نکاتی مهم و کلیدی برای افزایش توان باطری در گوشیهای موبایل هوشمند

نکاتی مهم و کلیدی برای افزایش توان باطری در گوشیهای هوشمند

برای دارندگان دستگاه‌های دیجیتالی مصرف انرژی و به نوعی عمر باطری یکی از عوامل اصلی و مهم است.
 بر همین اساس کاربران همواره سعی می‌کنند برای افزایش بهره‌وری قدرت باطری خود برخی از توصیه‌های مرسوم در بازار را رعایت کنند که بعضا ممکن است برخی از آنها برای دستگاه‌های دیجیتالی مضر هم باشد. به عنوان مثال از سالیان پیش اصطلاحی در بین کاربران و فروشندگان دستگاه‌های دیجیتال وجود داشت که عنوان می‌شد هرگاه دستگاه تازه‌ای كه خریدید، برای اولین بار آن را حداقل تا 7 ساعت در شارژ بگذارید یا اینکه بگذارید باطری دستگاه بین سه تا پنج بار به طور کلی خالی از شارژ شود و بعد آن را مجددا شارژ کنید تا عمر باطری افزایش یابد یا اینکه اگر در مواقع ضروری باطری گوشی شما تمام شد، آن را درآورده و با دو دست خود سریع آن را بمالید تا گرمای تولید شده از اصطکاک دست‌های شما باعث شارژ اندک باطری گوشی شود. همه این روش‌ها شیوه‌های غیر علمی است که سال‌های سال است بین کاربران دنیای فناوری در چرخش است.
 با این حال در سال‌های اخیر پیشرفت تلفن‌های همراه پردازنده‌ها و نمایشگرهای آنها از پیشرفت صنعت باطری‌های قابل شارژ پیشی گرفته و اگر با بعضی از آنها چند ساعت بازی کنید، باید دور تماس و پیامک را خط بکشید و در به در به دنبال یک شارژر بگردید. هر چند که در این بین تولیدکنندگان تلفن همراه هم متوجه این مشکل شده و همواره سعی می‌کنند با عرضه فناوری‌های جدید طول عمر باطری‌ها را افزایش دهند، اما اینکه در واقع چه راه‌هایی برای افزایش طول عمر باطری گوشی‌ها وجود دارد، موضوع گزارش این هفته ما است.

 کمتر از ویبره استفاده کنید
 ویبره یا همان لرزش گوشی از جمله دشمنان باطری گوشی‌ها است. اگر در موقعیتی هستید که صدای زنگ گوشی را نمی‌شنوید، از ویبره استفاده کنید، اما زمانی که دلیلی برای استفاده از ویبره وجود ندارد بی‌خود آن را فعال نکنید؛ چراکه قاتل انرژی باطری شما است. شما همچنین می‌توانید از منوی تنظیمات گوشی خود علاوه‌بر ویبره زنگ، ویبره صفحه کلید و صفحه نمایش را هم خاموش کنید تا با لمس صفحه نمایش و صفحه کلید دیگر ویبره گوشی کار نکند. همچنین بیشتر گوشی‌ها صداهای کوتاهی برای فعالیت‌های خود دارند. به طور مثال، کلیدهای صفحه کلید یا کی پد هنگام تایپ، صدا دارند یا هنگام خاموش و روشن شدن گوشی با موسیقی کوتاهی همراه هستند. اینگونه صداها و موسیقی‌های غیرضروری نیز به اندازه خود باعث کاهش میزان شارژدهی باطری هستند که با قطعشان می‌توان باعث عمر بیشتر باطری شد.

 صفحه نمایش بزرگ‌تر مصرف بیشتر
 به شکل کلی هر چه صفحه نمایش گوشی شما بزرگ‌تر باشد، در نتیجه مصرف باطری شما هم بیشتر می‌شود، البته اگر بخواهید از صبح تا شب پیامک و اینترنت چک کنید یا فیلم نگاه کنيد و بازی کنید. صفحه نمایش گوشی‌های هوشمند بزرگ هستند و این مساله باعث مصرف بیشتر باطری می‌شود، البته بعضی مدل‌های موجود در بازار حسگرهای تنظیم نور دارند. این حسگر به صورت خودکار در محیط‌های روشن، نور نمایشگر را کم و در محیط‌های تاریک آن را زیاد می‌کند.
 بیشترین مصرف باطری اسمارت فون‌ها به صفحه نمایشگر آنها مربوط می‌شود، به خصوص اگر از انواع AMOLED یا LCD باشند. به منظور بهینه‌سازی مصرف باطری در این زمینه باید نور صفحه نمایشگر را در بخش تنظیمات کم کرد. به صورت پیش‌فرض تنظیم نور صفحه نمایش روی Auto گذاشته شده است، اما به نظر می‌رسد که این هم گزینه پر مصرفی است. بهتر آن است که Brightness صفحه نمایشگر را ۱۰ درصد انتخاب کنید. برای این کار به Settings > Display > Brightness بروید و ابتدا تیک کنار عبارت “Automatic Brightness” را بردارید. آنگاه با منوی کشویی میزان نور را تا حدی که برای شما مناسب است، کم کنید. برای اینکه تنظیم نور در موقعیت‌های مختلف را به سرعت انجام دهید، بهتر است ویجت کنترل نیرو را روی صفحه اصلی گوشی قرار دهید. برای این کار، یک منطقه خالی از صفحه گوشی را لمس کرده و نگه دارید. از منوی باز شده عبارت Widgets را انتخاب و سپس گزینه Power را کلیک کنید، البته این تنظیمات ممکن است در تلفن‌های آندرویدی مختلف کمی متفاوت باشند. با کمی جست‌وجوی همه را پیدا می‌کنید. همچنین بهتر است مدت زمان خاموش شدن خودکار صفحه نمایشگر را از میزان پیش فرض یک یا پنج دقیقه به ۱۵ یا ۳۰ ثانیه کاهش دهید. در دستگاه‌های مجهز به iOS، کم کردن تعداد Notification‌ها تا حدودی مصرف باطری را محدود می‌کند؛ چراکه هر بار یک Notificiation نمایش داده می‌شود، صفحه نمایش دستگاه روشن می‌شود.

 پردازنده فعال‌تر مصرف بیشتر
 یکی دیگر از عواملی که همواره مصرف باطری گوشی را افزایش می‌دهد استفاده بیش از حد از برنامه‌های کاربردی است. هر چند که گاهی این ذهنیت وجود دارد که گوشی‌های هوشمند به‌طور پیش فرض برنامه‌های پر مصرف را می‌بندند، اما به این شکل نیست.
 اکثر گوشی‌های هوشمند دارای قابلیت چند وظیفه‌ای (Multi-tasking) هستند، به این معنی که چند اپلیکیشن می‌توانند همزمان باز بمانند و در صورت لزوم به آنها دسترسی پیدا کرد. این کار به شدت ریزپردازنده گوشی را تشنه برق می‌کند و معضل اصلی کاربران است. در سیستم عامل iOS با دوبار زدن دکمه Home نواری در زیر صفحه باز می‌شود و اپلیکیشن‌های فعال را نمایش می‌دهد. روی هر کدام از اپلیکیشن‌ها چند ثانیه لمس کنید تا یک علامت توقف در گوشه آنها باز شود. این علامت را انتخاب کنید، اپلیکیشن مورد نظر بسته می‌شود. برخی از برنامه‌های نصب شده روی آندروید هم حتی زمانی که کاربر از آنها استفاده نمی‌کند، در حال جست‌وجو براي پیدا کردن شبکه و اتصال هستند. این جست‌وجو از چشم کاربر هم مخفی می‌ماند و به نظر او تنها یک برنامه بی‌آزار است که روی گوشی خود نصب کرده، علاوه‌بر آنکه بهتر است در انتخاب برنامه‌های نصبی خود بیشتر دقت کنید، برنامه‌ها و بازی‌هایی که از آنها استفاده چندانی ندارید از روی گوشی خود پاک کنید و از درگیر کردن بیهوده باطری گوشی جلوگیری کنید. در گوشی‌های مجهز به سیستم عامل آندروید نیز در قسمت Task Manager در پرونده RAM می‌توانید برنامه‌های در حال اجرا را ببندید و متوجه شوید که چه حجمی از پردازنده و RAM دستگاه شما را اشغال کرده‌اند، آنجا است که متوجه می‌شوید چرا باطری گوشی شما زود به زود تمام می‌شود. برنامه باطری هم به شما در کنترل میزان مصرف انرژی کمک می‌کند. در نسخه‌های قبل از آندروید ۴ این برنامه در Settings، About Phone، Battery Use قرار دارد. در آندروید نسخه ۴ این برنامه به یک قسمت مجزا در منوی Settings برده شده است. Battery Use به شما نشان می‌دهد هر کدام از عوامل مختلف چه مقدار از باطری دستگاه را مصرف می‌کنند.

 اتصالات پر مصرف
 یکی دیگر از قابلیت‌هایی که بلای جان باطری دستگاه است، روشن بودن مودم‌های وای فای، GPRS و GPS است، البته در این مورد ذهنیت‌های متفاوتی وجود دارد. عده‌ای معتقدند که میزان مصرف انرژی این اتصالات آنقدری نیست که بخواهد تاثیری بر عمر باطری دستگاه داشته باشد. شاید در نگاه اول اینچنین باشد، اما زمانی که این اتصالات بخواهد توسط برنامه‌هايی کاربردی که پیش از این روی دستگاه نصف شده است به کار گرفته شوند، آن هم بدون اطلاع کاربر، آنجا است که می‌تواند در دراز مدت مصرف باطری دستگاه را افزایش دهد. پس یادتان باشد وقتی به این قابلیت‌ها نیاز ندارید، مودم‌های مربوط را خاموش کنید. علاوه‌بر این، قابلیت همزمان‌سازی بعضی اپلیکیشن‌ها به صورت آنلاین نیز می‌تواند باطری زیادی مصرف کند؛ چراکه به صورت خودکار هر چند دقیقه یک بار به اینترنت متصل می‌شود و همین امر نیازمند انرژی بالایی است.
 چند نکته کوتاه اما پر کاربرد
 در هنگام عکاسی با تلفن همراه، سعی کنید، خیلی از فلاش دوربین استفاده نکنید به خصوص اگر نور کافی وجود داشته باشد؛ چراکه زدن فلش دوربین آن هم در روز نه تنها کمکی به کیفیت عکس شما نمی‌کند، بلکه مصرف انرژی باطری شما را نیز
 افزایش می‌دهد.
 همچنین در نظر داشته باشید که استفاده بیش از حد از منوهای مربوط به ادیت عکس هم شاید تا حدودی کیفیت عکس شما را ارتقا دهد، اما قطع بی‌تاثیر بر مصرف انرژی شما نخواهد بود.
 درمواقع ضروری و زمانی که با شارژ کم روبه‌رو هستید، به جای ارسال پیامک یا ایمیل، بهتر است از برقراری تماس استفاده کنید. ارسال ایمیل 2 تا 4 برابر بیش از برقراری تماس انرژی مصرف می‌کند. در مواقع ضروری که باطری نفس‌های آخر را می‌کشد هرگز ایمیل یا پیامک ارسال نکنید.
 بازی کردن، تماشای ویدئو، تماشای عکس و بزرگ و کوچک کردن آنها و استفاده از اینترنت و وب گردی، همه دشمنان باطری هستند. پس هنگامی که در تلاش برای روشن نگه داشتن گوشی هستید، از هیچ کدام از این برنامه‌ها استفاده نکنید. بهتر است در این مواقع از گوشی فقط برای برقراری تماس استفاده کنید.
 جست و جو برای آنتن هم یکی از مواردی است که باطری زیادی مصرف می‌کند، به ویژه در مکان‌هایی که آنتن ضعیف است، گوشی مدام به دنبال سیگنال می‌گردد و همین امر از عمر آن می‌کاهد. پس در مکان‌هایی که تحت پوشش شبکه موبایل نیستند، بهتر است گوشی خود را خاموش کنید یا در حالت پرواز (Flight) بگذارید. مکان‌های شلوغ و پر رفت و آمد نیز باعث فعالیت بیشتر گوشی و افزایش مصرف باطری می‌شود، زیرا تعداد کاربرانی که از یک دکل واحد استفاده می‌کنند افزایش می‌یابد.


مطالب مشابه :


دانلود پایان نامه شبکه های حسگر بی سیم

بازار جدید. در این سازه های هوشمند; میان افزار شبکه حسگر بی سیم; زبان برنامه نویسی شبکه




نکاتی مهم و کلیدی برای افزایش توان باطری در گوشیهای موبایل هوشمند

بازار و تجارت نکاتی مهم و کلیدی برای افزایش توان باطری در گوشیهای موبایل هوشمند برنامه




بررسی های تخصصی گوشی HTC One

اندروید بازار f/2.0 و حسگر ضدلرزش 4 دیگر گوشی‌های هوشمند موجود در بازار




بررسی های تخصصی گوشی Galaxy S4

دانلود نرم افزار، برنامه و های هوشمند موجود در بازار از روی حسگر بالایی




عینک هوشمند ماکروسافت

باکس که پیشتر حسگر کینکت را ساخته های هوشمند در بازار برنامه کلاسی




نرم افزار اندازه گیری قند خون از طرف FDA تأیید شد

این دستگاه بدون سوزن حامل یک حسگر است این برنامه بروی تلفن هوشمند در بازار




پرفروش ترین گوشی ها در بازار ایران - نوکیا همچنان در صدر بازار ایران

نوکیا همچنان در صدر بازار ایران برنامه هفتگی ترم 922 ( چهارشنبه دوم بهمن 1392 )::




آشنایی با شبکه های بیسیم

• تقريبا همزمان با به بازار آمدن حسگر هوشمند Tiny OS گويند، برنامه




فن آوری کنترل روشنایی

این سامانه های هوشمند بازار در موسسه وات برنامه ریزی زمان حسگر حضور




گوشی هوشمند ThL W100چهارهسته‌ای ۱۷۰دلار عرضه شد!

برنامه ATIV Beam این گوشی هوشمند برای بازار چین طراحی شده است حسگر مجاورتی، حسگر




برچسب :