اولین ملاقات و تجربه رانندگی با تندر 90 پیکاپ

یکشنبه، ۲۱ دی ۱۳۹۳

با گذشت بیش از هفت سال از عرضه لوگان یا همان تندر 90 در بازار داخلی، هر چند که این خودرو با اقبال بسیار خوبی از سوی خریداران روبه رو شده ولی در این بازه زمانی تنها شاهد عرضه یکي دو مدل از پروژه X90 در کشور بوده ایم. در این میان و با توجه به عدم تولید مدل های دیگر این خودرو توسط  خودروسازان داخلی ، چند وقتی است که میتوان نمونه های وارداتی رنو داستر که در واقع در باطن همان L90 ولی با قد و هیکلی بلند و بزرگتر است را در سطح خیابان ها مشاهده کرد.

مدل هاچ بک این خودرو یا ساندرو نیز کماکان برای عرضه در این بازار با مشکلات مبهم بسیاری رو به رو است تا تنها گزینه موجود، همان مدل آشنای سدان این خودرو یعنی لوگان یا تندر90 باشد. اما نسل اول لوگان حاضر در کشور دو فرزند خوانده دیگر نیز دارد ؛ مدل استیشن با کد R90 و مدل وانت با كد U90 که در اینجا قصد داریم به بررسی نمونه دوم یعنی تندر90 وانت پيش از عرضه به بازار بپردازیم.

وانت تندر90 آخرین عضو از خانواده لوگان محسوب می شود که شش سال در خط تولید قرار گرفت، اما اين نوع بدنه از حدود دو سال پیش تا کنون هنوز در نسل دوم این خودرو مشاهده نشده است. جدا از اين مسائل، آنچه این پیکاپ را از سایر مدل های مشابه و رقیب آن به ویژه در بازار داخلی متفاوت می سازد در واقع وجهه بسیار خوبی است که مدل سدان تندر سال هاست که در این بازار موفق به کسب و حفظ آن شده است، چرا که تندر90 پیکاپ عملا تمام خصوصیات مثبت و برجسته مدل های استاندارد این خودرو را نیز با خود به همراه دارد. در مورد طراحی ظاهری این وانت متوسط، موارد اشتراک بسیاری می توان با تندر90 یافت. نمای جلو خودرو مانند تمام وانت ها، بدون تغییر در قیاس با سایر مدل های استاندارد باقی مانده تا در صورتی که از آیینه عقب به آن نگاه کنید به هیچ عنوان نتوان به وانت بودن خودرو پی برد.

اما تفاوت ها با متمایل شدن به سمت نمای جانبی کاملا آشکار می شود، جایی که تندر90 وانت با طول تقریبی 4.5 متر و به واسطه حذف نیمی از کابین حتی كشيده تر از مدل استیشن هفت نفره آن که خود اندکی بزرگتر از مدل سدان است، به چشم می آید. در این بخش، فرايند تبدیل کردن ال90 به یک وانت به خوبی صورت گرفته و فرم منحنی شکل امتداد سقف به سمت فضای بارگیری چهره ای آرام ولی زیبا را برای آن به همراه داشته است. سایر خطوط بدنه و خط کمربند شانه ای دقیقا مشابه با تمام تندر90 های دیگر است تا تفاوت خاص دیگری در این بخش وجود نداشته باشد.
در نمای انتهای بدنه همانطور که از ماهیت خودرو پیداست، با طرحی کاملا ساده و فاقد هر گونه پیچیدگی رو به رو هستیم تا تنها این چراغ های بزرگ قرار گرفته در دو طرف در صندوق که آنها هم از مدل استیشن به عاریت گرفته شده اند، بیشترین توجه را به خود معطوف سازند. اما مهمترین بخش این وانت یعنی فضای بارگیری آن، دارای طولی برابر با 180 سانتیمتر است که سرتاسر آن به وسیله یک پوشش پلاستیکی مقاوم و ضخيم پوشیده شده، هر چند که در نمونه مورد بررسی یک صفحه فلزی مسطح روی آن پیچ شده بود تا ضمن محافظت از پوشش اصلی، تخلیه و بارگیری راحت تری را مهیا سازد.
با ورود به داخل اتاق، دقیقا با همان فضای آشنای دیگر تندر90ها رو به رو هستیم و نکته قابل توجهی در مقايسه با نمونه سواري اين خودرو وجود ندارد، اما در این میان برخی موارد مانند دو کیسه هوا برای راننده و سرنشین کناری برای خودرویی در این کلاس در داخل کشور امری عادی نیست و یک نکته مثبت برای آن به حساب مي آید. در پشت دو صندلی کابین نیز فضایی با ظرفيت حدود 300 لیتر تعبیه شده تا برای قرار دادن وسایل ضروری جایگاه مناسبی باشد. وانت تندر90 در مدل فول تولید نمی شود، اما تجهيزاتي همچون كيسه هوا، ترمز ضدقفل، ایموبیلایزر ، فرمان هيدروليك، كولر، پشت سري هاي قابل تنظيم، قابليت تنظيم نور چراغ هاي جلو، قفل مركزي و برخی تجهیزات رفاهی دیگر در اين خودرو به صورت استاندارد نصب شده اند تا آسايشي همچون يك خودروی سواري براي راننده و سرنشين به ارمغان بياورند.

در بخش قوای محرکه همان پیشرانه باكيفيت 1.6 لیتری كه طبق روال تندرهاي ايران خودرويي، به صورت كاملا وارداتي تامين ميشود و در سایر مدل های تندر90 موجود در کشور نيز مشاهده ميشود با قدرتی برابر با 105 اسب بخار و گشتاور 148 نیوتن متر وظیفه تامین قوای این پیکاپ را بر عهده دارد. هر چند که کمتر کسی با یک وانت به رانندگی سریع اقدام می کند ولی به واسطه وزن خالص کمتر در مقایسه با مدل سواري، این خودرو از شتاب گیری بسیار عالی بهره می برد، چیزی که کمتر در مدل های همرده قابل مشاهده است!

اگر بخواهیم وانت تندر را در کلاس وانت بارها و از نظر تناژ بار قابل حمل طبقه بندی کنیم، باید آن را در رده ای پایین تر از وانت مزدا قرار دهیم چرا که در اين حوزه، وانت تندر90 به صورت استاندارد قادر به بارگیری اجسامی تا وزن 800 کیلوگرم است. با این وجود به لطف ارتفاع مناسب تا سطح زمین تقریبا با کمترین زحمت میتوان وسایل مورد نیاز را در فضای عقب خودرو قرار داد که البته عمدتا این بارها شامل اجسام متعارف و معمول در جابه جایی های روزمره همانند لوازم خانگي، مواد اوليه كارگاه ها، اجناس فروشگاهي، جعبه های مختلف و... خواهد بود.

یکی از نکات بسیار مثبت در خصوص این وانت، سیستم تعلیق خوب آن است که حتی در زمان بهره گیری از تمام ظرفیت حمل، باز هم به راحتی قابلیت جذب بیشتر ناهمواری های مسیر را دارد تا دو سرنشین آن از سواري راحت آن لذت ببرند. با توجه به ظرفیت حمل و نوع باری که در این پیکاپ بارگیری می شود نمی توان انتقادی به قابلیت های حرکتی و به خصوص کشش آن در سربالایی داشت چرا که تندر90 پیکاپ به خوبی از عهده انجام آن بر می آید.

در پایان باید بیان داشت که هر چند که طی چند سال اخیر به واسطه سرازیر شدن خودروهای مختلف چینی به بازار داخلی (که به خوبی میتوان روند رو به رشد آنها را مشاهده کرد!) انتخاب مشتریان در خصوص خریداری خودرو بیشتر از قبل شده ولی همچنان بازار وانت بارهای کوچک و متوسط شهری با کمبودهای فراوانی رو به روست. شايد تندر90 پیکاپ، پرظرفيت ترين وانتی نباشد که تاکنون در بازار کشور عرضه شده ولی بدون هیچ تردیدی یکی از بهترین و بی عیب ترین آنها به حساب می آید که علاوه بر بهره مندي از شبكه گسترده خدمات پس از فروش ايران خودرو كه براي دارندگان اين گونه خودروهاي كار، فاكتور مهمي به شمار مي رود، به لطف سیستم تعلیق فوق العاده خوب، پیشرانه ای بسيار كم مصرف، قوي، باكيفيت و كم استهلاک و ظاهری متفاوت از خودروهای رقیب همرده، گزینه ای مطلوب برای خریداران محسوب می شود.

در ادامه مطلب، فهرست مشخصات فنی تندر90 پیکاپ قابل مشاهده است:

 پیشرانه:
نوع موتور: K4M
حجم موتور: 1598 سی سی
تعداد سیلندر : چهار
نسبت تراكم: 10 به یک
حداكثر توان موتور: 105 اسب بخار در 5750 دور در دقیقه
حداكثر گشتاور: 140 نیوتن متر در 3750 دور در دقیقه
سیستم انژكتوری: چند نقطه ای الكترونيكي
نوع سوخت: بنزین
تعداد سوپاپ: 16
حد آلایندگی: يورو4

توانایی های حرکتی:
حداكثر وزن قابل تحمل محور جلو: 850 كيلوگرم
حداكثر وزن قابل تحمل محور عقب: 1160 كيلوگرم
حداكثر سرعت: 175 کیلومتر در ساعت
شتاب صفرتا 100كیلومتر: 10 ثانیه
مصرف سوخت در 100 کیلومتر:
خارج از شهر 6 ليتر
داخل شهر 9 ليتر
تركيبي 7.5 ليتر

 سیستم انتقال قدرت: پنج دنده دستی
نوع كلاچ: تك صفحه اي مكانیكی
ترمزها: جلو ديسكي، عقب كاسه اي، ضدقفل

منبع


مطالب مشابه :


راهنمای شماره موتور و شاسی در اتومبیل ها

استیشن کاروان سایپا glx 701 وآمبولانس سایپاسالار 77. سمت چپ ته




آیا پلی استیشن 2 به پایان عمر خود رسیده ست؟

وبلاگ طرفداران خودروی ال90 نسیم عشق شمیم مریم آیا پلی استیشن 2 به پایان عمر خود رسیده ست؟




اولین ملاقات و تجربه رانندگی با تندر 90 پیکاپ

اما نسل اول لوگان حاضر در کشور دو فرزند خوانده دیگر نیز دارد ؛ مدل استیشن با ال90 به یک وانت




تاریخچه بازی‌های ویدئویی، از ابتدا تا کنون (بخش اول)

وبلاگ طرفداران خودروی ال90 - کنسول پلی‌استیشن 2 سونی برای نخستین بار با توانایی‌های




بازی زیبای دزدان دریایی Pirates: The Legend of Black Buccaneer

شبیه ساز پلی استیشن 1 وبلاگ طرفداران خودروی ال90 نسیم عشق شمیم مریم(وحید صلواتی)




برچسب :