خواص درمانی بادکش(1)

 

بادکش درمانی چیست؟

پروفسور «شارل لیشتن قلر» استاد پزشکی در دانشگاه لوزان و هامبورگ در کتاب تاریخ پزشکی می‌نویسد: «برای اینکه بدانیم به کجا می‌رویم باید بدانیم که از کجا می‌آییم و برای اینکه بدانیم در کجا هستیم، باید گذشته خود را بجوییم و ببینیم که از کجا می‌‌آییم».

نابسامانی‌های پزشکی اخیر تا حد زیادی به این علت است که انسان، رابطه خود را با گذشته قطع کرده است و اگر کسی از گذشته پزشکی آگاه باشد برای پیشرفت دانش پزشکی راه‌های تازه‌ای پیدا خواهد کرد. سازمان بهداشت جهانی از حدود 30 سال پیش به منظور جامه عمل پوشاندن به شعار خود یعنی «بهداشت برای همه تا سال 2000» توسعه طب سنتی را مورد توجه قرار داده است. این تصمیم بر دو پایه استوار است: اول: عدم دسترسی بسیاری از افراد به خدمات اولیه بهداشتی درمانی که در بعضی از کشورها تا 80 درصد جمعیت را شامل می‌شود و دوم، عدم رضایت از درمان‌های طب جدید به خصوص در رابطه با بیماری مزمن و عوارض جانبی داروهای شیمیایی.

به این دلیل، در سال1978 سازمان بهداشت جهانی بیانیه‌ای در زمینه توسعه طب سنتی منتشر نمود. در این بیانیه طب سنتی به طور خلاصه اینگونه تعریف شده است. «مجموعه تمامی علوم نظری و عملی که در تشخیص طبی، پیشگیری و درمان بیماریهای ذهنی، جسمی یا ناهنجاری‌های اجتماعی به کار می‌رود و به صورت گفتاری یا نوشتاری از نسلی به نسل دیگر انتقال یافته باشد. یکی از روش‌های درمانی که دارای سابقه چند هزار ساله می‌باشد «بادکش درمانی است» که پزشکان از زمان‌های دور در درمان بیماری‌ها و دردها از آن بهره می‌گرفتند. در طب سنتی چین، تلفیقی بین بادکش‌های درمانی و طب سوزنی صورت گرفته است. پزشکان چینی در بسیاری از مواد جهت افزایش تثایر طب سوزنی آن را همراه بادکش به کار می‌برند در طب سوزنی سنتی ایران زمین نیز درمان با بادکش (حجامت) گرم و خشک سابقه‌ای طولانی دارد و توسط پزشکانی چون «ابوعلی سینا» «رازی» «جرجانی» و بقیه بارها جهت درمان پزشکی بیماری‌ها و دردهای مختلف، تجویز شده است در طب کلاسیک و جدید نیز مطالعات فراوانی روی تاثیرات بادکش در درمان بیماری‌ها و مکانیسم این تاثیرات انجام شده است.

در این میان، می‌توان به مطالعات فراوان دکتر «یوهان ابلر» پزشک آلمان و پروفسور ون نیسر (Von neisser) اشاره کرد. کتابهای فراوانی نیز در این زمینه در سراسر جهان به چاپ رسیده که به عنوان نمونه بادکش درمانی (Cuppiny thrapy) نوشته‌های پروفسور ابکاس جیرالی (Il kaychirali) از انگلستان و کتاب‌های متعدد در مورد بادکش درمانی یا خلاء درمانی اشاره کرد. در شبکه‌های علمی اینترنت نیز مقالات متعدد (بیش از 260 هزار مورد) در این زمینه موجود است که با کلمات کلیدی (بادکشی خشک) Dry cupping، بادکشی با هوا (Air thrapy, cupping) می‌توان آنها را ملاحظه نمود. ساخت دستگاه‌های (بادکش‌درمانی) Cupping therapy که در ایران به دستگاه درد کش D/K معروف است استفاده از این شیوه درمانی را برای عموم مردم آسان نموده است.

انواع بادکش:

به طور کلی بادکش به دو دسته تقسیم می‌شود: سرد و گرم. پزشکان تاثیر بادکش گرم در درمان دردها و بیماریها مانند تراز بادکش سرد است. در طب سنتی از بادکش با عنوان حجامت گرم و خشک یاد می‌شود. از این جا که دستگاه دردکش ما با سازکار سرد و خشک عمل می‌کند، برای تکمیل درمان، بهتر است محل مورد نظر را با حوله گرم، گرم کرده سپس با استفاده از این دستگاه اقدام به بادکش گزاری کرد.

در تمام دنیا، از جمله جامعه ما، در حال حاضر، تعداد بسیاری از مردم به بیماری‌های مختلف مبتلا هستند که دردهای ناشی از این بیماری‌ها، پزشک را مجبور می‌کند که به بیمار داروهای مسکن تجویز کند. عوارض ناشی از خود این داروها، بیماری‌های جدید را به وجود می‌آورد که گاهی بعد از تشخیص، غیر قابل جبران می‌باشد. استفاده از دستگاه دردکش به عنوان روش درمان فیزیکی در این میان بسیار دارای اهمیت است.

کاربرد درمانی و سازکار تاثیر بادکش

بادکش گذاری با سازکارهای متعددی باعث رفع دردها و درمان بیماری‌های مختلف می‌شود که در زیر به تعدادی از این سازکارها اشاره می‌شود:

1- یکی از علت‌های درد خستگی در قسمت‌های مختلف بدن تجمع بعضی موارد نظیر اسید لاکتیک و سایر مواد زاید سلولی در مویرگ‌های سطحی بدن است که معمولاً با اختلال در خون رسانی موضعی همراه است. بادکش با ایجاد خلاء باعث انبساط عروق سطحی تجمع خون در موضع و افزایش خون رسانی موضعی می‌شود. در نتیجه اکسیژن و غذای بیشتری به سلول‌ها رسیده، درد و خستگی رفع می‌شود.

2- افزایش خون رسانی موضعی با فراخوانی سلول‌های دفاعی و فاکتورهای ضد التهاب خونی به موضع، باعث تسریع ترمیم آسیب‌های بافتی و عفونت‌های موضعی می‌شود. برای نمونه با بادکش کردن اطراف زخم‌های بستر می‌توان به ترمیم و بهبود این زخم‌ها کمک شایانی کرد.

3- بادکش با ایجاد خلاء در تخلیه سم‌ها و عفونت‌های موضعی مانند گزیدگی با مار و عقرب کمک کننده است.

4- بادکش با ایجاد فشار منفی باعث انبساط عضلانی شده و در فع اسپاسم عضلانی که علت بسیاری از دردهای موضعی است کمک کننده می‌باشد.

5- بادکش با تحریک روده‌ها و دستگاه گوارش در درمان برخی از بیماری‌های گوارشی نظیر زخم معده، تنبلی روده و یبوست کمک کننده است.

6- بادکش متناوب با جذب خون به عضلات در رفع لاغری‌های موضعی و افزایش بافت ماهیچه‌ای موضع موثر است.

7- اگر علت چاقی تجمع موضعی چربی باشد، بادکش گرم در سوزاندن چربی‌های موضعی موثر است. (با سازکار فراخوان خون به ناحیه پر چربی)

8- از فشار منفی ایجاد شده توسط بادکش می‌توان در کنترل و تنظیم بعضی از خونریزی‌ها در بدن بهره گرفت. برای نمونه در هایپرمنوره (قاعدگی با خونریزی شدید) می‌توان زیر سینه‌ها را بادکش کرد با این عمل فشار خون از اندام تحتانی به سمت اندام فوقانی متوجه شده و از شدت خونریزی کاسته می‌شود یا در خونریزی کم (هایپرومنوره) با بادکش کردن ران‌ها و ساق پا می‌توان فشار خون را از قسمت‌های فوقانی به سمت اندام تحتانی متوجه ساخته و میزان خون ریزی را افزایش داد. یا در خون دماغ شدید با بادکش کرون اطراف ناف (در طرف خونریزی) فشار خون به قسمت‌های تحتانی منتقل شده و خون دماغ کم‌کم قطع می‌شود.

9- تعدادی از دردهای عضلانی بر اثر درگیر شدن اعصاب حسی بین ماهیچه‌ها یا بافت پیوندی سخت شده ایجاد می‌شود. بنابراین با بادکش نمودن در بسیاری از موارد این فشار از روی عصب برداشته شده و درد تسکین می‌یابد.

10- عده‌ای از پزشکان از فشار منفی بادکش جهت کمک به خروج سنگ‌های کلیوی استفاده می‌کنند. به این صورت که بعد از روغن مالی، مسیر کلیه را از طرف کلیه به سمت مثانه بادکش متحرک می‌کنند.

11- در افرادی که دارای طبع سرد و تر هستند و در اصطلاح طب سنتی بلغمی مزاجند، بادکش گرم و خشک کاربرد فراوانی دارد و جایگزین مناسبی برای حجامت (تر) می‌باشد.

12- طبق تعریف سنتی گاهی دردها بر اثر غلبه سردی بر بافت عضو ایجاد می‌شود و تجربه نشان داده است که بسیاری از دردها موضعی با گرم کردن موضع تشکیل می‌یابد. بادکشی گرم در رفع این دردها موثر است. در طب سنتی بیماری صرع یا Vetiliao در دسته بیماری‌های بلغمی جای می‌گیرد. عده‌ای با این استدلال که بلغم سردتر و بادکش گرم و خشک است یعنی دقیقاً ضد بلغم بادکش متناوب دست کم 40 جلسه یک روز در میان را در از بین بردن ضایعات برص موثر می‌دانند.

13- در زانوهایی که دچار تورم، درد و تجمع مایع در مفصل شده‌اند (تجمع بلغم موضعی) با بادکش متناوب 40 تا 120 جلسه یک روز در میان می‌توان کم‌کم این مایع را از محیط خارج کرد.


مطالب مشابه :


شایعترین عارضه تزریق خیلی سریع وریدی آمپول دگزامتازون چیست؟

standard&boushehr&civil - شایعترین عارضه تزریق خیلی سریع وریدی آمپول دگزامتازون چیست؟ - علمي - فرهنگي




ویتامین ب کمپلکس (نوروبیون)

(نوروبیون) تحت نظر پزشک صورت گیرد تا از عوارض احتمالی آن آمپول B complex را تزریق




چند اشتباه دارویی رایج بین بیماران و گروه پزشکی

۳- تزریق آمپولهایی مانند ب کمپلکس، ب 12، نوروبیون و بروز عوارض از یک آمپول پنی




پیراستام (نوتروپیل)محرک مغزی در سالخوردگان

عوارض جانبی : درباره آمپول نوروبیون. مبارک مردم بادرود(مرد خدوم و نیک نام بادرودی)




برای نخستین بار: عمل جراحی PCNL در کاشان انجام شد

باز کلیه داشته اند و با این روش می توانند از شکاف مجدد پهلوی خود و عوارض آمپول نوروبیون.




مصاحبه ی دکتر باغبانیان در خصوص آلودگی هوا با شفقنا

هر چه عوارض مسمومیت ناشی از سرب بیشتر شود، اختلال‌های ذهنی هم درباره آمپول نوروبیون.




خواص درمانی بادکش(1)

عوارض ناشی از خود این داروها، بیماری‌های جدید را به وجود می‌آورد درباره آمپول نوروبیون.




COPD ؟

در copd خیلی شدید ، عوارض شبیه نارسای تنفس یا علائم نارسایی قلبی ممکن درباره آمپول نوروبیون.




بهداشت حرفه ای

بیوشیمی‌، حشره‌شناسی‌ پزشكی‌ و مبارزه‌ با ناقلین‌، شناسایی‌ عوارض آمپول نوروبیون.




برچسب :