پرسش و پاسخ دانشجویان - محمود محمدپور

تهيه وتدوين محمود محمدپور

 1-  در مورد دانشگاه پیام نور و رشته های بدون کنکور پیام نور توضیح دهید ؟

 گزینش دانشجو در دانشگاه پیام نور به دو شیوه است ، یکی از طریق آزمون سراسری ، که شرایط آن در دفترچه راهنمای آزمون سراسری درج میشود و دیگری از طریق دوره های فراگیر و با شرط معدل ، در حال حاضر دوره های فراگیر دانشگاه پیام نور در رشته های آمار، الهیات و معارف اسلامی جغرافیای انسانی، حسابداری، روانشناسی عمومی، ریاضی(محض و کاربردی)، زبان و ادبیات فارسی، زیست شناسی و زمین شناسی در در مقطع کارشناسی دانشجو می پذیرد . دارندگان دیپلم متوسطه نظام قدیم یا مدرک پیش دانشگاهی نظام جدید که طول دوره تحصیلات آنان مجموعا 12 سال باشد می توانند در یکی از رشته های دانشگاه پیام نور (دوره های فراگیر کارشناسی) ثبت نام کنند.

 دانشپذیر باید تعداد واحدهایی را که دانشگاه فوق برای هر رشته معین نموده مطالعه کرده و در زمان تعیین شده در آزمون شرکت کند ، میانگین نمرات دانشپذیر باید حداقل 12 باشد و در هیچ درسی نمره کمتر 10 کسب نکند.

 2-   آیا با مدارک دوره های پودمانی دانشگاه جامع علمی– کاربردی می توانیم در دانشگاه جامع علمی–کاربردی یا دانشگاه های روزانه، آزاد و ... در مقطع کارشناسی ادامه تحصیل دهیم؟

 خیر فقط می توانید در دانشگاه جامع علمی کاربردی و در یکی از رشته های مرتبط با رشته تحصیلی خود ادامه تحصیل دهیم.

 3- دوره های پودمانی دانشگاه جامع علمی– کاربردی با آزمون ورودی که دانشگاه جامع علمی– کاربردی می گیرد چه تفاوتی دارد و مدرک کدام یک از آنها معتبر است ؟

 دانشگاه جامع علمی– کاربردی به دو طریق دانشجو می پذیرد یکی از طریق دفترچه راهنمای آزمون دانشگاه جامع علمی– کاربردی که در مقطع کاردانی – کارشناسی و کاردانی به کارشناسی ناپیوسته صورت می گیرد و دفترچه های آن معمولا آبان ماه می آید و امتحان آن دو ماه بعد برگزار می شود.

 راه دیگر از طریق دوره های پودمانی است . این دوره های پودمانی نوعی از آموزش منفصل و گام به گام است که فقط در دانشگاه جامع علمی – کاربردی برگزار می شود.

 واحدهای درسی دوره های پودمانی در بسته های آموزشی به نام پودمان جای گرفته که هر پودمان به کسب مهارت خاص منجر می     شود و با قرار گرفتن این مهارتهای خاص در کنار هم مدرک رسمی کاردانی در رشته ی پودمانی که مورد تأیید وزارت علوم نیز می باشد صادر می شود.

 4-   اگر لیسانس دانشگاه آزاد را بگیریم می توانیم در لیسانس دانشگاه سراسری هم شرکت کنیم ؟

 از رشته ای که در دانشگاه آزاد مدرک کارشناسی دریافت نموده و مورد تأیید وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری یا شورای عالی انقلاب فرهنگی باشد ، دیگر حق شرکت در آزمون سراسری را ندارید.

 5-   آیا قبول شدگان پیام نور که در این دانشگاه ثبت نام کرده اند می توانند در آزمون سراسری شرکت کنند؟

بله – فقط در صورت قبول شدن در دانشگاه سراسری و ثبت نام نکردن در آن محرومیت از شرکت ایجاد می شود.

 6-   دانشگاه جامع علمی – کاربردی وابسته به کدام مؤسسه است و آیا مدرک آن معتبر می باشد؟

این دانشگاه وابسته به وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری است و مدرک فارغ التحصیلان این دانشگاه نیز کاملا معتبر است.

 7- دانش آموز رشته ی تجربی هستم آیا می توانم در گروه انسانی شرکت کنم ؟

بله – هر داوطلب بدون توجه به نوع دیپلم خود می توانند در هر یک از گروههای آزمایشی شرکت کند . ضمنا داوطلبان گروه های ریاضی، تجربی و انسانی علاوه بر گروه اصلی خود می توانند داوطلب شرکت در گروه آزمایشی هنر و زبان نیز باشند.

 8- آیا می توانم از رشته ی تجربی در دوره ی کاردانی آموزشکده های فنی و حرفه ای شرکت کنم؟

خیر/ مگر اینکه ابتدا دیپلم فنی حرفه ای یا کاردانش بگیرید.

9-   آیا می توانیم برای رشته های پیام نور مجددا در کنکور شرکت نموده و یکی دیگر از رشته های پیام نور را انتخاب کنیم ؟

 بله/ و پس از قبولی باید از رشته ی اول انصراف دهید و فرم انصراف را به دانشگاه بعدی ارائه دهید.

10-فرق رشته های متمرکز و نیمه متمرکز چیست ؟

 رشته هایی که پذیرش دانشجو درآنها نیاز به مصاحبه، معاینه و آزمون عملی و علمی دارد، رشته های نیمه متمرکز نامیده می شود و رشته هایی که پذیرش دانشجو در آن بدون طی مراحل فوق و فقط بر اساس نمرات آزمون سراسری صورت می گیرد رشته های متمرکز هستند.

 11-نمره ی کل زیر گروهها نشان دهنده ی چیست ؟

 مجموعه رشته هایی که دروس امتحانی آن دارای ضرایب یکسان هستند در یک گروه قرار میگیرند. نمره ی کل در زیر گروه بیانگر وضعیت علمی داوطلب در این مجموعه از رشته ها برای انتخاب رشته می باشد.

 12-فرق نمره ی کل و رتبه چیست ؟

 نمره ی کل داوطلب بر اساس نمره ی کل حاصل از نمره ی کل آزمون عمومی به علاوه سه برابر نمره ی کل آزمون اختصاصی ( با توجه به ضرایب ) تقسیم بر مجموع کل ضرایب محاسبه می شود و رتبه ی داوطلب بر اساس نمره ی کل آزمون و سهمیه ی ثبت نامی تعیین می شود.

 13-در کنکور 86 آیامعدل تأثیر خواهد داشت ؟

 بله – طبق گفته ی سازمان سنجش 15% معدل نهایی دیپلم در نتایج تأثیر گذار خواهد بود.

  14-چند رشته از نیمه متمرکزها می توانیم انتخاب کنیم ؟

 در هر دانشگاهی مجاز به انتخاب رشته شده باشید ( مثل پیام نور ، غیر انتفاعی ، شبانه ، سراسری، تربیت معلم ) در هر کدام می توانید دو کد رشته مربوط به گروه آزمایشی انتخاب کنید.

 15-سهمیه ی مناطق بر چه اساسی تعیین می شود ؟

 سهمیه مناطق برای داوطلبان نظام قدیم بر اساس شهرستان محل تحصیل سه سال آخر دوره متوسطه یا هنرستان و برای فارغ التحصیلان و دانش آموزان دوره ی پیش دانشگاهی نظام جدید بر اساس بخش محل اخذ مدرک تحصیلی دوره ی پیش دانشگاهی و دو سال آخر دبیرستان یا هنرستان تعیین می گردد.

 16-دانشگاه امام حسین (ع) چگونه دانشگاهی است ؟

 گزینش برخی از رشته های تحصیلی دانشگاه امام حسین (ع) به صورت نیمه متمرکز و برخی دیگر به صورت متمرکز دارای شرایط خاص است. به عبارت دیگر اسامی معرفی شدگان چند برابر ظرفیت کلیه ی رشته های مختلف تحصیلی از بین متقاضیان اعلام و از آنان درخواست می شود تا برای انجام مراحل مصاحبه ، معاینه و ... به مؤسسه ذیربط مراجعه نمایند . بدیهی است پس از انجام مراحل فوق ، اسامی پذیرفته شدگان نهایی این مؤسسه از بین داوطلبانی که نتیجه ی مراحل مورد نظر آنها از سوی دانشگاه امام حسین (ع) مورد تأیید قرار گرفته انجام و اعلام خواهد شد.

 17-لطفا دانشگاه افسری امام علی (ع) را معرفی کنید ؟

 هدف دانشگاه افسری امام علی (ع) تربیت افرادی است که بتوانند در سخت ترین شرایط یعنی جبهه جنگ حضور پیدا کرده و به بهترین نحو ادای وظیفه کنند . از همین رو دانشجویان این دانشگاه باید ویژگیها و شرایط خاصی داشته باشند و در دانشگاه افسری امام علی (ع) به دو بعد پرورش و آموزش توجه می شود. یعنی دانشجوی این دانشگاه باید علاوه بر این در یکی از علوم مورد نظر متخصص شود و یک فدایی نیز می شود چون باید آمادگی حضور در کارزار را پیدا کرده و در میدان جنگ عده ای را رهبری کند. دانشجویان این دانشگاه شبانه روزی هستند و فقط یکماه در طول سال مرخصی دارند وکلیه ی هزینه های خوراک و پوشاک و کمک آموزشی آنها برعهده ی نیروی ارتش جمهوری اسلامی ایران است و ماهانه کمک هزینه ی تحصیلی دریافت می کنند.

 18-مدرک کدام دانشگاه معتبر است ؟

 از لحاظ قانون استخدامی هیچ فرقی بین مدارک وجود ندارد.

  19-آیا با مدارک کارشناسی پیام نور می توان در کارشناسی ارشد سراسری شرکت کرد ؟ بله

 20-منابع آزمون زبان چه چیزهایی است ؟

 دروس عمومی به اضافه ی زبان تخصصی که منبع مشخصی ندارد و کتاب Birding the Gap  از انتشارات سازمان سنجش تنها به عنوان یک راهنما می باشد.

 کتاب های زبان دوره های راهنمایی و دبیرستان و نیز سایر کتبی که در زمینه ی آموزش زبان انگلیسی منتشر شده است مهم می باشد.

 21- منابع گروه آزمایشی هنر چه چیزهایی است ؟

 منابع مشخصی ندارد و فراتر از کتابهای درسی است به همین دلیل داوطلب باید علاوه بر اطلاعات عمومی ، توانایی ، استعداد و قدرت خلاقیت لازم را در رشته های هنری مورد نظر خود داشته باشد تا بتواند در آن رشته موفق باشد.

 کتابهای درسی گروه آزمایشی هنر را می توانید از فروشگاههای انتشارات مدرسه تهیه نمایید. همچنین کتاب مجموعه پرسش ها و پاسخ های تشریحی آزمون سراسری مرکز انتشارات سازمان سنجش آموزش کشور نیز می تواند منبع مفیدی برای مطالعات شما باشد.

 22- آدرس سایت سنجش چیست ؟     www.sanjesh.org    

 23- لطفا درباره ی دانشگاه امام صادق (ع) توضیح دهید . چگونه دانشگاهی است .دارای چه شرایط و ویژگیهایی می باشد و معمولا با چه رتبه یا نمره ترازی می توان در این دانشگاه قبول شد ؟

 دانشگاه امام صادق (ع) با هدف تحقق علمی پیوند حوزه و دانشگاه و تربیت دانشجویان متعهد و متخصص در علوم حوزوی و دانشگاهی در سال 1361 تأسیس گردید.

 در این دانشگاه ، صلاحیت های اخلاقی و اعتقادی ، مقدم بر صلاحیت های علمی محض است ، لذا ارزش های معنوی و دینی در کنار استعداد بالای تحصیلی ، اصلی ترین شرط پذیرش در این مرکز علمی است.

 دانشگاه امام صادق (ع) به منظور فراهم نمودن فضای مناسب انتخاب آگاهانه از پذیرفته شدگان همه ساله یک اردوی پیش دانشگاهی برگزار می کند تا دانشجویان ضمن گفت و گو با مسئولان و استادان دانشگاه از نزدیک با شرایط و نحوه ی تحصیل در این دانشگاه آشنا شوند . تأکید بر فراگیری زبان های انگلیسی و عربی از جمله برنامه های این دانشگاه است. گفتنی است که در رشته معارف اسلامی و حقوق ، دروس به زبان انگلیسی و فرانسه تدریس می شود.

 همچنین مرکز تحقیقات دانشگاه در زمینه های گوناگون علوم انسانی فعالیت های قابل توجهی دارد و زمینه های مساعدی را برای فعالیت های پژوهشی دانشگاه فراهم آورده است. به نظر بسیاری از صاحب نظران ، ایجاد رشته های ترکیبی همچون معارف اسلامی و حقوق و یا معارف اسلامی و مدیریت به اعتبار و کارآیی بالا در زمینه علوم انسانی افزوده است. در این زمینه ، دانشگاه با استفاده از استادان برجسته کشور به طور تمام وقت و پاره وقت ، به غنای هر چه بیشتر آموزش می افزاید.

 این دانشگاه هر ساله در مقطع کارشناسی ، کارشناسی ارشد پیوسته و دکترا دانشجو می پذیرد. پذیرش دانشجو در دانشگاه امام صادق (ع) به صورت نیمه متمرکز ( از بین خواهران و برادران ) است .علاقه مندان به شرکت در گزینش دانشگاه امام صادق (ع) ضمن ثبت نام در آزمون سراسری و تکمیل و ارسال فرم مربوطه در دفترچه راهنمای آزمون سراسری ( دفترچه ی شماره 1 ) در صورت قبولی ، باید در مراحل دیگر آزمون (نظیر مصاحبه، معاینه، آزمون عملی و یا علمی) شرکت کنند تا در صورت پذیرش ، اجازه ی ورود به دانشگاه امام صادق (ع) را داشته باشند.

 24- دانشگاه الزهراء (س) تهران چگونه دانشگاهی است ؟

 در سال 1343 طرح تأسیس نخستین مؤسسه آموزش عالی ویژه دختران با عنوان "مدرسه عالی دختران ایران " به تصویب رسید. در سال 1354 مدرسه عالی دختران به دانشگاه تبدیل شد. این دانشگاه که پس از پیروزی انقلاب اسلامی با عنوان دانشگاه الزهراء (س) فعالیت می کند ، دارای دانشکده هایی مانند : دانشکده الهیات و ادبیات ، تربیت بدنی ، علوم اجتماعی و اقتصادی ،علوم پایه، علوم تربیتی و روانشناسی ، هنر و فنی و مهندسی می باشد.

 این دانشگاه دارای امکانات آموزشی و پژوهشی قابل توجهی مانند کتابخانه مرکزی و پژوهشکده زنان است. پژوهشکده زنان به عنوان یک مرکز پژوهشی دانشگاهی ویژه ی زنان و به منظور سازماندهی تحقیقات پیرامون مسائل زنان و ارائه راهبردهای اجرائی در خصوص مسائل و مشکلات زنان آغاز به کار نموده است. همچنین دانشگاه الزهراء (س) دارای خوابگاه هایی برای استقرار دانشجویان شهرستانی و مهد کودک برای نگهداری از فرزندان کارکنان و دانشجویان متأهل این دانشگاه می باشد.

 25- لطفا درباره ی تفاوت بین دانشگاه دولتی، پیام نور،شبانه و مدرک آنها توضیح دهید؟

 دوره های روزانه ی دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی، نوبت دوم (شبانه) حضوری دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی، مراکز تربیت معلم وابسته به وزارت آموزش و پرورش ، مؤسسات آموزش عالی غیر انتفاعی و دانشگاه پیام نور زیر نظر وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری می باشد و مدرک آنها معتبر است . منتها مدرک فارغ التحصیلان با توجه به تحصیل در هر دانشگاه با آرم و نشان همان دانشگاه مشخص می شود . ساعات تشکیل کلاسها در دوره های شبانه و پیام نور نیز متفاوت با سایر دانشگاهاست. کلاس های دوره های شبانه معمولا بعد از ظهرها و کلاس های دانشگاه پیام نور معمولا روزهای آخر هفته است. در دوره های شبانه ، نیمه حضوری ، مؤسسات آموزش عالی غیر انتفاعی و دانشگاه پیام نور از دانشجو شهریه دریافت می شود. دانشگاه پیام نور به دو طریق دانشجو می پذیرد : از طریق آزمون سراسری و یا بدون کنکور که به صورت جذب دانش پذیر است. در این صورت داوطلبان دارای شرایط، بعد از ثبت نام موظف به گذراندن واحدهایی از سوی دانشگاه تعیین شده و مرتبط با رشته انتخابی شان هست، می باشند که در صورت قبولی و داشتن شرایط به عنوان دانشجو پذیرفته می شوند.

 26- آیا دانشگاه علوم انتظامی، از داوطلبان خانم هم دانشجو می پذیرد ؟

 بله – جنس پذیرش در هر یک از رشته های مختلف دانشگاه علوم پایه ، علوم انتظامی دردفترچه راهنمای انتخاب رشته های تحصیلی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی (دفترچه ی شماره ی 2) اعلام می شود.

 27- لطفا در مورد اعتبار مدرک فارغ التحصیل دانشکده های دولتی، آزاد، پیام نور، علمی – کاربردی و دانشگاه مجازی توضیح دهید ؟

 مدرک فارغ التحصیلان دانشگاه های دولتی، پیام نور، علمی – کاربردی و دانشگاه مجازی مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معتبر است. مدرک فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی نیز معتبر است، اما این دانشگاه مستقل کار می کند و تحت نظارت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیست. در نهایت مدرک فارغ التحصیل هر دانشگاه با نام و نشان دانشگاهی که در آن تحصیل نموده اند، ارائه می گردد.

 28- آیا کسانی که مدرک کاردانی خود را ازآموزشکده فنی حرفه ای گرفته اند،می توانند در دوره های کاردانی به کارشناسی دانشگاه پیام نور (دوره های فراگیر) ودانشگاه جامع علمی – کاربردی ادامه تحصیل دهند ؟

 طبق ضوابط مندرج در دفترچه راهنمای پذیرش دانشپذیر دوره های فراگیر دانشگاه پیام نور، دارندگان مدارک دوره های ضمن خدمت، فنی و حرفه ای، کاردانش و دارندگان گواهینامه معادل کاردانی و سایر موارد مشابه نمی توانند در دوره های فراگیر دانشگاه پیام نور به عنوان دانشپذیر ثبت نام کنند .

 طبق ضوابط مندرج در دفترچه راهنمای آزمون دانشگاه جامع علمی – کاربردی دارندگان مدرک فوق دیپلم یا کاردانی موردتأییدوزارت علوم،تحقیقات و فناوری ویا شورای انقلاب فرهنگی می توانند در آزمون کاردانی به کارشناسی ناپیوسته دانشگاه جامع علمی-کاربردی ثبت نام کرده و شرکت نمایند و بر حسب ضوابط نسبت به انتخاب رشته مبادرت کنند.

 29- خانم ها چگونه می توانند در دانشکده های نیروی انتظامی وارد شوند ؟

 رشته ی علوم پایه انتظامی ازجمله رشته های مشترک بین گروه های آزمایشی است و دانشکده علوم پایه انتظامی نیروی جمهوری اسلامی ایران در این رشته دانشجو پذیرفته است.

 در آزمون سراسری 1383 در رشته ی کارشناسی علوم انتظامی (گرایش های انتظامی – اطلاعات، کشف جرایم – راهنمایی و رانندگی – خدمات پشتیبانی و ارتباطات انتظامی) و در رشته کاردانی علوم پایه انتظامی ، دانشجوی زن و مرد در این دانشکده پذیرفته شده است . داوطلبان می توانند با ثبت نام و شرکت در آزمون سراسری ، در صورت قبولی و اعلام پذیرش دانشجوی زن در دانشکده علوم پایه ی انتظامی (به شرط داشتن شرایط) ، در این دانشکده پذیرفته شوند.

   30- فرق دانشگاه جامع علمی – کاربردی با دانشگاههای دیگر در چیست ؟

 دانشگاه جامع علمی – کاربردی مانند سایر دانشگاههای دوره های روزانه، شبانه، نیمه حضوری، پیام نور، مراکز تربیت معلم و مؤسسات آموزش عالی غیر انتفاعی و غیر دولتی ، زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است و با این تفاوت که فارغ التحصیلان و دیپلمه های نظام جدید و فنی حرفه ای و یا دیپلمه های نظام جدید کاردانش نمی توانند برای ادامه تحصیل در دانشگاه مذکور ثبت نام کنند . در حالی که در دانشگاه جامع علمی – کاربردی محدودیتی برای ثبت نام و آزمون متناسب با رشته خود ندارند.

31- دانشگاه علوم پایه انتظامی را معرفی کنیدو در این دانشگاه رشته هایی را که تدریس می شود توضیح دهید .

 یکصد سال پیش ، سیستم نوین ایجاد نظم و امنیت داخلی ، یعنی سازمان پلیس در ایران بوجود آمد. بر اساس این سیستم ، پلیس ایران به دو قسمت مهم پلیس شهری و ژاندارمری تقسیم گردید. پس از انقلاب اسلامی ، کمیته انقلاب اسلامی نیز به عنوان یکی از ارکان مهم حفظ نظم و امنیت داخلی و دفاع از ارزشهای انقلاب در داخل کشور ، به این مجموعه افزوده شد. در سال 1370 با تصمیم مجلس شورای اسلامی این سه نیرو در یکدیگر ادغام شده و سیستم پلیس واحد با عنوان نیروی انتظامی به وجود آمد.

 به دنبال ادغام شهربانی ، ژاندارمری ، کمیته ی انقلاب اسلامی و پلیس قضایی، دانشگاه پلیس نیز به "دانشگاه علوم انتظامی" با سازمان و ساختاری جدید تغییر یافت. این دانشگاه در مقطع کارشناسی دارای شاخه های انتظامی، کشف جرائم، اطلاعات، راهنمایی و رانندگی و خدمات و پشتیبانی است .دانشجویان ترم چهار، شاخه و گرایش خود را انتخاب می کنند. مقطع کاردانی علوم انتظامی نیز دارای گرایش های راهنمایی و رانندگی و انتظامی است.

   درشاخه ی انتظامی، بخش انتظامی،بخش مأموریتی نیروی انتظامی درپاسگاه ها وکلانتری های موجود در سطح شهر و روستاهاست و دانشجوی علوم انتظامی دانش و مهارت لازم را برای فعالیت در این بخش به دست می آورد. در واقع اولین وظیفه ی این دانشجویان انجام تمهیداتی برای جلوگیری از جرم خیزی است. برای مثال، برای پیشگیری از سرقت، کارشناس انتظامی باید به مردم هشدارها و اطلاعات لازم را بدهد، هشدارهایی از این قبیل که در خانه را شب ها قفل کنند یا اینکه شب ها پنجره ها را باز نگذارند. در واقع وظیفه ی نیروی انتظامی این است که با فراهم کردن شرایط اجتماعی، به گونه ای سطح امنیت عمومی را بالا ببرد.

 بدون شک وظیفه ی نیروی انتظامی در هر جامعه ای پیشگیری از وقوع جرم است . اما هر چقدر که بر روی مسأله پیشگیری کار شود، باز هم در جامعه جرم هایی اتفاق می افتد و در اکثر موارد نیز مجرم مشخص نبوده و دستگیر نمی شود. در این میان وظیفه ی مأمور نیروی انتظامی شاخه کشف جرائم، این است که جرم پنهان مانده را کشف و مجرم را دستگیر کند.

 شاخه کشف جرائم دارای پنج گرایش ،آگاهی، تشخیص هویت، مبارزه با جرائم اقتصادی، مبارزه با مواد مخدر و مبارزه با مفاسد اجتماعی .(گفتنی است دانشگاه علوم انتظامی هرساله در تمامی گرایش های فوق دانشجو نمی پذیرد و تنها با توجه به نیاز به ضرورت نیروی انتظامی، گرایشهای یاد شده ارائه می شود).

 در شاخه اطلاعات، همان طور که از عنوان این شاخه پیداست ،واحد اطلاعات نیروی انتظامی به فعالیتهای اطلاعاتی می پردازد، یعنی دراین واحد، اطلاعات تمام رفتارهای اجتماعی کسب می شود و آمار و ارقام لازم جمع آوری می گردد. برای مثال، نیروی انتظامی برای آگاهی از برنامه و خط و ربط گروه های حمل قاچاق مواد مخدر نیاز به کارهای اطلاعاتی دارد.

 شاخه ی راهنمایی و رانندگی دارای سه گرایش ، خدمات فنی راهوار ، عملیات انتظامی راهور و مهندسی ترافیک است.

 در گرایش خدمات فنی راهور ، کارشناس تخصص لازم را برای شماره گذاری خودروها ، صدور کارت ماشین و برگزاری آزمون رانندگی از متقاضیان گواهی نامه رانندگی به دست می آورد.

 در گرایش عملیاتی انتظامی راهور ، دانشجویان اطلاعات لازم را به عنوان افسر پلیس خیابانها و جاده ها به دست می آورند.

 در گرایش مهندسی ترافیک، طراحی سیستم ترافیک شهری آموزش داده می شود. کارشناس این رشته در هنگام طراحی خیابان ها و جاده ها، مسئولیت تعیین تقاطع ها، میدان ها، دور برگردان ها و خیابانها ی یک طرفه و دو طرفه را بر عهده دارد.

 در شاخه خدمات و پشتیبانی ، کارشناسان در بخش اداری نیروی انتظامی فعالیت می کنند. این شاخه دارای دو گرایش ارتباطات انتظامی یا مخابرات و نرم افزار کامپیوتر است . برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به کتاب " آشنایی با رشته های دانشگاهی" که از سوی مرکز انتشارات سازمان سنجش منتشر شده است ، مراجعه کنید.

 31- برای قبولی در دانشگاه افسری امام علی (ع) چگونه باید اقدام کرد؟

 داوطلبانی که مایلند این دانشگاه را برای ادامه ی تحصیل انتخاب کنند، لازم است که در روز برگزاری آزمون، آمادگی خود را با علامت زدن در محل تعیین شده در پاسخنامه اعلام نمایند و در صورت کسب رتبه ی علمی مناسب، در فرم انتخاب رشته، رشته های این دانشگاه را تا قبل از انتخاب سی ام انتخاب کنند.

 شرایط و ضوابط عمومی برای ورود به این دانشگاه به قرار زیرست :

·        تابعیت جمهوری اسلامی ایران

·        عدم سابقه تابعیت بیگانه و ایرانی الاصل بودن

·        متدین بودن به دین اسلام و اعتقاد و التزام به ولایت فقیه

·        ایمان به انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران و آمادگی فداکاری در راه اهداف آن

·        عدم اشتهار به فساد اخلاقی و عدم اعتیاد به مواد مخدر

·        عدم محکومیت به محرومیت از خدمات دولتی

·        عدم سابقه عضویت و یا وابستگی به احزاب و گروههای سیاسی

·        برخورداری از سلامت کامل روانی و جسمی طبق گواهی اداره ی بهداشت و درمان ارتش

·        داشتن حداقل قد وحداکثر سن(در صورت انجام خدمت وظیفه عمومی 24 سال) مورد نظر

  کلیه ی دارندگان گواهی نامه دوره پیش دانشگاهی رشته ی ریاضی و فیزیک می توانند تمام رشته های این دانشگاه را انتخاب کنند، ولی فارغ التحصیلان رشته ی علوم انسانی فقط مجاز به انتخاب رشته ی کارشناسی تربیت مربی عقیدتی – سیاسی هستند.

 اسامی چند برابر ظرفیت داوطلبانی که بتوانند رتبه ی علمی لازم را در آزمون سراسری به دست آورند، از سوی سازمان سنجش به این دانشگاه اعلام می شود تا این افراد برای مراحل بعدی گزینش که شامل مصاحبه، معاینه ی پزشکی و تست ورزش می باشد، فراخوانده شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید با شماره تلفن های 66465670 و 88711538 با دانشگاه افسری امام علی (ع) تماس بگیرید.

 32- تفاوت بین دوره ی نیمه حضوری و دوره ی شبانه دانشگاه سراسری را توضیح دهید و همچنین میزان حداکثر شهریه هر دوره در چه حدودی می باشد ؟

 به طور خلاصه در دوره نوبت دوم (شبانه) به هیچ وجه، تأمین مسکن، خوابگاه و وام تحصیلی و سایر امور رفاهی به دانشجویان تعلق نمی گیرد و مقررات آموزشی آن همانند دوره ی روزانه است ، مگر در مواردی که در آئین نامه اجرایی ایجاد دوره ی نوبت دوم مستثنی شده باشد. انتقال دانشجویان این دوره به دوره های روزانه ممنوع می باشد و از پذیرفته شدگان برابر مقررات مربوط شهریه دریافت می شود. تعیین سقف واحدهای درسی برای هر نیمسال تحصیلی با توجه به سایر ضوابط و مقررات در اختیار شورای آموزشی مؤسسه آموزش عالی ذیربط خواهد بود.

 ساعات تشکیل کلاسهای دوره ی شبانه برای رشته های گروه آموزشی پزشکی و سایر گروه های آموزشی با نظر مؤسسات ذیربط تعیین و اعلام می شود. مقررات دوره های نوبت دوم (شبانه) گروههای آموزشی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، تابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. انتقال و تغییر رشته دانشجویان دوره ی نوبت دوم، منحصرا برای دوره ی نوبت دوم امکان پذیر خواهد بود.

 در دوره ی نیمه حضوری نیز به هیچ وجه تأمین خوابگاه، وام تحصیلی و سایر امور رفاهی به دانشجویان تعلق نمی گیرد و مقررات آموزشی عالی همانند دوره های نیمه حضوری دانشگاه پیام نور می باشد. از پذیرفته شدگان برابر مقررات مربوط شهریه دریافت می شود و مدرک تحصیلی دانشجویان دوره نیمه حضوری باذکر جمله " آموزش این دوره به طریق نیمه حضوری بوده است" اعطا می شود. انتقالو تغییر رشته ی دانشجویان دوره های نیمه حضوری دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی منحصرا به دوره های نیمه حضوری و دانشگاه پیام نور امکان پذیر خواهد بود.

 در دوره های شبانه و نیمه حضوری از دانشجو دو نوع شهریه ثابت و متغیر دریافت می شود. برای اطلاع بیشتر در این زمینه می توانید با دانشگاههای مربوطه تماس بگیرید.

 33- کاردانی یا کارشناسی یعنی چه ؟

 مقاطع تحصیلی عبارتند از:

الف) کاردانی (فوق دیپلم)

 ب) کارشناسی (لیسانس)

 ج) کارشناسی ارشد پیوسته (فوق لیسانس)

 د) دکترای حرفه ای PH.D

 34- منظور از پیوسته و نا پیوسته چیست ؟

 منظور از پیوسته در یک مقطع یا دوره ی تحصیلی آن است که تا دادن آن مدرک آزمونی یا کنکور دیگری در کار نخواهد بود . مثلا کارشناسی ارشد پیوسته به این معناست که پس از قبولی فرد درکنکور سراسری تاگرفتن کارشناسی یاگرفتن کارشناسی ارشد (فوق لیسانس) این رشته هایی که لفظ پیوسته با آنها همراه است کنکور دیگری ندارند . مثلا معماری به صورت کارشناسی ارشد پیوسته است این بدان معناست که تا گرفتن فوق لیسانس می توان بدون وقفه ادامه تحصیل داد و کنکوری برای ورود به کارشناسی ارشد، برای دانشجویان معماری(کارشناسی ارشد پیوسته معماری) وجود نخواهد داشت. اما در مورد کاردانی در دانشگاه چیزی به نام کاردانی پیوسته وجود ندارد، بلکه کاردانی پیوسته برای دانشکده های فنی و حرفه ای است .

 35- با یک امتحان به نام کنکور سراسری احتمال پذیرش در چند دانشگاه وجود دارد ؟

1-    دانشگاه های دولتی

2-    دانشگاه های علوم پزشکی دولتی

3-    مراکز تربیت معلم (فوق دیپلم) - مراکز تربیت دبیر (لیسانس)

4-    دانشگاههای مربوط به وزارتخانه های مختلف مثل دانشگاه نفت

5-    دانشگاه پیام نور

6-     دانشگاههای غیرانتفاعی و غیر دولتی

7-    دانشگاه امام صادق (ع)

8-    دانشگاه های شبانه

9-    دوره های نیمه حضوری مؤسسات آموزش عالی

10-دانشگاه علوم نظامی و انتظامی که وابسته به نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران هستند و می توان طبقه بندی ذیل را درباره ی آنها ارائه داد.

 ·        دانشگاه علوم نظامی امام علی (ع) وابسته به نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران

·        دانشگاه علوم دریایی نوشهر وابسته به نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران

·        دانشگاه امام حسین (ع) وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

·        دانشگاه علوم انتظامی وابسته به نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران

·        دانشکده های صنعتی وابسته به سازمان صنایع وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح

·        دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید سرافراز تیمسار منصور ستاری وابسته به نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران

 *توضیحات بیشتر در مورد دانشگاه ها در دفترچه ثبت نام کنکور سراسری و دفترچه ی راهنمای انتخاب رشته موجود می باشد.

 36- رشته های تحصیلی نیمه متمرکز یعنی چه ؟

 بعضی از رشته ها جزء رشته های نیمه متمرکز هستند یعنی رشته هایی که نیاز به اقداماتی نظیر مصاحبه، معاینه و آزمون عملی و یا علمی و یا احتمالا افراد ذخیره دارد.

 آن دسته از داوطلبانی که در آزمون عمومی و اختصاصی شرکت کرده اند و بر اساس کارنامه آزمون خود مجاز به انتخاب رشته های تحصیلی دوره ی روزانه، شبانه و نیمه حضوری می باشند می توانند حد اکثر 2 کد رشته از مجموع کد رشته های نیمه متمرکز موجود در گروه آزمایشی خود را با توجه به شرایط و ضوابط رشته های مذکور، علاوه بر کد رشته های متمرکز انتخاب نمایند.

 لازم به ذکر است آن دسته از داوطلبان که علاوه بر گروه آزمایشی خود، متقاضی شرکت در گروه هنر و یا زبان های خارجی نیز بوده اند و مجاز شده اند می توانند در هر یک از این گروهها هم دو کد رشته نیمه متمرکز را انتخاب و در فرم انتخاب رشته درج نمایند.

* معرفی چند برابر ظرفیت رشته های نیمه متمرکز به عنوان قبولی نهایی محسوب نمی گردد، لیکن داوطلبانی که مراحل مختلف مصاحبه، معاینه و آزمون عملی را با موفقیت طی نمایند و در ردیف پذیرفته شدگان نهایی به عنوان قبولی اعلام شوند، پذیرفته شده رشته نیمه متمرکز میباشند، واین پذیرفته شدن به عنوان یک نوبت ازحد اکثر دو نوبت قبولی برای داوطلب محسوب می گردد.

 37- آیا اگر در مرحله ی اول رشته های نیمه متمرکز پذیرفته شویم اما در مصاحبه و معاینه (مرحله پذیرش نهایی) شرکت نکنیم باز هم با محرومیت از شرکت در کنکور مواجه خواهم شد ؟

 خیر – کسانی که در مرحله ی اول پذیرفته می شوند و انصراف می دهند، محرومیتی به آنان تعلق نمی گیرد ولی کسانی که در مصاحبه شرکت می کنند و پذیرفته می شوند و در نهایت انصراف می دهند، به آنها محرومیت تعلق می گیرد.

 38- لطفا راهنمایی کنید در فرم انتخاب رشته، رشته های نیمه متمرکز را در کجا وارد کنیم ؟

 اگر شما رشته نیمه متمرکز خود را قبل از انتخابهای متمرکز انجام دهید این شانس را می توانید داشته باشید که نمره ی هر دو رشته را آورده و در هر دو انتخاب پذیرفته شوید. ولی اگر نمره هر دو را بیاورید ولی اول انتخاب متمرکز را انجام داده و بعد نیمه متمرکز را بنویسید فقط انتخاب متمرکز را قبول می شوید. بنابراین توصیه می شود رشته های نیمه متمرکز را در اولویت 1 و 2 قرار دهید. اصولا کامپیوتر ابتدا امکان قبولی یا عدم قبولی شما را در این رشته ها بررسی می کند و بعد به سراغ رشته های متمرکز می رود، در غیر این صورت همان طور که توضیح داده شد، شانس خود را برای قبولی همزمان در دو رشته کاهش می دهید.

 39- نتایج پذیرش نهایی رشته های نیمه متمرکز چه وقت اعلام می شود ؟

 پذیرش در مرحله اول به معنی پذیرش نهایی نیست و بعد از انجام مصاحبه، پذیرفته شدگان نهایی اعلام می شود که آن هم در دی ماه حداکثر تا بهمن ماه صورت می گیرد.

40- در رشته ی مهندسی شیمی دانشگاه تهران پذیرفته شده ام و پس از ثبت نام در این دانشگاه و تحصیل متوجه شدم که در رشته ی تربیت بدنی که رشته ای نیمه متمرکز است قبول شده ام تکلیفم چیست ؟

 یا باید از رشته مهندسی شیمی دانشگاه تهران انصراف داده و در رشته ی تربیت بدنی ثبت نام کنید یا یک سال از شرکت در کنکور محروم شوید.

* به داوطلبان محترم اکیداتوصیه می شود درصورت قبولی در رشته متمرکز و علاقمندی به آن رشته یا اولی بودن این رشته به رشته نیمه متمرکز، دیگر در مصاحبه رشته های نیمه متمرکز شرکت نکنند، چون عدم حضور در مصاحبه برای آنها محرومیتی را به همراه نخواهد داشت اما اگر در مصاحبه شرکت کنند و پذیرفته شوند، حتما باید از رشته ی متمرکز انصراف و در نیمه متمرکز ثبت نام کنند و گرنه با محرومیت مواجه خواهند شد.

 41- لطفا در مورد رشته های خاص نیمه متمرکز توضیح دهید ؟

 رشته های نیمه متمرکز خودش به دو قسمت خاص و مشترک تقسیم می شود. روز کنکور چند برگه به شما می دهند که در مورد رشته های خاص نوشته شده است و هرکس در مربع مخصوص پایین پاسخنامه کنکور سراسری علامت بزند در صورت مجاز شدن حق انتخاب فرم انتخاب رشته را دارد و شامل رشته هایی است که بعد از قبولی دانشجو باید تعهد کاری دهد تا پس از اتمام دوره تحصیل، دوبرابر آن به ارگان مربوط خدمت کند. در دوران دانشجویی حقوق دریافت و بعد از تحصیل بلافاصله استخدام می شوند و پسران از سربازی نیز معاف می شوند.

 به علت نا آشنا بودن اکثر داو طلبان با این رشته ها سطح رتبه های پذیرفته شدگان ممکن است خیلی هم خوب نباشد. مثلا در رشته پزشکی آخرین فرد قبول در روزانه شهرکرد 1500 باشد اما در پزشکی ارتش رتبه به 3000 هم می رسد.

 بعضی از رشته های خاص را باید دراولویت 1 تا 10قرار دارد و بعضی های دیگر را اولویت 1 تا 30 که در دفترچه راهنمای انتخاب رشته توضیح داده می شود.

*نتایج پذیرفته شدگان جداگانه می آید.

 بعضی از این رشته های نیمه متمرکز با شرایط خاص در رشته تجربی عبارتند از :

·        پزشکی – دندان پزشکی – داروسازی –پرستاری (دانشکده ارتش جمهوری اسلامی ایران)

·        پزشکی – مدیریت خدمات بهداشتی – پرستاری (دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله)

·        مدیریت و کمیسر دریایی مربوط به (دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره) )

·        مدیریت دولتی و بازرگانی (دانشگاه شهید ستاری)

·        مهندسی سیستم (دانشگاه افسری امام علی(ع) )

·        کارشناس کاربرد اطلاعات (دانشکده علوم و فنون فارابی)

·        اطلاعات نظامی – مدیریت صنعتی (دانشگاه امام خمینی دوره روزانه)

·        فقه و حقوق اسلامی-فلسفه و حکمت اسلامی (مدرسه عالی شهید نوری)

·        ادیان و مذاهب اسلامی–علوم قرآن ،علوم حدیث ، تاریخ اسلامی،فقه وحقوق– فقه و حقوق شافعی - حنفی – فلسفه و عرفان  اسلامی (دانشگاه مذاهب اسلامی)

فراغت از تحصیل

ماده 68 : دانشجوئی که یکی از دوره های کاردانی، کارشناسی نا پیوسته ، کارشناسی پیوسته و  کار شناسی ارشد پیوسته
     را با توجه به مجموعه شرایط زیر گذرانده باشد ، فارغ التحصیل  
شناخته شده و می تواند مدرک خود را دریافت نماید .
     1- 68 : از طریق شرکت و قبولی در آزمون سراسری دانشگاه آزاد اسلامی و یا براساس آئین نامه 
انتقال، به دوره راه یافته باشد .
    
2- 68 : میانگین کل نمرات دانشجو در پایان دوره تحصیل حداقل 12 باشد .
     3- 68 : کلیه واحد های درسی رشته مربوط را برابر سر فصل مصوب و طبق برنامه معمول دانشگاه  
آزاد اسلامی با موفقیت
     گذرانده ودر پایان تحصیلات مشمول ماده 46 آیین نامه آموزشی  
نباشد .
    
4- 68 : به دانشجویانیکه پس از اتمام دروس دوره میانگین کل آنها بین 12- 10 بوده و یا در شمول ماده 46 آئین نامه آموزشی
     
قرار گرفته باشند اما با اعمال ماده 47 و تبصره آن و سایر موارد ، شرایط مفاد بند 3- 68 را احراز می کنند نیز مدرک مرسوم
     
دانشگاهی اعطا می گردد .
    
5- 68 : به دانشجویانیکه پس از اتمام دروس دوره میانگین کل آنها بین 12- 10 بوده و یا مشمول ماده 64 این آئین نامه می باشند
     
و با اعمال مفادبند 4- 68 شرایط لازم را برای دریافت مدرک مرسوم کسب نمی کنندو یا به دلایلی ( مشکل نظام وظیفه و . . . )
     قادر به اجرای مفاد بند 
4- 68 نمی باشد مدرک مصوب اعطا می گردد .
       ماده 69 : تاریخ فراغت از تحصیل دانشجو حداکثر تا 15 روز پس از آخرین امتحان وی در آخرین   
نیمسال تحصیلی یا دوره
     
تابستانی خواهد بود .
     تبصره- در مواردی که انجام کارآموزی و یا دفاع از پایان نامه موخر بر تاریخ آخرین امتحان باشد  
تاریخ اخیر ملاک فراغت از تحصیل دانشجو خواهد بود .
       ماده 70 : واحد های دانشگاهی موظفند حداکثر طی 6 هفته از تاریخ فراغت از تحصیل دانشجو   
نسبت به صدور گواهینامه
     موقت اقدام کرده ، کلیه سوابق تحصیلی و کارنامه های نیمسالهای 
تحصیلی آنان را طبق فرمهای مربوطه به سازمان مرکزی
    
ارسال دارند .
      ماده 71 : تایید مدرک تحصیلی براساس سوابق و مدارک مربوط از طریق سازمان مرکزی دانشگاه  
به ترتیب زیر صورت خواهد
    
گرفت :
     1-71: تایید گواهینامه موقت فراغت از تحصیل پس از بررسی سوابق تحصیلی دانشجویان براساس برنامه و مقررات آموزشی  

      مصوب دانشگاه انجام می گیرد .
    
2-71: تایید دانشنامه فارغ التحصیلان پس از طی مراحل مربوط حداکثر ظرف2 ماه از تاریخ تایید گواهینامه موقت صورت می گیرد .
     تبصره 1- ارزشیابی سوابق تحصیلی دانشجویانی که ادامه تحصیل آنها براساس مقررات این آیین 
نامه امکان پذیر نباشد ، و یا به
     دلایل آموزشی امکان فراغت از تحصیل در مقطع مربوط را 
نداشته باشند و یا به طور کلی مایل به ادامه تحصیل نباشند ، بر حسب
     مورد به ترتیب زیر انجام 
خواهد شد :
     
الف : آن گروه از متقاضیانی که حداقل 140 واحد درسی دوره را در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته گذرانده و میانگین کل حداقل
     12 را کسب کرده باشند می توانند مدرک کارشناسی در رشته 
مربوط دریافت دارند و در غیر این صورت برابر رأى کمیسیون مواردخاص عمل گردد .
     
ب : به آندسته از متقاضیانی که حداقل 70 واحد درسی دوره را با میانگین کل 10 و بالاتر در یکی از مقاطع کارشناسی ارشد
     
پیوسته و یا کارشناسی پیوسته گذرانده باشد مدرک کاردانی در رشته اعطاء خواهد شد .
     
تبصره 2- صدور کاردانی حسب تقاضای دانشجو و صرف نظر از وجود دوره کاردانی مصوب در آن رشته ، یا مجری بودن دانشگاه
     صادر کننده صورت میگیرد .                                       تغییر رشته

 ماده 58 : دانشجو در طول دوران تحصیل در صورت داشتن کلیه شرایط زیر با موافقت واحد  دانشگاهی مربوط و تصویب سازمان
    مرکزی می تواند به رشته دیگری در همان گروه آزمایشی  
( منظور آزمون ورودی ) تغییر رشته دهد .
     1- 58 : ادامه تحصیل متقاضی در رشته قبلی از نظر مقررات آموزشی بلامانع باشد .

     2- 58 : متقاضی حداقل 12 واحد در دوره کاردانی و 24 واحد در دوره کارشناسی یا گذرانده باشد .
    
3- 58 : میانگین کل واحدهای گذرانده متقاضی کمتر از 12 نباشد.
     4- 58 : نمره ازمون ورودی متقاضی از نمره آزمون آخرین فرد پذیرفته شده در رشته مورد تقاضا در همان سال ورود فرد به دانشگاه كمتر نباشد.

     5- 58 : با توجه به حداکثر مدت مجاز تحصیل ، متقاضی امکان گذراندن واحدهای درسی رشته  جدید را داشته باشد.
     تبصره 1- تغییر رشته دانشجویانی که به دستگاههای اجرائی خاص تعهد دارند ، با رعایت کلیه  شرایط این ماده و اعلام موافقت
    دستگاه اجرائی ذیربط امکان پذیر است.

     تبصره2-  تغییر رشته دانشجویان دوره کار شناسی نا پیوسته مجاز نیست.
     تبصره3- تغییر رشته به رشته هائی که در ضوابط گزینش آنها محدودیت ورودی پیش بینی شده ،  موکول به احراز شرایط مربوط
     
است.
       ماده 59:  دانشجو در هر یک از مقاطع تحصیلی تنها یکبار می تواند تغییر رشته دهد .

       ماده 60: در صورت موافقت با تقاضای تغییر رشته ، دانشجو موظف است ، در اولین نیمسال ، در  رشته جدید نام نویسی کند.
     تبصره-  عدم نام نویسی دانشجو در رشته جدید به منزله انصراف از تغییر رشته تلقی میگرددو دانشجو در طول دوران تحصیل    حق تغییر رشته مجدد را نخواهد داشت .

       ماده 61: چنانچه تغییر رشته دانشجو ، انتقال وی را از یک واحد دانشگاهی به واحد دانشگاهی دیگر ایجاب کند متقاضی علاوه بر دارا بودن شرایط تغییر رشته ،  باید واجد شرایط انتقال نیز باشد.
      ماده 62 : واحد های درسی گذرانده شده دانشجو ، توسط گروه آموزشی رشته مورد تقاضا ، بررسی وبرابر ضوابط ( ماده 67 این
     آئین نامه ) معادلسازی میگردد.

      تبصره 1-  چنانچه تعداد واحد های درسی یا دروس پذرفته شده از دانشجو بیش از تعداد واحد های همان درس یا دروس دررشته  جدید باشد ، تعداد واحد های آن درس یا دزوس در رشته جدید محاسبه خواهد شد.
      تبصزه 2-  دروس پذیرفته شده ، در کار نامه دانشجو ثبت و نمرات آنها در محاسبه میانگین کل  نمرات در پایان تحصیل منظور
    
می گردد.
      تبصره 3-  در صورتیکه تعداد واحد های پذیرفته نشده دانشجو در حدی باشد که امکان گذراندن  واحد های مورد نیاز رشته جدید را در طول مدت مجاز تحصیل از دانشجو سلب کند ، تغییر  رشته عملی نخواهد شد.

       ماده 63: چنانچه دانشجو در دوران تحصیل دچار بیماری یا سانحه ای گرددکه توانائی ادامه تحصیل در آن رشته ویا بهره گیری از کارایی حاصل از آن را طبق نظر کمیسیون پزشکی  دانشگاه ، از دست بدهد ، می تواند بر اساس مفاد این فصل به رشته دیگری
     
که متناسب بانزدیکترین رشته از لحاظ نمره آزمون در همان گروه آزمایشی باشد تغییر رشته دهد. در این حال دانشجو از رعایت
      مقررات ماده 58 (باستثناء بند 1 ) و ماده 61 این آئین نامه معاف  می باشد.


       ماده64- در مواردی که نقص عضو یا بیماری دانشجو به گونه ای باشد که وی در هیچ یک از  رشته های گروه آزمایشی مربوط
     نتواند ادامه تحصیل دهد ، شورای آزمایشی واحد دانشگاهی  
مربوط ، پس از بررسی کامل تقاضای دانشجو ، پیشنهاد خود را در
     مورد تغییر رشته دانشجو به گروه آزمایشی دیگر به همراه مدارک مورد استناد جهت طرح در شورای آموزشی دانشگاه ، 
به
      سازمان مرکزی ارسال می کند ، تصمیم شورای آموزشی دانشگاه لازم الاجرا خواهد بود.

        ماده 65: متقاضی تغییر رشته باید درخواست خود را بانضمام مدارک لازم حد اقل 6 هفته پیش از شروع نیمسال تحصیلی به
      آموزش واحد دانشگاهی مربوط تسلیم نماید.

 


مطالب مشابه :


دانشگاه آزاد انديمشك

انديمشك نيوز - دانشگاه آزاد انديمشك - اخبار شهر واستان - انديمشك نيوز.




پرسش و پاسخ دانشجویان - محمود محمدپور

گروه علوم سیاسی دانشگاه آزاد واحداندیمشک - پرسش و پاسخ دانشجویان - محمود محمدپور - مقالات علوم سیاسی - گروه ... مشخصات دانشجويان علو م سیاسی انديمشك ورودي 86.




نمونه فرم ارزیابی از تدریس معلم

گروه زبان دانشگاه آزاد اندیمشک - نمونه فرم ارزیابی از تدریس معلم - Andimeshk University English department‏




رييس جديد دانشگاه آزاد انديمشك منصوب شد

روناش:به گزارش يكشنبه خبرنگار ايرنا در اين حكم با تقدير از 'جعفر ملك محمدي ' رييس پيشين اين دانشگاه،' ابراهيم لطفي نيا' به عنوان رييس جديد دانشگاه آزاد اسلامي




گردو و مقابله با یک سرطان شایع

تحقیقات پژوهشگران دانشگاه مارشال در امریکا نشان می دهد که مصرف روزانه گردو خطر ابتلا به سرطان سینه را به میزان قابل ملاحظه ای کاهش داده و همچنین رشد تومور را در




قنات

جغرافیا_دانشگاه آزاد اندیمشک - قنات - معرفی جغرافیای شهری. ... پیوندها. دانشگاه آزاد اندیمشک-از برنامه های شیطان(وب دوم خودم) · ایده های زیبا · آشپزی وشیرینی پزی




بارم نمره شرح درس وضعيت امتحانات نيمسال اول سال88

گروه علوم سیاسی دانشگاه آزاد واحداندیمشک - بارم نمره شرح درس وضعيت امتحانات ... بارم نمره وشرح امتحانات نيمسال اول سال 88 علوم سياسي دانشگاه آزاد واحد انديمشك




نامه نگاری به زبان انگلیسی

گروه زبان دانشگاه آزاد اندیمشک - نامه نگاری به زبان انگلیسی - Andimeshk University English department‏




9 نکته خرید کت و شلوار برای مردان خوش پوش

جغرافیا_دانشگاه آزاد اندیمشک - 9 نکته خرید کت و شلوار برای مردان خوش پوش - معرفی جغرافیای شهری. ... پیوندها. دانشگاه آزاد اندیمشک-از برنامه های شیطان(وب دوم خودم).




نامه جمعی از شهروندان در حمایت از دکتر موسوی نیا

شایسته است نماینده عزیزو مسئولین محترم امر نسیت به فرایند تغییر در حوزه مدیران به ویژه دانشگاه ازاد اسلامی که مهمترین و پویا ترین نهاد فرهنگی در این شهرستان می




برچسب :