برنامه کلی تمرین هنرجویان نوجوان کاراته برای مسابقات کاتای انفرادی

 

 

   1- حداقل سه جلسه  75 تا 90 دقیقه ای تمرین رسمی کیهون و کاتا در باشگاه عمومی کاراته زیر نظر مربی آشنا به کلیه کیهونها، کاتاها، حدود تغییرات مجاز توکویی کاتاهای (کاتاهای آزاد) سبک مربوطه و قوانین بروز مسابقات کاراته پیشنهاد میگردد. ابتدای تمامی این جلسات باید به دوی نرم (جاگینگ)، کششها و نرمشها اجرا گردند. مرحله ی سرد کردن نیز در اتمام کلاسهای کاراته ضروری است. 15 دقیقه یکی از جلسات معین هفتگی را میتوان به تمرینات کیهونها و تاکتیکهای پایه و اصولی کومیته با حفظ سلامتی خود و حریف اختصاص داده و در 10 دقیقه پایان همین جلسه میتوان به تمرینات بدنسازی بدون وزنه مانند: پرس سینه، دراز نشست (برای عضلات شکم) و تمرینات ایستگاهی گوناگون پرداخت. تمرین یک جلسه باشگاهی کیهون، یک جلسه کاتا و یک جلسه کومیته در هفته، برای قهرمانی کاتا و یا کومیته، بویژه در مسابقات کاتای سطح پیشرفته، نتیجه ی مطلوبی به همراه نخواهد داشت؛ چرا که در این صورت یک هنرجوی علاقمند به شرکت در مسابقات کاتا، فقط در کلاس عمومی کاراته باشگاه، فقط 4 جلسه کاتا و 4 جلسه کیهون در ظرف یک ماه تمرین خواهد نمود. در صورتی که برای بالا بردن احتمال قهرمانی در مسابقات کاتای انفرادی حساس و سطح بالا تا حدود 50 درصد، با توجه به مسائل و معضلات مسابقات کاراته، ناآگاهی اکثر داوران کاتا بخصوص به کلیه ی قوانین و تسلط لازم به کاتاهای رایج مسابقه ای چهار سبک اصلی، تعصبات بیجا و افراطی سبکی و ... که در مقاله ای دیگر در همین وبلاگ به خلاصه ی فهرست وار عوامل آن پرداخته شده، این مقدار تمرین بسیار کم است و باید حداقل 6 جلسه در هفته تمرین مفید گردد تا به احتمال بالاتری از موفقیت دست یافت.

  2- سه و یا حداقل دو جلسه ی 60 تا 75 دقیقه ای کلاس خصوصی کاراته در هفته با مربی متخصص کاتا که دارای سوابق قهرمانی مسابقات کاتا، بویژه در سبکهای مختلف را دارد، تأثیر قابل توجهی خواهد داشت.

   3- رعایت الگوی کلی مفید تغذیه برای کاراته کاها که به اختصار در این وبلاگ نیز آمده است و نیازی به تکرار آن نیست. (

   4- دیدن فیلمهای آموزش کاتاهای سبک مربوطه و بخصوص مسابقات دارای کیفیت بالا مانند مسابقات جهانی و آسیایی W.K.F (فدراسیون کاراته جهانی که چهار سبک اصلی شامل: شوتوکان، شیتوریو، گوجوریو و وادوریو به همراه انجمنهای مربوطه زیر نظر آن هستند.) مفید خواهد بود.

   5- تمرینات کیهونهای (تکنیکهای) مقدماتی، پیشرفته و ترکیبی، بویژه آنهایی که در کاتاها بیشتر کاربرد دارند باید هر جلسه در کلاسهای عمومی و خصوصی تخصصی کاتا زیر نظر مربی اجرا گردند. در حقیقت مجموع همین کیهونها است که کاتاها را میسازد. تمرین بر روی استقرارها یا <داچی ها> فوق العاده مهم و از اهمیت خاصی برخوردار است. استقرارها و ایستادنهای مختلف در واقع اساس و ستون اصلی کاتاها را تشکیل میدهند. حفظ تعادل و اجرای کیهونهای مختلف دفاعی و حمله ای با  دست و پا بر روی این <داچی ها> سوار و اجرا میگردند. روی بخشهای مشکل مانند: پرشها و یا قسمتهای تعادلی باید بیشتر تمرین شود. در کاتاهای طولانی و سنگینی مانند: <کانکودای> در سبک شوتوکان، تقسیم و مدیریت انرژی، حفظ ریتم و اجرای مکثهای لازم برای اتمام کیهون مربوطه، کیمه، تعادل و کامل شدن استقرارها بسیار ضروری است. نباید به دلیل انکه بعضی از کیهونها و یا کاتاها در یک سبک، بویژه در مسابقات کاتا رایج نیستند، از تمرین و یادگیری آنها اجتناب ورزید. مثلا کاتاهای <تکی شودان>، <تکی نیدان> و <تکی ساندان> در لیست کاتاهای توکویی (آزاد) سبک شوتوکان وجود دارند، ولی متأسفانه در مسابقات کاتا به دلیل قوانین تغییر یافته، لحاظ نمودن سختی نوع کاتا از سال 2001 میلادی به بعد، قضاوت و اعلام نظر داوران مسابقات کاتای W.K.F توسط پرچم که از سال 2001 میلادی به بعد جای سیستم نمره ای را گرفت و مسائل و معضلات خاصی را بوجود آورد!؟!، نگرش متفاوت داوران در قضاوت!؟!، رایج شدن تعداد انگشت شماری از کاتاهای هر یک از چهار سبک اصلی W.K.F در مسابقات و ... اجرا نمیگردند. ولی سه نوع کاتای <تکی> سبک شوتوکان، تمرین بسیار خوبی برای استقرار <کیبا داچی> ، <کوزا داچی>، پایین و ثابت نگهداشتن ارتفاع بدن در هنگام حرکت بر روی دو استقرار فوق الذکر، اجرای <نامی آشی> و کیهونهای دفاعی و حمله ای مانند: <اوده اوکه> و <موروته زوکی> به طرفین، بدون بهم خوردن <داچی> (استقرار یا ایستادن) و وضعیت زانو در هنگام اجرای آنها میباشند.  کاتارو در نتیجه ی  تمرین کاتاهای <تکی>، در اجرای کاتاهای مسابقه ای رایجی مانند: <گوجوشیهو شو> و <گوجوشیهو دای> که استقرار <کیبا داچی> در آن مهم است را بهتر انجام خواهد داد. از طرف دیگر یک کاراته کای پیشرفته و باتجربه که تصمیم به تخصص در زمینه ی کاتا میباشد، ضمن بالا بردن علم و قابلیتهای فنی خود، برای کسب درجات اعم از <کیو> و <دان> نیز باید حداقل به اجرای کلیه ی کاتاهای سبک اصلی خود (مانند: شوتوکان یا شیتوریو یا گوجوریو یا وادوریو) مسلط بوده و بدون توجه به انجمن سبک اصلی خود به حدود تغییراتی که از لحاظ ریتم و اجرا بنا به قوانین مسابقات کاتای W.K.F مجاز میباشند، آگاهی کامل داشته باشد. (انجمن در حقیقت پیشوند و یا پسوندی است قبل و یا بعد از نام سبک اصلی قرار میگیرد و تقاوتهای عمده و اصولی با دیگر انجمنهای آن سبک اصلی ندارد، چرا که در غیر اینصورت دیگر نمیتوان آن انجمن را زیرشاخه ای از آن سبک اصلی تلقی نمود. چند انجمن در سبک شوتوکان: شوتوکان J.K.A، شوتوکان بین المللی S.K.I، شوتوکان جهانی W.S.K.F، شوتوکان ریوبوکای و شوتوکان ساساکی ها. چند انجمن در سبک شیتوریو: شیتوریو شیتوکای، سی شین کای شیتوریو و هایاشی ها شیتوریو.)


مطالب مشابه :


دیاگرام آموزشی کاتای تکی شودان از سبک شوتوکان

karate for sport - دیاگرام آموزشی کاتای تکی شودان از سبک شوتوکان - وبلاگ تبلیغی آموزش خصوصی کاراته




مسابقات موتورکراس

عکس ورزشی - مسابقات موتورکراس - عکس ورزشی- فوتبال , موتورسواری و موتورسیکلت , کشتی کج




جام باشگاههای آسیا...

به امید پیروزی همه ی تیم های ایرانی تو این مسابقات. پیش بینی تکی مسابقات iهواداران منچستر




تاریخچه کلی شنای موزون در جهان

مسابقات Canada Synchro و USA Synchro به در مسابقات المپیک ۱۹۸۴ لوس‌آنجلس مسابقات تکی و دونفره به




برنامه کلی تمرین هنرجویان نوجوان کاراته برای مسابقات کاتای انفرادی

هیئت کاراته شهرستان ممسنی - برنامه کلی تمرین هنرجویان نوجوان کاراته برای مسابقات کاتای




نتایج مسابقات شیراز

تيم كاراته ستاره ها - نتایج مسابقات شیراز کاتای تکی شودان :: نتایج مسابقات قزوین ::




برچسب :