تأثیر مراسم آغازین در تربیت دانش آموزان

مدرسه کارکردهای زیادی در جامعه دارد، یکی از مهم ترین آنها کارکرد تربیتی و پرورشی می باشد که بر عهده مربیان و معلمین می باشد که در بستر مدرسه صورت می گیرد برای این منظور موقعیت های متعددی را می توانیم در نظر بگیریم که با توجه به آن موقعیت ها ، دانش آموزان تحت تعلیم و تربیت قرار می گیرند. منظور از تعلیم و تربیت نه شکل سنتی آن، بلکه منظور آماده سازی شرایطی است که طبق آن دانش آموز بتواند آزادانه دست به انتخاب بزنند.یکی از موقعیت هایی که مدرسه فرصت دارد تا مطالب متنوعی را به دانش آموزان ارائه دهد، مراسم صبحگاهی است.

در این مراسم حس هویت ملی و مذهبی مورد تاکید است. لذا مسئولین مربوطه سعی وافری کرده اند تا بتوانند مراسم صبحگاهی را غنی سازند.

مجریان از بین دانش آموزانی که ترجیحاً از تشکل های دانش آموزی می باشند انتخاب می شوند. اگر چه برخی مدارس اصرار ندارند که حتماً باید مراسم آغازین در قالب تشکل های دانش آموزی اجرا شود بلکه برخی مدارس اصلاً تشکل های دانش آموزی ندارند چون نسبت به آن یا بی اعتقادند یا اراده سازمان دهی دانش آموزان را ندارند.

شناسایی دانش آموزانی که بتوانند در مقابل بعضاً چند صد دانش آموز قرار بگیرند و قرآن بخوانند یا حدیث قرائت کنند و یا حتی سخنرانی کنند کاری بس مشکل است. اما هرچه آمار دانش آموزان مدرسه زیاد باشد شانس پیدا کردن دانش آموزان مناسب بیشتر است. این دانش آموزان عمدتاً افرادی هستند که در مساجد هم فعال هستند و تجربه ی اداره ی هیئت ها و گروه های قرآنی و فعالیت های فرهنگی را قبلاً کسب کرده اند. برخی از آنها آنچنان در این زمینه قوی هستند که می توان به آنها اجازه داد برای دانش آموزان سخنرانی کنند.

تاثیرگذاری مطالب ارائه شده در مراسم آغازین به نظر میرسد که فوق العاده باشد خصوصاً قاریان قرآن که صوت و لحن هیجانی دارند و همچنین دانش آموزانی که برای خواندن دعا صدای جذابی دارند بعضاً اشک برخی از آنها را در می آورند. چون دانش آموزان در سنی به سر میبرند که از احساسات سرشار برخوردار هستند همچنین تمایل به باور ماورا الطبیعی در آن ها زیاد است و برای شنیدن مسائلی که در این رابطه مطرح می شود گوشی شنوا دارند. گرچه در سنین بعد طرز تفکر آنها تحت تاثیر عوامل مختلف پخته تر می شود.

مراسم صبحگاهی با پخش سرود جمهوری اسلامی شروع شده سپس قرآن تلاوت میشود در ادامه مطالب انتخابی مدارس در زمینه های دینی و اعتقادی و اجتماعی و سیاسی می باشد. در پایان مراسم مسائل روز مدرسه مطرح می شود. مسائلی که مربوط می شود به تذکرات انضباطی و اخلاقی و درسی و همچنین ارسال پیام به اولیا از طریق دانش آموزان و مسائل مربوط به برگزاری اردو و کلاس های فوق برنامه و بخشنامه های ارسالی از منطقه و مسابقات و بسیاری از مسائلی که می تواند وجود داشته باشد.

با توجه به موارد مطرح شده در فوق می توان به ارزش و اهمیت برگزاری چنین مراسمی در روحیه ی دانش آموزان چه شنونده باشند و چه مجری برنامه های صبحگاهی پی برد.

مراسمی که گاه با ارزش دادن و میدان دادن به دانش آموزان می توان از آنها در آینده مجریان و سخنورانی قوی ساخت .

شما در اجرا و غنی سازی مراسم صبحگاهی چه طرفندها و ابتکاراتی داشته اید ؟

برای ما ارسال کنید.


مطالب مشابه :


مشاهده ی کارنامه ی مرحله دوم آزمون علمی توسط دانش آموزان

توضیح در خصوص جوایز و تقدیرهای همچنین در پایان دفترچه سوالات نیز قسمتی شیوه نامه ها.




نحوه ادامه تحصیل مردودین پایه اول راهنمایی

توضیح در خصوص جوایز و تقدیرهای امتحانات طرح جامع داشتن مدرک پایان دوره نامه ها.




ایده های ناب مدیریتی ویژه ی مدیران مدارس(بخش شانزدهم)

317-هم شروع کننده ی خوبی باشید و هم پایان دهنده ای پیروز. نمونه سوال. ایده شیوه نامه ها.




ارسال یک تجربه

مسئو لیت اجرای بر نامه ها را به را بررسی کنند تا پایان هر ترم همه بچه های نمونه سوال




برگزاری نظر سنجی ویژه مدیران مدارس

توضیح در خصوص جوایز و تقدیرهای ضمنا این نظر سنجی تا پایان اسفند ماه سال شیوه نامه ها.




تأثیر مراسم آغازین در تربیت دانش آموزان

توضیح در خصوص جوایز و تقدیرهای مسابقه در پایان مراسم مسائل روز مدرسه مطرح شیوه نامه ها.




تبریک سال نو

توضیح در خصوص جوایز و تقدیرهای رساند با توجه به پایان زمان نظر سنجی و نامه ها.




درمان چند وجهی

نیز دراین زمینه ها تقدیرهای متعدد از موسسات ( پایان نامه کارشناسی ارشد




طرح تکریم ارباب رجوع

ضمن انجام تشویق‌ها و تقدیرهای لازم ،‌ در مودیان نمونه از پایان نامه




برچسب :