ضعف تبلیغات در صادرات محصولات ایرانی به ترکیه

ضعف تبلیغات در صادرات محصولات ایرانی به ترکیه/ زعفران و صنایع دستی دو ایده « بکر » برای صادرات

رایزن بازرگانی ایران در ترکیه اعتقاد دارد مهم ترین کاستی که در رابطه تجاری ایران و ترکیه وجود دارد ضعف تبلیغات ماست.

محمد هیراد حاتمی:

تاکید به گسترش صادرات غیر نفتی طی سال های اخیر به دفعات از سوی مسئولان دولت و فعالان بخش خصوصی به دفعات مطرح شده است. موضوع صادرات غیر نفتی اگر چه در طرح مساله مورد تایید گسترده است اما بسیاری از فعالان بخش خصوصی به نحوه این فرآیند انتقاد دارند. بررسی بازار صادرات ایران در ترکیه سبب شد به سراغ فراز چمنی، رایزن بازرگانی ایران در این کشور برویم تا او در این رابطه توضیح دهد.

ترکیه طی سال های گذشته همواره به عنوان یک رقیب جدی برای بازار صادراتی ایران در عراق به حساب آمده است به طوریکه اخیرا فعالان بخش خصوصی بار ها به این موضوع تاکید کرده اند که ترکیه رفته رفته به رقیبی دست یافتنی در بازار عراق تبدیل می شود. بنا براین می توان نتیجه گرفت که ما یک رقیب جدی تجاری به نام « ترکیه » داریم. سوالی که در اینجا مطرح است بازار ترکیه چه مزیت قابل توجه ای دارد که توانسته است در بازار عراق هم موفق عمل کند؟  

به طور کلی هر بازاری در سراسر جهان دارای یک سری قواعد خاص خودش است. بر این اساس هر بازاری در سراسر جهان یک سری نیاز هایی را برای خود تعریف کرده است و در مقابل پتانسیل های موجود در آن را نیز مد نظر قرار خواهد داد. در بازار ترکیه هم به دلیل تحولی که وجود دارد و همچنین پیچیدگی های موجود در این بازار پتانسیل های آن مشهود است.

اشاره کردید هر بازاری در سراسر جهان یک سری نیاز هایی را برای خود تعریف می کند. این تعریف بر چه اساسی است؟

به طور طبیعی در این رابطه  نیازهای متفاوتی و متعددی هستند که بر همین اساس هم تعریف می شوند.

بحث را بیشتر باز کنیم. اگر بخواهید به یک تاجر ایرانی پیشنهاد کنید چه کالا یا فرصتی را در بازار ترکیه برای تجارت خود تعریف کنند چگونه آنها را راهنمایی می کنید؟

با توجه به توان مندی و گرایش های داخلی بازار یک سری کالا به صورت عمده می تواند در دستور کار صادرات تجار قرار گیرد. به طور مثال مواد غذایی در این رابطه کالای مهمی به شمار می آید. در رابطه با مواد غذایی به خصوص محصولات کشاورزی و میوه از اهمیت بیشتری می تواند برخوردار باشد. این موضوع در استان های شرقی ترکیه به شکل ویژه می تواند مورد توجه قرار بگیرد. یا به طور مثال بازار صادرات برای قطعات یدکی نیز قابل توجه است و تجار داخلی نباید از آن غافل شوند.

در حوزه انرژی چطور؟

بازار محصولات پتروشیمی برای صادرات از جایگاه قابل توجه ای برخوردار است. به طوریکه نیاز به صادرات پتروشیمی بسیار زیاد است. مخصوصا در رابطه با محصول پلی اتیلن درخواست های بسیاری زیادی را داریم. باید به این نکته هم اشاره کنم که ترکیه به صادرات ذغال سنگ هم نیاز دارد که باید به آن هم توجه کرد.

فعالان حوزه خشکبارادعا دارند محصولات شان دارای رقابت در بازار های جهانی هستند. موضوعی که حتی بسیاری از شهروندان هم به طور عام و بر اساس ذائقه خودشان آن را تایید کرده اند. صادرات این محصولات در بازار ترکیه چه جایگاهی دارند؟

خرما و کشمش اهمیت بیشتری در ترکیه دارد. ترک ها شدیدا به این دو محصول علاقه دارند و همچنین به آن نیز احتیاج دارند. در رابطه با محصول خرما باید گفت که واقعا جای ایران در بازار ترکیه خالی است. کشور های دیگر در رابطه با این محصول در ترکیه حضور فعال دارند.

در حال حاصر صادرات محصولی که در بازار ترکیه به نوعی ایده ای « بکر » به حساب آید شامل چه مواردی است؟ اصلا همچین ایده ای هم اکنون می تواند وجود داشته باشد؟  

بله. به طور مثال زعفران در بازار ترکیه کم تر شناخته شده است. از سوی دیگر ترک ها هم شناخت زیادی به این محصول ندارند. در همین رابطه اگر تجار داخلی بتوانند یک کار تبلیغاتی وسیع صورت دهند که بر اساس آن یک محصول مانند « زعفران »  در بازار شناخته شود می تواند برای آنان برد داشته باشد. محصولاتی از این دست می توانند یک فرصت تلقی شود. صنایع دستی ایران هم می تواند در همین رابطه جایگاه خوبی داشته باشد.

مهم ترین مشکلی  که تجار ایرانی در صادرات خود به ترکیه با آن روبرو هستند چیست؟

مهم ترین کاستی که وجود دارد در زمینه صادرات محصولات یاد شده به نظرمن ضعف تبلیغات ماست. در بسیاری از نمایشگاه ها و جشنواره ها شرکت می کنیم ولی این حضور، چه نوع حضوری است؟ کشور های دیگر از دو ماه زود تر مقالات متعددی در رابطه با حضور خود ارائه می کنند و همچنین تبلیغات وسیعی برای حضور خود در این نوع نمایشگاه ها انتشار می دهند. بر این اساس با تیزر های تبلیغاتی فراوان اعلام حضور خود در نمایشگاه را اطلاع رسانی می کنند. اما ایران در همان روز نخست نمایشگاه حضور پیدا می کند.

عدم تبلیغات صحیح باعث استقبال کم تر محصولات ایرانی می شود؟

ما نمایشگاه را محل ارتباط تلقی می کنیم؛ بر این اساس باید گفت که یک مقدار تبلیغات ما ضعیف است. شرکت های ایرانی باید قابلیت تبلیغات خود را بالا ببرند.

یعنی فقط ضعف تبلیغات مشکل اصلی تجار ایرانی به حساب می آید؟

خیر. باید به فرهنگ کشور هایی که در آنها نمایشگاه برگزار می شود نیز توجه کرد. برخی آداب و رسوم برای خود ما ایرانی ها شاید جذابیت داشته باشد اما باور کنیم شاید برای فرهنگ برخی کشور های دیگر چندان قابل توجه نباشد. به طور مثال فرهنگ سنتی ما بسیار خوب و جذاب است اما باید بررسی کنیم در کشوری که در آن حضور پیدا کرده ایم هم نمایش آن به همان شکل مرسوم جذابیت دارد یا اینکه ترجیح شهروندان آن کشور چیز دیگری است.

منبع: خبر آنلاین  


مطالب مشابه :


نحوه تنظیم پروفرما جهت اخذ گواهی SGS

مجوزصادرات به عراق اخذ كليه مجوزهاي صادرات به عراق بالتيك-بي وي-كوتكنا-اس جي اس




صادرات كالا از مرز بین المللی شلمچه از سرگرفته شد

رییس گمرك شلمچه از شروع مجدد صادرات كالا به عراق از صدور كالا به عراق از نحوه شناسایی و




توصيه به تجار محترم در خصوص سفر به بصره-بغداد-سليمانيه واربيل

مجوزصادرات به عراق کردستان در خصوص نحوه تجارت در این منطقه تحقیق صادرات به عراق,




ضعف تبلیغات در صادرات محصولات ایرانی به ترکیه

بخش خصوصی به نحوه این ایران در عراق به حساب آمده ترکیه به صادرات ذغال سنگ




برچسب :