خصوصیات و ویژگی های گسل دهشیر بافت

بعضی از متخصصان اعتقاد دارند كه دلیل وجود آمیزه‌های رنگین در طول گسل ايناست كه اين گسل به عنوان خط زمین در زیر میکروپلیتي واقع شده است كه بین زاگرس و ایران مرکزی قرار گرفته و تا امروز حرکاتی را نیز از خود نشان داده است.

از دیدگاه سایزموتکتونیکی گسل دهشیر به عنوان گسل لرزه‌یی ساکن به حساب می‌آید یعنی گسلی است که تمام شواهد و قرائن نشان دهنده حرکت گسل در گذشته، حال و آینده می‌باشد ولی کمتر از خود حرکت نشان داده است. 

طبق تحقيقاتي كه اخيرا در مراكز علمي انجام يافته و با توجه به استقرار دستگاه‌های شتاب نگاشت در اطراف گسل و ایستگاه‌های لرزه نگاری یزد در منطقه صدر آباد نزدیک گسل، حرکاتي از اين گسل ثبت شده است که از نظر بزرگی در حدود 5/3 ـ 3 ریشتر می‌باشد و این عدم حرکت گسل در چند سال اخير بیانگر ذخیره انرژی در طول گسل بوده و چنانچه این انرژی تخلیه نشود می‌تواند در آینده زلزله‌هایی مخربی را به وجود آورد. البته بین سال‌های 1996 ـ 1900 چندین حرکت از گسل دهشير ثبت شده و فعالیت چشمه‌های آب گرم و تراورتن‌ها اطراف گسل دهشیر و دهها پدیده دیگر زمین‌شناسی موید لرزه‌زا بودن گسل میباشد.

 همچنين طبق بررسي‌هايي كه جديدا به روش برازش چند جمله‌ای روي آنومالي‌هاي مغناطيسي منطقه و بر اساس ادامه فراسوي نقشه‌هاى آنومالی ناحیه‌ای و باقیمانده آن صورت گرفته، مشاهده گسل دهشير وتوران ‌پشت در نقشه‌هاى ادامه فراسوآباده در تراز‌هاى بالا حکايت از عمقى بودن و پى‌سنگى بودن اين گسل‌ها مى‌باشد در حاليکه گسل‌هاى ديگر منطقه به دليل سطحى بودن در تراز‌هاى بالاتر به‌تدريج محو مى‌گردند. در اين روش و با مطالعه نقشه آنومالی هاي محدوده آباده، وجود شباهت زياد بين  آنومالى‌ها دربخش شرقى و غربى گسل دهشير بيانگرآن است که اين دو آنومالى، يک آنومالى واحد بوده‌ا‌ند که توسط گسل دهشير در طول زمان جابجا شده‌اند و جابجايى اين آنومالى‌ها  در دو سوى گسل دهشير عملکرد راستگرد آن را تاييد مى‌کند بعلاوه ميزان جابجايى اين آنومالى‌ها  توسط گسل دهشير حدود 60 کيلومترتخمين زده مى‌شود.

 

مکانيسم گسل دهشير با توجه به بررسى ساختارهاى ايجادشده در اطراف آن از جمله محور و سطح محورى چينها، جابجايى‌آبراهه‌ها، شکستگى‌هاى‌ريدل‌ و آنتى‌ريدل، درزه‌هاى کششى، تورق‌ها، دايک‌‌ها، و نهايتاً وضعيت تنش در منطقه بصورت يک گسل امتداد‌لغز راستگرد بوده که در بعضى قسمت‌ها داراى مولفه معکوس نيز مى‌باشد که دراينجا نيز جابجايى آنومالى‌ها در دو سوى گسل دهشير عملکرد راستگرد آنرا مورد تاييد قرار مى‌دهند.

در اين تحقيقات همچنين مشخص شده است كه ميزان جابجايى گسل دهشير با توجه به جابجايى دو آنومالى با اندازه‌گيرى‌هاى قبلى نيز همخوانى دارد. به‌عقيده محققين ، ‌گسل دهشير رسوبات کرتاسه بالايى را حدود 50 کيلومتر جابجا کرده است بعلاوه اخيراً با توجه به شواهد فعاليت‌هاى کواترنرى کل جابجايى در طول گسل دهشير 15± 65 کيلومتر برآورد شده است.

البته افزايش شدت آنومالى‌ها در بخش شرقى نسبت به بخش غربى را مى‌توان مرتبط با گدازه های آتشفشانى منطقه دانست که در افزایش میدان مغناطیسی مؤثرهستند.

 


مطالب مشابه :


باستان ژئو فیزیک

همچنین از چند دهه پیش استفاده از روش های الکتریکی و مغناطیسی نقشه آنومالی مغناطیسی




پریدوتیت (ترجمه)

به این خاطرکه پریدوتیت اغلب خصوصیت مغناطیسی ای (به نقشه مغناطیسی یک آنومالی مغناطیسی




پریدوتیت

به این خاطرکه پریدوتیت اغلب خصوصیت مغناطیسی ای (به نقشه مغناطیسی یک آنومالی مغناطیسی




آموزش ژئوسافت Geosoft

· تصحیح igrf و تصحیح تغییرات روزانه میدان مغناطیسی · رسم نقشه و اعمال فیلترهای آنومالی




خصوصیات و ویژگی های گسل دهشیر بافت

در اين روش و با مطالعه نقشه آنومالی هاي محدوده آباده در افزایش میدان مغناطیسی




مجموعه کتب مهندسی معدن

رسم نقشه تخمین و نقشه خطای تخمین در سه جدایش مغناطیسی تر کانسار آهن آنومالی




معرفی ناهنجاری اورانیوم منطقه ده سیاهان واقع در برگه 1:250000سیرجان

اطلاعات رادیومتری و مغناطیسی بدست از نظر موقعیت جغرافیایی آنومالی شکل 1: نقشه راه




پایان نامه اورانیوم

آنومالی چیست ; نقشه بردارهای input; جداسازی قابلیت مغناطیسی ; فلوتاسیون ; تشویه ;




برچسب :