بزرگراه دو طبقه ی اصفهان

وجود حوزه های جمعیتی عمده نظیر خانه اصفهان ، رهنان ، ملک شهر ، عاشق آباد ، بابوکان ، دهنو و ... با جمعینی بالغ بر 150000 نفر فقط در شعاع 2 کیلومتری محور موجب تردد زیاد وسایل نقلیه از قبیل موتور سیکلت و دوچرخه و همچنین عابرین پیاده و نیز سرعت بیش از حد وسایل نقلیه شده بود که با وجود  امکاناتی از قبیل ایجاد دوربرگردانهای متعدد و حذف آنها در برخی از موارد و همچنین احداث تقاطع های چراغدار ، شاهد آمار بالای تعداد و شدت تصادفات در محور مذکور بودیم .

 

بنا بر دستور اکید شهردار محترم اصفهان مبنی بر ضرورت کنترل جریان عبوری به صورت منظم و تعیین تکلیف قطعی وضعیت این خیابان ، آمار گیری جامعی شامل آمارگیری حجم و نوع وسائل نقلیه ، آمار تصادفات مختلف ، حجم تردد عابرین پیاده ، اطلاعات سیستمهای مختلف حمل و نقل عمومی و نیز آمارگیری حجم وسائل نقلیه در کلیه محورهای فرعی و اصلی منتهی به محور امام خمینی آغاز گردید .

 

نتایج دقیقی که پس از استخراج اطلاعات و نیز بررسی و تحلیل و شبیه سازی کامل آمار و اطلاعات موجود به دست آمد حاکی از آن بود که بیش از 60 % از ترافیک محور امام خمینی دارای عملکرد عبوری بوده و مابقی حجم ترافیک به نواحی پیرامون جذب می شوند همچنانکه میزان جابجایی مسافر توسط فقط اتوبوس بالغ بر پنجاه هزار نفر در روز می باشد که در امتداد محور و ادامه آن به سمت خارج از شهر تردد می نماید .

 

طرح‌ها و پيشنهادات پيشين :

 

 باتوجه به آنچه ذکر شد اين خيابان از يک سو به لحاظ مشخصات هندسي و عملکرد، داراي نقش شرياني بوده و از سوي ديگر به دليل تراکم تجاري در بسياري از قسمت ها، پارک حاشيه‌اي ممتد، تعداد بسيار زياد دسترسي، کاربري‌هاي متنوع در طرفين و غيره، نقش شرياني آن تحت تأثير قرار گرفته است. اين دوگانگي موجب شده است تا از يک طرف سهم سوانح رانندگي در طول مسير در مقايسه با ميانگين ساير خيابان‌ها بالاتر بوده (کاهش ايمني) و از طرف ديگر تأخير وسايل نقليه در بعضي از قسمت‌ها به ويژه در محل تقاطع‌ها محسوس باشد.

 

جهت کاهش مشکلات خيابان امام خميني در طي ساليان گذشته ايده‌ها و طرح‌هاي مختلفي مطرح شده است. از آن جمله مي توان به موارد زير اشاره نمود.

 

الف-  ايجاد تقاطع‌هاي چراغدار مکرر با فواصل متناسب جهت راه اندازي موج سبز در طول مسير و افزايش ايمني ترددهاي عرضي عابرين پياده و ورود و خروج ايمن به خيابان‌هاي متقاطع.

 

ب-  نصب پل‌هاي هوايي عابر پياده جهت تأمين ايمني ترددهاي عرضي عابرين.

 

پ- جلوگيري از ورود وسايل نقليه سنگين از ميدان استقلال از طريق اتصال خيابان استقلال به شهرک صنعتي اميرکبير جهت افزايش ايمني.

توزيع سفرهاي ورودي به شهر در مبدأ (ميدان استقلال) از طريق راه اندازي مسيرهاي آزادراهي شرق و غرب (رينگ حفاظتي) به منظور کاهش بار ترافيکي خيابان و کاهش نقش عبوري آن.

 

ت-  احداث همزمان تقاطع‌هاي غيرهمسطح چراغدار و ميدان‌ها جهت افزايش سطح خدمت تقاطع‌ها و ايجاد فضاي زيباي شهري و کاهش سرعت و انتقال حرکت‌هاي دوربرگردان‌ها به ميادين و کاهش نقش عبوري از طريق توزيع سفرها به محورهاي متقاطع.

 

ث-  افزايش عرض خيابان به 76 متر و ايجاد کندروهاي کناري جهت تفکيک حرکت‌هاي عبوري از حرکت‌هاي محلي.

 

ج‌-   راه اندازي خيابان‌هاي کمکي موازي در فاصله مناسب از خيابان امام خميني به منظور انتقال حرکت‌هاي محلي به آنها و تقويت نقش شرياني خيابان مذکور.

 

تمام پيشنهادات فوق داراي مزيت‌هايي بوده که در جلسات فني و کارشناسي مورد بررسي قرار گرفته‌اند و تقريبا بخش اعظم آنها در زمان‌هاي مختلف تصويب و تا حدودي نيز به مرحله اجرا درآمده است. اما هيچکدام از طرح‌هاي فوق بطور کامل اجرا نگرديده است.

آنچه در اغلب گزينه‌ها مطرح شده مجزا نمودن حرکت‌هاي عبوري بوده و در تمام طرح‌ها افزايش ايمني مسير از اهميت بسيار زيادي برخوردار بوده است.

بنابر مطالعات انجام شده و با توجه به جلسات کارشناسی و مدیریتی و تصمیم گیری مجموعه معاونتهای مختلف شهرداری اصفهان اعم از شهرسازی ، عمران شهری ، حمل و نقل و خدمات شهری سه گزینه پایین رفتن مسیر ، حل مشکلات و تعریض در سطح و احداث پل روگذر به منظور تفکیک مسیرهای عبوری و دسترسی محلی در نظر گرفته شد که در نهایت ایجاد پل روگذر و عبور حمل و نقل عمومی در زیر آن در دستور کار قرار گرفت و جمع بندی تمامی تلاشها منجر به شروع پروژه ای به نام بزرگراه دو طبقه امام خمینی گردید .

 

  بزرگراه دو طبقه امام خمینی اصفهان ، یکی از پیشرفته ترین پروژه های عمرانی در زمینه حمل و نقل در کشور می باشد و ارتباط مستقیمی بین رینگ چهارم یا همان رینگ حفاظتی و رینگ سوم شهر اصفهان برقرار می کند. طول مصوب پل روگذر آن بیش از 5 کیلومتر در امتداد خیابان امام خمینی در شمال غرب اصفهان و از پارک قلمستان شروع و تا بعد از تقاطع  بهارستان ادامه خواهد داشت. ادامه این پل تا 10 کیلومتر به دلیل آنکه خیابان موجود کمتر درگیر عوارض جانبی است به مراحل بعدی موکول شده است.

 

در این پروژه عظیم که محل عبور خودروها را به دو طبقه تقسیم می کند ، در طبقه اول یا همکف خیابان ، دسترسی محلی به معابر و خیابانهای اطراف فراهم و طبقه دوم که در حال حاضر در حال اجرا می باشد ترافیک عبوری را شامل خواهد شد .

 

مرحله اول به طول 5 کیلومتر شامل 3 فاز اجرایی بوده که فاز اول این پروژه به طول 1923 متر و از تقاطع شریف تا تقاطع امام رضا (ع) و فاز دوم آن نیز به طول 1192متر از تقاطع شریف تا پارک قلمستان می باشد که بنا بر برنامه زمانبندی ، این دو فازدر فروردین ماه سال 88 به بهره برداری خواهد رسید .

 

فاز سوم از این پروژه به طول حدود 1600 متر حد فاصل تقاطع امام رضا (ع) تا تقاطع بهارستان نیز در ابتدای سال 1388 عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد .

 

از ویژگی  بارز طراحی این  بزرگراه  دو طبقه ، امکان ایجاد خطوط  ویژه  حمل و نقل  عمومی  نظیر تراموا و یا  اتوبوس پر سرعت در زیر پل آن می باشد .

 

هزینه اجرایی فازاول و فاز دوم  بالغ بر 000/000/000/350 ریال می باشد.

 

هزینه اجرایی فاز سوم بالغ بر 000/000/000/210 ریال می باشد.

 

هزینه آزادسازی در محدوده فازاول و فاز دوم  بالغ بر 000/000/000/150 ریال می باشد.

 

مشخصات فني پروژه فازاول :

 

فاز اول پروژه عبارت است از احداث پل روگذر بزرگراه امام خميني (ره) قبل از تقاطع خيابان شريف تا تقاطع خيابان رزمندگان واقع در خيابان امام خميني (ره) كه طي مناقصه به شركت دقيق واگذار گرديد.

 

جدول 1- مشخصات فنی فاز نخست پروژه امام خميني

طول پروژه (متر)

1923

تعداد شمع (عدد)

816

تعداد فونداسيون سرشمع ها (عدد)

136

تعداد پايه ها (عدد)

136

مساحت عرشه و رمپ (متر مربع)

43500

تيرهاي پيش ساخته عرضي (عدد)

607

قطعات پيش ساخته پري دال (متر مربع)

28400

حجم خاكبرداري (متر مكعب)

39200

حجم خاكريزي (متر مكعب)

14000

آرماتوربندي (تن)

8800

قالب بندي (متر مربع)

95000

بتن غير مسلح (متر مكعب)

5000

بتن مسلح (مترمكعب)

47000

قطعات پيش ساخته بتني (متر مكعب)

9000

نئوپرن و ضربه گيرها (دسي متر مكعب)

14200

كابلهاي تنيده (كيلوگرم)

232500

كارهاي فلزي ( نرده ولوله هاي آب باران و ...) (كيلوگرم)

383300

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 فاز اول پل امام خميني به طول 1923 متر داراي عرض متغير بين 22 تا 35 متر به مساحت كل 45404 متر مربع مي‌باشد. اين پروژه در طول مسير داراي چهار نوع پل مي باشد که در ادامه به آنها اشاره مي‌گردد.

 

1- پل هاي با عرض 22 متر (مدول تيپ) كه درطول بزرگي ازگستره پل با تعداد حد اكثر 6 دهانه تكرار مي‌شوند و به طول 1430 متر و مساحت 31460 مترمربع مي‌باشند. عرشه نيز از نوع بتن مسلح با تير طولي درجا ريخته شده و تيرهاي عرضي پيش ساخته مي‌باشند.

 

2- پل‌هاي رمپ هاي خروجي و ورودي با عرض 5/6 متر به طول 168 متر و به مساحت 2184 مترمربع از نوع بتن مسلح در جا ريخته مجوف مي باشند.

 

3- پل هاي با عرض متغير 22 تا 35 متر كه در محل اتصال پل‌هاي رمپي به پل اصلي اجرا مي‌شوند و داراي طول 68/141 متر و مساحت 80/4037 مترمربع مي‌باشند. عرشه اين پل ها نيز تركيبي از تير طولي درجا ريخته شده و تيرهاي عرضي پيش ساخته است.

 

4- پل با دهانه بزرگ 45 متر و با عرض 22 متر كه داراي سازه بتني پيش‌تنيده پس‌كشيده مي‌باشد و داراي طولي معادل 351 متر و  مساحت 7722 مترمربع مي‌باشد.

 

مشخصات فني مدول تيپ :

 

الف- مدول تيپ پل امام خميني كه در طولي حدود 1430 متر از قطعه اول پل تكرار مي‌شود، داراي طول حداكثر 174 متر و عرض 22 متر مي‌باشد. اين مدول داراي حد اكثر 6 دهانه است كه طول دهانه‌هاي ابتدا و انتهاي آن حدود 27 متر و طول دهانه‌هاي مياني در حدود 30 متر مي‌باشد.

 

ب- عرشه اين پل‌ها از نوع بتن آرمه است كه داراي تير عرضي پيش ساخته به طول 22 متر و تيرهاي طولي درجا ريز توخالي به طول 27 و 30 متر مي‌باشد.

 

پ- پايه هاي پل از نوع تك ستوني است كه بوسيله تكيه‌گاه‌هاي آزاد ( نئوپرن) به عرشه پل متصل است. هر پايه بر روي يك سرشمع به عرض 4 متر و طول 12 متر قرار گرفته كه توسط 6 عدد شمع به قطر 1 متر و عمق حدود 25 متر نيروهاي پايه را به زمين منتقل مي‌كند.

 

ت- مقطع ستون‌هاي پل متشکل از يک هشت ضلعي متغير است كه در پاي ستون داراي قطر 162 سانتيمتر و در بالاي ستون داراي قطر 130 سانتيمتر مي‌باشد.

 

مشخصات فني پروژه فاز دوم :

 

فاز دوم پروژه عبارت است از احداث پل روگذر بزرگراه امام خميني (ره) حد فاصل پارک قلمستان تا تقاطع خيابان شريف واقع در خيابان امام خميني (ره) كه طي مناقصه به شركت دقيق واگذارگرديد.

 

جدول 2- مشخصات فنی فاز دوم پروژه امام خميني

طول پروژه (متر)

1192

تعداد شمع (عدد)

420

تعداد فونداسيون سرشمع ها (عدد)

70

تعداد پايه ها (عدد)

70

مساحت عرشه و رمپ (متر مربع)

25300

تيرهاي پيش ساخته عرضي (عدد)

309

قطعات پيش ساخته پري دال (متر مربع)

1104

حجم خاكبرداري (متر مكعب)

28000

حجم خاكريزي (متر مكعب)

14000

آرماتوربندي (تن)

4200

قالب بندي (متر مربع)

40000

بتن غير مسلح (متر مكعب)

2000

بتن مسلح (مترمكعب)

28000

قطعات پيش ساخته بتني (متر مكعب)

5200

نئوپرن و ضربه گيرها (دسي متر مكعب)

8500

كارهاي فلزي ( نرده ولوله هاي آب باران و ..) كيلوگرم

220000

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فاز دوم پل امام خميني(ره) به طول 1192 متر داراي عرض متغير بين 22 تا 24 متر به مساحت كل 22400 مترمربع مي‌باشد. اين فاز در طول مسير داراي سه نوع پل مي‌باشد.

 

1- پل هاي با عرض 22 متر (مدول تيپ) كه درطول بزرگي ازگستره پل با تعداد حد اكثر 6 دهانه تكرار مي‌شوند و به طول 772 متر و مساحت 18340 مترمربع مي‌باشند. عرشه نيز از نوع بتن مسلح با تير طولي درجا ريخته شده و تيرهاي عرضي پيش ساخته مي‌باشند.

 

2- پل‌هاي رمپ‌هاي خروجي و ورودي با عرض 10 متر به طول 110 متر و به مساحت 2200 مترمربع از نوع بتن مسلح در جا ريخته مجوف مي باشند.

 

3- پل هاي با عرض متغير 22 تا 24 متر كه در محل اتصال پل‌هاي رمپي به پل اصلي اجرا مي‌شوند و داراي طول 81 متر و مساحت 1860 مترمربع مي‌باشند. عرشه اين پل ها نيز تركيبي از تير طولي درجا ريخته شده و تيرهاي عرضي پيش ساخته است.

 

مشخصات فني مدول تيپ 

 

الف- عرشه اين پل‌ها از نوع بتن آرمه است كه داراي تير عرضي پيش ساخته به طول 22 متر و تيرهاي طولي درجا ريز توخالي به طول 27 و 30 متر مي‌باشد.

 

پ- پايه هاي پل از نوع تك ستوني است كه بوسيله تكيه‌گاه‌هاي آزاد ( نئوپرن) به عرشه پل متصل است. هر پايه بر روي يك سرشمع به عرض 4 متر و طول 15/12 متر قرار گرفته كه توسط 6 عدد شمع به قطر 1 متر و عمق حدود 12 تا 24 متر، نيروهاي پايه را به زمين منتقل مي‌كند.

 

ت- مقطع ستون‌هاي پل متشکل از يک هشت ضلعي متغير است كه در پاي ستون داراي قطر 162 سانتيمتر و در بالاي ستون داراي قطر 130 سانتيمتر مي باشد.

 

فاز سوم پروژه امام خميني(ره) به طول حدود 1600 متر حد فاصل تقاطع امام رضا تا تقاطع خيابان بهارستان نيز در مرحله مناقصه قرار دارد و عمليات اجرايي آن بزودي آغاز خواهد شد.

 

عمليات اجرايي پروژه امام خميني (ره) :

 

1-آزادسازي

 

با توجه به عرض خيابان امام خميني، در محل رمپ‌هاي ورودي و خروجي و تامين عبور و مرور کنارگذرها در محدوده پارک قلمستان، چهارراه امام رضا (ع) و تقاطع شريف به ميزان محدودي نياز به آزادسازي بوده است که با استقرار مسئول مربوطه به عنوان مدير آزادسازي خيابان امام خميني در محل پروژه، مقاطع موردنياز با صرف کمترين زمان و هزينه و اغلب با واگذاري امتياز به مالکين، آزادسازي گرديد.

 

2- طرح ترافيکي

 

با توجه به اهميت خيابان امام خميني (ره) به عنوان شريان اصلي خروج از اصفهان به سمت تهران و همچنين وجود شهرک‌هاي مسکوني و کارگاهي در طرفين خيابان که دسترسي به آنها تنها از طريق اين خيابان امکان پذير بوده است، لذا امکان انسداد کامل يا جايگزيني آن منتفي بوده و به همين دليل محدوده‌اي از محور خيابان به عرض 12 متر توسط گاردريل محصور گرديده و 90 درصد عمليات در اين محدوده انجام گرفته است. در تمامي مدت اجراي پروژه، بخشي از خيابان به عرض 5/7 متر، جهت عبور ترافيک حفظ گرديده و در مواردي به لحاظ کمبود عرض موجود جهت عبور و مرور وسايل نقليه، اين مسير به مرکز کارگاه و حدفاصل ستون‌هاي پروژه منتقل گرديده است.

 

بدين ترتيب يکي از ويژگي‌هاي مهم در طرح ترافيکي اين پروژه، عدم انسداد مسير اجراي عمليات با وجود ترافيک سنگين مي‌باشد.

 

در ادامه مراحل اجراي پروژه ذکر مي‌گردد.

1- عمليات نقشه برداري و پياده سازي مختصات.

2- عمليات تخريب و خاکبرداري، جمع آوري رفوژ مياني و آسفالت در محل فونداسيون‌ها.

3- عمليات شمع ريزي شامل حفاري محل شمع‌ها، کنترل تراز، عمق و راستاي شمع، سبدگذاري، کنترل راستاي سبد آرماتور، بتن ريزي و اصلاح تراز شمع.

4- اجراي فونداسيون شامل پي‌کني، کنترل ابعاد، اجراي بتن حائل (بتن مگر در کف و ديواره‌ها)، آرماتوربندي و بتن‌ريزي.

5- اجراي پايه‌هاي پل شامل آرماتور بندي، قالب بندي، کنترل راستاي ستون و بتن ريزي. 

پس از اجراي فنداسيون عمليات آرماتوربندي ، قالب بندي و بتن ريزي ستونها با مقطع 8 ضلعي انجام گرديد.

6- آماده‌سازي سرستون و نصب ضربه‌گيرها (نئوپرين).

7- اجراي تير طولي مرحله اول شامل آرماتوربندي، قالب بندي و بتن‌ريزي.

8- نصب تير عرضي و پريدال که در محل کارگاه ساخته شده و بوسيله بخار، عمل‌آوري شده است. عمليات نصب تيرهاي عرضي و پريدال از فضاي واقع در بين ستون‌ها انجام گرديد.

9- اجراي تير طولي و تابليه مرحله دوم شامل تکميل ديافراگم مابين تيرهاي عرضي، قالب‌بندي لبه ديافراگم‌ها، آرماتوربندي تابليه، قالب بندي تابليه، آماده‌سازي درز انبساط و بتن‌ريزي تابليه.

10- عمليات تکميلي پل شامل نصب قرنيز، کارگذاري غلاف‌هاي مورد نياز، نصب دريچه‌ها، تکميل آرماتوربندي، قالب بندي و بتن ريزي  پياده روها، نصب نرده‌ها، عايق کاري، اجراي جداول نيوجرسي وسط و کناره‌ها و عمليات آسفالت.

نکته 1- در قسمت‌هايي از پل که به صورت پس تنيده اجرا گرديده قبل از بتن ريزي مرحله اول تير، غلاف‌هاي کابل‌ها اجرا گرديده و پيش از بتن ريزي تابليه، کابل‌ها در محل خود قرار گرفته‌اند. در انتها پس از گيرش بتن، عمليات کشش کابل انجام گرفته است.

 

نکته 2- در محل ساخت رمپ‌هاي ورودي و خروجي، با توجه به تغيير در عرض تابليه از بتن ريزي درجا استفاده گرديده و بنابراين بتن ريزي در يک مرحله انجام گرفته است


مطالب مشابه :


طرح زوج و فرد در رینگ اول ترافیکی شهر به مدت شش ماه تمدید شد

طرح زوج و فرد در رینگ اول موجودیت تاریخی اصفهان که به هزاره سوم قبل از میلاد می




برنامه اصفهان 95با اجرای 80طرح عمرانی دراصفهان

سینما فرهنگیان اصفهان نقشه و عکس هوایی-wikimapia محصولات فرهنگی وی تکمیل رینگ سوم




بزرگراه دو طبقه ی اصفهان

مستقیمی بین رینگ چهارم یا همان رینگ حفاظتی و رینگ سوم شهر اصفهان نقشه کلانشهر اصفهان;




شهرک مسکونی سپهر و مجموعه تجاری

جنوب غربی شهر اصفهان نقشه ی کلی حلقه ی سوم ترافیکی کلانشهر




اصفهان متحول تر از همیشه

و در كنار رينگ سوم شهر اصفهان رینگ دوم ترافیکی اصفهان گردی; نقشه




احیاء میدان عتیق (امام علی) مرکز همایش های بین المللی اصفهان

و در امتداد خیابان آبشار سوم و در کنار رینگ سوم شهر اصفهان. اصفهان گردی; نقشه




برچسب :