درس روش تحقیق

عنوان طرح تحقيق

ارزش‌يابي طرح تلفيقي دانش‌آموزان داراي نقص شنوايي مقطع ابتدايي منطقه ي 13 شهر تهران.

The evaluation of integrated plan for disabled deaf students in zone (dis trict) 13 in Tehran.

نوع طرح

كاربردي (Applied)

 

 

بيان مسئله

پيشگامان تعليم و تربيت استثنايي دو دهه گذشته معتقد بودند  كه آموزش در مدارس در كلاس‌هاي ويژه متناسب با توانايي و نيازهاي كودكان استثنايي است و بحث جداسازي و تشكيل مدارس و كلاس‌هاي ويژه را مطرح نمودند. آن‌ها معتقد بودند تمركز كودكان استثنايي، معلمان آموزش استثنايي، امكانات و تجهيزات خاص در يك محيط باعث تسهيل در ارائه خدمات مي‌شود و امكان رشد، مهارت‌هاي حرفه اي كودكان در چنين محيط‌هايي بيشتر مي‌شود (هوسپيان، 1378 ).

انتقادات نيرچه (1969) در دانمارك، دان (1968) در امريكا و وارناك (1978) در انگلستان نسبت به جداسازي آموزش كودكان استثنايي شعله نهضت عادي‌سازي و يكپارچه‌سازي را فروزان كرد، آن‌ها پيشنهاد كردند كودكان استثنايي بايد در جريان اصلي آموزش و پرورش تحـت تـعليم و تـربيت قرار بگيرند ( به پژوه، 1376 ). از سال 1950 تا 1980 حداقل پنجاه تحقيق در مورد كارآمدي آموزش در محيطهاي مجزا انجام گرفته و محققان كارآمدي آموزش مجزا را، به خصوص در مورد پيشرفت تحصيلي كودكان استثنايي زير سؤال بردند. برخي از آنان در بررسي كارآمدي آموزش در محيطهاي مجزا به اين نتيجه رسيدند كه تنها توجيهي كه مي‌توان براي آموزش ويژه قابل قبول دانست مربوط به منابعي است كه براي معلم‌ها و دانش‌آموزان عادي دارد. (كافمن و‌هالالان، ترجمه ماهر، 1372 ).

امروزه يكي از محورهاي اصلي در بحث‌هاي مربوط به آموزش و پرورش كودكان استثنايي، آموزش تلفيقي است كه در بستر فرهنگ انگليسي پا گرفته است و تمام عناصري كه در مفاهيم بهنجارسازي يا عادي‌سازي و محيطي با حداقل محدوديت وجود دارد را شامل مي‌شود (كلروچان، ترجمه ماهر، 1371).

تلفيق از نظر لغوي عبارت است از بر هم آوردن و به هم پيوستن ( فرهنگ معين، 1379 ). اين لغت در فرهنگ انگليسي كودكان استثنايي معادل واژه intergration است به عبارتي ديگر در آموزش تلفيقي دانش‌آموز استثنايي در مدارس عادي و همراه با دانش‌آموزان عادي و با همكاري معلم‌هاي رابط كه از سوي كارشناسان آموزش و پـرورش استـثنايي تـعيين مي‌شـونـد، بـه تحصيل مي‌پردازند. دانش‌آموزي كه براي آموزش تلفيقي در نظر گرفته مي‌شود، دانش‌آموزي است كه داراي محدوديت‌هاي جسماني و ذهني است اما درجه معلوليت او در حد خفيف است بنابراين با استفاده از وسايل كمك آموزشي و توانبخشي و معلم رابط قادر است در مدارس عادي به تحصيل بپردازد. ( كرك، 1996 )

اين محور مهم در ايران نيز به اجرا درآمده است بدين معني كه بخشي از دانش‌آموزان داراي نقص شنوايي در مدارس عادي مشغول به تحصيل هستند به طوري كه در حال حاضر اكثريت كودكان ناشنوا و كم شنوايي كه در كلاس‌هاي عادي درس مي‌خوانند (هم در ايران و هم در كشورهاي ديگر) داراي نقايص شنوايي خفيف و متوسط هستند گرچه برخي از آن‌ها نيز داراي نقص شنوايي شديد و عميق هستند.

دانش‌آموزان داراي نقص شنوايي براي  حضور در مدارس عادي با مشكلات چندي روبرو هستند، اگرچه حضور در مدارس عادي حق مسلم آن‌هاست ولي رها گذاشتن آن‌ها در اين مدرسه ساده انگاري محض است. اين دانش‌آموزان بايد علاوه بر حضور در نظام آموزشي و پرورش عادي با نظارت و مشاركت كليه دست‌اندركاران امر تعليم و تربيت به بالاترين پيشرفت مورد نظر خود دست يابند.

يكي از عناصر مهم در آموزش تلفيقي بررسي و ارزيابي وضعيت موجود طرح تلفيقي و تبيين نقاط ضعف و قوت آن است. متأسفانه تحقـيقاتي كه در اين زمينه صورت گرفته بسيار محدود است. تنها دو تحقيق در اين زمينه صورت گرفته است. تحقيقي توسط احمد ميرگل كه به بررسي و ارزش يابي اين طرح در مورد دانش‌آموزان داراي نقص شنوايي مقطع راهنمايي 83 – 1382 صورت گرفته است. پژوهشگر مذكور به اعتقاد راسخي در اين زمينه رسيده كه پيش از آن كه كوشش‌هاي لازم را در جهت ارضاء نيازهاي اين دانش‌آموزان در كلامي عادي نيازموده ايم، نبايد آن‌ها را به كلاس‌هاي آموزشي ويژه (مدارس استثنايي) ارجاع دهيم. يافته‌هاي تحقيق ديگر كه توسط محمود عسگري به ارزش يابي طرح تلفيقي دانش‌آموزان داراي نقص شنوايي در مقطع ابتدايي پرداخته بود، نشان داده است كه اين دانش‌آموزان در سه درس ديكته ( املاء )، مهارت خواندن و حساب پيشرفت تحصيلي بيشتري نسبت به دانش‌آموزان ناشنوايي غير تلفيقي داشته‌اند.

اما هيچ يك از تحقيقات به شكلي كانوني به بررسي رابطه بين آگاهي و همراهي والدين و معلمان عادي درگير طرح تلفيق با پيشرفت تحصيلي و تعامل اجتماعي دانش‌آموزان داراي نقص شنوايي نپرداخته‌اند. لذا در اين پژوهش قصد داريم طرح تلفيق دانش‌آموزان داراي نقص شنوايي را از زاويه ارتقاء پيشرفت تحصيلي و تعامل اجتماعي مورد ارزش يابي قرار دهيم و مبناي اين ارزش يابي نمرات دانش‌آموزان (در دروس رياضي، علوم و فارسي)، نظر والدين و ديدگاه و آگاهي معلمان و معاونين در اين زمينه بوده است


مطالب مشابه :


پروپوزال

درس روش تحقیق - روش تحقيق مجموعه اي از قواعد ،‌ ابزارها و راه هاي معتبر و قابل اطمينان و




درس روش تحقيق

کلوپ دانشجویان ارشد مجازی - درس روش تحقيق - نوشته شده در سه شنبه نوزدهم فروردین ۱۳۹۳ساعت 17




درس روش تحقيق

رهبری در هزاره سوم - درس روش تحقيق - وبلاگ تخصصی دکترحسین حاتمی در مدیریت و کارآفرینی




نتايج روش تحقيق در گوگل

File Format: Microsoft Powerpoint - Quick View روش تحقيق پيشرفته عيسي ابراهيم زاده [email protected]. 2. روش تحقيق پيشرفته.




درس روش تحقیق

يادداشت هاي آقاي معاون - درس روش تحقیق - ارتباطات،عقلانيت،مسايل اجتماعي -انتشارمطالب باذکر




سرفصل درسي روش تحقيق

روش تحقيق سرفصل درس: تعاريف: تعريف تحقيق ، اصل عليت ، پيش داوري، تحقيق سوبژكتيو، تحقيق




تعریف تحقیق

روش تحقيق - تعریف تحقیق - روش تحقيق. تعریف موضوع وبلاگ:درس روش




برچسب :