آيين نامه مربوط به شرايط و طرز انتخاب و حدود وظايف و مسئوليت هاي امين اموال

 

وزارت امور اقتصادي و دارايي

 

هيات وزيران در جلسه مورخ 5/11/1376 بنا به پيشنهاد وزارت امور اقتصادي و دارايي به استناد ماده (34) قانون محاسبات عمومي كشور – مصوب 1366 – آيين نامه موضوع ماده ياد شده را به شرح زير تصويب نمود :

 

آيين نامه مربوط به شرايط و طرز انتخاب و حدود وظايف و مسئوليت هاي امين اموال

 

ماده 1 – امين اموال ماموري است كه از بين مستخدمين رسمي با موافقت ذيحساب ذيربط به موجب حكم وزارتخانه يا مؤسسه دولتي به اين سمت منصوب و مسئوليت حفظ و حراست و تحويل و تحول و تنظيم حساب اموال و اوراقي كه در حكم وجه نقد است و همچنين كالاهاي تحت ابوابجمعي خود را براساس مقررات اين آيين نامه و آيين نامه اموال دولتي و ساير مقررات مربوط به عهده خواهد داشت .

      تبصره 1 – مقررات مربوط به صاحب جمعان در قوانين عمومي مورد عمل وزارتخانه ها و مؤسسات دولتي در صورت عدم مغايرت با مفاد قانون محاسبات عمومي كشور براي امناي اموال نيز قابل اجرا مي باشد.

     تبصره 2 – ماموريني كه تحت ساير عناوين شغلي در آزمايشگاه ها ، كتابخانه ها ، موزه ها ، انبارها و ساير موارد عهده دار مسئوليت حفظ و حراست اموال دولتي و نگهداري حساب آن ها مي باشند ، از لحاظ مسئوليت هاي موضوع اين آيين نامه در حكم امين اموال خواهند بود .

     تبصره 3 – مسئوليت تحويل و حفظ و حراست اموالي كه توسط وزارتخانه ها و مؤسسات دولتي به طور اماني به  شركت هاي دولتي و مؤسسات و نهادهاي عمومي غير دولتي ، تحويل مي گردد بايد به عهده يك يا حسب ضرورت چند نفر از كاركنان ثابت و غير موقت دستگاه هاي مذكور كه در حكم امين اموال خواهند بود محول گردد . مسئوليت موضوع اين تبصره رافع مسئوليت دستگاه تحويل گيرنده در مورد حفظ و حراست و اعاده اموال مذكور نخواهد بود .

 

ماده 2 – وزارتخانه ها و مؤسسات دولتي و شركت هاي دولتي و مؤسسات و نهاد هاي عمومي غير دولتي مجري طرح هاي عمراني مكلفند به منظور حفظ و حراست و تحويل و تنظيم حساب اموال طرح هاي مزبور برابر مقرارت امين اموال تعيين و منصوب نمايند .

     تبصره – امين اموال در شركت هاي دولتي و مؤسسات و نهادهاي عمومي غير دولتي در ارتباط با طرح هاي عمراني بايد از بين كاركنان ثابت و غير موقت آن ها منصوب گردد .

 

 

ماده 3 – امين اموال بايد داراي شرايط زير باشد :

     الف – داشتن حداقل مدرك تحصيلي پايان دوره دبيرستان .

     ب – داشتن صلاحيت و توانايي لازم براي انجام وظايف مربوط .

     ج – سپردن تضمين مناسب در موارد و به ميزاني كه در مقررات مربوط پيش بيني شده است .

     تبصره 1 – در صورت نبودن فرد واجد شرايط موضوع بند « الف» اين ماده استفاده موقت از افرادي كه ضمن داشتن ساير شرايط داراي مدرك تحصيلي سوم متوسطه نظام آموزشي سابق يا پايان دوره راهنمايي نظام آموزشي فعلي باشند ، به شرط دارا بودن حداقل دو سال سابقه كار تجربي مربوط بلامانع است.

     تبصره 2 – امناي اموال كتب كتابخانه ها ، اشياي موزه اي ، لوازم آزمايشگاهي ، لوازم فني و نظاير آن ها بايد از بين كساني انتخاب شوند كه علاوه بر دارا بودن شرايط مندرج در اين ماده يا تبصره يك آن حسب مورد داراي اطلاعات فني لازم باشند.

 

ماده 4 – امين اموال  از لحاظ وظايف مربوط به نگهداري حساب اموال دولتي و تنظيم حساب آن ها و تحويل و تحول اموال تحت ابوابجمعي و ساير مقررات مربوط زيرنظر ذيحساب انجام وظيفه مي نمايد.

     تبصره – ذيحساب مكلف است در فواصل زماني مناسب حسب مورد به تشخيص خود و حداقل سالي يك بار به طريق مقتضي به موجودي حساب امين اموال رسيدگي و در صورت مشاهده كسري در ابوابجمعي امين اموال مراتب را جهت اقدام به وزارتخانه يا مؤسسه دولتي ذيربط و وزارت امور اقتصادي و دارايي گزارش و تا حصول نتيجه موضوع را پيگيري نمايد.

ماده 5 – امين اموال مكلف است براي هر يك از اموال منقول غيرمصرفي تحت ابوابجمعي خود با رعايت طبقه بندي مربوط يك شماره اختصاص دهد و شماره مذكور را در مورد اموالي كه الصاق برچسب به آن ها ميسر مي باشد روي برچسب درج و به مال الصاق نمايد و درموردي اموالي كه به تشخيص و پيشنهاد دستگاه اجرايي ذيربط و تاييد وزارت امور اقتصادي و دارايي الصاق برچسب به آنها ميسر نباشد ، ثبت مشخصات مال در دفاتر و صوررتحساب ها كافي خواهد بود.

     تبصره 1 – شماره بر چسب هر طبقه از اموال موضوع اين ماده در مورد واحدهايي كه بدواً حساب اموالي خود را براساس اين آيين نامه تنظيم مي نمايند از شماره يك شروع و با رعايت تسلسل ادامه خواهد يافت و در مورد واحدهايي كه داراي حساب اموال براساس آيين نامه اموال دولتي هستند ، شماره برچسب هر طبقه به دنبال شماره برچسب هاي سابق ادامه پيدا مي كند .

     تبصره 2 – نوع برچسب بايد متناسب با وضعيت مال به صورتي كه دوام لازم را داشته باشد تهيه و به نحوي الصاق گردد كه صدمه و خسارتي به مال وارد نيايد. در صورتي كه در مورد برخي از اموال منقول غير مصرفي برحسب ضرورت از طرف وزارت امور اقتصادي و داريي برچسب خاصي تعيين و اعلام گردد ، امين اموال مكلف است در مورد اينگونه اموال از همان نوع برچسب استفاده نمايد .

 

ماده 6 – امين اموال مكلف است مشخصات كامل اموال منقول غير مصرفي رسيده و فرستاده واحد ابوابجمعي خود را به ترتيب شماره تخصيصي و برچسب نوع و طبقه اموال در دفاتر مربوط ثبت نمايد .

     تبصره – ثبت دفاتر موضوع اين ماده بايد با رعايت دستورالمعل طبقه بندي اموال به عمل آيد .

 

ماده 7 – امين اموال مكلف است در مواقعي كه بايد مالي با رعايت مقررات به طور موقت يا دائم از واحد اداري ذيربط خارج شود با توجه به مجوز صادر شده از طرف مقامات مجاز دستگاه مربوط پروانه خروج كه داراي شماره ترتيب و حاوي مشخصات كامل باشد در سه نسخه صادر و نسخه اول را به خارج كننده مال و نسخه دوم را به واحد انتظامات تحويل و نسخه سوم را نزد خود نگهداري نمايد ، پروانه مذكور بايد به امضاي امين اموال و مقام مجاز ذيربط رسيده باشد .

     تبصره 1 – خروج خودرهاي دولتي به منظور ارائه خدمت يا ماموريت اداري از شمول اين ماده خارج و تابع ضوابط مربوط به خود مي باشد .

     تبصره 2 – خروج دوچرخه ، موبيلت و موتورسيكلت و ساير وسايل نقليه كه به منظور خدمات يا انجام وظايف اداري تحويل كاركنان شده يا مي شود و مسئوليت حفظ و نگهداري آنها به عهده شخص تحويل گيرنده مي باشد از شمول اين ماده خارج است .

     تبصره 3 – خروج موقت كتاب و نظاير آن از كتابخانه ها تابع ضوابط خاص خود مي باشد .

     تبصره 4 – در صورتي كه مالي بدون پروانه خروج موضوع اين ماده از واحد اداري ذيربط خارج شود ، مسئوليت آن به عهده واحد انتظامات مربوط خواهد بود .

 

ماده 8 – امين اموال مكلف است صورتحساب اموال منقول غير مصرفي رسيده و فرستاده نيمه هر سال را تا آخر مهر ماه همان سال و صورتحساب نيمه دوم را تا آخر فروردين ماه سال بعد از روي دفاتر اموال در سه نسخه تنظيم و پس از امضاي خود و رئيس واحد ذيربط به ذيحسابي تحويل نمايد ... ذيحساب مربوط پس از بررسي صورتحساب و امضاي آن يك نسخه از آن را حسب مورد در مركز به وزارت امور اقتصادي و دارايي استان مربوط ارسال و نسخه ديگر آن را به واحد متبوع ارسال و نسخه سوم را نزد خود نگهداري مي نمايد .

 

ماده 9 – امين اموال مكلف است اموال منقول رسيده و فرستاده مصرفي و در حكم مصرفي ابوابجمعي خود را در دفتري مطابق نمونه اي كه از طرف وزارت امور اقتصادي و دارايي ابلاغ شده است ، ثبت نموده و صورت موجودي آخر سال خود را در سه نسخه تنظيم و پس از امضاي خود و رئيس واحد ذيربط به ذيحسابي ارسال نمايد .

     ذيحساب مربوط پس از بررسي صورتحساب و امضاي آن منتهي تا آخر فروردين ماه سال بعد يك نسخه آن را حسب مورد در مركز به وزارت امور اقتصادي و دارايي و در استان به اداراه كل امور اقتصادي و دارايي استان مربوطه ارسال و يك نسخه آن را به واحد متبوع ارسال و نسخه آخر را نزد خود نگهداري مي نمايد .

 

ماده 10 – دفاتر اموال بايد بدون خدشه و قلم خوردگي ثبت و نگهداري شود و هرگاه اشتباهي در ثبت اقلام رخ دهد ، امين اموال مكلف است توضيح لازم را به امضاي خود در ستون ملاحظات در مقابل نام مال قيد نمايد .

 

ماده 11 – در پايان سال مالي امين اموال ذيل آخرين رديف ثبت شده دفاتر اموال را بسته و امضا مي نمايد و از صفحه بعدي همان دفاتر جهت ثبت مشخصات اموال سال مالي بعد استفاده خواهد نمود .

تبصره – ثبت مراتب حذف هر قلم از اموال فرستاده در دفاتر بايستي در مقابل مشخصات رسيده  همان مال انجام شود .

 

ماده 12 – آن دسته از دستگاههاي دولتي مشمول اين آيين نامه كه با توجه به طبع و ماهيت برخي از اموال دولتي از قبيل اموال موزه ها ، كتب كتابخانه ها و انواع كالاي انبارها ، براي حفظ و حراست و تنظيم و نگهداري حساب و تحويل آن ها از روش هاي خاصي استفاده مي نمايند با موافقت وزارت امور اقتصادي و دارايي در مورد اين قبيل اموال بجاي استفاده از روش هاي مقرر در اين آيين نامه روش هاي مربوط را اعمال خواهند نمود .

 

ماده 13 – امين اموال مكلف است اموال منقول اماني رسيده را بلافاصله بدون تخصيص برچسب در دفتري كه نمونه آن توسط وزارت امور اقتصادي و دارايي تعيين مي شود ثبت و فهرست آن ها را در فرم مربوط كه به تاييد ذيحساب يا اداره مجاز از طرف او نيز رسيده است ، در سه نسخه تنظيم و يك نسخه را توسط ذيحساب و حسب مورد به وزارت امور اقتصادي و دارايي استان و نسخه دوم را به واحد متبوع ارسال و نسخه سوم را نزد خود نگهداري نمايد .

 

ماده 14- پس از انقضاي زمان تعيين شده براي استفاده از مال اماني ، امناي اموال واحدهاي گيرنده و دهنده مال اماني مكلفند به منظور استرداد مال مذكور ، مراتب را به موقع به واحدهاي متبوع خود كتباً گزارش نمايند . درصورت استرداد مال بايد صورت جلسه لازم مطابق نمونه مربوط در چهار نسخه تنظيم و پس از تأييد ذيحساب و يا افراد مجاز از طرف او نسخه اي به هر يك از واحدهاي متبوع و دو نسخه ديگر آن به تحويل دهنده و تحويل گيرنده تسليم شود .

 

ماده 15- امين اموال ( انبار دار ) مكلف است در آخر هر سال نسبت به شمارش موجودي اموال تحت ابوابجمعي خود با حضور نماينده رئيس دستگاه اجرايي ذيربط مطابق فرمي كه از طرف وزارت امور اقتصادي و دارايي تعيين مي گردد در سه نسخه اقدام و پس از تأييد رئيس اداره و ذيحساب مربوط حداكثر تا فروردين ماه سال بعد نسخه اول را حسب مورد در مركز به اداره كل اموال دولتي و در استان ها به اداره كل امور اقتصادي و دارايي استان مربوط تحويل و نسخه دوم را به واحد متبوع خود ارسال و نسخه سوم را نزد خود نگهداري نمايد .

 

ماده 16- امين اموال مكلف است فهرست مشخصات اموال غير منقول ابوابجمعي خود را حداكثر ظرف مدت شش ماه پس از ابلاغ اين آيين نامه تهيه و به ذيحسابي مربوط ارسال و تغييرات بعدي را بلافاصله گزارش نمايد .

 

ماده 17- چنانچه امين اموال منصوب شده بر اساس ماده (34) قانون محاسبات عمومي كشور ، همان جمعدار قبلي اموال باشد امين اموال بايد در دفاتر مورد عمل شروع فعاليت خود را با سمت امين اموال و براساس اين آيين نامه مشخص و تفكيك نمايد و در مواردي كه واحد مربوط قبلاً داراي جمعدار اموال بوده و امين اموالي غير از جمعدار قبلي براي آن در نظر گرفته شود جمعدار سابق مكلف به تحويل اموال ابوابجمعي خود به امين اموال با تنظيم صورت جلسه اي كه به امضاي رئيس واحد وذيحساب مربوط يا نمايندگان آن ها رسيده باشد خواهد بود ، يك نسخه از صورت جلسه مزبور براي ذيحساب ذيربط ارسال و نسخه ديگر نزد امين اموال نگهداري مي شود .

 

ماده 18- در صورتي كه امين اموال تغيير سمت يافته يا به نحوي از انحاء سمت امين اموالي از وي سلب شود مكلف است به ترتيب مقرر در ماده (17) اين آيين نامه نسبت به تحويل اموال ابوابجمعي خود به امين اموال جديد اقدام نمايد .

تبصره – در مواردي كه امين اموال ياجمعدار سابق موضوع ماده (17) اين آيين نامه از تحويل ابوابجمعي خود به امين اموال جديد استنكاف نمايد يا به هرعلت حضور وي براي تحويل اموال تحت ابوابجمعي ميسر نباشد تحويل اموال و دفاتر و سوابق مربوط با حضور رئيس واحد و ذيحساب مربوط يا نمايندگان آن ها و نماينده ديوان محاسبات كشور انجام خواهد شد . تحويل و تحول موضوع اين تبصره مانع از رسيدگي واحد ذيربط در مورد علت استنكاف يا عدم حضور امين اموال يا جمعدار سابق و اقدامات قانوني لازم در اين زمينه نخواهد بود .

 

ماده 19- امين اموال مكلف است صورت اموال منقول غير مصرفي موجود در هر اطاق يا محل را با ذكر مشخصات كامل در سه نسخه تنظيم و پس از امضاي خود و يك نفر از كاركنان واحد ذيربط كه از طرف رئيس اداره مربوط معرفي شده است ، تنظيم و يك نسخه آن را نزد خود نگهداري و نسخه دوم را به كارمند مذكور تحويل و نسخه سوم را در اطاق يا محل مربوط الصاق و با اطلاع قبلي امين اموال ذيربط مجاز مي باشد و كاركنان فوق الذكور كه صورت اموال به امضاي آن ها مي رسد ، مكلفند قبل از هر نوع نقل و انتقال و جابجايي و هم چنين در صورت بروز كسري و نقصان در اموال مزبور مراتب را از طريق رئيس يا كارمند ارشد واحد ذيربط براي اقدامات لازم كتباً به امين اموال مربوط اعلام نمايند .

تبصره – امين اموال مي تواند به تشخيص و موافقت رئيس هر واحد اموال منقول غيرمصرفي را كه براساس وظايف و ماموريت هاي محوله مورد استفاده يك يا چند نفر از كارمندان مي باشد و حفظ و حراست اين قبيل اموال با توجه به حجم يا ساير خصوصات آنها توسط يك نفر از كاركنان مذكور مقدور باشد ( مانند دوربين و ماشين حساب و نظاير آن ) با اخذ رسيد ذيل صورت مشخصات اموال مزبور به كارمند مربوط بسپارد . صورت مشخصات مورد اشاره در سه نسخه تنظيم و نسخه اول آن نزد امين اموال نگهداري و نسخه دوم به تحويل گيرنده تسليم و نسخه سوم در اطاق يا محل مربوط الصاق خواهد شد .

كارمنداني كه اموال موضوع اين تبصره به آن ها سپرده مي شود تا زماني كه بر طبق وظايف و ماموريت هاي محوله اموال مذكور را در اختيار دارند در مورد حفظ و حراست آن ها مسئول هستند و مكلفند اين قبيل اموال را بلافاصله پس از ررفع نياز اداري يا تغيير سمت يا بازنشستگي با اخذ رسيد به امين اموال مربوط تحويل نمايند .

 

ماده 20 – دستگاه هاي دولتي مكلفند با همكاري وزارت امور اقتصادي و دارايي نسبت به تنظيم و اجراي برنامه هاي آموزشي لازم براي امناي اموال و ساير ماموران مربوط به منظور فراهم آوردن موجبات حسن اجراي وظايف و مسئوليت هايي كه در رابطه با اموال دولتي تحت اختيار به عهده آن ها محول مي باشد اقدام نمايند .

 

ماده 21 – امين اموال مكلف است در صورت مفقود شدن يا از بين رفتن يا وارد شدن خسارت به مال ناشي از سيل ، زلزله ، سرقت يا آتش سوزي يا هر علت ديگر مراتب را كتباً به واحد ذيربط اطلاع دهد تا پس از گواهي رئيس واحد مزبور مراتب به وزارتخانه يا مؤسسه دولتي مربوط براي رسيدگي و اقدام لازم گزارش گردد .

ماده 22 – امين اموال اوراق بهادار كه مسئوليت حراست و تحويل و تحول و تنظيم حساب اوراق در حكم وجه نقد را به عهده دارد ، وظايف خود رابا رعايت اين آيين نامه و براساس دستورالعملي كه توسط وزارت امور اقتصادي و دارايي تهيه و ابلاغ مي گردد زيرنظر ذيحساب انجام خواهد داد .

 

ماده 23 – با توجه به اهميت وظايف و مسئوليت هاي امناي اموال و ضرورت حفظ و حراست اموال دولتي كه قسمتي از  بيت المال را تشكيل ميدهد ، سازمان امور اداري و استخدامي كشور موظف است فوق العاده شغل امين اموال و شغل موزه دار را كه از لحاظ رعايت مسئوليت هاي موضوع اين آيين نامه در حكم امين اموال مي باشدو هم چنين موارد نظير را به نحوي پيش بيني نمايند كه انگيزه جذب افراد واجد صلاحيت براي مشاغل مذكور فراهم گردد .


فهرست اموال در حكم مصرفي موضوع تبصره «3» ماده «4» فصل اول آيين نامه اموال دولتي مصوب 27/4/72  هيأت محترم وزيران

 

 

انواع مصالح ساختماني و همچنين اموالي كه جهت نصب در ساختمان و تأسيسات خريداري مي شود و پس از نصب عرفاً و برابر مقررات جزء بنا و يا تأسيسات محسوب مي گردند .

انواع لاستيك هاي خودرو

لوازم يدكي به طور اعم

انواع تشك ، پتو‌ ،‌ لحاف ، ملحفه ، چادر كه قابليت جابجايي و نقل و انتقال دارد و نظاير آن

انواع باطري

لوازم مورد مصرف در شبكه هاي آب ،‌ فاضلاب ، برق ،‌گاز ،‌ مخابرات و نظاير آن

انواع پوشاك ، كفش و دستكش ، چمدان ، ساك ، كيف دستي و نظاير آن

انواع لوله و شيشه هاي آزمايشگاهي

انواع ميز و صندلي و تخته مورد استفاده در كلاس هاي درسي

10-  انواع كف پوش و پرده

11-  انواع نوار و فيلم و ديسكت ( نوار خام )

12- ساير اموالي كه خريد واحد آن ها ازتاريخ ابلاغ اين فهرست و يا ارزش روز آن ها برابر دويست هزار ( 000/200) ريال يا كمتر باشد .

13-  مواد خام به طور كلي

14-  نهال 


مطالب مشابه :


دستورالعمل اعطاء ماموريت آموزشي كاركنان

ماده 4: ماموريت آموزشي پاره وقت: نمونه فرم درخواست تمديد ماموريت آموزشي ضميمه مي باشد.




آرا ديوان عدالت اداری

طبق اصل 36 قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران حكم به مجازات و العاده مأموريت خارج از




ماموريت آموزشي فرهنگيان ايثارگر درحالت استخدام آزمایشی نیز امکانپذیر است

ماموريت آموزشي بدیهی است تازماني كه حكم استخدامي افراد نمونه متن نامه براي




نحوه تنظیم درخواست شخصی برای ماموریت آموزشی فرهنگیان درخارج ازکشور

1- روگرفت آخرين حكم است نسبت به لغو حكم مأموريت اقدام و يا نمونه سئوال




ماموریت آموزشی ایثارگران - پاسخ به سئوالات

7- ماموريت آموزشي نكرده اند ويا حكم استخدامي آنان نمونه متن نامه براي




آيين نامه مربوط به شرايط و طرز انتخاب و حدود وظايف و مسئوليت هاي امين اموال

به موجب حكم وزارتخانه مطابق نمونه اي كه از وظايف و ماموريت هاي محوله




آيين‌نامه‌ مرخصي‌هاموضوع ماده (84) قانون مديريت خدمات كشوري و تبصره‌هاي آن

حالت اشتغال يا مأموريت خدمت مي‌كنند در در صورت موافقت حكم مرخصي بدون نمونه مديران




ماموريت آموزشي واختلال درامور اموزشي مدارس

عطف به نامه شماره 605/36551/631 مورخ 18/7/1390 درخصوص مهلت اعطاي ماموريت حكم استخدامي نمونه متن




نامه محيط بانان نمونه كشور به رييس قوه قضاييه

محيط بانان نمونه كشوري با تدوين يك حكم قصاص يكي از در حين انجام ماموريت




برچسب :