مراقبت‌هاي دوران بارداري

همان‌طور كه در پست های  قبلی گفته شد بررسي‌ها و داروها و مراقبت‌ها بايد قبل از بارداري شروع شود تا بيماري‌هاي مادر در اين دوران تشخيص داده شده و درمان مناسب براي جلوگيري از آسيب به جنين در زمان مناسب شروع شود.

پس هر خانمي بايد قبل از قطع روش جلوگيري از بارداري در اين زمينه با پزشك مشورت كند. توصيه مي‌شود خانم‌ها در همين زمان شروع به مصرف اسيدفوليك (حداقل يك ماه قبل از بارداري) كنند زيرا با مصرف اين دارو از قبل از بارداري تا پايان 3 ماهه اول مي‌توان از بروز برخي بيماري‌ها در جنين جلوگيري كرد.
پس از آن در دوران بارداري نياز به مراقبت منظم وجود دارد. در يك خانم بدون بيماري يا مشكل خاص، يك بار در 3 ماهه اول و سپس ماهانه تا 28 هفتگي ( 7 ماهگي ) و پس از آن هر 2 هفته يك بار تا 36 هفتگي و در ماه آخر بارداري هرهفته نياز به مراقبت پزشكي وجود دارد.

همچنين حداقل به 2 بار بررسي آزمايشگاهي يك بار قبل از بارداري و در صورت انجام نشدن در اوايل بارداري و مرتبه دوم در 24 تا 28 هفتگي نياز هست. اين موارد همانطور كه گفته شد براي بانواني است كه هيچ مشكل خاصي قبل از بارداري و حين بارداري نداشته‌اند وگرنه در موارد ديگر هم مراقبت‌هاي پزشكي بيشتر و هم آزمايش‌هاي متعددتري مورد نياز است.

اغلب پرسيده مي‌شود در دوران بارداري چه فعاليت‌هايي مي‌توان داشت؟ بايد گفت در اين زمان همان فعاليت‌هاي قبل از بارداري را مي‌توان ادامه داد و برخلاف تصور عمومي نياز به استراحت مطلق! جز در موارد خاص وجود ندارد.

ادامه كار مادران شاغل هم اشكالي ندارد فقط مادر نبايد خسته شود. مشاغلي كه نياز به ايستادن به مدت طولاني دارند (مثل دندانپزشكي يا تكنسين اتاق عمل) با احتمال زايمان زودرس همراه هستند و نياز به توجه بيشتري دارند. به طور كلي مادر سالم مي‌تواند تا آخرين روز بارداري خود به كارش ادامه دهد.

در مورد خواب و استراحت بايد گفته شود كه به طور طبيعي در اثر هورمون‌هاي بارداري در مادر احساس خواب آلودگي و نياز به خواب افزايش مي‌يابد اما در برخي مادران اين خواب به صورت مداوم نبوده و حتي هنگام شب چندين بار بيدار مي‌شوند و نياز به دارو براي خواب مناسب پيدا مي‌كنند.

مسافرت نيز در دوران بارداري مشكلي ايجاد نمي‌كند اما بايد در طول مسافرت هر يك تا 2 ساعت يك بار پاها را حركت داد تا از لخته شدن خون در رگ‌ها كه در بارداري شايع‌تر است، پيشگيري شود. مسافرت با هواپيما هم تا ماه آخر بارداري اشكالي ندارد و فقط نبايد به مدت طولاني بدون تحرك بود. مسافرت در ماه آخر به دليل احتمال شروع دردهاي زايماني توصيه نمي‌شود.


مطالب مشابه :


عفونت های بیمارستانی

طبق تعریف نظام کشوری مراقبت (کتاب مرجع دو روش برای کنترل عفونتهای بیمارستانی و




کنترل عفونت های بیمارستانی

طبق تعریف نظام کشوری مراقبت (کتاب مرجع دو روش برای کنترل عفونتهای بیمارستانی و




اپیدمیولوژی عفونت های بیمارستانی

علت نوع بیماران تحت مراقبت بیشتر در عفونتهای بیمارستانی به آموزش پرسنل (کتاب) قوانین




دانلود کتاب مراقبت های ویژه کارنت

دانلود کتاب مراقبت های ویژه های بهداشتی و کنترل عفونتهای بیمارستانی نظام پرستاری




دانلود کتاب پرستاری با فرمت جاوا برای گوشی موبایل (ورژن دوم)

ویژگی های کتاب دستورالعمل های بهداشتی و کنترل عفونتهای بیمارستانی سازمان نظام




مراقبت‌هاي دوران بارداري

ها و داروها و مراقبت‌ها بايد قبل از و کنترل عفونتهای بیمارستانی کتاب های




تریاژ تلفنی روشی مناسب برای کاهش مراجعه بیماران غیرفوریتی به اورژانس ها

را تشویق می کند تا مراقبت لازم را در محلی و کنترل عفونتهای بیمارستانی کتاب های آنلاین




برچسب :