سهره

 

سهره كه نامش خلاصه شده به سره انواع مختلفی دارد كه نیمی از آنها آوازه خوان هستند . آواز خواندن سهره بریده بریده است و نفسش مانند قناری زیاد نیست اگر آواز قناری را یاد بگیرد بازهم قطعه قطعه می خواند . در خارج از ایران چندین نوع سهره را با قناری جوجه كشی نموده اند مانند سهره  آوازخوان  و سهره معمولی ( سهره بروجردی ) و سیسكین قرمز (red or hooded siskin  ) كه قناری قرمز رنگ  حاصل جفت گیری قناری با این نوع سیسكین قرمز است . در ایران فقط سهره معمولی را با قناری ماده جفت گیری مینمایند كه حاصل آنرا سهره قناری گفته و این پرنده خنثی میباشد كه جوجه های نر آن زیاد آواز میخوانند و نفسشان از سهره بیشتر است و ماده های سهره قناری نیز تخم بدون نطفه میگذارند و شاید برای بزرگ كردن جوجه های سایر پرنده ها مورد استفاده باشند . بهترین نوع سهره  را میتوان سهره آواز خوان (voice singer siskin  ) دانست  كه صدای بسیار بلندی دارد با قطعه هایی مانند آواز بلبل كه با سوت نتها را اجرا میكند و آنقدر صدای گرم و دلنشینی دارد كه هر چه آواز بخواند شنونده از خواندنش سیر نمیشود به عكس سهره معمولی و پیشانی قرمز كه ریز و تند میخوانند این نوع سهره  نت هایش را شمرده و با صدای بم می خواند .  طول قد سهره آواز خوان تا 15 سانتی متر میرسد و در اروپا – غرب آسیا و در شمال غربی افریقا زندگی میكند . این نوع سهره به صورت زوج زندگی میكنند . سهره معمولی در تمام نقاط دنیا یافت میشود . قدش تا 13 سانتی متر میرسد . نر و ماده سهره هم رنگ میباشند و دانه و حشره میخورند . سهره های معمولی و پیشانی قرمز  بصورت جفتی یا دسته جمعی زندگی میكنند . هر بار سه تا هفت تخم میگذارند كه در مدت 14 روز تخم ها به جوجه تبدیل میشود . جوجه سهره دارای سر و پشت برنگ نخودی مایل به خاكستری و بدنی پر از خط و خال قهوه ای رنگ است .سهره ها پرواز موجی و رقص مانند دارند . علاوه بر سهره معمولی در ایران سهره پیشانی قرمز ( سهره  كرمانی ) نیز زیاد یافت میشود كه این سهره نیز در حدود 11سانتی متر طول بدنش میباشد و آواز خوان خوبی است . این پرنده نیز سه تا چهار تخم میگذارد كه در مدت دو هفته به جوجه تبدیل میشود و بیست روزه جوجه ها به حد رشد میرسند .غذای سهره در طبیعت دانه و حشره است لیكن در قفس به او عمدتا دانه میدهند . دانه مورد علاقه سهره ها شاهدانه است كه طبیعت گرم دارد وبسیار پرچرب  ومحرك میباشد ارزش غذایی شاهدانه شامل ۱۶.۳ درصد پروتیین و ۳۲.۲ درصد چربی و ۴.۳ درصد املاح معدنی است . توصیه میشود علاوه برشاهدانه به سهره سایر دانه ها از جمله تخم كتان – تخم كاهو – شلغم – كلم - ارزن و... بهمراه میوه چون  سیب و سبزیجات مانند كاهو و كلم داده شود . سهره ها را چنانچه در یك قفس بزرگ و بصورت دسته جمعی نیز نگهداری كنیم آواز خواهند خواند لیكن توصیه میشود جوجه سهره را از دو ماهگی به بعد در یك قفس كوچك و مجزا قرار دهند تا زودتر رام شده و بهتر پرورش یابد  . برای تسریع در این كار قفس جوجه سهره را در كف زمین و در محل شلوغ با رعایت احتیاط های لازم  قرار میدهند تا زودتر رام گردد . علیرغم اینكه حضور سهره در كنار قناری موجب خواهد شد كه قناری نیز قدری سركش و ترسو شود لیكن برای بهتر شدن آواز سهره او را در كنار قفس قناری نگهداری میكنند .


توصیه هایی در خصوص تکثیر سهره قناری


در رابطه با راه و روش جوجه کشی از سهره و قناری چند نکته هست که اصول تن کردن این دو پرنده میباشد و بنده به خاطر علاقه زیاد و استفاده از صحبت های درست افراد خبره و نظرهای غلط دیگران به این تجربیات دست پیدا کردم و حالا برای استفاده دیگران خدمتتون عرض میکنم .

میدونم عده ی زیادی از افراد علاقه مند و به قول خودمان عشق باز تن کردن سهره با قناری را امتحان کردند ولی موفق به جوجه کشی نشدند . حتی وقتی ماده قناری آنها اولین تخم را میگذارد خیلی خوش حال میشوند و فکر میکنند که زحمتشان به نتیجه رسید اما بعد از گذشت دو هفته میبینند از جوجه خبری نیست و وقتی تخم ها را میشکنند متوجه میشوند تمام این دو هفته بیهوده به دلشان صابون زدند چرا که اصلا تخم ها نطفه نداشته و ماده قناری روی تخم های خالی که از روی مستی گذاشته خوابیده است در واقع سهره نسبت به ماده قناری بی تفاوت و اصلا پشت گیری نکرده است . حالا موضو اینه که اشکال کار از کجا بوده . باید بگویم که تنها مشکل سهره ی شما می باشد . خیلی از افرادی که دست به جوجه کشی از سهره و قناری میزنند بر این باورند که سهره ی پیر به خاطر رام بودنش راحتتر با قناری تن میخوره ولی هرگز اینطور نیست . حالا بنده چند خصوصیت سهره تن خور را خدمتتون عرض میکنم .

1- اولا که سهره باید ذات دار یعنی پررو و حریص باشه . تشخیص ذات دار بودن سهره به شناخت و تجربه افراد بر میگرده اما در کل بخوام بگم سهره های مناطق سرد سیری یعنی غرب کشورخیلی بهتر هستن . ( البته بنده به خاطر علاقه ی زیاد برای تهیه ی این نوع سهره به دنبال صیدشان به مناطق سرد سیری هم رفته ام )

2- بهترین زمان جفت اندازی سهره موقعی است که نوک پرنده ی شما کاملا سفید شده یعنی خط مشکی روی نوک محو شده باشد که نشانگر شور و مستی سهره میباشد .

3- سهره به علت اینکه از طبیعت گرفته و به قفس منتقل میشود به مرور زمان چند مشکل پیش روخواهد داشت . چون این پرنده وحشی است و در طبیعت در فصل مشخصی جفت گیری مینماید وقتی به قفس منتقل میشود و مدت زیادی در آنجا تنها محبوس میشود به مرور زمان فصل ها را گم میکند یعنی با اینکه مست شده و بلند آواز میخواند اما در زمان جفت اندازی نسبت به ماده قناری عکس العملی نشان نمیدهد و فقط ماده را از خود دفع میکند .(در واقع فصل جفتگیری را گم میکند)

4- سهره ها وقتی در قفس هستند مسلما حرکت و جست و خیزی که در فضای آزاد دارند را نخواهند داشت و دانه هایی که درطبیعت موجود است را ما نمیتوانیم در اختیارش بگذاریم . تنها دانه ای که به عنوان غذا ما به سهره میدهیم شاهدانه میباشد که این دانه چربی زیادی دارد و تمام نیازهای تغذیه ای پرنده را تامین نمیکند پس دو مشکل بسیار مهم که مانع از جفت خوردن سهره با قناری است به وجود می آید . اول اینکه سهره ی شما با خوردن شاهدانه روز به روز چاق تر شده تا جایی که تمام بدن پرنده تان مخصوصا مخرجش را چربی فرا خواهد گرفت در واقع سهره شما تواناییه پشتگیری از ماده قناری را از دست خواهد داد .( برای امتحان این موضوع میتوانید سهره را با دست گرفته و مخرجش را بررسی کنید تا پی به این امر ببرید) مورد دوم اینکه سهره ی شما با خوردن شاهدانه به مرور زمان حتی اگر چاق هم نشود مطمئن باشید از نطفه خواهد رفت .

5- برای جلوگیری از چاقی و اطمینان از نطفه داشتن سهره دو راه ساده وجود دارد . اول اینکه همیشه مقداری کمی ماسه کف رودخانه برای خوردن در اختیار پرنده بگذارید دوم هم استفاده از پودرهای مولتی ویتامین یا ویتامین ای بسیار بسیار درسلامت جنسی پرنده تان موثر است .

6- به حرف هایی از قبیل چیدن دم قناری جهت کوتاه شدن قدش یا کوتاه کردن پرهای مخرج سهره یا رنگ کردن ماده های رنگ روشن با رنگ مو و آب تره برای نترسیدن سهره یا در جای تاریک قرار دادن این دو پرنده و خیلی چیزهای دیگه که گوش بنده از این حرفها پر شده اصلا اعتنا نکنید چون خرافات است.

*در نهایت به این نتیجه میرسیم که بهترین سهره برای جفت کردن با قناری سهره ایست جوان ترجیحا جوجه ی همان سال که خوب پذیرایی شده و نه چاق باشد و نه پیرو بی نطفه *.(همانطور که میدانید هر پرنده ای که چاق شده باشد چه سهره و چه قناری اصطلاحا اصلا رو نمی آید یا بالا نمی آید که بخواهد جفت هم بشود)

با این مواردی که عرض کردم هم منطقی و علمی و هم تجربه چند تن از افراد خبره و پیشکسوت در امر سهره و قناری میباشد مطمئن باشید در صورت فراهم کردن شرایط میتوانید از سهره و هر رنگ و اندازه ماده قناری ای که میخواهید جوجه به عمل بیاورید همانطور که بنده خودم شاهد این امر بوده ام .

روشی برا ی جفت کردن سهره با قناری سفید که یک عشقباز به بنده گفته

سهره اگه از نوع کرمونی و درشت باشه خیلی خوبه که چند هفته دیگه جوجه سهره هم میاد تو بازار اونو تو قفس قناری های ماده نگه داری کنید تا به قناری عادت کنه البته هر یه مدت اونو تو قفس کوچک تنها نگه دارید دوباره پیش قناری ها یکجا بزارید چند بار این کار رو تکرار کنید تا کاملا خوی قناری بخودش بگیره.
اما یادتون باشه دو ماه جلوی فصل جفتگیری قناری ها اونو تو یه قفس جدا قرار بدید اما ماده قناری سفیدکه باید ریز باشه .
ماده که از جوجگی تو یه قفس جدا و قناری دیگه چه نر و چه ماده رو نبینه و دونش تخم کتان با ارزن باشه تخم مرغ بهش ندید که مست بشه زیاد صدا قناری هم نشنوه تا فصل گرما نزدیک بشه .
سهره رو یه جای گرم بزارید که مست بشه وقتی سهره موقع خوندن میرقصید و نوک و پاهاش سفید شد همین طور موقع خوندن با نوک بین پاهاش رو نوک میزد موقع جفت شدن نزدیکه قناری ماده که الان دیگه مست مست شده رو تقویت میکنید وقتی ماده داره از مستی دیونه میشه موقع رنگ کردن اونه چون سهره از رنگ سفید یا همون روشن میترسه قناری رو با آبرنگ یا رنگ های دیگه سیاه سیاه میکنید تا میتونید بد رنگش کنید دو باره یه دو سه روز صبر کنید تا ماده قناری به رنگ خودش و استرسی که براش بوجود اومده کنار بیاد.
جای مناسب برا جفت کردن هم باید جایی باشه که هیچ کس رفت و امد نکنه (اگه یه اتاق مخصوص نگه داری قناری دارید یه گوشه اون پرده بزنید یا یه کمد یکی دو متری از دیوار قرار بدید تا قفس اصلا پیدا نباشه) قفس سهره رو بچسبونید به قفس ماده یه سه چهار روزی که گذشت اگه دیدید بهم دون میدن یا برا هم بیتابی میکنند ده دقیقه جلوی خواموشی چراغ سهره رو تو قفس ماده بزارید جا دونی رو پر کنید با دوظرف آب برید دیگه سراغشون نیاید تا سه چهار روز دوباره یه چال با پنبه بزارید روزنامه کف قفس رو عوض کنید دو ظرف اب و جادونی رو دو باره پر کنید حالا دیگه باید صبر کنید برید طوری که بگید اصلا سهره با قناری جفت نکردم و بعد یه هفته دیگه برا آب و دونه و نظافت رفتید با صحنه بسیار خوشحال کننده ای رو به رو میشوید ماده تو چاله و چنتا تخم زیر پاشه میتونید سهره رو جدا کنید و تو یه قفس چسبیده به قفس ماده قرار بدید جوجه ها که بدنیا اومدن سهره رو تو قفس ماده بزارید تا با هم جوجه ها رو تغذیه کنند .
نکته..جوجه سهره رو که آوردید شاهدونه بهش بدید سری بعد یکم کتان به شاهدونه اضافه کنید و همین طور درصد کتان زیاد و شاهدونه کم میشه تا همش کتان بهش بدید اونوقت میتونید تو قفس قناری ها قرار بدید .
اگه یکدفعه کتان بدید بعد اسهال میگیره ممکنه بمیره .
اگه از قناری ریز استفاده کنید امکان بی نطفه شدن بر اثر خوب جفت نشدن کمتره .

منبع         وبلاگ قناری

انواع سهره


  • سهره معمولی

سهره معمولی بطول ۱۲ سانتیمتر، نر وماده هم شکل، پرنده‌ای است با بالهای زرد وسیاه، دم سیاه وسفید، صورت سرخ لاکی، وپشت قهوه‌ای خاکی که در ناحیه دمگاه به سفیدی می‌گراید. پرنده نا بالغ سر وسطح پشتی نخودی مایل به خاکستری وبدنی پر از خط وخال قهوه‌ای دارد. پرواز موجی ورقص مانند دارد. پرنده‌ای اجتماعی است.

 تفاوت پرنده نر و ماده :

پرنده نر و ماده بسیار مشابه می باشند ولی تفاوت هایی نیز دارند که به شرح ذیل می باشد .

1- تنها پرنده نر آواز می خواند و آواز ماده آرام و کوتاه بوده و بسیار به ندرت شنیده می شود .

2- منقار پرنده نر غالباً بلند تر از منقار پرنده ماده می باشد .

3- سرخی صورت در پرنده نر وسعت بیشتری نسبت به پرنده ماده دارد .

4- سبیل پرنده نر به رنگ سیاه براق می باشد در حالی که سبیل پرنده ماده دودی و یا بور است .

5- شانه بال در پرنده نر سیاه رنگ بوده ولی در پرنده ماده سیاه متمایل به خاکستری می باشد .

 

 

مشخصات پرنده جوان :

پرنده جوان مشابه جوجه سهره معمولی می باشد و فاقد سرخی صورت بوده و رگه های تیره در ناحیه سینه آن دیده می شود . جوجه سهره حلب نسبت به جوجه سهره معمولی خاکستری تر دیده می شود .

 

محل زندگی و سایر مشخصات :

در پارک ها ، باغ ها ، نواحی جنگلی وسایر مناطق مستعد زندگی می کند و لانه خود را در ارتفاع 5/1 تا 20 متری از سطح زمین و در میان شاخ و برگ درختانی از قبیل صنوبر ، توس ، نارون ، افرا ، بلوط ، کاج ، سیب ، گلابی ، گیلاس و زرد آلو می سازد . گاهی در سرو کوهی نیز آشیانه می سازد .لانه توسط ماده ها ساخته می شود و از علف های باریک و خشک و مواد گیاهی به خصوص از درخت تبریزی و مواد مو مانند در ساخت لانه استفاده می شود . لانه بین 7 تا 12 روز ساخته می شود . بین 3 تا 5 و معمولاً 4 تخم در میانه های ماه آپریل تا آگوست می گذارد . پرنده ماده بین 12 تا 13 روز روی تخم ها می خوابد . هم پرنده نر و هم پرنده ماده در تغذیه جوجه ها نقش دارند .جوجه ها بعد از 12 روز آماده پرواز می شوند . سهره حلب 2 بار در سال تولید مثل می کند . این پرنده در پاییز و زمستان در دسته هایی بالای 12 عدد دیده می شود .

 

تغذیه :

از انواع دانه ها تغذیه می کند و  علاقه زیادی به دانه آفتابگردان و گلرنگ دارد و در پاییز و زمستان در حاشیه مزارع آفتابگردان بیشتر دیده می شود . بهترین غذا برای نگهداری این پرنده در قفس همان جیره غذایی سهره معمولی یعنی شاهدانه است

در مورد سهره خیلی ها را عقیده بر این است که بدلیل کم نفس بودن بریده بریده آواز میخواند و این اشتباه از آنجا ناشی میگردد که اغلب سهرها به همان سبک بومی خود آواز می خوانند  و آواز سهره وحشی(باغی- صحرایی)بهمین صورت بریده بریده میباشد .در حالی که اگر به آواز سهرههای تحت تعلیم و خوش آواز که دارای صوت قوی و خوش  آهنگ ولحن زنگ داری  هستند گوش جان بسپرندقطعا نظرشان عوض میشه..آواز سهره دهندار بر خلاف قناری دارای تنوع بیشتر همراه زیر و بم و فراز و فرود ای بیشتری میباشد و هنگامیکه رو به مستی میرود بلا درنگ آواز سر میدهد. آواز سهره دارای خصوصیات منحصر بفردی میباشد که هیچ گاه موجب آزار گوش شنونده نمیگردد 

سهره سبز:

این نوع سهره دارای آوازی شبیه به قناری میباشد و در ایران نیز یافت میشود . سهره سبز را با قناری به راحتی می توان جفت اندازی نمود

 




مطالب مشابه :


سهره

سهره كه نامش خلاصه شده به سره انواع مختلفی دارد كه نیمی از آنها آوازه خوان هستند .




تصاویر دورگه گیری از انواع سهره ها

پرندگان آوازخوان ایران - تصاویر دورگه گیری از انواع سهره ها - ( آشنایی با انواع سهره , بلبل و




دانلود صدای انواع سهره

دانلود صدای انواع سهره. کلیپ تغذیه سهره از خار مریم در




معرفی تمام گونه‌های سهره در ایران-معرفی گونه های سهره-انواع سهره

سهره تهران - معرفی تمام گونه‌های سهره در ایران-معرفی گونه های سهره-انواع سهره - تهران سهره




آلبوم سهره های ایران

پرندگان آوازخوان ایران - آلبوم سهره های ایران - ( آشنایی با انواع سهره , بلبل و سایر پرندگان




جوجه سهره

سهره اراک - جوجه سهره - خرید و فروش انواع سهره ، انواع قناری . انواع پرنده های زینتی - سهره اراک




نگهداری و تغذیه و شناختن سهره

سهره اراک - نگهداری و تغذیه و شناختن سهره - خرید و فروش انواع سهره ، انواع قناری . انواع پرنده




سهره های استان مرکزی

لیست انواع سهره هایی که در استان مرکزی تولید مثل می کنند. ۱ ) سهره پیشانی سرخ با نام محلی گل




چند نکته در مورد نگهداری سهره

سهره - چند نکته از انواع دانه ها تغذیه می کند و علاقه زیادی به دانه آفتابگردان و گلرنگ دارد




برچسب :