سردرود قطب تولید تابلو فرش ایران

                                                 

 بسمه تعالی

پیرو هماهنگی های به عمل آمده  با مرکز ملی فرش ایران و سازمان بازرگانی استان آذربایجان شرقی از طرف تولید کنندگان و بافندگان  تابلو فرش دستبافت سردرود و شهرداری و شورای اسلامی شهر سردرود

همایشی تحت عنوان  ((سردرود قطب تولید تابلو فرش  دستبافت ایران)) روز پنجشنبه مورخ 90/10/8   با حضور تولید کنندگان و بافندگان  تابلو فرش شهر سردرود  در تالار فرهنگی این شهر برگزار گردید.

 

در این همایش جناب آقای مرداسی ضمن بازدید  از چندین  کارگاه  تولید ، رنگرزی ، طراحی ، برجسته زنی ، چله کشی  ، گالری فروش تابلو فرش ، ابداعات ، اختراعات و نوآوری مربوط به تابلو فرش دستبافت  و مشاغل جانبی آن اظهار شگفتی کردند.

ایشان  در این همایش ضمن توصیف و ستایش اقدامات تولید کنندگان و بافندگان در سردرود و پیشبرد اهداف تولید این هنر صنعت به ارائه طریق در ضمینه های مختلف به  ویژه توسط جوانان  مستعد و تحصیل کرده این شهر که اغلب در این حوزه فعالیت گسترده ای دارند پرداخت و اظهار امیدواری کرد این همایش ها  و اقدامات جانبی آنها بتواند  در آینده نزدیک به معرفی بیش از پیش توانمندی های  تابلو فرش دستباف سردرود به انجامد .

03.jpg

رئیس مرکز ملی  فرش ایران  همچنین از تولیدات وابداعات  به عمل آمده بازدید و خواستار تهیه و تدوین پروژه پژوهشی و تحقیقاتی جامع تابلو فرش دستباف سردرود، جهت معرفی  تاریخ  و پتانسیل تابلو فرش این شهر از طریق مرکز ملی فرش ایران شد. وی ضمن اشاره به شور و نشاط و همدلی مابین تولید کنندگان  سردرود خاطر نشان کرد، که با همکاری  طراحان و همیاری مرکز ملی فرش ایران  طرح های اصیل ایرانی بیشتر در تولید تابلو فرش مورد استفاده قرار گیرد  وی ضمن مفید واقع شدن چنین همایشهایی افزود جهت بسط گسترش بازار برای تابلو فرشهای سردرود در خارج از کشور  یک گروه تجاری از این شهر در فروردین ماه  سال آینده به کشور چین اعزام شود.

01.jpg

ایشان تشکلها را برای انسجام بخشی بیشتر به این هنر صنعت مفید دانست و یادآور شد اتحادیه تولید کنندگان و بافندگان تابلو فرش دستباف سردرود که در شرف شکل گرفتن است ، زیر چتر حمایت مرکز ملی فرش ایران قرار خواهد گرفت.

جناب آقای مرداسی  رئیس مرکز ملی فرش ایران برندسازی برای این تولید یک امر مهم خواند و افزود این نشان تجاری موجب شناساندن  این هنر برای  این شهر خواهد بود.

03+.jpg

وی ضمن خوشحالی خویش از سفر به این منطقه و شهر سردرود ، از اینکه تمام کارهای مربوط به تولید و توزیع تابلو فرش در خود شهر سردرود انجام می شود ،  ابراز خشنودی کرد  و این امر را قابل ستایش خواند، همچنین شادابی ، شور و نشاط تولید کنندگان سردرودی را نشان از موفقیت این تولید دانست.

در این همایش فیصل مرداسی به بافت تابلو فرش بیداری اسلامی اشاره کرد که این تابلو فرش به همت كمیسیون حقوق بشراسلامی و با مشاركت هنرمندانی از تبریز و سردرود در این منطقه  بافته می شود.

وی افزود: برای بافت این تابلو فرش، رایزنیهای اولیه با دكترولایتی و دبیرخانه دائمی مجمع جهانی بیداری اسلامی انجام و قرار شده پس از تهیه نقشه این فرش توسط هنرمندان بزرگ تبریز و سردرود و  تایید  آن توسط دبیرخانه دایمی مجمع جهانی بیداری اسلامی، طی مراسمی در منطقه رونمایی شود.

وی گفت: در این تابلو فرش، لوگوی سازمانها و مراكز مشاركت كننده همچون مجمع جهانی بیداری اسلامی، كمیسیون حقوق بشراسلامی ، مركز ملی فرش ایران ، شهرداری و شورای اسلامی شهر سردرود، دانشگاه های استان، سازمان بازرگانی استان و اتحادیه تولید كنندگان و بافندگان قالی بافته می شود.

06+.jpg

 

در ادامه جناب آقای حسنی معاونت  بازرگانی داخلی سازمان بازرگانی استان آذربایجان شرقی  به ارائه نقطه نظرات ، دیدگاهها و آمار مربوط به تولید تابلو فرش دستباف سردرود پرداخت  وی ضمن اشاره به تولید تابلو فرش دستباف در این منطقه افزود که 80 درصد تابلو فرش کشور در سردرود تولید می شود .

رئیس شورای  اسلامی شهر سردرود  جناب آقای رسول وظیفه شناس  ضمن خوش آمد گویی به میهمانان حاضر در این همایش ، تابلو فرش سردرود را یک فرصت در سطح کشور خواند و افزود اگر از این فرصت و پتانسیل موجود حمایت نشود چه بسا این فرصت به چالش تبدیل خواهد شد.

وی تابلو فرش سردرود را برای این شهر و کشور غنیمت شمرد و تشریف فرمایی رئیس مرکز ملی فرش ایران را به شهر سردرود مبارک خواند و از اینکه جناب آقای مرداسی از نزدیک پتانسیل ها ی موجود در این  هنر را لمس کردند ، ابراز خشنودی کرد و ادامه داد اشتغالزایی تولید گنندگان تابلو فرش سردرود  در سطح کشور یک امر غیر قابل انکار است و خواستار تشکیل یک اتحادیه کشوری تابلو فرش دستبافت به مرکزیت شهر سردرود شد و حمایت بیشتر مسئولین کشوری را برای تحقق این مهم  یک ضرورت دانست و آمادگی شورای اسلامی شهر سردرود را در این خصوص اعلام داشت.

رئیس شورای اسلامی شهر سردرود به ساخت شهرک هنری - صنفی در سردرود اشاره کرد و افزود انشالله با همت مسئولین شهری و کشور و همدلی تولید کنندگان تابلو فرش سردرود در آینده نزدیک شاهد احداث این مجتمع هنری تجاری در ابعاد وسیع و در خور نام شهر باشیم.

دیگر سخنران همایش به نمایندگی از تولیدکنندگان و بافندگان تابلو فرش دستباف این شهر ایراد سخن کرده و ضمن خیر مقدم به متولی فرش ایران ، خواستار حمایت بیشتر مرکز ملی فرش ایران از تابلو فرش سردرود شد.

کاظم صحتی ضمن تشکر از رئیس سازمان بازرگانی  استان جناب آقای نجفی  در برگزاری دومین  جشنواره گره زرین آذربایجان و اولین نمایشکاه تابلو فرش دستبافت  که در سال 87 به میزبانی سردرود برگزار گردید ، خواستار تداوم این جشنواره و نمایشگاه در سردرود شد.

صحتی ضمن اشاره به  تلاش دولت  جمهوری اسلامی جهت کاهش نرخ بی کاری در سطح کشور ، نقش سردرودی ها  را در این مهم پررنگ خواند و افزود طبق آمار رسمی سازمان بازرگانی استان ، تولیدکنندگان این شهر سهم به سزایی در اشتغالزایی دارند تا جایی که 80 در صد تولید تابلو فرش  به دست توانای سردرودی ها با مدیریت کارگاه های  غیر متمرکز تولید می شود . قابل تامل تر اینکه در 20 درصد  بقیه نیز ، چه از نظر طراحی و رنگرزی و چه از بابت فروش سردرود نقش مهمی را ایفا می کنند.

 

وی تصریع کرد، اشتغالزایی سردرودی ها در استهانهای همجوار مثل آذربایجان غربی ، اردبیل ، کردستان ، رنجان و استانهای دور مانند خراسان جنوبی ،شمالی و رضوی ، اصفهان ، شیراز ، مرکزی ، قم ، همدان ، تهران ، کرمانشاه و اکثر استانهای شمالی کشور چشمگیر است  تا جایی که امسال یک شهروند سردرودی ( حسین ایفایی ) به عنوان کار آفرین نمونه  استان گلستان معرفی شدو موارد ذکر شده دلیل محکمی بر این ادعاست.

وی میگوید: در سردرود سالانه حداقل 108 هزار قطعه تابلو فرش تولید و به علاقمندان ارائه می شود که این موئید قطب بودن شهر سردرود در امر تولید تابلو فرش می باشد.

سهم صادرات تابلو فرش نسبت به تولید آن چندان چشمگیر نیست . صحتی در این باره افزود به دلیل نبود یک متولی خاص تابلو فرش دستبافت  در کشور ، این هنر صنعت مابین فرش های صادراتی گم شده و تا به امروز برنامه ای خاص از جانب هیچ یک از مسئولین زیربط ارائه نشده . وی اظهار امیدواری کرد که انشالله بعد ار لمس پتانسیل های موجود از طرف مرکز ملی فرش ایران ، برنامه های مدونی تدوین و ارائه شود تا شاهد رشد و شکوفایی بیشتر این هنر باشیم.

 

 

تاریخچه شهر سردرود و تابلو فرش

 

سَردْرود‌يکي از شهرهاي استان آذربايجان شرقي است که در  جنوب غربی و 8 کیلومتری شهرستان تبريز واقع شده‌است. طبق آخرين سرشماري مرکز آمار ايران که در سال 1385 صورت گرفته‌است، اين شهر با جمعيتي بالغ بر 24,853 نفر وطبق آخرین سرشماری اخیر به 32 هزار نفر افزایش یافته و دومين شهر پرجمعيت شهرستان تبريز و يازدهمين شهر پرجمعيت استان آذربايجان شرقي محسوب مي‌شوداين شهر داراي باغ‌هاي بسيار زيبا و پرمحصول مي‌باشد که يکي از ميوه‌هاي معروف آن که محصول همين باغ‌ها است، گوجه سبز مي‌باشد. پارک جنگلي مره‌خوني نيز از گردشگاه‌هاي بسيار زيبا و ديدني اين شهر است. وامروزه اصلی ترین شغل این شهر تولید تابلو فرش دستبافت است که در سالهای اخیر افزایش تصاعدی و چشمگیری دارد. سردرود را پایتخت تابلو فرش ایران می نامند.

وآلللۀريالّر

 

 توليدكنندگان تابلو فرش در اين شهر قدمت اين اثر هنري را هم‌دوره قالي ذكر كرده و مي‌گويند: در قديم هنرمندان، طرح‌هاي قالي را به صورت ابتدايي و انتزاعي كه از مناظر و اشخاص محيط اطراف خود الهام گرفته بودند، خلق مي‌كردند، اما به مرور زمان اين نقوش از تركيب اصلي قالي جدا شد و بتدريج در اندازه‌هاي كوچك تر و در قالب تابلو به هنردوستان ارائه شد.

تاريخچه هنر تابلوبافي در شهر سردرود به صورت حرفه‌اي به حدود 70 سال قبل برمي‌گردد. در ابتدا طرح اين تابلوها از روي پوستر و توسط اساتيد مجرب طراحي مي‌شد، اما با ورود تكنولوژي اين طرح‌ها در قالب فتوكپي رنگي و طرح‌هاي كامپيوتري كار شدند. در سردرود تقريبا همه انواع تابلو فرش، با نقشه‌هاي متفاوت بافته مي‌شود كه بيشترين آن را نقشه‌هاي پرتره، اعم از مينياتور ، مناظر طبیعی، طرح های  ایلاتی ، برجسته ، دو رویه ، حجمی ، اصیل ایرانی و پرتره‌هاي شخصي تشكيل مي‌دهد.

 


مطالب مشابه :


سردرود قطب تولید تابلو فرش ایران

این وبلاگ سعی بر آن دارد عکسهایی از تولیدات تابلو فرش هنرمندان شهر سردرود را قاب کرده و در




اولین نمایشگاه تابلو فرش سردرود به روایت تصویر

تابلو فرش دستبافت سردرود - اولین نمایشگاه تابلو فرش سردرود به روایت تصویر - سردرود پایتخت




آموزش تابلو فرش بافی

این فرش‌ها همانند تابلو قاب شده و از دیوار آویزان می آموزش تابلو فرش بافی در سرای محله




تابلو فرش دستباف

وبسایت فرش و تابلو فرش تابلو فرش تبریز طرح وان یکاد جل جلاله با قاب چوبیتابلو فرش




تابلو فرش عروس و داماد

تبدیل عکس شما به تابلوفرش تابلو فرش تک (اصل تابلو فرش قاب شده) تابلو فرش عروس و داماد




ثبت هنر تابلو فرش در فهرست آثار معنوی کشور به نام شهر سردرود

تابلو فرش دستبافت بر آن دارد عکسهایی از تولیدات تابلو فرش هنرمندان شهر سردرود را قاب کرده




سردرود قطب تولید تابلو فرش ایران

این وبلاگ سعی بر آن دارد عکسهایی از تولیدات تابلو فرش هنرمندان شهر سردرود را قاب کرده و در




اولین نمایشگاه تابلو فرش سردرود به روایت تصویر

تابلو فرش دستبافت سردرود - اولین نمایشگاه تابلو فرش سردرود به روایت تصویر - سردرود پایتخت




آموزش تابلو فرش بافی

این فرش‌ها همانند تابلو قاب شده و از دیوار آویزان می آموزش تابلو فرش بافی در سرای محله




تابلو فرش دستباف

وبسایت فرش و تابلو فرش تابلو فرش تبریز طرح وان یکاد جل جلاله با قاب چوبیتابلو فرش




برچسب :