمل بایستی پس از تاریخ گشایش و ابلاغ اعتبار و یا تاریخ ثبت سفارش باشد مگر آنکه توافق دیگری بین طرفین ( خریدار و فروشنده ) صورت گرفته باشد . یعنی خریدار باید ابتدا مقررات ورود کالا را رعایت و مجوزهای لازم را اخذ و مشخصات کالا را در بانک ثبت کند ، سفارش به ثبت برساند سپس در مورد حمل کالا و صدور بارنامه و دیگر اسناد حمل اقدام کند .

دلایل اهمیت تاریخ صدور بارنامه :

- اگر در معامله اعتبار اسنادی مهلت حمل تعیین شده باشد تاریخ صدور بارنامه نشان می دهد که آن کالا به موقع حمل شده یا نه .

- در تجارت بین الملل به بارنامه ای که پس از 1 روز از تاریخ حمل به بانک ارائه شده باشد بارنامه کهنه می گویند و این بارنامه از درجه اعتبار ساقط می شود مگر اینکه بانک باز کننده ی اعتبار ، پرداخت وجه کالا را در قبال ارائه بارنامه کهنه بلامانع تشخیص دهد .

علت عدم قبول چنین بارنامه ای در اعتبارات اسنادی این است که اسناد حمل باید زودتر از کالا به دست خریدار رسیده باشد تا بتواند پس از طی تشریفات بانکی و گمرکی نسبت به ترخیص کالا در زمان معین از گمرک اقدام نماید و بنابراین اگر به عللی فروشنده در ارسال اسناد حمل دیرتر از مدت مقرر مبادرت ورزد این موضوع ممکن است باعث معطل شدن کالا در گمرک مقصد و در نتیجه فاسد شدن آن و یا خسارت دیدن آن شود ، به علاوه هزینه ی انبارداری گمرک هم به آن اضافه می گردد . تخلف از درج برخی مندرجات باعث بطلان بارنامه یا بطلان قرارداد حمل و نقل دریایی کالا نیست چون شرط تکوینی قرارداد محسوب نمی گردد بلکه فقط شرط اثباتی آن است . البته تخلف نسبت به برخی مندرجات باعث کم شدن ارزش بارنامه به عنوان دلیل اثباتی می شود زیرا غالباً اثبات آنچه که در بارنامه قید نشده مشکل می باشد ولی موجب بطلانشنمی گردد .

صدور مسئولیتهای متصدی حمل

- صدور و امضاء بارنامه و دادن رسید تحویل کالا به فروشنده ( صاحب کالا )

- مسئولیت تحویل کالا به گیرنده

- مسئولیت هر گونه کم و زیادی در بار ( کسر تحویل یا اضافه تخلیه )

- مسئولیت تأخیر در تحویل کالا

- مسئولیت جبران خسارت وارده ( کلی ، جزئی و تأخیر ) مگر اینکه در قرارداد حمل شرطی خلاف آن پیش بینی شده باشد .

انواع بارنامه های دریایی

برای کالاهایی که با کشتی اجاره ای حمل می شوند صادر می شود. حمل بار تحت این نوع بارنامه، تابع قرارداد چارتر (اجاره) می باشد. مثلا یک فردی کشتی را اجاره بلند مدت می کند و خود او که اجاره کننده کشتی است، از یک، دو یا چند صاحب کالا، کالا برای حمل دریافت می کند.

از نظر موقعیت کالا

بارنامه دریایی کالای بارگیری شده («B/L» ShippedBill of Lading)

نشان دهنده این است که کالا توسط متصدی حمل تحویل گرفته شده و در کشتی بارگیری شده است.بر روی چنین بارنامه ای عبارت «Shipped» یا «On Board» قید می شود.

بارنامه دریایی کالای دریافت شده (Received forShipment B/L)

نشان دهنده این است که کالا توسط متصدی حمل، برای حمل دریافت شده اما بارگیری نشده است. در عمل، بانکها از قبول چنین بارنامه ای خودداری می کنند مگر اینکه در قرارداد بین خریدار و فروشنده، اعتبار آن مورد پذیرش واقع شود.

از نظر تعداد وسیله حمل

بارنامه دریایی مستقیم (Direct Bill of Lading)

برای حمل کالا از بندری به بندر دیگر بدون تغییر کشتی و ارسال مستقیم کالا به گیرنده استفاده می شود.

بارنامه حمل مرکب (Combined Bill of Lading)

در مورد حمل کالا با بیش از یک نوع وسیله حمل و تحت حمل و نقل مرکب یا چند وجهی استفاده می شود. صادر کننده این نوع بارنامه، یعنی متصدی حمل و نقل چند وجهی؛ مسئولیت حمل از زمان دریافت کالا تا تحویل آن را بر عهده دارد.

تحت تاثیر شیوه حمل و نقل مرکب، گروههایی با نام Non VesselOperating Carrier (NVOC) یا Non Vessel Operating CommonCarrier(NVOCC) ، وارد فعالیت حمل و نقل شده اند. این متصدیان حمل، بارنامه را برای حمل کالا با کشتی یا وسیله حملی صادر میکنند که نه مالک آن هستند و نه اداره آن را بر عهده دارند و عمدتا در حمل کالا با کانتینر فعالیت میکنند.

زیرا گسترش استفاده از کانتینر برای حمل و نقل کالا باعث گسترش و تسهیل حمل و نقل مرکب شده است. در کشتیرانی کانتینری که امروزه بیشتر فعالیت مربوط به کشتیرانی لاینر را شامل می شود، شرکت کشتیرانی، هم مدیریت کشتی و هم مدیریت بار را بر عهده دارد.

یعنی هم مالک کشتی است و هم مالک کانتینرها. با روی کار آمدن NVOCC ها، شیوه کاری به این سمت گرایش می یابد که کشتیرانی ها فقط مدیریت کشتی را به دست بگیرند و مدیریت کانتینر و بار را NVOCC ها به دست بگیرند.

بارنامه سراسری (Through Bill of Lading)

مانند بارنامه مرکب است، اما این نوع بارنامه زمانی صادر می شود که یک حلقه از زنجیره حمل و نقل، الزاما دریایی باشد.

از نظر شرایط کالای مورد حمل

۱) بارنامه دریایی تمیز یا غیر مخدوش (CleanBill of Lading)

اگر در بارنامه ذکری از معیوب بودن کالا یا بسته بندی آن نباشد و به ضمیمه آن نیز یادداشتی نباشد، بارنامه تمیز یا غیر مخدوش یا بدون قید و شرط نامیده می شود.

البته بارنامه باید دارای این شرایط باشد. در غیر این صورت ارزش و اعتبار خود را از دست می دهد. روی چنین بارنامه ای این عبارت قید می شود: Received in Apparent Good Order and Condition

۲) بارنامه دریایی غیر تمیز یا مخدوش (ClausedBill of Lading)

در آن صریحا در مورد نقص و عیب کالا یا بسته بندی آن قید شده است. در معاملات مبتنی بر اعتبارات اسنادی، بانکها از قبول بارنامه های مخدوش «Claused» خودداری می کنند.

از نظر نوع خدمات حمل و نقل

۱) بارنامه تحت خدمات منظم کشتیرانی (LinerBill of Lading)

این نوع بارنامه برای محموله کشتی هایی صادر می شود که دارای برنامه حرکت مشخصی بوده و مسیرهای مشخصی را طی می کنند. (همان خطوط لاینر)

۲) بارنامه تحت خدمات کشتیرانی ترمپ (CharterParty Bill of Lading)

برای کالاهایی که با کشتی اجاره ای حمل می شوند صادر می شود. حمل بار تحت این نوع بارنامه، تابع قرارداد چارتر (اجاره) می باشد. مثلا یک فردی کشتی را اجاره بلند مدت می کند و خود او که اجاره کننده کشتی است، از یک، دو یا چند صاحب کالا، کالا برای حمل دریافت می کند.

در این صورت اجاره کننده اول، به هر یک از صاحبان کالا بارنامه می دهد نه اینکه با آنها چاترپارتی تنظیم کند. این بارنامه ها تحت چارترپارتی صادر می شوند. این نوع بارنامه ها مورد قبول بانکها نمی باشند مگر اینکه خلاف آن شرط شده باشد.

انواع دیگر بارنامه:

۱) بارنامه ترانشیپ (ترانسشیپ) TransshipmentBill of Lading

این نوع بارنامه صرفا برای حمل کالا از طریق دریا بوده و کالا از یک کشتی به کشتی دیگر منتقل می شود و در آن مبدا و مقصد محموله و هم چنین نقطه انتقال کالا از کشتی اول به کشتی دوم و غیره مشخص می شود.

۲) بارنامه حمل مرکب فیاتا (FBL)

اتحادیه بین المللی کارگزاران بار (Freight Forwarders) آن را جهت استفاده عاملین حمل و نقل مرکب تنظیم کرده است. بارنامه فیاتا می تواند به صورت بارنامه دریایی نیز صادر شود. بارنامه فیاتا حاوی آرم سازمان فیاتا و اتاق بازرگانی بین المللی می باشد.

کارنه تیر چیست؟

كارنه تیر (TIR carnet) سندی است گمركی كه برای ترانزیت بین المللی كالا در چارچوب كنوانسیون تیر(TIR) در كشور مبدا صادر می شود و به موجب آن كالا در وسیله نقلیه جاده ای به طور پلمپ شده از خاك كشورهای بین راه عبور می كند و تا مقصد نیازی به انجام تشریفات گمركی مربوط به ترانزیت در مرزهای ورودی و خروجی این كشورها طبق قوانین داخلی آنها نخواهد بود.

در حمل و نقل بین المللی جاده ای، وسایل نقلیه و كالاها برای عبور (ترانزیت) از خاك هر كشور باید در مرز ورودی، پس از تنظیم اظهارنامه ترانزیت مورد بازرسی گمركی قرار گیرد و صاحب كالا بسته به مقررات داخلی آن كشور سپرده نقدی یا ضمانت نامه تودیع كند و در اظهارنامه متعهد شود كه كالا تا موعد مقرر در پروانه ترانزیت از مرز خروجی تعیین شده خارج خواهد شد. در اغلب موارد این تشریفات گمركی سبب تاخیر و معطلی وسیله نقلیه می شود و هزینه های اضافی به بار می آورد، ضمن اینكه احتمال دارد كالا در این میان خسارت دیده یا سرقت شود.

به منظور تسریع در حمل و نقل بین المللی، كاستن از تشریفات گمركی و جلوگیری از خسارت های احتمالی در جریان ترانزیت بین المللی كالا، كنوانسیونی تحت عنوان ((كنوانسیون گمركی مربوط به حمل و نقل بین المللی كالا در جاده ها تحت كارنه های تیر)) به ابتكار اتحادیه بین المللی حمل و نقل جاده ای در سال 1959 منعقد شد كه در سال 1975 جای خود را به كنوانسیون دیگری با همین عنوان داد.

طبق این كنوانسیون سندی برای ترانزیت بین المللی كالا صادر می شود كه كارنه تیر یا دفترچه تیر نام دارد و بدین منظور اعضای كنوانسیون موظف هستند، سازمانی را برای صدور كارنه تیر و تضمین پرداخت هزینه های ناشی از تخلفات از مقررات كنوانسیون تعیین کنند.

به موجب قانون الحاق ایران به كنوانسیون مزبور، مورخ 1363 ، اتاق بازرگانی و صنایع و معادن به عنوان موسسه صادركننده و ضامن كارنه تیر مشخص شده است.

كارنه تیر به زبان فرانسه چاپ می شود، مع هذا ممكن است دارای صفحات اضافی شامل ترجمه متن كارنه به زبان كشور محل صدور باشد. كارنه تیر كه برای موسسات حمل و نقل مورد تایید و صرفا" برای حمل جاده ای كالا صادر می شود، فرم استانداردی دارد. برای كالاهای هر وسیله نقلیه، تركیبی از وسایل نقلیه (وسایل نقلیه متصل شده به یكدیگر) یا برای چندین كانتینر كه بر روی یك وسیله نقلیه یا تركیبی از آنها بار شده اند، یك كارنه تیر صادر می شود كه فقط برای یك سفر معتبر است. بر روی كارنه شماره اسناد جداشدنی برای كنترل گمركی و اسناد تصفیه برای عملیات حمل و نقل ذكر شده است. تعداد برگه های كارنه تیر بر حسب تعداد كشورهای واقع بین مبدا و مقصد كالا بین حداقل 6 و حداكثر 20 برگ متفاوت است. این صفحات دارای شماره های 1و2 هستند كه آنها را اصطلاحا" وله (volet) می نامند و بر روی آنها تمام مشخصات كالا ذكر می شود.

در صورتی كه كالا فقط بین یك گمرك مبدا و یك گمرك مقصد حمل شود كارنه باید حداقل دارای دو برگ برای كشور مبدا و دو برگ برای كشور مقصد و دو برگ برای هر كشوری باشد كه از آن عبور می كند، برای هر محل اضافی جهت بارگیری یا تخلیه دو برگ دیگر لازم است.

به علاوه، طبق كنوانسیون تیر، لازم است كه وسیله نقلیه پس از بارگیری، در گمرك كشور مبدا بازرسی و لاك و مهر (سیم و سرب یا پلمپ) شود و پلاك های مستطیل شكل با علامت TIR در قسمت های جلو و عقب وسیله نقلیه نصب شوند. برای جلوگیری ازسوء استفاده، طرف های كنوانسیون باید نمونه مهرهائی را كه بكار می برند برای یكدیگر ارسال دارند. وسیله نقلیه و كانتینر خود نیز باید طبق استانداردهای مقرر در ضمائم كنوانسیون باشد.

در صورت رعایت مقررات كنوانسون، دارندگان كارنه تیر می توانند پس از پلمپ وسیله نقلیه در گمرك محل بارگیری یا در نزدیك ترین گمرك به این محل در كشور مبدا، بدون معطلی و بدون انجام تشریفات گمركی ناظر بر ترانزیت خارجی، كشورهای مختلف را پشت سر گذاشته و تا مقصد نهائی به راه خود ادامه دهند؛ به عبارت دیگر، مقامات گمركی كشورهای بین راه الزامی ندارند وسیله نقلیه و كالا را مورد بازرسی كامل قرار دهند. مگر اینكه در موارد استثنائی انجام چنین بازرسی هائی ضرورت پیدا می كند كه در این صورت وسیله نقلیه مجددا" پلمپ خواهد شد.

گرچه كارنه تیر، حمل كننده و صاحب كالا را از الزام به تنظیم اسناد گمركی كشورهای بین راه و تودیع سپرده یا ضمانت نامه ویژه ترانزیت معاف می دارد، ولی مانع اجرای محدودیت ها و نظارت هائی كه طبق مقررات داخلی این كشورها در زمینه های اخلاقی، بهداشتی و امنیت عمومی وجود دارد، نمی شود و وصول عوارضی را كه ممكن است به موجب همین مقررات پیش بینی شده باشد، منتفی نمی سازد. همچنین مقامات گمركی ممكن است برای حمل كالا در قلمرو كشور متبوع خود محدودیت های زمانی برقرار كرده یا تقاضا کنند كه وسیله نقلیه مسیر مشخصی را طی كند یا برای جلوگیری از سوء استفاده، لازم تشخیص دهند كه وسیله نقلیه به هزینه حمل كننده همراهی (اسكورت) شود.

طبق كنوانسیون تیر موسسه ضامن، تعهد می كند كه در صورت تخلف دارنده كارنه تیر از مقررات این سند، حقوق و عوارض گمركی متعلق به كالا و هرگونه عوارض تاخیر، بهره های مربوط را طبق قوانین و مقررات كشوری كه جرم در آن واقع شده بپردازد. البته این تضمین رفع مسئولیت اشخاصی نیست كه از مقررات كنوانسیون تیر تخلف كرده اند. مسئولیت ضامن در قبال مقامات یك كشور عضو كنوانسیون فقط از زمانی آغاز می شود كه كارنه تیر از طرف مقامات گمركی آن كشور مورد قبول قرار گرفته باشد؛ به علاوه، مسئولیت موسسه ضامن تنها در قبال كالاهائی نیست كه در كارنه ذكر شده اند، بلكه شامل كالاهائی نیز می شود كه در كارنه گنجانده نشده ولی به طورغیرقانونی در قسمت پلمپ شده وسیله نقلیه یا كانتینر قرار دارند.

به هرحال، زمانی كه مقامات گمركی كشوری بدون قید و شرط كارنه تیر را تصفیه می كنند، دیگر نمی توانند از موسسه ضامن مبالغ فوق الذكر را مطالبه كنند، مگراینكه مقاصا حساب مجعول باشد

كتاب حمل و نقل دريايي،دكتر تقي زاده

مقاله آقاي دكتراخلاقي-حقوق حمل و نقل دريايي

سايت اينترنتي وزارت بازرگاني

سايت اينترنتي بيمه ملتwww.melat.ir

سايت اينترنتي موسسه حمل ونقل درياييhttp://dotic.ir

شركت فراگسترهور(مشاور بازرگاني)

www.marinebusiness.blogfa.com

حمل ونقل دريايي

استاد راهنما

جناب آقاي دكتر عليرضا حسني

مقطع كارشناسي ارشد

حقوق تجارت بين الملل نيمسال 91-92

گردآورندگان:

رضاباقري عادل بشيري

علي مبلغي حسين اردمه

 


مطالب مشابه :


حمل و نقل بين‌‌المللي کالا

حمل و نقل بين (برحسب درخواست صاحب کالا و قرارداد حمل) سیستم انتخاب صادر کننده نمونه.




نمونه قراردادها

نمونه قراردادها. قرارداد بیمه مسئولیت شرکتهای حمل و نقل بین المللی کالا. قرارداد ایزو




قرارداد خدمات تخلیه ، نگهداری و بارگیری فرآورده های نفتی

حمل و نقل ریلی به اینکه مبلغ قرارداد و شرایط مراحل ترخیص کالا در گمرکات و نمونه




نقش حمل و نقل در گمرک

1ـ انعقاد قرارداد حملو قرار گرفت‌ و نمونه حملو نقلکالا شود و




بیمه باربری- نمونه قرارداد بیمه باربری وارداتی با کلوز C

بیمه باربری- نمونه قرارداد حمل و نقل ظرف که کالا در ید متصدی حمل و نقل




بخش اول: قرارداد اصلی1 فاینانس بانکی

حمل و نقل ریلی جاده ای کالا و قرارداد فرعی در بخش دوم و قرارداد تجاری در بخش




انواع قرار دادهای حمل و نقل دریایی

یا بطلان قرارداد حمل و نقل دریایی برای حمل و نقل کالا باعث باید نمونه مهرهائی




بیمه حمل و نقل دریایی

شرایط صحت قرارداد بیمه حمل و نقل از مهم ترین نمونه های حسن حمل و نقل کالا شرکت




بیمه حمل و نقل دریایی

نمونه ای ازتعاریف شرایط صحت قرارداد بیمه حمل و نقل هوشنگی، محمد،1369 بیمه حمل و نقل کالا




برچسب :