وایمکس و انواع آنتن

   

  

         بسم الله الرحمن الرحیم

 

تهیه کنندگان: سید کمال الدین هاشمی

عباس صادقی

 

 

                 


 

مقدمه

خیلی از کاربران اینترنت زمانی را به یاد دارند که توسط مودم‌های دیال‌آپ به شبکه‌ی پهناور اینترنت وصل می‌شدند و از این دنیای مجازی استفاده می‌کردند. در آن زمان حجم اطلاعات بسیار بسیار کم بود و اکثر وب‌سایت‌ها در کمتر از ۱۰ ثانیه به صورت کامل بارگذاری می‌شدند. رفته‌رفته دامنه‌ی اطلاعات و نیاز کاربران افزایش یافت و این باعث شد تا نوآوری‌های جدیدی در زمینه‌ی ارتباطات به‌وجود آید. برای مثال فناوری‌های DSL و کابل‌های نوری از جمله‌ی این فناوری‌های جدید در زمینه‌ی تبادل اطلاعات با سرعت بالاتر بود. اما همگی می‌دانیم که در دنیای فناوری اطلاعات تلاش برای نوآوری و بهتر شدن روزبه‌روز جدی‌تر می‌شود.همان‌طور که می‌دانید بعضی از فناوری‌های ارتباطی نظیر کابل‌های نوری، هزینه‌های بسیار بالایی دارند و این خود یک نقطه ضعف برای این نوع فناوری‌ها به حساب می‌آید. در کشورهای در حال توسعه که دارای اقتصاد خوبی نیستند، استفاده از چنین فناوری با این هزینه‌ی گزاف مقرون به صرفه نخواهد بود. این خود مسئله‌ای برای پیدایش نوع جدیدتری از فناوری‌های ارتباطی شد که هم هزینه‌ی کمتری داشت و هم سرعت تبادل اطلاعات بالاتر بود. این نوآوری وایمکس نام گرفت. در حقیقت وایمکس یک فناوری جدید ارتباطی از نوع بی‌سیم با پهنای باند وسیع می‌باشد. به بیان تخصصی‌تر، وایمکس نسل دوم پروتکل‌های ارتباطات بی‌سیم می‌باشد که از پهنای باند بالاتری استفاده می‌کند و از تداخل امواج جلوگیری می‌کند؛ که از این طریق می‌توان برای افزایش سرعت انتقال داده‌ها در مسافت‌های زیاد بهره برد. پروتکل‌های وایمکس که توسط موسسه‌ی IEEE تعیین شده‌است، تحت استاندارد ۸۰۲.۱۶ می‌باشد که دارای چندین زیر مجموعه می‌باشد. از بین زیر مجموعه‌های این استاندارد، ۲ زیر مجموعه کاربرد بیشتری دارند که شامل استاندارد ۸۰۲.۱۶d برای تجهیزات ثابت و استاندارد ۸۰۲.۱۶e برای تجهیزات موبایل و ثابت می‌باشد.

فناوری ارتباطی وایمکس دارای مزیت‌های زیادی میباشد از جمله:

  • عدم وجود محدودیت مکانی: به این معنی که کاربر از طریق وایمکس می‌تواند در سراسر منطقه‌ی تحت پوشش این شبکه، از سرویس استفاده کند.
  • امنیت بالا: در این نوع فناوری ارتباطی، داده‌ها در فضا به صورت بسته منتقل می‌شوند که بر روی هر بسته رمزگذاری می‌شود و دسترسی به این داده‌ها تنها توسط کاربر عضو شبکه امکان‌پذیز خواهد بود.
  • خدمات ارزش افزوده: در فناوری ارتباطی وایمکس کاربر علاوه بر استفاده از اینترنت، می‌تواند از خدماتی همچون: تلفن اینترنتی (VoIP)، شبکه‌ی اختصاصی مجازی ( VPN)، انتقال داده‌ها همچون فایل‌های موسیقی، تصویری، ویدئویی و … و بسیاری موارد دیگر استفاده کند.
  • در بلایای طبیعی: به علت برد بالای امواج در فناوری ارتباطی وایمکس، نباید نگران از دسترس خارج شدن آن به هنگام وقوع بلایای طبیعی باشیم. برای مثال در سال ۲۰۰۴ و در جریان سونامی که در اندونزی رخ داد، تنها راه ارتباطی فقط وایمکس بود.
  • در تلفن‌های همراه: همان‌طور که اشاره شد با استفاده از استاندارد ۸۰۲.۱۶e می‌توان از وایمکس در تلفن همراه نیز استفاده کرد. البته تلفن همراه هم باید از این استاندارد پشتیبانی کند. از جمله تلفن های همراهی که از این فناوری پشتیبانی می‌کنند می‌توان به SAMSUNG SPH-P9000 ،HTC max 4G و NOKIA N810 اشاره کرد.

موارد ذکر شده تنها بخشی از مزایای فناوری ارتباطی وایمکس بودند که اشاره شد.

 

 


مطالب مشابه :


انواع آنتن ها

طرز ساخت و انواع آنتن برای تطبیق خط انتقال دو سیمه 300اهمی در تلویزیون سیاه سفید




ساخت رادیو

برای این منظور سیم آزاد گوشی را به یكی از سیم های آنتن (كه وارد تلویزیون طرز ساخت گلدان




آیا این طرز برخورد تلویزیون، حق مهران مدیری است؟کمی قدرشناسی هم چیز بدی نیست!

آیا این طرز برخورد تلویزیون، حق مهران مدیری است؟کمی مهران مدیری ساخت سریالش را از




گرافیک فوتبالی

چگونگی ساخت و پردازش این بازیها برای پخش از آنتن تلویزیون و طرز لیآوت




مدار داخلی تلویزیون

مدار داخلی تلویزیون طرز ساخت و امواج rf از طریق آنتن وارد طبقه کادر آنتن و سپس وارد




وایمکس و انواع آنتن

را فراهم ساخت. آنتن وايمکس ــ طرز کار آنتن ام ، تماشای تلویزیون ، به بهینه




تفاوت‌های تلویزیون‌های ال سی دی و ال ای دی و پلاسما را بدانید!(نظریه مهندس جوادباباحبیب)

تفاوت‌های تلویزیون فقط توصیه ای كه بنده دارم اینست كه یا جهت آنتن را ساخت پلاسما در




تفاوت‌های تلویزیون‌های ال سی دی و ال ای دی و پلاسما را بدانید

یك امر عادی است اما هنوز هم برای عموم مردم پس از گذشت چند سال طرز آنتن را درست ساخت




تعمیرکار تلویزیون رنگی

طرز ساخت و نمایش طرز کار تلویزیون رنگی توانایی نصب آنتن مرکزیam ،fm رادیو تلویزیون




آموزش تصویری تنظیم ویندوز ۷ برای دیدن تلویزیون

آموزش تصویری تنظیم ویندوز ۷ برای دیدن تلویزیون از آنتن ها و طرز جالب




برچسب :