گزارش-بیمارستان قائم(عج)

گزارشي تکان دهنده از اورژانس مغز و اعصاب بيمارستان قائم (عج)

مشهد پايتخت معنوي ايران اسلامي است و ميعادگاه ميليون ها زائر و مسافر از جاي جاي اين سرزمين پهناور، اما امکانات و خدمات بهداشتي و درماني در اين کلان شهر جوابگوي نياز انبوه  بيماران نيست. يکي از نارضايتي هاي مردم نا به ساماني و نحوه خدمات رساني ضعيف در مراکز اورژانس بيمارستاني است. به نظر مي رسد در شهري که حدود ۳ ميليون نفر جمعيت ثابت و سالانه ۲۰ ميليون زائر و مسافر دارد متوليان بهداشت و درمان بايد فکري اساسي براي رفع نيازهاي درماني به ويژه در بحث اورژانس ها اتخاذ کنند. گزارشگر خراسان صبح روز گذشته با حضور در بخش اورژانس مغز و اعصاب بيمارستان قائم(عج) مشهد وضعيت اين مکان و دل گفته هاي مراجعان را مستند کرده است.

 فقر شديد امکانات و نبود فضاي کافي در اورژانس مغز و اعصاب بيمارستان قائم(عج) داد از نهان بيماران بلند کرده و اعصاب همراهان را بهم ريخته است.

مشاهدات عيني گزارشگر روزنامه خراسان در ساعت 10 روز گذشته از اين بيمارستان حاکي از نبود حداقل امکانات و رسيدگي نشدن به وضعيت بيماران است. جمعيت زيادي از همراهان بيماران مقابل در ورودي اورژانس ازدحام کرده و براي ورود به داخل اورژانس با ممانعت نگهبانان اورژانس مواجه شده اند. گزارشگر خراسان به بهانه اي وارد اورژانس مي شود. در سالن اصلي اورژانس حدود ۲۰ بيمار روي تخت هاي چرخ داري که به صورت نامنظم چيده شده اند، بستري هستند. بعضي هاشان کمي آه و ناله مي کنند ولي عموما به صورت کاملا بي حال روي تخت دراز کشيده اند، گويي بي هوش هستند، به طوري که حضور خبرنگار را در کنارشان احساس نمي کنند و نمي توانند به سوالات او پاسخ دهند. اما با اين حال تنها امکاناتي که از سوي مسئولان بيمارستان قائم (عج) در اختيار اين بيماران بدحال قرار گرفته يک عدد تخت است. حتي ملحفه و پتوي تخت نيز با انتقال يکي از بيماران به درون بخش و خالي شدن تخت، تعويض نمي شود!

از نوع لباس و گويش بسياري از بيماران متوجه مي شويم که از شهرستان ها و استان هاي اطراف به اين اورژانس مراجعه کرده اند. هواي گرم اين روزهاي مشهد و سيستم تهويه نامناسب سالن اورژانس موجب شده است بيماران و همراهان آن ها علاوه بر رنج بيماري و بيماري داري، نارسايي هاي خدماتي را هم تحمل کنند. خانم جواني که مدارک پزشکي پدرش را در دست دارد، پشت سر يک رزيدنت مي دود، گريه مي کند و رزيدنت را قسم مي دهد براي پدرش کاري بکند. صداي اين دختر که مي گويد: «پدرم دارد از دست مي رود تو را به امام رضا کاري بکنيد» توي گوشم مي پيچد. او از شهرستان خوي به مشهد آمده است و مي گويد: پدرم سکته مغزي کرده، توي شهرستان خودمان گفتند نمي توانند برايش کاري انجام دهند، به ما گفتند او را به مشهد بياوريم. الان ۲۶ ساعت است که اين جا روي تخت افتاده ولي هنوز هيچ اقدام اساسي براي نجات او انجام نداده اند. همراه يکي ديگر از بيماران که به دليل بالا رفتن قند خون در راهروي اورژانس بستري شده است از وجود تنها يک اورژانس مغز و اعصاب در کلان شهر مشهد گلايه مي کند و مي گويد: بيمارم را ديروز صبح به اين جا آوردم. وقتي ديدم نمي توانند کاري برايش انجام دهند او را به يکي از بيمارستان هاي خصوصي منتقل کردم ولي گفتند تنها جايي که امکانات لازم را دارد، اورژانس بيمارستان قائم(عج) است. براي همين دوباره او را به اين جا آوردم. اين شهروند ادامه مي دهد:  واقعا جاي تاسف است که يک شهر با جمعيتي حدود ۳ ميليون نفر و ۲۰ ميليون مسافر در طول سال تنها يک اورژانس کوچک داشته باشد. خصوصا اين که از شهرها و روستاهاي اطراف نيز براي معالجه به اين جا مراجعه مي کنند. کمي آن سوتر و نزديک سرويس پله، خانم ميان سالي بستري شده است. دخترش کنار تخت و روي سراميک هاي سرد اين راهروي شلوغ نشسته و آرام اشک مي ريزد به طوري که مادرش متوجه نشود. يک پرستار به تخت نزديک مي شود، از داخل يک سبد زرد رنگ کمي دارو به بيمار مي دهد. سبد داروها از روي تخت به زمين مي افتد و داروها پخش زمين مي شود، پرستار دوباره داروها را جمع مي کند و به سوي تختي ديگر مي رود. در اورژانس مغز و اعصاب بيمارستان قائم تنها آشفتگي موج مي زند وضعيت اين جا بي شباهت با اوضاع بيمارستان ها در فيلم هاي جنگي نيست. چه کسي مسئول اين آشفتگي است؟!

 

يکي دو ساعت بعد سالن بيمارستان کمي خلوت تر مي شود و بيماران مرد و زن بستري شده در سالن توسط يک پرده تفکيک مي شوند. يکي ديگر از همراهان به خبرنگار خراسان مي گويد: رزيدنت هاي اين جا خيلي فعال هستند و مدام از بيماران سرکشي مي کنند، اما حجم بيماران اورژانس بسيار زياد و خارج از توان آن ها است.

اما مدير روابط عمومي بيمارستان قائم(عج) با اشاره به اين که اورژانس مغز و اعصاب اين بيمارستان تنها اورژانس در شرق کشور است، علت شلوغي بيش از حد آن  را تعطيلات چند روز اخير ذکر مي کند و مي گويد: معمولا در روزهاي تعطيل و روزهاي پس از آن مراجعه بيماران به تمامي اورژانس ها افزايش مي يابد.

«اقبالي» افزايش ظرفيت اين اورژانس در بخش ICU را يادآور مي شود و ادامه مي دهد: با افزودن ۱۲ تخت به قسمت ICU که چندي پيش توسط استاندار به بهره برداري رسيد وضعيت رسيدگي به بيماران بهتر شده است. او ارائه توضيحات بيشتر را به گفت و گو با رئيس بيمارستان موکول کرد. دکتر «خاني» مدیر بيمارستان قائم (عج) در تماس با روزنامه خراسان مي گويد: با تکميل ظرفيت اورژانس بيمارستان قائم و هم چنين تجهيز بيمارستان طالقاني مشکل اعصاب شهر حل شده است. وي درباره شلوغي روز گذشته در اورژانس مغز و اعصاب مي گويد: ما چندين روز تعطيلي را پشت سر گذاشتيم، تمام مطب هاي سطح شهر نيز تعطيل بوده، بنابراين طبيعي است که شاهد هجوم بيماران به بيمارستان باشيم.

وي تاکيد مي کند: البته اين وضعيت تا اواسط روز بود و بلافاصله با تزريق نيرو مشکل برطرف شد و اگر خبرنگار شما الان (ساعت ۱۴ روز گذشته) به بيمارستان بيايد خواهد ديد که مشکل تا حدود زيادي برطرف شده است. 

بيمارستان هاي خصوصي شانه خالي مي کنند مدیر بيمارستان قائم(عج) درباره ظرفيت اورژانس نيز مي گويد: در حال حاضر ۲۷ تخت مصوب داريم که در شرايط خاص تا ۶۰ بيمار را پذيرش مي کند، علاوه بر اين ۱۲ تخت در بخش ICU سکته هاي مغزي در اختيار داريم و هم چنين ۶ تخت ديگر نيز در بخش ICU بيماران اعصاب فعال مي باشد. ولي در روز گذشته ما ۵۹ بيمار داشتيم که ۲۵ درصد آن ها هم شهرستاني بودند! يکي ديگر از مشکلاتي که همراهان بيماران با خبرنگار خراسان مطرح مي کردند نبود پزشک متخصص در اين اورژانس است. اما خاني ضمن رد اين ادعا مي گويد: اين جا يک بيمارستان آموزشي است و ما اصلا از بابت حضور متخصص مشکلي نداريم.

«اما ظاهرا يکي از بيماران اورژانس به دليل نبود متخصص و نگذاشتن تراشه در حلقش ۲۴ ساعت معطل شده است» اين سوال ديگري است که از وي مي پرسيم و او با خنده پاسخ مي دهد: اصلا اين طور نيست. اين گفته هاي مردم به دليل تسلط نداشتن به مسائل پزشکي است.

مثلا ممکن است بيمار مذکور بيماري ديگري داشته باشد که براي گذاشتن تراشه نيازمند اتاق عمل و آندوسکوپي باشد، حالا از آن جا که بيمارستان قائم(عج) يک بيمارستان  آموزشي است، ممکن است يک بحث علمي توسط پزشکان در کنار بيمار انجام شود و همراهان آن اين چنين برداشت کنند که متخصص وجود ندارد!

وي در پاسخ به اين سوال که به لحاظ استانداردهاي جهاني هر متخصص مي بايست چند بيمار را ويزيت کند و اورژانس بيمارستان قائم چقدر به اين استاندارد نزديک است، خاطرنشان مي کند: ما در اورژانس مغز و اعصاب ۱۲ آسيستان داريم و روزانه ۳ متخصص نيز کليه بيماران را ويزيت مي کنند. استانداردهاي جهاني نيز براي هر بخش درماني به گونه اي جدا تعريف شده اند ولي در اين جا به ازاي هر تخت، ۷/۱ درصد پرسنل اعم از مدير، متخصص، پرستار، نگهبان و نظافت چي پيش بيني شده است.

يک فرد مطلع که نمي خواهد نامي از او در روزنامه فاش شود، علت اصلي شلوغي بيش از حد اورژانس بيمارستان قائم را وارد شدن بيمارستان هاي خصوصي به اين بخش مي داند.

او ۲ عامل اصلي را در اين باره ذکر مي کند. اول اين که بيمار بخش مغز و اعصاب ذاتا يک بيماردرآمدزا نيست در نتيجه سودي براي بيمارستان ندارد و دوم اين که تعداد مرگ ومير در بين بيماران مغز و اعصاب بسيار زياد است. در نتيجه بيمارستان هاي خصوصي براي بالا نرفتن آمار فوتي هايشان و از دست ندادن وجه بيمارستان به هيچ وجه حاضر نيستند اورژانس مغز و اعصاب را در بيمارستان خود مستقر کنند.اين فرد مطلع معتقد است، بيمارستان هاي خصوصي بودجه خريد امکانات مغز و اعصاب را دارند وصرفا به دلايل گفته شده از اين کار ابا مي کنند.

 چاپ در روزنامه خراسان- چهارشنبه ۲۳/۴/۸۹


مطالب مشابه :


برنامه درمانگاههای تخصصی و پزشکان بیمارستان قائم (عج) مشهد

بیمارستان تخصصی چشم پزشکی خاتم الانبیا(ص - برنامه درمانگاههای تخصصی و پزشکان بیمارستان




بيمارستان فوق‌تخصصي قائم

وی افزود: آغاز به کار بیمارستان قائم اردبیل قطعا باعث ارتقاء خدمات درمانی در استان خواهد شد.




پزشکان بیمارستان قائم رشت

گفتگو - مقالات حکیمی - پزشکان بیمارستان قائم رشت - زنان و زایمان. دکتر مرضیه مهرافزا. دکتر




آدرس و شماره تلفنهای بیمارستانهای شهر مشهد

بیمارستان تخصصی چشم پزشکی خاتم الانبیا(ص - آدرس و شماره تلفنهای بیمارستانهای شهر قائم (عج




بیمارستان قائم جیرفت 22 بهمن امسال افتتاح می‌شود

محمود دریجانی در حاشیه بازدید نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس از بیمارستان قائم




ماساژدرمانی دراختلالات بلع

این وبلاگ متعلق به کلینیک گفتاردرمانی بیمارستان قائم(عج) مشهد می باشد. مطالب وبلاگ را مطالب




گزارش-بیمارستان قائم(عج)

مدیر بيمارستان قائم(عج) درباره ظرفيت اورژانس نيز مي گويد: در حال حاضر ۲۷ تخت مصوب داريم که در




شب قدر در بیمارستان قائم

شب 21 ماه رمضان را تا صبح در بیمارستان قائم إحیا کردم. شوهر خاله ام دیروز عمل جراحی داشت و من




برچسب :