تعریف معماری

'@-@ تعریف معماری '@-@

فرانک لوید رایت

تعاریف معماری :
مقدمه :

تا قبل از دوره رنسانس به هنر توجه می شد ولی از هنرمند نامی برده نمی شد .انسان مداری رنسانس باعث توجه بیشتر به انسان شد ؛ در نتیجه از دوره رنسانس به بعد اسامی هنرمندان و معماران در تاریخ ثبت گردید. پس اگر ما به دنبال تعریف معماری باشیم باید از دوره رنسانس به بعد را جستجو کنیم ، هرچند افراط انگشت شماری قبل از رنسانس هم وجود داشته اند که اصولی را برای معماری بر شمرده اند (مانند اصول ویترویوس در قرن اول میلادی ).
در زمینه تعریف معماری باید اشاره شود كه دیدگاه‌های بسیار متفاوت و متنوعی از گذشته تا امروز نسبت به این تخصص وجود دارد، كه می‌توان آن را حداقل به سه تعریف كلی طبقه‌بندی كرد:

در ساده‌ترین و ابتدایی‌ترین تعریف، به معماری به‌عنوان یك حرفه و فن نگریسته می‌شود كه براساس آن یك فضا به‌طور عمده باید براساس كاركرد بنا و اصول سازه و فن ساختمان و سپس شرایط محیطی، طراحی و ساخته شود. معماری براساس این تعریف بیشتر به‌عنوان یك تخصص فنی، حرفه‌ای و اجرایی مورد توجه قرار می‌گیرد. این نگرش در بسیاری از مراكز آموزشی در كشورهای آلمان و اتریش دیده می‌شود و بر پایه آن معماری و عمران بسیار نزدیك به هم دیده می‌شود.

در تعریف دوم معماری، به صورت عمده، به‌عنوان یك حرفه و رشته فنی ـ هنری نگریسته می‌شود كه بر پایه آن در طراحی یك فضا، افزون بر جنبه‌های سازه‌ای و فنی باید به نكات و خصوصیات هنری فضا، كاملاً توجه كرد و هر فضای معمـــــــــــــــــار می‌تواند به‌عنوان یك اثر هنری مورد ملاحظه قرار گیرد. اهمیت جنبه‌های هنری هر فضای معماری یا شهری در این نگرش به گونه‌ای است كه باید آن را مهم‌ترین معیار سنجش یك اثر به شمار آورد.براساس همین دیدگاه دانشكده هنرهای زیبا یا بوزار در فرانسه شكل گرفت و دانشكده هنرهای زیبای دانشگاه تهران به تقلید از آن تكوین یافت. زیرا از این نگرش، هنر معماری وجوهی مشترك با سایر هنرهای زیبا مانند نقاشی، گرافیك، مجسمه‌سازی، موسیقی و برخی از دیگر هنرها دارد و به این دلیل این رشته در كنار سایر رشته‌های هنری قرار می‌گرفته است، در حالی كه بر پایه نگرش نخست غالباً رشته معماری در دانشكده فنی و مهندسی و در كنار رشته‌هایی مانند راه و ساختمان، عمران و مانند آن قرار دارد.

نگرش سومی كه از دهه‌های اخیر مطرح شده است، توجه به معماری به‌عنوان هنری است كه از برخی مباحث نظری در زمینه فلسفه، روان‌شناسی، فرهنگ و تاریخ تأثیر می‌پذیرد، و هر چند كه در برخی موارد به نظر می‌رسد در زمینه نقش تئوری در طراحی افراط می‌شود، اما در مجموع دیدگاه‌های قابل توجهی در این زمینه وجود دارد كه نمی‌توان آن‌ها را نادیده انگاشت.
در ادامه به تعاریف مختلفی که از دیدگاه های متفاوت درباره معماری شده است نگاهی می اندازیم :

معماران معاصر جهان :
1- فرانک لوید رایت :
"معماری هنری است علمی و داشتن مبنايی انديشمندانه هميشه ضامن كار معمار خواهد بود . "
منبع : جزوه کلاس مبانی نظری دکتر حمزه نژاد
2-برونوزوی :
"معماری، هنر فضاست. معماري خوب و بد را باملاحظه بر روی فضای داخلي آن می توان از هم متمايز كرد ، اگر فضايی در بين نباشد ، معماري هم وجود ندارد."
منبع : جزوه کلاس مبانی نظری دکتر حمزه نژاد
3-آدولف لوس :
"زمانی که با یک تپه و توده خاک بطول شش فوت و عرض سه فوت در جنگل روبرو می شویم که با استفاده از بیل به شکل یک هرم روی هم انباشته شده است ، به فکر فرو می رویم و چیزی در درون ما می گوید ”اینجا چیزی دفن شده است ” .آن توده خاک معماری است."
منبع :
http://www.amirnaseri.com/product/tarif.htm

4- اونوره دو بالزاک (و دیدگاه پوپ ، گیدئون ،گدار و ویلبر ) :
"معماری دفتر ثبت تاریخ بشری است ."
منبع : جزوه کلاس مبانی نظری دکتر حمزه نژاد
5- لامونت مور :
" معماری یعنی تبدیل ذهنیت به کالبد عینی در قالب فرم -محتوا وعملکرد ."
منبع :
http://archart.blogfa.com/post-1.aspx
6- تعریف ادوار میلر اپژکوم :
"معماری عبارت است از هنر ساختن ، آن گاه که هدف کلی بناها ،به تقریب ،محصور کردن فضا برای استفاده بشر است."
منبع :
http://archart.blogfa.com/post-1.aspx

7- گالوانو دلاولپه :
"معماری ، ایده ها و ارزش هایی را به وسیله منظومه ای از عناصر بصری بیان می کند ."
منبع : جزوه کلاس مبانی نظری دکتر حمزه نژاد
8-لوکوربوزیه :
"معماري عمدتا بازی ظريف و دقيقی از احجام است در نور، چشم ما به گونه‌ای ساخته شده است كه اشكال را در نور تشخيص مي‌دهد. بنابراين، مكعب و مخروط و كره و استوانه و منشور احجامی بنيادين هستند كه در نور تشخصی ويژه دارند، اين احجام نه تنها فرمهايی زيبا هستند، بلكه زيباترين آنها نيز می‌باشند."
منبع : جزوه کلاس مبانی نظری دکتر حمزه نژاد
9-لویی کان :
"معماری وجود خارجی ندارد ، تنها اثر معماری است که وجود دارد . معماری در ذهن موجود است . شخصی که یک کار معماری انجام می دهد ، در حقیقت آن را به روح معماری عرضه می کند ... روحی که سبک نمی شناسد ، تکنیک نمی شناسد ، متد نمی شناسد و تنها منتظر این است که خود را به معرض نمایش بگذارد .بدین ترتیب معماری تجسم واقعیات غیر قابل سنجش می باشد."

منبع :http://www.amirnaseri.com/product/tarif.htm
10-تادو آندو :
معماري ساختن فضا و بالاتر از همه ساختن مكان ( شالوده فضا ) است و هسته آفرينش آن عبارتست از تغيير واقعيت ، از منطق شفاف به نظام فضايي .
منبع : جزوه کلاس مبانی نظری دکتر حمزه نژاد

معماران معاصر ایران :
1-جودت :
معماری هنری است که بشر را عمدتاً با قدرت ذاتی خود مسحور مي کند. معماری نوعی علت است و تنها به صورت فرم وجود دارد و از اين طريق است که می تواند با فرمی که به دست می اورد، انسان را مسحور کند .
منبع : جزوه کلاس مبانی نظری دکتر حمزه نژاد
2-صارمی :
به نظر من معماری به خودی خود با توده ای از احجام سر و کار دارد، که اين احجام شکل خاصی دارند و ما در اولين نگاه توده معماری را مي بينيم. اساساً فضا بدون فرم وجود ندارد.
منبع : جزوه کلاس مبانی نظری دکتر حمزه نژاد
3-میرمیران :
کار معماری اين است که حداکثر نيروی ذاتی شکل ها را به فعل درآورد.
منبع : جزوه کلاس مبانی نظری دکتر حمزه نژاد
4-افشار نادری :
فرم پيش از آنکه به صورت در و ديوار و سقف درآيد، يک استراتژی است و استراتژی مسأله اي بسيار شخصي است. مثلاً، فرم های مورد استفاده فرانک گهری با خانواده فرم های مورد استفاده نورمن فاستر متفاوت است.
منبع : جزوه کلاس مبانی نظری دکتر حمزه نژاد

 5-مهدی حجت :
معماری یعنی ساختن ظرف زندگی انسان‌ها . همچنان که برای آب، شربت، چای، میوه، جواهر، کتاب ظرفهایی طراحی می‌کنیم و می‌سازیم، برای زندگی انسان هم ظرفهایی طراحی می‌کنیم و می‌سازیم. این ظرف را، که مظروفش زندگی آدمی است، معماری می‌گویند. به فعل طراحی کردن و ساختن این ظرف نیز معماری می‌گویند.
منبع : جزوه کلاس مبانی نظری دکتر حمزه نژاد

شرح حالي مختصر از موندريان.پيت

موندريان در 1872 در آمرزفورت هلند چشم بر جهان گشود.
در 1944 در نيويورك زندگي را وداع گفت.
مدتها خود آموزي مي كرد و در كلاس هاي شبانه روزي درس طراحي مي گرفت.
نخستين نمايشگاهش را در آمستردام تشكيل داد و در همين شهر به كار پرداخت.
در 1919 به پاريس بازگشت و مجموعه ي مقالات وي با عنوان نوشكل آفريني(نيوپلاسيسيسم) در 1925 بوسيله ي باهاوس منتشر گرديد.
در 1922 نمايشگاه پنجاهمين سالروز تولد موندريان در آمستردام بر پا گرديد.
در 1925 به خاطر تركيب بندي هاي معكوس دوز بورخ از گروه داستيل(يا سبك) جدا شد.

زيرا دوزبورخ (عضو انجمن متعلق به طراحان و نقاشان)در تابلوهاي خود قاعده ي عمودي و افقي جنبش داستيل را ترك گفت.يعني همان قاعده ي نقاشيهاي نخستين اين جنبش كه متاثر از موندريان بودند...همه ي كمپوزيسيونهايش فراگير بودند و داراي شبكه هاي مورب.(موندريان در واكنش در برابر اين تغيير كه دوبورخ آن را بر اساس پويايش توجيه مي كرد از جنبش داستيل كناره گرفت.)
موندريان هنرمندي بود با تعلقات عرفاني كه به عنوان يكي از برجستگان هنر انتزاعي بر هنر و معماري مدرن تاثير عميق و وسيعي داشته است.

وي با طرح نظريه ي نيو پلاسيسيم تحول بزرگي در انتزاع( ناب ) بوجود آورده است.

نقش مايه ي اوليه ي اين هنرمند...برخي از خطوط اصلي كمپئزيسيون نهايي موندريان را فرا آورد.

كه در اينجا ديگر نقاشي در پي بازنمايي نبود...بلكه مي خواست عاطفه اي را كه نقاش احساس مي كرد .نه از طريق بيان صرف آن عاطفه...بلكه از لحاظ تجسمي بر حواس مشاهده گر به وي انتقال دهد(يا در وي بر انگيزد).

چرا كه برخي از تابلوهاي وي ظاهرا از هيچ موضوع بصري مشخصي مايه نگرفته اند.

موندريان بدون آنكه كوچكترين تغييري در زبان بصري به شدت محدود خود به وجود آورد با تلفيقي از كارهاي اوليه اش چيزي شبيه اين تابلو را كه بيانگر نيوپلاسيسيسم مي باشد به وجود آورد...

فضا در اين تابلو نه در عمق تصوير بلكه به حالت جانبي در اطراف صفحه ي تصوير احساس مي گردد

منبع:كتاب هنر مدرن:نوربرت لينتن

تعريف معماري از ديد بزرگان اين مهم:
اولين تعريف معماري که در دايره المعارف معماري بدان استناد ميشود و تعريف دانشگاهي محسوب ميشود . متعلق به جان راسکين ميباشد
جان راسکين
معماري هنر افراشتن و اراستن بنا به توسط انسان است .

جان راسكين:
معماري هنر مرتب كردن و تزيينات بناهاي ساخته شده توسط بشر به هر مقصودي است.به قسمي كه در ساده ترين نگاه سلامت نيرو و لذت بردن روح را ميسر نمايد.
ويترو ويوس معمار معروف رومي
معماري از نظم . سازواره و ارايش و تناسبات و هماهنگي و تناسبات .قرينگي پسنديدگي و ايستادگي و اقتصاد ناشي و نتيجه ميشود .
ويتور ويوس:
 

اولين شخصي كه گفت معماري هنر است.
سر کريستورفر رن معمار بزرگ انگليسي:
معماري حاصل زيبايي استحکام و پايداري است و اسايش و اسودگي است ..
سر هنري وتن:
يک ساختمان خوب سه شرط دارد محصولي در خور و سودمند باشد داراي استحکام و پايداري باشد و مسرت بخش باشد

والتر گريپيوس:
از قاشق غذاخوري تا شهر دامنه كار معمار را تعريف مي كند.
تاداو آندو:
معماري بايد كاملا با اطراف هماهنگي داشته باشد.
فرانسيسكو ميليزيا:
معماري هنر ساختن است.

تويوايتو:
معماري پديده اي شهريست.
فوتورست ها:
معماري تحت تاثير جهان مكانيكي و تكنولوزي مي باشد.
لوكور بوزيه:
معماري غير از نمايش ساخت و پاسخ دادن به نيازها است.(منظورم از نيازها استفاده.راحتي و آسايش عملي است.)
لوكور بوزيه:
معماري بازي احجام زير نور است(كتاب زمان و معماري)
معماري دريافت بصري از به پرواز در آمدن تفكرات خالق.

هولاين:
همه معمارند و همه چيز معماريست.
آدلف لوس:
معماري چيزي نيست جز يادمانها و مقبره ها.

مدرنيستها:
معماري صنعت مي باشد.
دايره المعارف معماري با استناد به تعاريف فوق و تاکيد بر اين نکته که طرح و ساختار معماري حاوي معني و مفهوم وسيع تري است که فراتر از جسم و کالبد معماري قرار دارد . و تعريف جامع زير را ارايه ميدهد .
معماري بايد علم و هنري تعريف شود که طراحي ساختمان را توام با کيفيت زيبايي . هندسي و عاطفي . نيروي معنوي و روحاني رضايتمندي انديشمندانه و پيچيديگي . سازه سالم و برنامه ريزي ساده و انواع مختلف ويژگي هاي هنري از قبيل دوام و ماندگاري مواد و مصالح مطبوع رنگ اميزي خوشايندو دلپذير و تزيينات و راستگي و پويايي و تناسبات خوب و مقياس قابل قبول و بسياري از تداعي هاي خاطره اميز و همبسنگي و پيوند با سنت هاي پيشين به همراه داشته باشد .
و در انتها به زبان ساده :معماري هنر خلق فضاي زيستي انسان در زمان و مكان جهت تامين سطوح مختلف نياز هاي اوست.
 

Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:Arial; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

منبع    :    www.mp2000.blogfa.com

www.mp20.blogfa.com                 


مطالب مشابه :


جزوه ژنتیک کمیته علمی پزشکی مهر 88 مشهد

دانشجویان پزشکی گناباد - جزوه ژنتیک کمیته علمی پزشکی مهر 88 مشهد - اولین دانشجویان پزشکی




نمونه سوالات word 2007

ملایر خیابان شهید طلوعی (برق) ابتدای کوچه خسروی طبقه فوقانی مطب دکتر حمزه لویی




تعریف معماری

منبع : جزوه کلاس مبانی نظری دکتر حمزه منبع : جزوه کلاس مبانی نظری دکتر حمزه نژاد 9-لویی کان :




لویی پاستور

حمزه جنگجو. آوای متخصص پوست و مو دکتر نگار لویی پاستور. لویی




دانلود کامل رمان افسون سبز نوشته تکین حمزه لو

رمان - دانلود کامل رمان افسون سبز نوشته تکین حمزه لو - رمان دکتر علی شریعتی . صفحه




اخبار اقتصادي فرهنگي عراق+بازار يابي در عراق

در ملاقات آقای سرکنسول با آقای دکتر سامال سردار وزیر بازرگانی و صنعت اقلیم حمزه لویی




خلاصه کتاب اصول و فنون مذاکره

(ترجمه دکتر حیدری) را از لینک زیر دریافت نمائید. » مهندس حمزه لویی » مهندس شاه




برچسب :