علت آلرژی و جلوگیری از آن در خانه

مردم اغلب فکر می‌کنند علت حساسیت‌شان در یک خانه شاید به دلیل چیزهایی مثل بوی رنگ، چوب یا پلاستیک‌ها یا چیزهای دیگر داخل خانه باشد اما در واقع این‌طور نیست. می‌توان گفت علت اصلی ایجاد آلرژی‌ها ذرات ریز یا میکروسکوپی هستند که در تمام جاهای خانه می‌توانند جمع شوند یا رشد کنند. این مهمان‌های ناخوانده به صورت‌های مختلفی در خانه حاضر می‌شوند اما شایع‌ترین و بیشترین شکل آنها گرد و غبار و مایت‌ها است. بیشترین میزان واکنش هم به خاطر ذراتی به وجود می‌آید که این گرد و غبارها را می‌سازند. ذرات ریز و شکسته شده بدن حشرات و سوسک‌ها و حتی فضولات این حیوانات جزو این ذرات هستند. به غیر از اینها، قارچ‌ها، کپک‌ها و گرده گیاهان هم از مواد آلرژی‌زای داخل خانه به حساب می‌آیند...
اجرای نکات زیر به شما کمک می‌کنند تا اتاق به اتاق خانه‌تان، از این مواد آلرژی‌زا پاک کنید.
● ورودی خانه
از پادری‌هایی استفاده کنید که از مواد مصنوعی ساخته‌ شده‌اند. پادری‌هایی که بافتی طبیعی دارند مثل انواع حصیری، با گذشت زمان و شکستن الیاف‌شان تبدیل به محل مناسبی برای زندگی مایت‌ها، کپک‌ها و قارچ‌ها می‌شوند که می‌توانند به راحتی با یک جریان هوای ساده وارد خانه شوند. همیشه چراغ‌های مهتابی تراس یا ورودی خانه را تمیز کنید. تکه‌های بدن حشرات مرده‌ای که جذب این چراغ می‌شوند یک منبع مهم آلرژی هستند. عاج کف‌کفش‌ها همیشه مقدار زیادی گرد وغبار و آلودگی را با خود به داخل خانه می‌آورد.
● اتاق خواب
اولین کار پاک کردن گرد و غبارهاست. پشت تخت‌ها و لبه پنجره‌ها، حاشیه بالای پرده‌ها، زیر تخت و روی پره‌های پنکه سقفی بیشترین گرد و غبارها را دارند که اغلب هم پاک‌کردنشان فراموش می‌شود. پنکه‌های سقفی به علت اینکه در دسترس نیستند راحت پاک نمی‌شوند و بعد با شروع چرخش گردوغبار را پخش می‌کنند. راحتی‌های نمدی و هر چیزی که از پر یا پوست حیوانات درست شده باشد را بردارید. روتختی‌ها و ملحفه‌ها را در دمای نزدیک به ۸۰ درجه بشویید و پرده‌ها را هم هرازچندگاه با یک پارچه خیس تمیز کنید.
کمد و گنجه
لباس‌ها را داخل کاورهای زیپ‌دار لباس نگهداری کنید و کفش‌های مهمانی‌تان را بعد از پوشیدن تمیز کنید و داخل جعبه‌ای دربسته داخل کمد نگهدارید. سعی کنید تا آنجا که می‌توانید از گلوله‌های نفتالین استفاده نکنید و لباس‌های پشمی را در کیسه‌های دربسته پلاستیکی یا چمدان‌های محکم و بدون درز نگهداری کنید. گوشه کمد و دیواره آن را از نظر وجود کپک بررسی کنید. معمولا از رطوبت و نم ‌دیوارهای داخل کمد به خاطر شلوغی و تاریکی آن غفلت می‌شود.
● حمام و توالت
پشت و زیر توالت‌های فرنگی به خاطر تاریکی و رطوبت مکان مناسبی برای به وجود آمدن کپک‌ها هستند و باید همیشه آنجا را تمیز کرد. از نصب دقیق توالت فرنگی و شیر آلات مختلف حمام و توالت اطمینان حاصل کنید و مطمئن شوید که از این وسایل، آب اضافی، کف حمام و توالت جاری نمی‌شود و باعث رطوبت بیشتر نمی‌گردد. پرده‌های دور دوش حمام را ماهی یک بار در آب داغ بشویید. یا از پرده‌هایی استفاده کنید که بتوانید هرچند ماه آن را تعویض کنید. پادری‌های حمام را به دلیل اینکه به خاطر رطوبت می‌تواند محل رشد کپک‌ها و قارچ‌ها باشد هر هفته یک بار در آب داغ بشویید موقع حمام کردن یا بعد از آن در حمام را باز بگذارید یا هواکش را روشن بگذارید تا بخار آب تخلیه شود.
● اتاق پذیرایی
مبل‌ها و کاناپه‌های قدیمی را عوض کنید و سعی کنید از مبل‌های چرمی استفاده کنید چون خاصیت ضدمایت و گردوغبار دارند. سعی کنید هرچند وقت فرش‌ها را عوض کنید و یا حداقل آنها را مرتب و سالانه بشویید. پرده‌های پارچه‌ای نظافت‌شان مشکل‌تر است و پر از آلرژن هستند. آنها را با پرده‌های بافت مصنوعی تعویض کنید. مراقب گلدان گیاهان آپارتمانی باشید. روی خاک آن را با فویل آلومینیوم بپوشانید تا گرد و غبار و کپک در فضای خانه پخش نشود.
● آشپزخانه
تمام مواد غذایی و بسته‌های آن را در کشوهای دربسته و دور از حشرات نگهدارید. باید هر هفته زیر یخچال و گاز را تمیز کنید. یخچال‌های با پایه‌های چرخدار انجام این کار را راحت‌تر می‌کنند. داخل راه آب ظرف‌شویی کمی نمک بریزید تا امکان رشد باکتری‌ها و کپک‌ در آن کمتر شود. زیر سینک ظرف‌شویی را از نظر نشت آب بررسی کنید. لوله‌های آب و فاضلاب در محل اتصال به سینک اغلب نشتی دارند و باعث رطوبت کابینت تاریک زیر سینک می‌شوند و آن را به محل رشد باکتری‌ها و قارچ‌ و کپک‌ها تبدیل می‌کنند.
● زیر زمین
زیرزمین‌‌خانه‌ جایی است که باید وجب به وجب آن را به دنبال رطوبت و کپک و قارچ بررسی کنید. انبار کردن وسایل اضافی بدون بسته‌بندی درست، ریختن کتاب و مجلات اضافی که بعد از مدتی کاغذهایشان می‌پوسد و پودر می‌شود، کارتن‌های یخچال و تلویزیون و هر چیز دیگری می‌توانند باعث تولید انواع آلرژن‌ها شوند که در هوای زیر زمین پخش می‌شوند و با چسبیدن به لباس شما به بالا منتقل می‌شوند. پایین کارتن‌ها و بسته‌ها که روی زمین قرار دارند محل مناسبی برای رشد قارچ و کپک هستند.


مطالب مشابه :


پادری با منگوله

» طرز تهیه کالباس مرغ خانگی ( چهارشنبه بیست و پنجم تیر ۱۳۹۳ ) » نون و پنیر و سبزی ( یکشنبه بیست




طرز درست کردن پادری دو رویه + تصاویر

هنرهای دستی (خلاقیت کاردستی آشپزی و ) - طرز درست کردن پادری دو رویه + تصاویر - هدف از ساخت این




هنر در خانه(پادری)

طرز تهیه: از پارچه نوارهای پارچه­ای در ابعاد تقریب ۲ ×۱۵ برش می پادری منسجم­تر خواهد




علت آلرژی و جلوگیری از آن در خانه

پادری‌های حمام را به دلیل اینکه به خاطر رطوبت می‌تواند محل رشد کپک‌ها و قارچ‌ها باشد هر




پادری ساده

اموزش گلسازی و آشپزی خانگی بجستان - پادری ساده - اموزش گلسازی به خانمهای خانه دار - اموزش




تزئین حمام ساده و ارزان

حال کافی است با یک پادری یا موکت مناسب جلوی وان و یا مقابل روشویی را پوشش دهید و یک طرز تهیه.




گفتگو با موضوع خیاطی

طرز تهیه شيريني زنجبيلي با




چند نكته كوتاه اما پرفایده كدبانوگری

با پادری یا موكت با عضویت در خبرنامه گروه آشپزی که در منوی زیر مشاهده می فرمایید طرز تهیه




آموزش تصویری ساخت پادری با لباس قدیمی2

آموزش تصویری ساخت پادری با لباس قدیمی بافت و دوخت این پادری مشابه پادری حوله ای هست




آشنایی با روش تهیه فالوده خانگی

پادری کاری زیبا طرز تهیه: آب و نشاسته را مخلوط کرده و در قابلمه نچسب می‌ریزیم، و آن را روی




برچسب :