چگونه یک کسب و کار موفق راه اندازی کنیم؟

چگونه یک کسب و کار موفق راه اندازی کنیم؟(مصطفی عابدی)

خداوند همه جاهمراه ماست و عشق و مهربانی‌اش را به ماهدیه می‌کند.

آیا می‌شود تکابی آباد داشت؟ یا آیا می‌شود به تکابی آباد با مردمانی سرزنده، شاد و ثروتمند فکر کرد؟ شاید پاسخ این سؤال برای خیلی‌ها آماده باشد. در مقاله قبلی بحث افکار منفی را مطرح کرده بودم. و به گمانم یکی از عمده عوامل عدم موفقیت تکابیها افکار منفی هستند. و راهکاری هم برای آن عنوان نموده بودم. امّا متذکر می‌شوم که افکار منفی به خودی خود بد نیستند. وجود افکار منفی است که ما را بیدار کرده و به خودمان می‌آورد. افکار منفی زمانی بد هستند و باید از آنها دوری کرد که ما با تمام وجود آنها را احساس کنیم. به گونه‌ای که ترس سراسر وجودمان را بگیرد و هراس از شکست چنان ما را منقلب کند که توان ادامه راه را نداشته باشیم.امّا اگر بتوانیم با کمک افکار منفی‌مان راه موفقیت و فرار از ناکامی را پیدا کنیم، قطعاً پیروزی نصیبمان خواهد شد.

مدتی است به مطالعه زندگی افراد موفق به خصوص افراد خود ساخته می‌پردازم. کسانی که با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کرده‎اند و امروز در گرو افراد موفق و کار آفرین جامعه هستند. آنهایی که سختی‌های زیادی کشیده‌اند که امروز علاوه براینکه روی پای خود ایستاده‌اند، دست چندین نفر دیگر را گرفته اند. آری تنها راه صد ساله‌ای که می‌شود یک شبه رفت راهی است که رد پای مردان و زنان بزرگ در آن باشد! استفاد ه از تجربیات تلخ و شیرین کارآفرینان و انتخاب مسیرهای میانبری که آنها کشف کرده اند، می‌تواند به سرعت ثروتمند شدنتان بیفزاید.

به راستی چرا ما مردم تکاب کارآفرینان کمتری داریم؟

  1. سرمایه‌داران ما حاضر نیستند در شهر تکاب سرمایه گذاری کنند. اکثراً در تهران و سایر شهرهای بزرگ با خرید ملک سرمایه گذاری نموده اند. خودتان تحقیق کنید.
  2. ما مردم تکاب برای کسب موفقیت در کاری حاضر به آموزش و کسب اطلاعات در آن زمینه نیستیم. مثلا کسی که کارخانه ... می آورد، هیچ اطلاعاتی از ... ندارد، حتی نمی‌داند چند نوع ... داریم.
  3. متأسفانه در اکثر مواقع این افراد در زمینه کسب و کار مورد نظر هیچ تجربه‌ای ندارند و حاضر هم نیستند یک مدیر متخصص استخدام کنند تا به کسب و کارشان سرو سامان بدهد. حتی حاضر نیستند یک حسابدار خبره استخدام کنند، فقط کسی را می‌خواهند که به حساب فاکتورهایشان رسیدگی کند.
  4. به طرح توجیهی توجهی نمی‌شود. یک طرح تجاری همزمان باید کمی و کیفی باشد. تفسیر آن با شرایط مالی قابل محاسبه اهمّیّت دارد. متأسفانه وقتی فردی می‌خواهد کسب و کاری را راه اندازی نماید طرح توجیهی آن را فقط برای گرفتن تسهیلات بانکی لازم دارد. در حالی که یک طرح توجیهی در هر مرحله از کار باید در کنار تولید باشد.
  5. یکی از بزرگترین عوامل عدم موفقیت تکابی ها در طرح‌هایشان برداشتن لقمه‌های بزرگ است. بسیاری از کار آفرینان موفق از کارهای کوچک شروع کرده‌اند. به عنوان مثال بهروز فروتن از زیر زمین خانه‌اش شروع کرد. زندگینامه قلمچی را مطالعه کنید ببینید چگونه قلمچی شد؟ و...
  6. مردم تکاب ریسک پذیر نیستند. .متأسفانه قدرت ریسک پذیری مردم تکاب بسیار بسیار پایین است. سرمایه‌گذاریهای کلان ریسک پذیری بالایی لازم دارد. کدام مرد تکابی حاضر است با ششصد هزار تومان شش میلیارد چک بکشد؟ در حالی که خانم فاطمه دانشور با این کار امروز یکی از زنان برتر و موفق کشور است.
  7. بیشتر کسانی که در تکاب می‌خواهند سرمایه‌گذاری کنند و طرح‌های آنها با شکست مواجه شده مبالغ کلان تسهیلات بانکی دریافت کرده‌اند در حالی که آورده خودشان در مقابل وام بسیار ناچیز بوده و یا اصلاً آورده‌ای نداشته‌اند. با مراجعه به بانکها خیلی راحت می‌توانید این افراد را شناسایی کنید.
  8. شاید بتوان گفت که بدترین حالت ممکن را پیش بینی نمی کنند و این به دلیل نداشتن مشاور کاردان و دلسوز است. اگر هر تولیدی بدترین حالت ممکن را پیش بینی کند و کمی فکر و اندیشه کنار آن داشته باشد در مواقعی که به بن بست می‌رسد به جای حراج کارخانه و شرکت خود مسیر خود را عوض کرده و راه خود را ادامه می‌دهد.
  9. متأسفانه مردم تکاب مقلدان بسیار خوبی هستند. خیلی راحت کسب و کار همدیگر را می‌دزدند. مثلا هیچ دقت کرده‌اید در چند سال اخیر چندتا کابینت سازی در این شهر راه اندازی شده است؟! گرچه امروزه به واسطه تسهیلاتی بانکی که دولت در اختیار مردم برای ساخت و ساز قرار می‌دهد، نیاز به تولیدات کابینت سازی ضروری است امّا با این رویه‌ای که پیش می‌رود در چند سال آینده اشباع شده و اکثر آنها بیکار خواهند شد. فروش فرش‌های کامپیوتری هم از این مسئله ناشی می‌شود.

10-متأسفانه اکثر تولیدیهای تکاب حتّی در سطح شهر تکاب تبلیغات ندارند. چه برسد به سایر شهرها. آیا شما می‌دانید در شهرک صنعتی تکاب چه کارخانه‌هایی داریم؟!

امّا برای راه اندازی یک کسب و کار موفق چه باید کرد؟

  1. ابتدا در مورد آن شغل اطلاعات جمع آوری کنید. زندگی کسانی که از این روش کسب درآمد می‌کنند را مطالعه کنید. به جای اینکه خودتان تجربه کنید از الگوی افراد موفق کمک بگیرید.
  2. با امکاناتی که برایتان مقدور است شروع کنید. حتی اگر از زیر زمین منزلتان باشد. به جای اینکه بروید شهرک صنعتی و کلی زمین در اختیار بگیرید، از حیاط خانه خود شروع کنید.
  3. برای شغلتان طرح توجیهی بنویسید. از یک کارشناس متخصص بخواهید یک طرح توجیهی قدرتمند برایتان طراحی کند حتی اگر لازم باشد مبلغ کلانی به او بپردازید،امّا باید پابه پای طرح شما باشد. هرجا طرح شما با مشکل مواجه شد برای آن راه‌ حلی پیدا کند.
  4. از نیروی اهرم استفاده کنید. بسیاری مشاغل هستند که با کمک افراد دیگر درآمدهای بسیار کلانی دارند. خانم طاهره جوانبا استفاده از نیروی اهرم ماهی بیست میلیون تومان درآمد دارد
  5. بدترین حالت ممکن را پیش بینی کنید و همیشه خودتان را برای مقابله با آن آماده کنید.
  6. از روشهای تبلیغات مدرن و سنتی کمک بگیرید.
  7. رقیبان خود را بشناسید و استراتژی‌های آنها را مطالعه کنید.
  8. از قدرت فکر استفاده کنید. انسانهای موفق همیشه می‌گویند، بن بست وجود ندارد یا راهی خواهم ساخت یا راهی خواهم یافت. در شرایط بسیار سخت اگر بتوانید از قدرت فکر و اندیشه استفاده کنید مطمئناً راه حل خوبی پیدا خواهید کرد.
  9. سعی کنید روحیه‌ای شکست ناپذیر داشته باشید. معروف است که پس از اینکه ادیسون 9999 بار در اختراع لامپ شکست خورد، شخصی از او پرسید آیا قصد داری برای ده هزارمین بار هم شکست بخوری؟ و آن وقت ادیسون پاسخ داد: من شکست نخورده‌ام بلکه 9999 راه دیگر کشف کرده‌ام که به اختراع لامپ برق منتهی نمی‌شود.

10-کتابهای زیر را حتماً مطالعه کنید. «معجزه ذهن برای رسیدن به آرزوها- به روش خود ثروتمند شوید- بیندیشید و ثروتمند شوید- آیین زندگانی- قدرت نامحدود- حکایت دولت و فرزانگی- چه کسی پنیر مرا جابه جا کرد- سنگ فرش هر خیابان از طلاست- مدیر یک دقیقه‌ای- 21 روش عالی برای اینکه کسب و کارتان را پر سود کنید. و ....- »

حتما به وبلاگ (www.trazi.blogfa.com ) سر بزنید و زندگینامه افراد موفق را در آن مطالعه کنید.


مطالب مشابه :


مستند سازی تجربه مدیریت

مستند سازی برای اینکه تجربه مدیریتی خود را بهتر انتقال چگونه مطالعه کنیم




مستند سازی تجارب مدیریتی و سازماني

مستند سازی ضرورت هایی را بیان کنیم که منشا شکل تجربه عملی خود را ارایه کرده




مستندسازی تجربیات مدیران

مستند سازی تجربه و ضرورت هایی را بیان کنیم که منشا شکل خود را بهتر انتقال




تحقیقی در مورد یادهی یادگیری در مدارس

را باور کنیم تا مدرسه تجربیات عقاید خود را رد و و از تجربیات مستند سازی




شبیه‌سازی در تصمیم‌گیری‌های مدیریتی

تصمیم گیری خود را پیش‌بینی و پیش بینی کنیم. شبیه سازی در حقیقت و مستند سازی




سهیم سازی تجربه، پرهیز از آزمون و خطا

آنچه که از بیرون وارد می شود چگونه خود را برای مستند سازی تجربیات




چگونه یک کسب و کار موفق راه اندازی کنیم؟

کرد که ما با تمام وجود آنها را احساس کنیم. خود را بشناسید و مستند سازی




سئوالات کنکور 93 و گزینه های مشکوک (مستند سازی پاسخ های کنکور مشاوره)

(مستند سازی پاسخ این سوال چگونه سئوالی تا احساسات و تجربیات خود را بدون اینکه




رجیو امیلیاچیست؟

سمینار " کودکان با صد زبان ، مستند سازی را در کلاس خود مستند تجربیات خود را




برچسب :